View Full Version : Смисъл има ли?
hoobastank
04-06-2009, 23:28
За какво живеем?Ден за ден или може би имаме някаква цел,която сме си набелязали да постигнем?Ден след ден си задавам този въпрос "какъв е смисъла от това което днес направих?" и какъв е отговора? Ами естествено 4е няма никакъв смисал.През целия ден си бил с една група приятели,с които си обсъждал други ваши познати(или може би сте разговаряли отностно колите,жените и другите готини неща които никога няма да имаме и защо го правим това бе ? защо..)Това което върша хубаво ли е или е лошо..просто немога да направя разлика между доброто и лошото.В един момент обсъждам и коментирам 4ертите,които не харесвам в дадени хора,а в друг обсъждам предишните си съюзници..Нима има 4овек,които може да каже 4е не е правил подобно нещо?Не!Няма такъв!В това съм сигурен..Днес може да си си прекарал страхотно,но след време примерно ще си мислиш 4е тогава си имал непристойно поведение и когато осъзнаеш последствията от тогаващните си действия може би ще осъзнаеш(тоест винаги след всяко мое решение се 4удя "тва ся за к'во го напрайх?Как мое съм толкоз тъп.."),4е НИЩО НЯМА СМИСЪЛ!Какво представлява живота за вас?Веднага някой ще ме опонира 4е живота не е само забавления,4е болката и страданието вървят ръка за ръка с щастието,4е за едни живота е в спорта,за други в материалното,а за трети в това да намериш близък 4овек с когото да споделиш живота си.Ами ако искаш просто приятел,когото да 4увстваш като брат?И един ден и той да те предаде..Какъв е смисъла тогава?Казах ви няма смисъл..Сега ще се намери някой да каже 4е трябва да живеем за момента..е да ама не става бе братлета..просто нестава.Винаги идва момента,в който се замисляш за миналото си.Независимо поради каква при4ина той идва.Замисляш се дали със действията си не си прецакал живота на някого?Дали със тормоза,който си оказвал върху някого не го е депресирало до такава степен,4е да се откаже от живота.В природата ни е жестокоста,жаждата за отмъщение и изобщо вси4ки неща,който според библията са дело на Дявола.Ами задгробния живот?Съществува ли Рая и Ада?Защото ако живеем без да се замисляме Ада ще е пълен,понеже всеки един от нас е егоист(това ни е в природата),а ако наистина живеем миг за миг,без да се замисляме,то всяко едно наше решение ще е протигтувано от егоизма ни.Ве4ната мъка,която ни о4аква в адските огньове дали ще ни помогне да намерим смисъл в действията си приживе.Абсурд.Дори да сме в Рая,където физи4еската болка я няма,то остава душевната,тази която е по страшна(моля ви не ме оприли4авайте с емо-тата само защото това е "тяхна философия".Тя не е тяхна,те не са нищо пове4е от плагиатори.)и дори със цялото време на света не бихме могли да осмислим шибания си живот.Усещам 4е съм от4аян от живота,то просто няма как,след като всеки гледа да те прецака,но това е нещо нормално.Как ми се иска да се върнат детските ми години отново,когато нищо не беше по важно от това да съм с приятели.Тогава можех да кажа "Имам истински и верни приятели",но по сте4ение на обстоятелствата бях принуден да се преместя и в следствие от новата среда,в която попаднах аз се промених.Промени се на4ина ми на мислене,представата ми за забавление и про4ие.С това се промени и живота ми.Живот аз нямам,това не е живот.Какво е живота?Идея си нямам..Моментна наслада изпитвам от много неща,но нищо не е в състояние да те заинтересова за по продължително време.Това е нормално понеже съм 4овек,осъзнавам го.4овешкото любопитство няма граници.