PDA

View Full Version : Много ви моля,помагайте!

MrUndaztood
03-26-2009, 21:37
:-k
Много ми дойде тази вечер(на 17 съм)...току що завърших 1 час и 30 минутен разговор (не по моя инициатива)...та баща ми беше,дрънка ми,че работил за мен,единственият му син,иска аз да съм наследил бизнеса (абе не е зле),но пък аз никога не съм проявявал интерес,просто го мразя.Щял съм да спечеля пари от него,да съм си купил кола,да съм станал мъж (явно за него се става с пари !?!),щял да ме запознае с на един щерка му,дето бил много навътре в бизнеса (аз хич неща няква си,още повече няква бизнес надувка),блаблабла...цяло лято да съм работил в офиса,да съм се запознавал с клиенти,да съм ходил на някви международни изложения в Швейцария,като навършва 18,хората от Европа(представителите) щели да знаят името и съм щял по-лесно нещо си да правя,не разбрах много-много,хората умирали да са вътре и такива глупости.И аз му викам да не м езанимава с такива простотии,още повече,че не съм ритнал да се занимавам с такива простотии,а и нямам интерес,а той ми вика,виж интерес може да намериш примерно,когато вместо 10 лв,ти дам 1 лв.А иначе в Софията щял да ми осигурил квартирата там,храна пари и отделно 1000 лв заплата.Но пак казах не,тъй като имам мечта да работя при един наш семеен приятел,който е хирург и работи в Слънчев бряг,НЕВЕРОЯТЕН човек,на който дори му казах,че дори да не си помисля,че идвам за заплата или нещо такова (което наистина е така,дори лев не целя да спечеля или прочиев,просто мечтите са по-силни от парите).Та вика,виж вместо да ходиш там,ще дойдеш при мен и т.н.И аз викам,че ще правя това,кеото искам,и може и да дойда,да видя какво е за 1 -2 седмици,и ако ми хареса може да остана,но пък си отивам твърдо на СБ,уж прояви разбиране.Тааа...майка ми и той са разделени (не разведени) от 6 години,имат се,говорят си и т.н.И преди 4 години бях намерил случайно СМС от 1 курва "обичам те,моля те върни се..." не помня точно,но пък "обичам те" беше 4х написано.Направо ми прилоша.Та превъзмохнах го,докато сега не ми каза,тъй като тръгна на откровения ми вика,виж вярвам ти,искам не само да сме баща и син,а и приятели,да споделяш...и ми изръси "виждам се с 1 жена,дето има една дъщеря" и аз си мълча и направо ми прилоша,щото знаех,че го има това нещо,но никога не го исках да го чувам и се залъгвах,че да ми е по-лесно,че няма такова нещо...много сложно.А и чичо ми е влиятелен,и по принцип връзките му са такива,все навътре,бизнеса му е чист и е по закони,но не е и по моите.Мисли си ,че всичко може да се купи,в смисъл кола,еди къде си,изложения,отношения от към бизнеса и всичко,и един вид хоп-щаваш мъж...уффффффф.Лично аз (както и майка ми му е помогнала адски,ама адски много за това,което е и като цяло),съм пожертвал много нерви,всичко,не съм имал примерно някакво нормално детство,винаги е искал тъй като е бил офицер на ракетен звод,ей така сам да съм се справял,нямало е много примерно семейни ексукрзии или вечеря,заради този бизнес.Много караници е имало...много сложно.И така,нищо не отговорих,много съм ядосан,гадно ми е,тъжно ми е и много тежко ми стана вече и не знам какво да направя,какво да говоря с него,поне да си излея гнева,как да почна и ако може да ги разделя или поне да продължи да ме лъже,че са разделени с тая.
Оххх...благодаря,че прочетохте,и моля ви изкажете мнения за всичко,съвети,както и ако може отговори на последните въпрос,наистина се надявам,че ще получа пон някаква помощ,подкрепа,не знам.... :( :-k :-k

