View Full Version : Какво цвете да взема?
Привет на всички!
Става дума за момиче, което харесвам, но все още не сме гаджета и много се чудя какво цвете да и подаря. Въпросат ми е конкретно бяла или червена роза, защото всеки който питам ми казва различно, а аз съм на мнение, че една червена роза може в някаква степен да я стресне и точно заради това за сега съм се спрял на бялата, но реших да чуя и чуждо мнение. Та ще съм благодарен ако успеете да ми дадете някаква насока. :)
kremavo rozova roza ^^ ima takiva :)
Mr_Crowley
03-30-2009, 14:35
Земи и маргаритка... :-D
Доколкото разбирам държиш на розата...
Ето нещо, което би могло да ти послужи при избора...
Червената роза е запазеният символ на любовта, тя се поднася само когато искаме да кажем "Обичам те"!
Има значение дали се подарява напълно разцъфнало цвете или още неразтворен цвят. Пъпката на червена роза също означава силни чувства, които обаче трябва да бъдат запазени в тайна, а полуотвореният розов цвят говори, че любовта е истинска.
Бялата роза символизира вярност и непоквареност, тя казва "довери ми се", а жълтата, която често се е смятала за послание на омраза, всъщност говори за приятелство. Леко отворена, жълтата роза пита "Обичаш ли ме още", а значението на съвсем разтворен жълт цвят е "Моля те, върни се"!
Розовата роза е символ на пълно щастие и удоволствие, но също така носи и посланието на тайната любов и признава "Сърцето ми ти принадлежи". Напълно разцъфнал, цветът й казва "Вярвай на това, което говоря и правя".
Вземи розова - тя е и бяла, и червена, няма да стресне, но ще подскаже много.
myNameIsImmortal
03-30-2009, 14:35
Според мен - червена.
Защо?
Защото ако вземе под внимание това което се казва, че бяла роза се подарява на приятел, ще разтълкува грешно жеста и намеренията ти.
Затова давай с червена. Ако се уплаши ще си намериш такава, която няма да се уплаши от червения цвят на розата :)
Мерси много за бързите отговори и да попитам само дали розовите рози се намират лесно или са от тези които трябва бая да се обикаля за тях?
LovelyGirl
03-30-2009, 14:48
Не,не розова :?
Трябва да е или бяла или червена наистина.
Аз обожавам белите,но според мен червената е по-подходяща,защото тя говори много ;) Не вярвам да се стресне,а да разере какво искаш да и кажеш :)
Не,не розова :?
Трябва да е или бяла или червена наистина.
Аз обожавам белите,но според мен червената е по-подходяща,защото тя говори много ;) Не вярвам да се стресне,а да разере какво искаш да и кажеш :)
Ами дано стане така наистина, че иначе ще се получи неловко :)
3oPuTyYy
03-30-2009, 15:05
Мисля че няма да се стресне от цвета на розата,без значение какъв е.Според мен и от розата няма да стресне, по скоро ще се зарадва и ще е поласкана(е пак зависи от характера на момичето де), малко момчета в днешно време подаряват цветя просто еи така, без повод.Но все пак аз лично съм за червена, просто мисля че ако е роза тва е цвета за нея :mrgreen: Е ако имаш парички и можеш да ги похарчиш,ще си много уникален и незабравим с ЧЕРНА роза :wink: А ако не можеш да избереш цвят и една малка и сладка плюшка е вариант :grin: Успех !!
Благодаря на всички отново!
Biskfitka
03-30-2009, 15:15
И аз съм за червена...
Кремава роза - желание
Бледо лилава роза - прелест, уникалност
Оранжева роза - очарование
Роза с цвят на праскова - скромност, признателност, възхищение, симпатия
Бледо розова роза - изящество, радост, щастие
Тъмно розова роза - благодарност, приятелство, уважение
Червена роза - любов, внимание
Тъмно червена роза - красота, страст
Бяла роза - невинност, чистота, тайна, тишина, страхопочитание, смирение, истинска любов
Жълта роза - радост, приятелство, ревност, надежда, свобода
Черна роза - сбогуване
Комбинация от червени и бели рози - единство, задължения
Комбинация от жълти и оранжеви рози - страстни мисли
Комбинация от жълти и червени рози - поздравления
Розова пъпка - красота, младост, невинност
Червена пъпка - непорочност, прелест
Бяла пъпка - младост
Една червена разцъфнала роза или 12 червени рози - "Обичам те "
Ти прецени....
LovelyGirl
03-30-2009, 15:56
Бледо лилава роза - прелест, уникалност
Ехт за моя рожден ден ми подари такива :smt060
ToniStoraro
03-30-2009, 15:57
розова или червена роза.
ivcheto0o
03-30-2009, 17:15
4ervena :-) mislq 4e mnogo 6te se zaradva :)
Да, да мерси на всички разбрахме се червена ще е, няма нужда повече да се спами :)
youRprincesS
03-30-2009, 17:43
Ех, да имаше някой, който и на мен да ми подари червена роза.. :(
ifkataAa
03-30-2009, 18:10
Бяла роза
Ами ако не обича рози? Тогава кво правим?
Каза че харесва всички цветя, питах я :)
MartyParty
03-30-2009, 19:53
Ааа ,мразя розови рози. :x Толкова са грозни,че ми иде да ги сритам ,като ги видя в цветарски магази.
Аз съм за бяла.Красива е,нежна и според мен никой сериозно не вярва на тези списъци какно означавали различните цветя.Цветето си е цвете ,а подаряването му е жест на уважение и привързаност.Щом е казала,че се радва на всички цветя,значи за нея е по-важно как и го поднасяш,а не какъв цвят е.
YouKnowImBetterThanYou
03-30-2009, 20:04
Никакви рози на първа среща! А и по-добре нещо супер символично и малко, но сладко и трогателно. Да ти е в джоба и в подходящия момент да знаеш дали да го извадиш и да и го подариш. Демел нещо, с което да я изненадаш, не още като те види с цвете да си каже, че вече си имаш само едно на ум и цялата среща да се върти около това да чакаш по-конкретен отговор на това "ще ми пусне ли сега или не?".
Срещата няма да е първа :)
valdesbg
03-31-2009, 05:43
Ех, да имаше някой, който и на мен да ми подари червена роза.. :(
Ем ако си от София - ще ти подаря барабар с червено ферари и червен комплект бельо :)
8)
И ще се разберем:)
dimitar_ak
03-31-2009, 06:10
Червена роза, но имай предвид друго. Розата умира много бързо. Ако сте на заведение не е проблем. Ще я натопите и после момичето ще си я вземе. Ако обаче сте на разходка навън рискуваш тя да си занесе в къщи една гола пръчка. Другото което може да и подариш сега е някое пролетно цвете.
Kikincety
03-31-2009, 07:13
Червена роза- символ на любовта към момичето