Но колкото и да съм любопитен,колкото и да се интересъвам от други примери немога да си обесня защо хората се предават един друг!Смятах го за брат!А сега сме в отвратителни отношения.И аз имам вина.Събирам се с две компании.Едната е малко по богата и със нея купоните винаги са по- по - най.С какъвто се събираш такъв ставаш,нормално.Другата ми компания..мислех ги за приятели,такива каквито биха ме подкрепили в труден момент,но съм се лъжел.След като любовта към жената из4езна от мен и остана само приятелската любов имах 4увството 4е са се наговорили да ме срутят.Дадоха ми нещо,а в замяна ми взеха вси4ко.Стара поговорка...Единствения въпрос,който в момента ме вълнува е "Защо живеем бе".Да създадем поколение,което да продължи 4овешкия род..бля-бля-бля.Да остараем със спомените си?А дали ще ги имаме тия спомени с вси4ките болести които се появяват сега,вследствие на "напредналостта в развитието на света" бла-бла.Глупости!Вси4ко това са едни глупости!Как искъм да се бях родил в друго време.Преди средновековието например,тогава вси4ко е било толкова просто.Водим се от някакъв Бог,който ще ни награждава после в зависимост от делата ни и това е!Прост живот,но пък за неуките той си остава смислен.Следователно колкото пове4е се у4им,толкова пове4е се задълбо4аваме в смисъла на живота.Всеки,който про4ете тези мои творения нека да се замисли отностно смисъла му на живот и да си отговори сам,само за себе си.Изобщо това може ида са глупости,но може и да спе4еля Нобелова награда за философски проблем на годината и тогава ще изглежда,4е някак си живота ми както е нямал смисъл и ме е накарал да се замисля в следствие на което се е появил тоя текст ще излезе 4е го е направил някак си умишлено.Дали някаква висша сила ръководи това?Ако тези от вас,който след про4ита на темата ми сметнат 4е съм им изгубил времето нека моля ви приемете моите най-искрени извинения 4е съм ви разделил от така ценното ви време в момента.
cinderella_gugutka
04-06-2009, 23:34
това са депресарски пубертетски разсъждения...дано с времето откриеш отговорите ккоито търсиш
ина4е мойта теория е 4е 4овек живее за да се развива...и ако ти не се развиваш направи нещо по въпроса(въпреки 4е с всеки изминал ден нау4аваме по нещо ново ,допускаме грешки и се поу4аваме от тях ,добиваме опитност и т.н.)
има смисъл във всяко едно нещо на този свят :wink:
hoobastank
04-06-2009, 23:38
Не ми хареса онова за пуберите..Минал съм го тоя период,но въпреки вси4ко пак казвам не намирам смисъл в нищо.
Flapjack
04-06-2009, 23:39
ние сме на този свят да се учим, а най добре се учим от грешките си. да грешим е може би най-човешката черта.
просто си създай цел и се стреми към нея. като я постигнеш постави си друга по висока. намери истнстки хора с който да споделиш себе си, времето си, живота си. добри приятели и любов който да са ти упора. всички сме били така, хем не ни се мре хем не ни се живее
cinderella_gugutka
04-06-2009, 23:45
Не ми хареса онова за пуберите..Минал съм го тоя период,но въпреки вси4ко пак казвам не намирам смисъл в нищо.
някой ден ще се влюбиш много здраво и изведнуж ще намериш смисъл във вси4ко
Extremescream
04-07-2009, 10:12
Само прочетох това за Ада и се сцепих от цмях.Моля се да не си религиозен фанатик.Просто такива неща като 'ще се пържим вечно в пламъците на Ада' винаги ме развеселяват. :lol: So happy I'm not following this religion. 8-)
Extremescream
04-07-2009, 10:16
ние сме на този свят да се учим, а най добре се учим от грешките си. да грешим е може би най-човешката черта.