В събота или неделя,ще си ме кара у нас,тъй като уча в друг град сам,и имам 7 часов път,който съм сигурен,че пак ще подхване разговора и мисля,ч тогава ще е момента да се "разтоваря"

Madn3s5
03-26-2009, 23:28
Баща ти иска да ти осигури бъдеще, нормално за всеки здравомислещ родител. Въпрос на твой избор е дали да приемеш или не. Трябва да си наясно какво искаш от живота,какъв искаш да станеш, какви цели имаш и тн. Нищо няма да загубиш да пробваш, после ако не ти хареса както ти каза, взимаш си парцалите и се спасяваш сам. Много по лесно е, обаче когато имаш някой зад гърба си, поне от начало докато си по млад.
Колкото до отношенията на баща ти с тази жена, не мисля, че трябва да се месиш. Голям човек е и има глава на раменете си, плюс това че след като с майка ти са разделени, не може да остарее сам. Мое мнение е да не се опитваш да ги разделяш и да правиш каквото и да било, ако не искаш да си развалиш отношенията с баща ти. До колкото видях е разбран човек, опитва се да комуникира с теб, да бъдете приятели, което отношение е все по голяма рядкост между дете и родител днес.

MrUndaztood
03-27-2009, 00:02
Баща ти иска да ти осигури бъдеще, нормално за всеки здравомислещ родител. Въпрос на твой избор е дали да приемеш или не. Трябва да си наясно какво искаш от живота,какъв искаш да станеш, какви цели имаш и тн. Нищо няма да загубиш да пробваш, после ако не ти хареса както ти каза, взимаш си парцалите и се спасяваш сам. Много по лесно е, обаче когато имаш някой зад гърба си, поне от начало докато си по млад.
Колкото до отношенията на баща ти с тази жена, не мисля, че трябва да се месиш. Голям човек е и има глава на раменете си, плюс това че след като с майка ти са разделени, не може да остарее сам. Мое мнение е да не се опитваш да ги разделяш и да правиш каквото и да било, ако не искаш да си развалиш отношенията с баща ти. До колкото видях е разбран човек, опитва се да комуникира с теб, да бъдете приятели, което отношение е все по голяма рядкост между дете и родител днес.

Не,той иска да следвам неговите мечти.Още повече подценява моите,които са още от както се помня и с всеки изминал ден се приближавам повече,и изведнъж да ме изнудваш и да налагаш да следвам твоите...тц.

Не мога да живея в лъжа.Виж 4 години го приемах това,знаех.Но пък сега като той го каза...не мога...нямам никакви намерения да и казвам,но утре/други ден когато дойде да ме взима,не знам какво ще направя,и наистина няма да издържа като се почне още повече да дълбае и не знам как ще реагирам.Не мога да го приема,въпреки че както казах детството ми не е било розово,няма и да стане такова и да кажа,и да не кажа за тази курветина,но пък много ме разкъсва и не знам как ще го избия от главата си.Радвам се,че поне сега се случи,а не по-рано,тъй като след 10 на месеца,преспокойно мога да прекратя всякакви контакти с него,евентуално

plmn
03-27-2009, 09:27
много е хубаво, че имате бизнес и баща ти иска да го наследиш, мисли за бъдещето ти. друг е въпроса, какво искаш ти и как гледаш на тва, което ти предлага. според мен вземи най-рационалното решение, понякога илюзиите и мечтите не са толкова хубаво нещо, лошо е да останеш само с тях. като ти дават, взимай. 8-)

MrUndaztood
03-27-2009, 10:37
Вие хубаво му казвате,че баща му иска да му осигури бъдеще,но не е ли по-важно той какво иска.Много малко хора на 17 са наясно,какви искат да станат и с какво искат да се занимават,а той вече е решил.За мен баща ти е амбиция,няма лошо в това един баща да проправи пътя на сина си и в даден момент да му каже:"давай сега си ти",но не и с цената на това детето му да направи "това,което той никога не е можел на неговите години".Майка ти на какво мнение е по този въпрос?Какво ти казва тя?Много е трудно да се противопоставяш на родителите си и все пак,бори се за своите си мечти и за това,което ще те прави щастлив и ще те кара да се чувстваш пълноценен човек.

