Влез

View Full Version : Интересен научен факт за нас хората.

Samoten89
03-31-2009, 17:43
Сори за спама, ако се счита за това, но фактът е уникален!

Философски, биологично и научно погледнато ние ХОРАТА - нашата велика РАСА сме ЖИВОТНИ! Да животни. Ние сме бозайници, а бозайниците са клас спадащ към животните без изключение. Интересно ми е като прочитате това самочувствието ви намаля ли по-някакъв начин. Защото по-принцип хората имаме вродено самочувствие. :grin: :-o 8-)
Следователно да наречеш някой животно имайки в предвид убида, ти убиждаш и себе си или просто не знаеш какъв си ти самият.

Ако питате минувач на улицата животно ли е ще ви помисли за луд. Толкова елементарен въпрос, ама не можем да отговорим правилно =).

Ако някой спори с мен за този факт нека да се обоснове!

Кажете, ако се сещате нещо подобно, интересно, за биологични характеристики на човека.

53downfall
03-31-2009, 18:03
Сори за спама, ако се счита за това, но фактът е уникален!

Философски, биологично и научно погледнато ние ХОРАТА - нашата велика РАСА сме ЖИВОТНИ! Да животни. Ние сме бозайници, а бозайниците са клас спадащ към животните без изключение. Интересно ми е като прочитате това самочувствието ви намаля ли по-някакъв начин. Защото по-принцип хората имаме вродено самочувствие. :grin: :-o 8-)
Следователно да наречеш някой животно имайки в предвид убида, ти убиждаш и себе си или просто не знаеш какъв си ти самият.

Ако питате минувач на улицата животно ли е ще ви помисли за луд. Толкова елементарен въпрос, ама не можем да отговорим правилно =).

Ако някой спори с мен за този факт нека да се обоснове!

Кажете, ако се сещате нещо подобно, интересно, за биологични характеристики на човека.

Тогава се самоубий щом си нищо повече от едно животно на никой няма да липсваш нали?
Или по добре се сготви да нахраниш някой за да има смисъл съществуването ти!

Samoten89
03-31-2009, 18:13
Да съм казал, че животните нямат чувства? Имат и някои от тях си живеят перфектно. А ние съвършенното човечество не :x .
Перефразираш също така това което казвам! Не казвам, че всичко е безсмислица.

Carlos
03-31-2009, 18:37
Ами то зависи как го гледащ. От твоята гледна точка сме животни. Аз също смятам, че имат чувства. Но те не са способни на такова развитие като нашето (като постижения във всяка една насока) тъй като нямат чак такъв интелект. Затова сме повече от тях. Но както ние сме живи същества и имаме право на живот, така и те. Спор няма. В това сме еднакви

Nam3less3
03-31-2009, 18:37
Биологично е нормално да сме "животни", подобни на тези около нас, те ни служат за храна. Физически и биологично това е нормално и нужно.
Само че самочувствието рядко идва от физическото. Човекът е разумно същество, една душа, за която Вселената според мен е "игрална площадка".

kalokairi
03-31-2009, 20:04
Това което различава човека от останалите животни е способноста му да отрече този факт.Хората убиват по слабите както и останалите животни, но разликата между човека и лъвът например е в това че лъвът убива само когато е гладен а човека се запасява с храна и най-лошото убива за удоволствие.Лично аз започвам да се замислям кои са истинските животни.

NevinW
03-31-2009, 21:22
хахах....животни сме - супер...аз съм котка . :):) ...... и не, самочувствието си ми е на ниво, защото често животните са по-човечни и от хората :) мяуууууууууууууу

Vesk0u
03-31-2009, 21:53
Пфф... тъпа тема - Всеки, който се замисли веднага ще се досети, че сме животни, но просто изключително тъпа тема! :x

DimovB
03-31-2009, 22:40
Пфф... тъпа тема - Всеки, който се замисли веднага ще се досети, че сме животни, но просто изключително тъпа тема! :x

Samoten89
04-01-2009, 09:15
Да извинявам се. Може да се заключи тъпичко е наистина :(. Имах нужда да споделя с някой все пак. :lol:

Kman
04-01-2009, 09:40
Я вземете се спрете да се мислите за толкова специални!

Тогава се самоубий щом си нищо повече от едно животно на никой няма да липсваш нали?
Или по добре се сготви да нахраниш някой за да има смисъл съществуването ти!

Той ще липсва точно толкова колкото и ти,неговия смисъл на живот е колкото е твоя....нито повече нито по малко.
Това че сме животни не означава да се избиваме и да правим анархия,те животните са по мирни от човешките същества.