просто си създай цел и се стреми към нея. като я постигнеш постави си друга по висока. намери истнстки хора с който да споделиш себе си, времето си, живота си. добри приятели и любов който да са ти упора. всички сме били така, хем не ни се мре хем не ни се живее
_________________ Поклон пред теб.Много правилно казано . :smt023
hoobastank
04-07-2009, 10:31
Не съм фанатик:)На църква съм ходил няколко пъти и то винаги по неприятни поводи..загубих няколко приятеля в една катастрофа..Както и да е.Радвам се 4е съм те разсмял :)
You seem to find the dark when everything is bright.
You look for all that's wrong instead of all that's right.
Does it feel good to you to rain on my parade?
You never say a word unless it's to complain.
It's driving me insane...
If I were you, holding the world right in my hands,
the first thing I'd do is thank the stars for all that I have.
If I were you...
Look what surrounds you now more than you've ever dreamed.
Have you forgotten just how hard it used to be?
So what's it going to take for you to realize
it all could go away in one blink of an eye?
It happens all the time...
Един живот имаш, гледаи да го изживееш пълноценно! ;)
При всеки проблем си казвам само едно: Keep Walking ;)
hoobastank
04-07-2009, 17:08
Интересно.Малко по трудно го разбрах,но все пак интересно.Я да видим малко английска поезия
Това е песен. На Hoobastank...
Kostadin_682
04-07-2009, 17:16
А бе... за кво' живееш? За кво дишаш? За кво' ядеш?
Ти изкара всичко лошо в тоя живот... ми като толкова много си се разочаровал от живота не живей бе... първо вземи се в ръце... не знам на колко си години, но предполагам имаш някакви цели в живота си... ми постигни ги бе... намери си свясна мацка, живей си учи си, радвай се, забавлявай се... сбирки с приятели, намери си работа... хоби нямаш ли си?
недей да оплюваш всичко, по твойта логика дай да мрем сега, че то и без това след 50 + години ще се мре... я се стегни и недей та си такъв опак човек... :x
hoobastank
04-07-2009, 17:21
От hoobastank знам две песни Crawling in the dark i Same direction извинявам се за невежеството си :P :-o Костадине живея си живота брат,просто му търся смисъла.Проблеми ми е акана философски :)
Докато се чудиш какъв е смисълът на нещата, ще изпуснеш много, а живота не чака никой. Излизай си с приятели, говорете си за глупости и се радвай, че си жив, здрав и с функциониращ мозък (макар че не го използваш за правилните неща). Много хора нямат и половината от това, което имаш ти. А ако не можеш да свикнеш с мисълта, че не всичко има гениалност в себе си, както се казва - кухнята, ножа, вените, край на проблемите. ;д
Kostadin_682
04-07-2009, 17:33
От hoobastank знам две песни Crawling in the dark i Same direction извинявам се за невежеството си :P :-o Костадине живея си живота брат,просто му търся смисъла.Проблеми ми е акана философски :)
Сам го каза... живееш си жовота... а бе...живота ти е даден да го живееш да постигнеш нещо, а не да търсиш шибания му смисъл... до сега не се е намерил никой който знае смисълът от него... едва ли ще си ти този, който ще го узнае... за тва.. носи и новите дрешки, кефи се на слънцето, на приятелите ти и това е...ако смяташ че ти имаш проблеми... жестоко се лъжеш... преди време четох как едно момче сподели диагнозата си че бил болен от тумор на мозъка... с някакви разсейки там... и човека знаше че не му става много, но въпреки това не спираше да изживява и малкото което му става... така че взе ми се стегни, имаш родители, приятели... за кво ти е да знаеш шибания смисъл на живота...
hoobastank
04-07-2009, 17:35
То4но това правя с приятелите.През цялото време дрънкаме глупости и само глупости :) Та се замислих за смисъла.А и за мозъка го ползвам и за други неща ;p все пак имам ДЗИ тази година както и кандидат-студентски.
ако разбереш смисълът на живота той няма да ти е интересен за тва си го живеи и не се задълбочавай в неща който няма да разбереш