PDA

View Full Version : Приятелство или любов между момче и момиче

Niakoitam
04-10-2009, 08:28
Та разглеждам с времето различните теми и реших да си направя една моя.Ако е разбъркано се извинявам.
Понеже много момичета се оплакват че искали едно здраво и хубаво приятелство с момчетата,а те след време ги харесвали,защото се били държали мило с тях.Други пък момичета контрират че момчетата били станали много изнежени и не се били решавали да предприемат първата крачка.Момичетата също трябвало да се правят на недостъпни за да привлекат повече момчето.
И от тук вече се получава един парадокс:
Аз искам да съм му само приятелка и не искам нищо повече от него,но момчетата се правят на много нежни и неискат да поемат иниациятивата,ама аз трябва да съм недостъпна и ако е по настоятелен значи си заслужава.

И какво се получава накрая.Момчетата на задъдена улица.И тъй като нямат способности да разберат на каква вълна е момичето им остават три вариянта,ако харесват момичето.Или да и кажат че я харесват,но ако тя ги иска само за приятели отношенията да им се развалят,или да се правят че нищо няма и да са си само приятели,но ако момичето ги харесва могат да изпуснат възможност или на момичето да и писне да чака и да се отдръпне или в последният трети вариянт да уцелят на коя вълна е момичето.

Та момичета,въпросите ми са:Как едно момче да разбере на коя вълна сте настроени и към коя от двете графи го отнасяте ако си нямате гадже?Как едно момче може да разграничи че се държите мило,защото го харесвате или просто,защото искате приятелството му или от учтивост?Как могат да се избегнат ненужни развалания на отношения като описните от мен по горе или това е невъзможно?Значи ли че като започнете повече да споделяте с едно момче отколкото да флиртувате го имате за приятел и обратно?Как едно момче може да разбере че сте го харесали,но нещо Ви е дострашало и се измъкване с репликата че сте го имали просто за приятел?И задължително ли е ако харесваш дадено момиче да си готов да прекратиш отношенията си с нея от момента на признаването на чувствата си?Кажете по какъв начин показвате на даден момче че го искате за гадже или за приятел.Каква е разликата между милото държание към приятел и милото държане към евентуалното бъдещо гадже?

Balmy_I
04-10-2009, 09:12
Ам...малко е объркано всичко особено за това "мило държание",но ще се опитам да отговоря за себе си.Ами аз ако харесвам едно момче и да кажем,че и то си няма приятелка и излизаме,споделяме си,накрая не с много овъртания се разбира какво се иска и от двете страни.Смисъл,ако и двамата се харесваме не ни трябват много размишления,то просто си проличава.А имам и случай,в който едно момче ме харесваше много,но аз не изпитвах почти нищо към него,освен приятелство...и той ми казваше постоянно,че иска да сме заедно и т.н.,а аз му казвах всичко каквото чувствах без да овъртам и така той разбра,че сме адски различни и няма смисъл и сега си има приятелка,която мн го харесва и такаам :) Мисля,че е най-важно не да показваш,а направо да си казваш какво чувстваш,защото понякога реакциите ти са разчитани погрешно от някои момчета и после се налага да обясняваш,че не си искала това,а нещо друго.Но ако си кажете още в началото всичко и си изясните чувствата дори и те да са само на приятелско ниво,е по-вероятно поне да си останете с един много добър приятел,поне при мен става така,отколкото след това след време да се разбира кой какво чувствал и тогава става още по-сложно.А ако възприемаш дадено момче като за "бъдещо гадже" тогава си има начини да му покажеш,че е така...то се подразбира и обратно,ако искаш да си само приятелка с него,просто се държиш по дръпнато,ако той се опита да направи нещо.Но наистина е най-добре да седнете и да си разясните чувствата и намеренията преди да е станало късно,отколкото да трябва да си гадаете по държанието кой какво мисли...стана още по-объркано ама сори :? :oops: :-)

m0ney
04-10-2009, 09:21
Повечето ми пирятели са момчета.Имам само едон -две момичета на които държа!
И мога да кажа,че съществува приятелство! :)

