View Full Version : Приятелят ми има хепатит
ivailaconevamilenova
04-02-2009, 17:44
Както написах в заглавието,гаджето ми ми има хепатит.Изглежда в началото на връзката ни нямаше силата да ми го каже,сега след два месеца научих новината.Разбирасе аз го приех добре и го подкрепих,но нещо вътре в мен ме отдръпва назад.Знам че тази болест има ограничени начини на разпоространение...Като например по кръв,по полов акт,т.н. Но има и случаи в които се предава чрез слюнка.Объркана съм,не бих го зарязаЛа защото той е единствения човек в които съм успявала да се влюбя истински и не искам да се разделим.Но се плаша от факта че може и аз да приема болестта.Знам че в края на краищата решението е мое,но просто имам голям интерес във това да разбера вие какво бихте направили във моят случаи ..
Забравих да кажа че е хепатит Б
Кажи че те е страх ако те разбере е момчето за тебе.. не пускай 100 теми
по добре го остави от колкото да рискуваш и своето здраве :)
а и зависи какъв е хепатита дали е остър или хроничен.. ако е остър се лекува до няколко месеца ако е хроничен остава до края на живота! .. а ти знаеш ли какви са последиците от тази болест ..(чернодробно възпаление,повръщане,жълте ница и в редки случаи смърт)
хепатита може да се предаде по кръвен път(заразена кръв),игли,полов контакт без презерватив..все още не е ясно дали се предава при оралната любов и битовите контакти.
П.С. ЗА ЗАРАЗЯВАНЕТО С ХЕПАТИТ Б Е НЕОБХОДИМ САМО 0,001 МЛ. КРЪВ!
Ти си направи сметка сама кое е най добре за теб
DesTin3d
04-03-2009, 01:13
ся ми е по тажно за пича :( :( :( :(
LiPs_of_an_AnGeL
04-03-2009, 09:03
Чакайте бе,вие го хвърлихте направо в гроба човека!Недейте така.На колко години е приятелят ти?Аз не бих разчитала на този форум да ме светва какво ще стане ако продължа да бъда с болния си приятел...едва ли не ще умреш и ти.Препоръчвам ти да говориш със специалист,поинтересувай се какво са му казали лекарите,говори с родителите си-те също могат да ти дадат полезна информация,но В НИКАКЪВ случай решението не е да го зарежеш.Бати хората сте тука обаче-"зарежи го,мисли за здравето си"... :( Като е болен някой кво?Да го зарежат всички за да не се заразят ли?????Ограничено мислите "хуманисти" такива.... Да..и аз съжалявам момчето,че момичето,което уж е влюбено в него въобще се вре въф форуми да пита какво да прави с човека,когото "обича"....Вместо да бъдеш негова опора в такъв труден момент,ти самата не знаеш какво да правиш...Извинете за тона,но се ядосах...
ivailaconevamilenova
04-03-2009, 09:31
Вижте,не говорете ако не знаете.Както в началото на темата аз казах че съм му упора и го подкрепих.Също така казах че ще направя това което аз сама реша но просто ми е интересно какво бихте направили на мое място.
За ваша информация,никoй няма да умре,нито той нито аз...информирайте се преди да говорите.
И този който каза че уж го \\\"обичам\\\" .. ти какво знаеш,случвало ли ти се е че знаеш какво е... докато не ти се случи просто можеш да гледаш от страни без да знаеш как се чувтвам аз във тази ситуация..
LiPs_of_an_AnGeL
04-03-2009, 13:40
Миличка,пост-ът ми беше изпълнен с най-добри чувства...А ти от къде знаеш,че не ми се е случвало нещо подобно...и посред нощ не съм тичала в спешното с моя приятел,след това цяла седмица по лекари...???И ти не знаеш,така че..."За ваша информация никой няма да умре..."---->че кой е казал,че ще умирате,ядосах се на предния пост ,който те подтиква да го оставиш,защото видиш ли той бил болен.Не ми отвръщай със злоба,защото съм била в такава ситуация и знам какво е...обаче на мен тогава през ум не ми мина да седна да пиша във форум какво да правя с приятеля ми.Затова се изразих по-остро,а ти вниквай в думите,които четеш.И по дяволите какво значение има какво някой друг би направил на твое място,при положение,че тук важи принципа "всеки за себе си"...сега става дума за твоя приятел,за теб,за тази ситуация,в която се намираш!Извинявам се за дългия пост и се надявам авторката този път да вникне в думите ми и да ме разбере,говоря с добро...Успех на теб и на него
balon4eee
04-03-2009, 13:42
боже,колко мъка има по тая свят ,боже ...не го оставяй !! само тва ще ти кажа
Вижте,не говорете ако не знаете.Както в началото на темата аз казах че съм му упора и го подкрепих.Също така казах че ще направя това което аз сама реша но просто ми е интересно какво бихте направили на мое място.