тъй като нямат чак такъв интелект
Имат части на мозъкците на много от животните развити в други насоки,за които ние засега можем да си мечтаем...

те ни служат за храна.

Така както и ти би послужил за храна на един крокодил,християнино изпратен на тази земя със специална мисия....

Човекът е разумно същество
Хехееее колко е разумен човекът след като с една негова уж добра постъпка после стават 10 бели....много разумно нали....тая илюзионна криза е много разумна нали,това че политиците крадът най-нагло е много разумно...това че се мислим за специални и единственни поради голямото ни его е много разумно нали....всъщност християните особенно си мислят че човекът е най-специалното нещо на този свят....един голям среден пръст от мене!

...ако всички вярваха в това каето пише в библията,то досега да сме измрели от демографския проблем!

kir40
04-01-2009, 11:17
Хехееее колко е разумен човекът след като с една негова уж добра постъпка после стават 10 бели....много разумно нали....тая илюзионна криза е много разумна нали,това че политиците крадът най-нагло е много разумно...това че се мислим за специални и единственни поради голямото ни его е много разумно нали....всъщност християните особенно си мислят че човекът е най-специалното нещо на този свят....един голям среден пръст от мене!

...ако всички вярваха в това каето пише в библията,то досега да сме измрели от демографския проблем!

Имайки предвид разумно същество,той иска да каже,че осъзнаваме нашите постъпки,имаме способността да ги обмисляме.Често разумна постъпка се смята тази,която не води до лоши последици,но и лошите постъпке са следствие на обмисляне на нашите действия.От латински ratio- разум.
И не мога да разбера какво толкова си се вманиачил да оплюваш християнството.Намери си по-полезно занимание.Всичко добро :)

wink
04-01-2009, 16:03
човека се запасява с храна и най-лошото убива за удоволствие.Лично аз започвам да се замислям кои са истинските животни.

И не знаеш, че има животни, които убиват за удоволствие също?

Почти всичко (ако не всичко), което го има при хората, го има и при животните.

Samoten89
04-05-2009, 08:32
Не само, че има хора които за удоволствие убиват ами най-често за печалби(пари предимно). Това е по-жестоко от колкото това което вършат животните, а именно нормално да си живеят. Има си хранителна верига просто има много различни организми. Природата си е създала хищници и е естествено да убиват други, но само за да оцелеят и да се изхранят, а не за удоволствие!
Не само това ами колко ни пука за опасността от терористи и на летища и къде ли не е лудница, а същевременно оставяме хиляди ядрени оръжия да съществуват. Питам аз какъв е смисълът от тях? Някак си няма логика. Защо по-дяволите милиарди са инвестирани в нещо, което НИКОГА АМА НИКОГА няма да използваме. Или ако го направим ще е срещу самите нас и жертвите ще са стотици хиляди. Защо ни пука за безопасността, но не ни пука за това, че може някои терористи да се сдобият с ядрено оръжие. Някак си няма шибана логика в мисленето ни не мислите ли? И смеем да се възхваляваме постоянно. Не можем един мир да направим! САЩ през последните 200 години в поне 10 големи войни са участвали. Явно харесват войната и убийствата, но и те са хора. Не може да кажем, че всички те са изперкали! Тези милиарди долари, защо не отидоха за борба срещу глобалното затопляне. Или не ни пука къде ще отидат?! Русия и Китай също имат хиляди такива ракети. Цялата тази работа не ви ли прилича на избиране на комплекси. Който има повече атомни бомби той е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ! Няма смисъл да се държат като не се използват. И никога не е имало смисъл от тях. Или ви харесват, събитията в Хирошима и Нагасаки?!

Soy_tu_mujer
04-10-2009, 20:12
Да, ние сме вид животни в крайна сметка. Просто сме най-уникалните и развили се досега същества на света... с чувства и способност за разумно използване на мозъка :-D Въпреки че не всички се възползват от този "способ" :)) и така.... всъщност тези изследвания не са ми кой знае колко интересни :) Но е хубаво, че се интересуваш, хубаво е.