Niakoitam
04-10-2009, 09:35
В какъв смисъл да си признаете веднага.Ако се срещнете на купон,или в училище или където и да е и почнете да се забавлявате,и се държи мило един с друг и така нататъка.Не може например един час след като сте се запознали да си кажете:Гледай сега,ние с теб сме само приятели и нищо повече между нас не може да се случи.Любовта от пръв поглед се случва рядко и доста често чувствата при момчето,момичето или при двамата идват след определено повече или по-малко време.Аз например мога да кажа че съм устроен така че за да съм приятел с дадено момиче трябва да ми е поне малко симпатична.Първо се гледа външността,защото това е първото нещо,което виждам и след това вътрешната красота,която си е много по важна разбира се.Но аз не знам защо,но съм устроен така че винаги като видя някое момиче,коетое по небрежно започвам да търся чар и красота в нея и доста често намирам черти,които много ми харесват,както по външност тка и по характер.И обратно като от пръв поглед някое момиче ми се стори просто перфектна винаги търся малките и недостатъци във визията и характера.Просто така съм устроен.За мен винаги трябва да има баланс между двете.И както казах за да ми е едно момиче приятелка трябва поне с нещо да ми е сипатична и по характер и по външност,а това нали се сещаш евентуално до какво може да доведе един неочакван ден.

Balmy_I
04-10-2009, 09:40
В какъв смисъл да си признаете веднага.Ако се срещнете на купон,или в училище или където и да е и почнете да се забавлявате,и се държи мило един с друг и така нататъка.Не може например един час след като сте се запознали да си кажете:Гледай сега,ние с теб сме само приятели и нищо повече между нас не може да се случи.Любовта от пръв поглед се случва рядко и доста често чувствата при момчето,момичето или при двамата идват след определено повече или по-малко време.Аз например мога да кажа че съм устроен така че за да съм приятел с дадено момиче трябва да ми е поне малко симпатична.Първо се гледа външността,защото това е първото нещо,което виждам и след това вътрешната красота,която си е много по важна разбира се.Но аз не знам защо,но съм устроен така че винаги като видя някое момиче,коетое по небрежно започвам да търся чар и красота в нея и доста често намирам черти,които много ми харесват,както по външност тка и по характер.И обратно като от пръв поглед някое момиче ми се стори просто перфектна винаги търся малките и недостатъци във визията и характера.Просто така съм устроен.За мен винаги трябва да има баланс между двете.И както казах за да ми е едно момиче приятелка трябва поне с нещо да ми е сипатична и по характер и по външност,а това нали се сещаш евентуално до какво може да доведе един неочакван ден.

А съгласна съм за това с външността така си е наистина,че трябва да ти е поне симпатична и аз съм така с момчетата.Ама на мене мисълта ми не беше,че още на първата среща трябва да си кажете всичко,много ясно,че първо трябва да се опознаете за да сте на ясно какво искате.Мисълта ми беше да не се изчаква прекалено дълго и да се самозалъгвате,примерно ако ти харесваш някое момиче,обаче тя те харесва само за приятел и не ти го казва,но се държи добре с теб не те отбягва...ии ти един ден решиш да направиш някоя фатална крачка и то само,защото не сте се изяснили.Но в никакъв случай не съм казала,че това трябва да стане на 1ва или някоя от първите срещи,защото се случва понякога,че примерно в началото не харесваш някой,но с времето всичко се променя. 8)

Chrissie
04-10-2009, 22:16
Колкото и безнадеждно да ти се струва положението,което описваш,все пак за него си има някои отговори.Най-лесният начин,по който можеш да разбереш дали момичето те харесва или те приема само като приятел е поведението й.Като започнеш от жестикулирането й,усмивката,погледа,начинъ ,по който стои срещу теб...Това са все фактори,по които може да различиш поведението.В интерес на истината,никога няма да има конкретен отговор за държанието на момичето.То,както и момчетата са си индивидуални индивиди,които си имат свои навици,жестове и най-вече-излъчване.Казвам това,защото твърдиш,че забелязваш и малките неща в хората или по-конкретно,в момичетата.Ако трябва да съм честна,радвам се,че все пак има такива момчета и те не просто съществуват в книгите или филмите.Хубаво е да забелязваш неща,които малко хора могат да доловят;да се вгледаш повече в самата натура срещу теб,а не просто да си говорите и ти да изглеждаш по-сляп и от човек с извадени очи.Да,приятното излъчване на момичето или момчето е наистина важно,защото когато даден човек не ти е симпатичен,просто не ти е приятно да общуваш с него и това едва ли ще се промени дори и да те заплашва Кристникът.