За ваша информация,никoй няма да умре,нито той нито аз...информирайте се преди да говорите.
И този който каза че уж го \\\"обичам\\\" .. ти какво знаеш,случвало ли ти се е че знаеш какво е... докато не ти се случи просто можеш да гледаш от страни без да знаеш как се чувтвам аз във тази ситуация..
от хроничен хипатит МОЖЕ да се умре айде моляти се не философстваи без да знаеш!!!
Болестта убива над 1 милион човека годишно. Което прави средно по 2 жертви на минута. 8)
jenichka
04-03-2009, 14:12
ако бях на твое място никога нямаше да оставя приетяля си.от много време сме заедно и го обичам повече от всичко!просто трябва да научиш повечко за тази болест и повярвай ми ще гледаш по друг начин на нещата.точно в този момент не бъди егоист!
успех на теб и на момчето ти!
mArMaLaDkA
04-03-2009, 14:26
Rofl4e,хубаво е да вадиш някакви факти,но поне кажи,че досега си чела от Уикипедията.Това,което пишеш ти и онова,в Уикипедия,е 1:1.
Neftochimic
04-03-2009, 15:00
ей сарма, като много ги знаеш нещата кво питаш нас ве?!
Rofl4e,хубаво е да вадиш някакви факти,но поне кажи,че досега си чела от Уикипедията.Това,което пишеш ти и онова,в Уикипедия,е 1:1.
да от Уикипедия съм го извадила.. но поне съм си направила труда да прочета и да дам някаква информация..без дори даме засяга и да имам подобен проблем..
А момичето чийто приятел е болен дори и не си е направило труда да отвори да прочете поне минимална информация..за болеста .. а пита какво ще правим ние ако имаме подобен проблем.. да не би утре ако я зарази да ни пита дали да се лекува или не?!?!?! :x
therichbitch
04-03-2009, 17:15
не го зарязвай, само това ще кажа, мисля че аргументите са ясни
ivailaconevamilenova
04-03-2009, 17:41
Напротив,прочетох всичко което е свързано със тази болест.Така че ще посмея да кажа че само умират хора от 3-тия свят от такива болести,във България има нужните интервенции за да не се разпространи болестта и да не се стига до смърт.А момичето което си е "направило труда да потърси" .. съжалявам миличка но вървя една крачка пред теб и не искам коментари като твоите тъй като просто това е нещо което не се преживява лесно и ми е доста трудно в момента и се надявах (тъй като обещах да не кажа на приятелите ни ) да разбера вашето мнение като хора ..проемете разбиразтелство и ако не го постигнете просто не пишете нищо тъй като не помагате по нинакъв начин ..
:razz: :razz: :razz: :razz:
страшни тайни... хвърляите хепатит на всякъде и двамата..
И щом си толкова сиг в приятеля си.. защо не се лекува ..????
Extremescream
04-03-2009, 18:59
Абе има някви много ограничени тука. :? Като го обичаш,много ясно,че няма да го оставиш.Браво,похвално,мно о хора биха избягали.Но ти си му упора.А дано се излекува момчето и много щастие и на двама ви :-)
JenataNaShefa
04-03-2009, 19:35
:razz: :razz: :razz: :razz:
страшни тайни... хвърляите хепатит на всякъде и двамата..
И щом си толкова сиг в приятеля си.. защо не се лекува ..????
Еее защо така грубо :shock:
Добре си се постарала да потърсиш информация ама това с умирането, беше малко студено, така мисля :(
Щом момчето знае, че е болно сигурно е предприело някакви действия :-o
Не го оставяй, бъди с него докрай независимо какво ще се случва от тук нататък ! Усех
Вирусният хепатит Б e инфекция, която засяга черния дроб. Хепатит Б може да причини цироза, рак на черния дроб, чернодробна недостатъчност и смърт. Вирусът се предава от човек на човек посредством човешките течности каквато, например, е кръвта. Заразяването с хепатит Б може да стане по много различни начини - тесен битов контакт със заразен човек, акупунтура, случайно убождане със заразена игла, изгаряне, одраскване. По-често заразяването става при необезопасен секс с болен от хепатит Б, при използване на една и съща инжекционна игла, при татуиране или пиър болната от хепатсинг. При ражданеит Б майка може да зарази детето си. Децата заразени при раждането или в детството си с хепатит Б са особено предразположени към развитие на хроничен хепатит Б (инфекция, протичаща през целия живот).
Значи и аз съм се интересувал от въпроса с хепатита и смъртните случай ги има и може да не се умре точно от хапетита а от страничните усложнения които може да причини (рак).. Искам само да се пазиш не го зарязвай но просто бъди малко по внимателна.
ivailaconevamilenova
04-04-2009, 13:43
Не не .. че има възможност, има .. но той пие някакви хапчета по три пъти на ден .. Хепатита го има от малък , във болницата която се е родил е имало този вирус и той го е прихванал .. това му остава за цял живот и няма начин да се премахне ..
dalches18
04-04-2009, 14:46
Не го зарязвай, не мисля , че една болест би могла да ви раздели .
