View Full Version : Избор на преса за коса..
n0va_s1m_tYk
03-31-2009, 15:47
Чудя се как се прави най- добрия избор на преса.. :D Значи, искам W да са малко, освен това да е с керамично покритие и тефлон, освен приставка за изправяне, да има и вафлички, а това бързо загряване даже е голям + според мен. Йонизиращият ефект, не по малко.. Точно за това ми е толкова трудно. Имам преса в момента, но изобщо не съм доволна от нея..
В момента съм се спряла на
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09013842
--> Има доста плюсове, но пък от друга страна, не е толкова нова - може и повече :D А и не съм мн сигурна дали има вафлички
Другата е
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026797
--> За REMINGTON чувам все добри отзиви. Определено има повече +, които компенсират бързото нагвяване. Напвави ми впечатление, че липсва йонизирацият ефект.. Не знам, за какво толкова следя дали има този + .. мисля, че това е за наелекризирането, нали?
И третата
http://www.shehair.bg/index_bg.html
--> По- скъщичка от другите две, но също много ++++...
Какво мислите, и дали можете да ми препоръчате нещо по- добро?
YourFavoriteMistake
03-31-2009, 16:44
Няма да намериш преса, която хем да е с вафлички, хем да изправя качествено и да е с йонизиращ ефект. Обикновено тънките преси изправят най-добре, с най-високи температури са и само те имат възможност за йонизация, но пък те не са със сменяеми плочи. Иначе по темата - никоя от пресите, които си си харесала няма вафлички и според мен третата е най-добрата.
LittlePrincess
03-31-2009, 16:47
Една приятелка има ' Ремингтон ', но не тазо дето ти си показала май, и изправя прекрасно, а косата и става мекичка.
Моята е само за изправяне и е керамична и е само 20 лв... :grin: Адската е.. Просто най- хубавата. Няква японска - Sunashi . Много съм доволна и косата не гори! :)
Моята е само за изправяне и е керамична и е само 20 лв... :grin: Адската е.. Просто най- хубавата. Няква японска - Sunashi . Много съм доволна и косата не гори! :)
яя кажи кажи откъде си я взела :D че мойта изгоря ,а не ми се дават пари за някаква много скъпа... :D
cvetinka95
03-31-2009, 17:41
Няма да намериш преса, която хем да е с вафлички, хем да изправя качествено и да е с йонизиращ ефект. Обикновено тънките преси изправят най-добре, с най-високи температури са и само те имат възможност за йонизация, но пък те не са със сменяеми плочи.
+1 Аз лично не съм имала никоя от тях трите, но мога да ти препоръчам тази, която имам сега- тя изправя перфектно, държи до следващото къпане.Къдри на масури и на мен дълго ми се запазва - Bellissima Creativity (професионална е, препоръчва я стилист Капанов).Няма сменяеми плочи до 200 градуса загрява за около 1-2 минути, има йонизиращ ефект. :grin: Много е добра... :grin: :grin: :-)
sladkish_14
03-31-2009, 18:21
Забелязвам , че и трите преси който си показала са над 100лв ,демек скъпи .. И оставам с впечатлението , че си мислиш , че колкото е по - скъпа толкова по - хубаво .. Нито една от пресите мисля не беше на Braun , Philips ili Babyliss /или там квото е / , голяма грешка от твоя страна , че не си се ориентирала повече към тези марки преси :? .. Вместо да ги гледаш в интеренер по - хубаво иди в някой магазин и си избери .. Аз за моята преса никой не съм питала , отидох видях , РАЗГЛЕДАХ , обесниха ми , препоръчаха и от пресата ми съм 110% доволна .. Въпреки това няма да спомена марка , тъй като вече има по -нови модели от нея :wink:
anyfany2
03-31-2009, 18:47
Ами значи и аз се чудя каква да си взема. Една моя приятелка има с пара някаква и косата не се гори толкова. Отиди в магазин и попитай. :) :) :) Техномаркет или Метро,примерно. Ще те насочат. А най-добре отиди при фризьора си и го попитай. :) Има ''нередовни'',които няма да ти кажат нищо за да ти вземат паричките. Не бързай,за да можеш да направиш по-правилен избор,въпреки че това не е гаранция. Успех! :) :) :)
n0va_s1m_tYk
03-31-2009, 19:07
cvetinka95, с какви приставки е пресата? Харесват ми характеристиките й.
anyfany2 аз пък съм чувала, че пресите с пара са по вредни. И съм съгласна с теб, че могат да ми предложат някоя, колкото да си я отикат и за оборот, по тази причина не бих се доверила на продавач! Точно за това се интересувам от отзивите за пресите..