Под поведение имам предвид всичко,което може да се види с очи,дори и когато не наблюдаваш внимателно.Например,ако не се държи нормално-ако не общува както обикновено с теб,а изглежда някак скована или пък обратното-сякаш иска нещо повече.Ако стои по-замислена и постоянно те наблюдава така сякаш те изпива с очи.Но момичетата си имат собствен модел на поведение и може би най-добре ще забележиш,че става нещо,когато тя се държи по точно обратния начин на обикновеното й поведение.

Според мен,винаги ще има някакво неразбирателство между половете.Или единия,или другия няма да успее да разбере държанието на другия.Това е било така и винаги ще си остане така.Нарича се различие между половете.Затова не се отчайвай,ако не успееш да разбере на коя "вълна" е момичето-винаги можеш да заложиш на изпитания метод:застанеш пред нея и да й обясниш какво чувстваш.

valdesbg
04-10-2009, 23:29
Човече жените не са виновни, че една камара мъже са такива само по лична карта. Ние и само ние сме си виновни.

Жената иска мъж до себе си. П/т/ичка си има и не и трябва втора. Това че един мъж го е шубе да каже здрасти на някое момиче автоматически го класира в графата лузъри/приятели/загубеняци. Да поясня това е графата мъже с които жената никога не би правила секс, и не ги възприема за нещо важно в живота си. Та идеята ми е че жените не са виновни че ние мъжете не знаем какво искаме. Или по лошо знаем какво искаме но не знаем как да го постигнем. Или още по лошото - страх ни е да предприемем нещо защото видиш ли страх ни е от "Не". Само да кажа - ако покажеш че си мъж, и наистина си мъж то "Не" няма да има.

Във всички останали случаи се класираш при страхливците и получаваш съвсем заслужено "Не". Ако не уважаваш себе си и позволяваш на който и да било друг, в случая на една жена да определя поведението ти то определено не си мъж.

Жените обичат хората със самочувствие! Жените обичат хората които държат на себе си и отстояват желанията си, независимо какви са те. Жените обичат готините, жените обичат пичовете.

Затова - Бъди пич, уважавай себе си!

ghetto_superstar
04-11-2009, 11:35
Може да има приятелство между момче и момиче.Винаги се случва и да почувстваш нещо по силно,но просто трябва да се устои ако искаш да запазите приятелството си.

TheNewReligion
04-11-2009, 12:02
Темата ти представлява 30 изречения, 20 от които са въздух под налягане. За да свържеш нещата по този безумен начин, трябва всичко да е писано от едно и също момиче. Всяко такова иска различно нещо от момчетата. :wink:

NejnoDivi4ka
04-11-2009, 17:39
Предпочитам приятел момче пред приятел момиче...точно заради това моя най-добър приятел е най-голямата ми любов...не ходим...той си има гадже ,но от както се познаваме има тръпка м/у нас ...както тои казва "Приятели с право на докосване" простих всичките му грешки и тои моите и точно за това го обчам толкоз много :-) :) Обичам го не защото го харесвам,а защото винаги е бил до мен :)

TooLittelTooLate
04-11-2009, 18:05
Всяко момиче си е индивидуално. И показва по различен начин чувствата си. Няма точно определена формула как се държим, когато искаме приятелство или когато искаме нещо повече.
Примерно при едно момиче признаците, че е влюбено може да са: изчервяване, когато говорите; забравяне на граматиката; притесненост; сдържаност и т.н. А при друго : освободеност; споделяне на всичко и т.н.
Просто както вие момчета сте различни, така и ние сме такива. Ако наиситна забелязваш малките неща в момичетата, ги наблюдавай повече и ще разбереш какво всъщност искат.
Донякъде съм съгласна с Chrissie, че ако те харесва се държи противоположно на обикновенното си държание, но не винаги е така. Примерно аз съм си различна в поведението си към всеки горе-долу. Защото всеки човек си заслужава определено внимание, индивидуално и лично- само за него. ( но това е само към най-блиските ми фр.- 4-5 човека)
Леле колко объркано пиша :D :D :D

moneycomeme
04-11-2009, 20:29
Всяко момиче-РАЗЛИЧНО!Тук идва способността на момчетата да усещат нещата(въпреки че съм на ясно,че на момчетата им върви по-скоро в логиката,от колкото в усещанията)!Тва е все едно да питам какви са признаците че едно момче ме харесва....понякога нещата просто се усещат :)

BlueDream16
04-11-2009, 20:42
Повечето ми приятели са момчета.Имам само едно -две момичета на които държа!
И мога да кажа,че съществува приятелство! :) 8) същото и при мене

Take_That
04-11-2009, 21:01
Човече жените не са виновни, че една камара мъже са такива само по лична карта. Ние и само ние сме си виновни.