Спомням си , когато имах шина на врата всички ме отбягваха , сякаш имах чума :( Наистина се чуствах се много зле :?
ThereIsNoWayOut
04-04-2009, 17:04
Не го зарязвай, не мисля , че една болест би могла да ви раздели .
Спомням си , когато имах шина на врата всички ме отбягваха , сякаш имах чума :( Наистина се чуствах се много зле :?Имал съм и аз подобен проблем , само че шината беше на крака. Никъде нито те викат , нито те имат в сметките за нещо , само гледаш едни погледни пълни със съжаление и същевременно с безразличие ...
Аз лично не бих оставил приятелката си. Не мисля , че е необходимо да излагам аргументите си . Успех и дано всичко се нареди :)
nan4onanka
04-05-2009, 14:49
Според мен трябва да го оставиш.Ще ти кажа и защо.Това е болест,доста тежка, и при положение,че е бил цели два месеца с ТЕБ,и не ти е казал,рискувал е да те зарази...е,това е достатъчен аргумент просто.Обичаш го,да,но здравето ти е по-важно от всичко.И не ме питайте дали съм изпитвала истинска любов бла бла и така нататък.Според мен,във връзката им има огромен риск,той не я е предупредил,тя,както виждам се чуди...така че....остави го.Това е моето мнение :)
JenataNaShefa
04-05-2009, 21:09
Според мен трябва да го оставиш.Ще ти кажа и защо.Това е болест,доста тежка, и при положение,че е бил цели два месеца с ТЕБ,и не ти е казал,рискувал е да те зарази...е,това е достатъчен аргумент просто.Обичаш го,да,но здравето ти е по-важно от всичко.И не ме питайте дали съм изпитвала истинска любов бла бла и така нататък.Според мен,във връзката им има огромен риск,той не я е предупредил,тя,както виждам се чуди...така че....остави го.Това е моето мнение :)
Ами не мисля, че толкова лесно се решават нещата... вярно ситуацията е сложна, но може би трябва да са по-внимателни когато общуват и т.н.
Най-вероятно е скрил, защото я е харесвал много и не е искала да се отдръпне, което си е леко подло, но пък не е непростимо... В крайна сметка по-добре късно отколкото никога :)
nan4onanka
04-06-2009, 13:25
Ами не мисля, че толкова лесно се решават нещата... вярно ситуацията е сложна, но може би трябва да са по-внимателни когато общуват и т.н.
Най-вероятно е скрил, защото я е харесвал много и не е искала да се отдръпне, което си е леко подло, но пък не е непростимо... В крайна сметка по-добре късно отколкото никога :)Късно,а ако е прекалено късно след 2 месеца?Тогава?Той и е казал,че е болен и тя все пак е останала с него,ами представи си би искала да го остави,а вече е късно?Обърква и целия живот.Според мен,момчето е постъпило крайно егоистично като е скрило болестта си,не казвам,че като са се запознавали е трябвлао да каже:"Приятно ми е,еди кой си,аз съм болен от хепатит!"но като е разбрал накъде отиват нещата веднага е трябвало да каже.Егати хората и постъпките им барабар с тях :shock:
shokoto91
04-06-2009, 16:33
бих останала като много добър приятел, но ще приключа физическия контакт с него...
Хепатит Б се лекува, дори е най-добре приятелят ти да го направи в най-скоро време, тази форма на болестта, особено ако не е особено развита (например да я е носил в себе си 10 години) в момента не е смъртоносна изобщо, лечението има голям успех. На теб ти препоръчвам да не правите секс без презерватив, внимавай да не се заразиш и ти! Направи си тест и това е задължително, ако сте се целували, практикували някаква форма на физическа интимност.
Пича да бяга да се лекува, ще стои 2-3 седмици в болница на диета без сол и мазни храни, известно време може да е на системи и това е.
Тази болест повтарям, че е лечима, но ТРЯБВА да се лекува!
It's that simple.
Ооо, сега видях това:
Не не .. че има възможност, има .. но той пие някакви хапчета по три пъти на ден .. Хепатита го има от малък , във болницата която се е родил е имало този вирус и той го е прихванал .. това му остава за цял живот и няма начин да се премахне ..
В такъв случай мнението ми малко се обезсмисля, тъй като ако това е вярно значи, че е само вирусоносител(май). Успех мила и разучи какво трябва ти да правиш и да не се заразиш.
Gerganna
04-09-2009, 20:34
гадно е , не го оставяй сам, но му кажи, че ще прекратите любовните си отношения и му бъди приятелка, подкрепяй го :)