Благодаря.Еми майка ми сигурно ще се нацупи,но пък никога не съм слагал на преден план техните планове за мен,така че дори да избера,това което той иска,а майка ми да не е съгласна,пак не ме интересува.Но проблема е,че той каза,че ако почна там,можел съм да си създам име и разни такива,което означава,че примерно влизането ми в университета,където искренно желая,ще ми е в пъти по-лесно,ако схващате идеята.Просто нож с две остриета.Не знам,страшно много съм объркан,както никога преди.Отделно ми казва,че съм можел и нямало да ми било трудно,+ това щял съм да карам кола моля ти се,щял съм да разполагам със собствени изкарани средства,на изложния в други държави,такива филми ми вкарва,които са до някъде истина и се случва сега,но пък дори не съм си го мислил някога това :( ...Парите,забавленията (през някои дни) и може би по-бързото и лесно развитие в бъдещето и осъществяване на останалите ми мечти,пред,мечтата ми за СБ (само за това лято),по-трудният и несигурен път за осъществяване на другите ми планове... А избера ли неговият вариянт,и примерно ще порбва 2-3 седмици,но ако не ми хареса самата работа,после няма да мога да отида на другата,която аз съм искал :-k

xpower
03-27-2009, 11:54
Според мен са по важни собствените мечти.Баща ми искаше да стана едно , аз се занимавам с това , което най-обичам.Хем пари взимам , хем се забавлявам с работата си.Отстоявай това , което искаш ти.Парите не са маловажни , но не са вай-важното.

MrUndaztood
03-27-2009, 16:31
Много трудно.Благодаря.

Но исам да ви попитам за нещо друго,което ме мъчи адски много,за това дето баща ми каза за урвата си,която има дъщеря...супер много ме мъчи това,само като го чуя и си мисля,се отвращавам и гневя.Не знам какво да говоря,как ще говоря и как ще го гледам в очите ... просто неисках да знам,въпреки че вътрешно бях сигурен и се залъгвам,че си възообразявам,но пък когато го чух вече...Не знам,много искам да повдигна темата и да си излея всичко,но не зна как да го направя :(

Madn3s5
03-27-2009, 18:52
Много трудно.Благодаря.

Но исам да ви попитам за нещо друго,което ме мъчи адски много,за това дето баща ми каза за урвата си,която има дъщеря...супер много ме мъчи това,само като го чуя и си мисля,се отвращавам и гневя.Не знам какво да говоря,как ще говоря и как ще го гледам в очите ... просто неисках да знам,въпреки че вътрешно бях сигурен и се залъгвам,че си възообразявам,но пък когато го чух вече...Не знам,много искам да повдигна темата и да си излея всичко,но не зна как да го направя :(

Постави се на негово място ако ти след като се разведеш срещнеш друга жена какво ще направиш? Ще гледаш да си щастлив с нея или ще отидеш на самотен остров.. Уж си много зрелия а се държиш толкова детински.. не си в 5-ти клас..

MrUndaztood
03-27-2009, 18:55
Проблема е,че НЕ е разведен

Madn3s5
03-27-2009, 19:57
Кво като не е разведен? И майка ми и баща ми не са разведени, но не са заедно от повече от 8 години.. Един подпис нищо не значи, щом не живеят заедно, и не са заедно като мъж и жена или двойка, всеки е с пълното си правo да се среща с други хора! Не мисли толкова елементарно..

MrUndaztood
03-28-2009, 07:19
Еми да,права си д онякъде.