Жената иска мъж до себе си. П/т/ичка си има и не и трябва втора. Това че един мъж го е шубе да каже здрасти на някое момиче автоматически го класира в графата лузъри/приятели/загубеняци. Да поясня това е графата мъже с които жената никога не би правила секс, и не ги възприема за нещо важно в живота си. Та идеята ми е че жените не са виновни че ние мъжете не знаем какво искаме. Или по лошо знаем какво искаме но не знаем как да го постигнем. Или още по лошото - страх ни е да предприемем нещо защото видиш ли страх ни е от "Не". Само да кажа - ако покажеш че си мъж, и наистина си мъж то "Не" няма да има.

Във всички останали случаи се класираш при страхливците и получаваш съвсем заслужено "Не". Ако не уважаваш себе си и позволяваш на който и да било друг, в случая на една жена да определя поведението ти то определено не си мъж.

Жените обичат хората със самочувствие! Жените обичат хората които държат на себе си и отстояват желанията си, независимо какви са те. Жените обичат готините, жените обичат пичовете.

Затова - Бъди пич, уважавай себе си!

Съгласна съм :)

Niakoitam
04-12-2009, 09:01
Да,разбира се че усещам малките неща при хората.При момичетата просто се старая повече.Опитвам се да открия доброто във всеки и едва ли не както каза брат ми веднъж, да се опитвам да се правя на психолог.И това ми е всъщност май и най-голямата грешка.Тъй като се правя на психолог,забелязвам много дребни работи в хората и съответно много лесно се привързвам и след това всяка раздяла или всеки нож в гърба са много болезнени за мен.Има хора,които казват:"Приятелство между момчета и момичета?Това си е чиста глупост.Момчетата и момичетата са създадени за любов помежду си,а не за приятелство".
Мен ми се иска някога да срещна и двете на куп.Но аз вярвам в такова приятелство и затова се страхувам да не го изгубя.Не мога като ми каже тезата за приятелството да и тегля наум една майна и да не се занимавам вече с даденото момиче.Тази вяра в този вид приятелство понякога носи и голяма болка.Опитите да се опиташ да разбереш примерно дадено момиче,когато те е отрязала и въпросите,които си задаваш вместо геройски да си отсечеш за себе си:"Мани я,тая беше курва и изобщо не ме заслужаваше"също водят до болка.
Май изводът от това е че трябва да признаеш колкото се може по рано и така болката от раздялата при неуспех ще е по-малка.
И аз една година се чудех кое е.Имаше флиртове,обарвания.То не беше уж на бъзик пред другите:Я какво гадже си имам",то не беше уж бъзикчийски изблици на ревност,веднъж така случайно чук "Обичам те" ама после било приятелски и т.н и т.н
И след една година какво чух....Много те обичам и много те уважавам...ама като приятел.
Двама съученици момче и момиче 4 години се държаха почти като гаджета.Знам ли,може така да ми се е струвало,защото не съм чак толкова опитен.Странно защо ли и на другото момче,което беше доста по опитно от мен така му се стори...но нейсе.Тогава чух репликата,която вече няколко пъти пиша в този форум:"Егати и момчетата,ти ги имаш за приятели,пък те винаги имат задни мисли.
Няма да забравя репликата на един съучени,също по опитничък от мен,който си беше хванал гадже от София,а тя беше следната:Тука в нашият град момичетата,свалят ти се,натискат ти се,и като стане малко по напечено,съжалявам ама аз те имам само за приятел
И така разни други подобни случай.Не казвам че и при момичетата няма подобни случай,сигурно има.
Но от случката с онова момиче аз просто вече не смея да рискувам кое момиче ме има за приятел и кое за нещо повече.Страх ме е от грешки(е не е само това де),но вече знам че ако сгреша в преценката си и евентуалното бъдещо приятелство отива на вятъра.Явно ако искаш приятелка,трябва да се държиш приятелски,ако искаш гадже трябва изобщо да не ти пука че може да я изгубиш като приятелка.Но защо неможе и двете,хем да тия е приятелка,хем гадже.Може би това е мисия невъзможна и се случва изключително рядко и тези на които се случва са щастливци.

