PDA

View Full Version : Как да сложа лещите? Моля виии

MrUndaztood
04-03-2009, 14:36
Хора помогнете! Как да сложа тези лещи.Вече се мъча цял ден и не мога,опитвам се да ги сложа като издърпам долният клепач и леко да залепнат за окото и вече да ги наглася с няколко мигания,но пък нещат да "влизат" там и да залепват.Гледам да не докосвам миглите,защото веднага пък мигам,направо откачам.Моля ви помагайте,изперквам направо вече,не ми се чака 1-2 седмици,докато отида при офталмолога и да я помоля тя да ми ги сложи/покаже

rusova
04-03-2009, 14:56
emi kak gledai naprimer na dqsno i slagai le6tata po v lqvo kogato useti6 4e e zalepnala gledai prao v neq dukato ti se namesti .. nali znai6 4e le6tite trqbva da sa mokri tam s koncentrata si inu4e ako sa suhi zabravi da gi sloji6 maco

MrUndaztood
04-03-2009, 14:58
Дам,в моемнта съм въоражен с разтвор,чаша,2 лещи,10 пръста,огледало и две очи,които са точно срещу слънцето за по-голяа осветеност...благодаря ... веднага ще пробвам и този вариянт

П.С - Не съм маца,а мацок :D

Madn3s5
04-03-2009, 15:13
Пръста трябва да е сух, а лещата навлажнена за да може да залепне за окото. Отваряш широко окото, дърпаш на доло долния клепач, гледаш на горе и поставяш лещата. Като я сложиш дори да не е на място, започни да мигаш тя си отива на мястото.

tItEufFf
04-03-2009, 15:26
С показалеца си хващаш клепача, а със едния пртс долната част на окото. И дърпваш нагоре и надолу. Така ще ти е по-лесно, окото ти ще е по-отворено все пак

MrUndaztood
04-03-2009, 15:59
Благодаря,не става.УТре пак ще пробвам.Веч 4 часа се мъча..Искам само да попитам твърдата леща е мека като меката или ?

rusova
04-03-2009, 16:15
ari davai smelo :D ni6to nqma da ti stane sedni po4eni si malko ideistvai 6te uspee6 i az purviq put se izmu4i6h macok ;) ;)

MrUndaztood
04-03-2009, 16:32
:D хаха благодаря.От 3 и нещо пробвам и вече изкрейзах.Стигам с лещата,подпирам я на окото,даже натискам леко окото с пръста,ама пък тъпият клепач мръдне,прегъне лещата на две и айде :-x утре цял ден пак ще пробвам,ако не ще ходя при офтолмоложката да ми я сложи първият път

Rofl4e
04-03-2009, 18:20
ами аз съм гледала от една фр .. дърпа си долния клепач на доло и си я слага в долния ляв ъгъл.. ;) мига няколко пъти и се наглася лещата сама ..

rusova
04-03-2009, 19:39
еми да е то не е трудно ... само първия път е голям зор

MrUndaztood
04-04-2009, 12:43
УСПЯХ!

За първи път сложих леща.Мъчих се на лявото час и половина,сложих я,отиде в десният ъгъл,намеситх я и виждам супер.За 10 минути после сложих и дясната (ИСКАМ ДА ПОПИТАМ,СЕГА ЗАЩО ДЯСНАТА ЧУВСТВОТО КОГАТО МИГНА Е ВСЕ ЕДНО ИМАМ ПРАШИНКА,НЕПРИЯТНО,ДА НЕ СЪМ Я СЛОЖИЛ НЕЩО НЕ КАКТО ТРЯБВА,ВЪПРЕК ИЧЕ ВИЖДАМ СУПЕР?).Ееее много се радвам благодаря.Свалянето мисля да ги мокря или пък да се разревам
:D

2 въпроса
Има ли значение с коя страна ще я сложиш?
Меки са.Може ли изобщо да не ги свалям?

EDIT:ЗАТВОРИХ ОКОТО,ЛЕКО ГО ПОМАСАЖИРАХ В КРЪГ И СЕ ОПРАВИ.

ОЛЕ ХОРА УМИРА! :grin: ВЕЧЕ ЩЕ МОГА ДА НОСЯ СЛ.ОЧИЛА

LittlePrincess
04-04-2009, 13:00
^ Май трябва задължително да ги махаш вечер.. не помня нещо такова каза тази по математика един път.

MrUndaztood
04-04-2009, 14:44
Ясно.

А някой може ли да каже как си сваля лещите по-лесно и бързо?
Има ли значение с коя страна ще я сложиш?
Меки са - 3 месични.Може ли изобщо да не ги свалям?

Тенкс много!

Eдит7ч:Току щонаправих и другата стъпка - махнах ги.КАто за първи ден 4ч мисля,че е достатъчно.Очите са наред,бели са си.Тъй като пръста ми е много хаха дебел,взех 1 клечка за уши и леко придърпвах лещата надолу,лего се нагъва(което улеснява страшно много),дърпамдолният клепач и с показалеца и палеца много леко,закача,защитвам лещата и от първият път е свалена,малко е кофти защото с едната половина на окото виждаш,а с другата докато махаш лещата не :D Но пък е доста неприятно,когато си свалил едната и трябва да сваляш другата,едва ли не целуваш огледалото,за да я видиш,но пък за това задължително (поне при мен) трябва бяла светлина-Слънцето,за да може да я видиш,по едно време не знаех къде ми е в окото :D мигнах,нагласи се отновов ириса и пак придърпах надолу и посъщият начин,леко я захванах и край.Бумнах ги в разтвора до утре,а утре ще ги понося още повечко.Схванах тактиките ,не е било чак толкова трудно.

Благодаря искренно на всички. Чувствам се супер :D :D

cherreshkata
04-07-2009, 09:28
и аз имам лещи вече 8 месеца
1-вите ми бяха за 3 месеца
сега 2-рите са ми за 6 месеца
махам ги вечер , препоръчвам ти да ги махаш , а ако искаш да не ги махаш има специални :) няма значение коя ще сложиш първо :P аз слагам която ми попадне :grin:

ПС : твойте лещи цветни ли са или с диоптър ?
[i]

lolipop1
04-09-2009, 19:50
иам въпрос .. има ли такива лещи които да са и цветни и с диоптър ... ии на каква цена са г/д ...

Loshotia
04-10-2009, 06:10
между 60 и 90лв