Колкото до поста на sladkish_14 - с грешно впечатление си останала. Не мисля, че по- скъпото е по- качествено. Но не бих си и взела някоя от 20 лева примерно, колкото и да ми я хвалят. За марката Филипс - това е първия линк, а за Babyliss до сега не съм чувала, нито съм попаднала на отзиви, а доста се ровя из нета по темата. Това, че питам тук, не значи непременно, че съм спряла да се ровя и да се интересувам! :P
YourFavoriteMistake, забелязах, че такава комбинация няма.. Благодаря ти! И на мен лично третата, от тези, които съм показала ми допада, като че най- много, но ми е леко скъпичка :oops: Е бих ги дала, при положение, че ползвам преса през ден почти, а от моята скапана преса, косата ми доста се промени .... За това, имам нужда от нещо по -добро + повече маски и се надявам, че ще се възтанови :oops:
YourFavoriteMistake
03-31-2009, 19:30
Няма да намериш преса, която хем да е с вафлички, хем да изправя качествено и да е с йонизиращ ефект. Обикновено тънките преси изправят най-добре, с най-високи температури са и само те имат възможност за йонизация, но пък те не са със сменяеми плочи.
+1 Аз лично не съм имала никоя от тях трите, но мога да ти препоръчам тази, която имам сега- тя изправя перфектно, държи до следващото къпане.Къдри на масури и на мен дълго ми се запазва - Bellissima Creativity (професионална е, препоръчва я стилист Капанов).Няма сменяеми плочи до 200 градуса загрява за около 1-2 минути, има йонизиращ ефект. :grin: Много е добра... :grin: :grin: :-)
оо дам, и аз съм с Белисимата и съм на 100% доволна от нея. Изправя и загравя бързо, държи много време и интересното е, че дори при влажно време не ми се накъдря вече косата. А иначе понеже видях, че и авторката пита точно за нея - няма приставки, само за изправяне е, с йонизация, керамична, с още някакво покритие, около 90 лв. май беше (в зависимост вече от магазина).
яя кажи кажи откъде си я взела :D че мойта изгоря ,а не ми се дават пари за някаква много скъпа... :D
Еми влизаш в някакъв магазин където продават такива уреди и казваш преса за изправяне на коса - Сунаши, http://prikachi.com/files/707920r.jpg ето това нещо представлява. И аз съм много доволна от нея :) Ама естествено не я ползвам всеки ден, защото каквато и да е пресата, след всекидневно ползване косата става на леш :)
CaribbeanGirl
03-31-2009, 19:48
Моята преса е на Karina, нямам представа каква е марката, но ми я беше препоръчала моята фризьорка! Струва 150 лв, загрява за 30-40 секунди ии има йонофорезно покритие /дано да не бъркам, а и да бъркам - извинявам се/! Косата ми е чуплива, и то много, и се изправих за около 15 мин - ЦЯЛАТА КОСА :shock: :shock: :shock: !!! М/у др има и диск, на които има показани някви прически, но още не съм го гледала!
n0va_s1m_tYk
03-31-2009, 19:54
CaribbeanGirl, ако не е нахално, дали би могла да качиш някъде съдържанието на диска, че ми е интересно какви прически има :oops:
sweetsunshine
03-31-2009, 19:58
Аз имам тази на Ремингтон,но е малко по-тънкия вариант-иначе е същата-покритие и т.н.
Вярно няма йонизиращ ефект,но нито 1 път не ми се е наелектирзирала косата.Купих си я началото на Януари месец,изправям си най-често бретона,защото съм 1 смяна и нямам много време.Иначе за 10-15 мин си изправям косата-до средата на гърба е.
Също така има диск към нея,може и да къдри(букли) които стават невероятни,и като се накъдриш косата блести(то на етикета си пишеше,че след изправяне/къдрене се придава блясък,но при къдрици си личи повече).
Общо взето много съм доволна от тази преса-загрява до 200 градуса за около 1 мин. :)
Може също така да си завиваш само крайчетата на косата,да увиеш кичур около форкет и става много готино,но си е играчка. :D
Kisses_P
04-01-2009, 10:18
Аз съм за втората.Имам същата,но тънкия вариянт.Е уникаланта е!Йонизиращият ефект е глупост, повярвай ми.Точно с преси се занимавах декември месец и се позапознах с нещата.КОлкото до загряването- докато станеш да си вземеш четката за коса и тя вече ще е загряла.Не смятам че е бавна.Колкото до вафлички.. няма да намериш добра преса + вафлички. Тази на ремингтън има за букли
Sweet_Play_F
04-01-2009, 10:26
Вземи си Филипс