Jus7m3
04-10-2009, 20:31
Чудя се дали животните ни коментират така както ние тях? :) В смисъл и те могат да си общуват,просто ние можем да приказваме! Според мен това е нещото,което ни разграничава от тях - речта. Замислете се ако го нямаше този ви език,щяхте ли вмомента да седите пред нещото наречено "компютър",щяхте ли да имате знанията,които имате сега,науката щеше ли да се е развила по някакакъв начин и изобщо щеше ли да съществува? Животните чувстват,виждат (повечето),чуват и усещат като нас. Просто ние имаме малко повече интелект и гласови струни.. ето това е.А вярно.. и крайници,които можем да използваме по-добре..

wink
04-15-2009, 08:36
човека се запасява с храна и най-лошото убива за удоволствие.Лично аз започвам да се замислям кои са истинските животни.

И не знаеш, че има животни, които убиват за удоволствие също?

Почти всичко (ако не всичко), което го има при хората, го има и при животните.Кои животни убиват за удоволствие ?

Едни кучета пред блока на баба ми бяха убили едно котенце. Нито са го яли, нито то ги е заплашвало с нещо. И това е само малък пример. Да не говорим, че бездомни кучета са нападали и хора.

Kman
04-15-2009, 14:36
Немската ми оварка най-много от всичко обича да си играя с кокошки.Души ги....играе си с тях и се въргаля в тях,дъвче ги,но не ги яде....аз лично с очите си съм виждал как се случва.

lsd43
04-16-2009, 07:19
Ако хората бяха животни ,сега едва ли ти щеше да имаш умствения капацитет да пишеш и излгаш философски теми. Това ,че човек има жестока природа ,не го прави животно ,ако той нямаше такъв характер ,просто нямаше да оцелее.Освен това при човека не действа само първосигналната система.

В науката има много умни и хубави теории ,но има и страшни глупости ,просто се навъдиха толкова "учени" ,че вече вадят всякакви глуповати изводи ,за да се покажат пред света.

Kman
04-16-2009, 09:06
Тоест човека е някакво толкова по висшо животно,че може да живее отделно....че не е зависим от същите неща от които и всички останали животни.....
Като се казва животно,не се има на предвид само животниското и отрицателните качества,а и положителните....животно е всичко онова което има органи и диша....като погледнеш всичките животни и виждаш огромните преимущества с които разполагат чрез които са оцелели,а и да допълня че някои от тях притежават по развит от мозък и в главите им не присъстват само първосигналната система.Има животни които са способни да разсъждават,но вас ви мързи да потърсите малко информация.Естествено човека е оцелял само и единственно заради добре развития си мозък,но има животни с много по големи предимства и това да се мислите за нещо повече от животни е егоцентрично,защото като се нарежете не излиза бях плах или някаква енергия от вас а кръв....мислите и чувствата за електрически импулси и химични реакциите....същите протичат и в животните!

Blab
04-16-2009, 11:18
леле, Убидих се, край!:Д

Samoten89
04-23-2009, 09:42
Всъщност през 1450 година през зимата във Париж умират 40 души убити от човекоядни ВЪЛЦИ! Прочетете на звяра от Жеводан или направо гледайте филма Братството на вълците. Има много такива случаи във Франция, но най-вероятно са от липса на естествена животинска храна в обитаваните от вълци места и посягат на човешко месо. Beast of Gevaudan убил най-вероятно над 100 души!

Ilikeliljon
05-12-2009, 08:46
Немската ми оварка най-много от всичко обича да си играя с кокошки.Души ги....играе си с тях и се въргаля в тях,дъвче ги,но не ги яде....аз лично с очите си съм виждал как се случва.

Ех големи зоопсихолози в тази тема. Това се нарича "игрова агресия" и определено няма нищо общо с убиване за удоволствие. И нека се прави една разлика всички животни са агресивни, човека също е агресивен, но това, което го различава от животните се нарича деструктивност (разрушителност). Само човекът може да убива за удоволствие, да разрушава заради самото разрушение, никой друг. Колкото до кучетата и котенцето, ако е сбъркало да навлезе в територията им, нормално е да си замине бързо и скоропостижно. Ето интересен факт, човешкия ембрион преминава цялото филогенетично развитие на еволюцията, тоест човека преминава почти през всички фази на развитие на живота на Земята (едноклетъчно, многоклетъчно, има хриле по някое време, след това ципи между пръстите, после прилича на бозайник и така до преди да се роди заприличва изцяло на човек). Онтогенетичното развитие на човека повтаря филогенетичното развитие на рода му (Хомо). Тоест човек повтаря цялото си развитие докато достигне до пълната си зрялост, в началото на детето е нарцистично, склонно към фиксации и фиксиращо се, живее в симбиотична връзка с майката и така нататък. Друг е въпроса, че тези хора, които са се развили по най-добрия начин са изключително малко и им викат Христос, Буда и така нататък. :) :)