Темата ти представлява 30 изречения, 20 от които са въздух под налягане. За да свържеш нещата по този безумен начин, трябва всичко да е писано от едно и също момиче. Всяко такова иска различно нещо от момчетата. :wink:

Хайде ако може да не анализираш как съм написал темата.Щом не можеш да разбереш как са навързани тези теща,защо изобщо си се захванала да ме критикуваш?Добре айде ще ти кажа.
Има ли някакво значение че тези неща са написани от различни момичета,а не от едно?Абсолютно никакво.Защото има едно свързващо звено между тях.Кое е то ли?Момчетата и в частност Аз.Такаче трябва да се нагаждам спрямо момичета спрямо това,което искат те и ако не уцеля все ще съм крив.Освен това съм 80% сигурен че повечето от тези,които пишат за така наречените женчовци,които не смеят да предприемат първата крачка и те си имат приятели момчета и няма да им е много гот ако някой техен приятел,а не момчето,което харесват поеме първата крачка.И обратно тези,които искат силно приятелство и тях по някога може би ги е яд какви женчовци са момчетатата.Такаче виждаш ли че няма смисъл да анализираш темата ми като изобщо не си разбрала как тече мисълта ми.

Niakoitam
04-12-2009, 09:11
valdesbg Понеже каза за пичовете и че пичовете трябва да си отстояват позициите във всяко едно отношение.Така нареченият пич равно ли е на нагло копеленце,което се бута,където не го щат и е готов да провали едно дълго приятелство или не чак толкова дълго за една вечер секс.Защото ако е така предпочитам да не съм пич. :)

valdesbg
04-12-2009, 09:30
Някойтам - готиния пич знае кога да спре и знае кога да не нахалства. За секс за една вечер никой не говори.

gabsit000
04-12-2009, 11:17
Ми според мен..нещата понякога стават спонтанни..аз съм на мнение,че мометата провалят всико..и затва не може да има приятелство между момче и момиче..не искам да обидя никой- нито момичетата,нито момчетата,защото така както има случаи,че момчето е виновно,така има и случаи,че и момичето е таакова...мисля,че момчетата провалят всичко,защщото съдя понещата които на мен са се случвали така и на мои приятелки...значи преди няма и 3 дена се запознахме с едни момчета.. бяха седнали в двора на едно у-ще (една от мойте фр. ги познаваше) ... а ние сме 4 момичета .. и нали тези момчета се запознаха с нас останалите 3. :D .. и запознахме да ходим при тях...излизахме из града... така ..простяхме си..беше ни супер забавно-нали намерихме си нови приятели и то момчета..-супер но до определен момент,когато една вечер една от моите фр. получава смс .. от едното момче "Мн те харесвам,направо съм луд по теб ..какво да направя..за да сме заедно.."бла-бла -блаааааааааааа ... тя нали отоговори му,че не са от един град няма как да са заедно.. нали ама той човека инат продължи да си й клика и да пише смс-и..е тя има симпатии кам него..но нз те се познават от 4 дена ебаси..баси харесването ебаси чувствата изля той..и след няма час хоооппп получва смс и от другото момче "Хресвам те много..искам да стане нещо между нас..пиши ако иамаме шанс"..като ми ги разказа тия неща направо ..едно,че се отвратих ,едно ,че просто ме хвана яд-не че не са писали на мен..а че уж нали приятели.. да бъдем никви други чувства..те развалих всичко... защо момчетата не могат да си конторлират хормоните и защо ако най-добрият ти приятел е момче-то трябва да е гей ...и при една друга позната подобно нещо се беше случило.тяя беше тъкмо приклю1ила една връзка.беше много разстроена..срещна някакво момче,в скайп пишеха си излизаха си..той уж нали я разбираше..тя се радваше,че най--после е намерила моме което да я разбере..да разбере какво изпитва и как се чувства..той кво..взе че няма и месец откога се познават..почнал да й се обяснява как я харесва даже и по-големи чувства изпитвал..и нейото заключение беше,че момчето е говедо-гледа да окепази нещата ..

leoparda93sl
04-12-2009, 11:40
Еми според мен съществува приятелство между момиче и момче. :) Повечето ми приятели са момичета,а не съм гей(както някои твърдят,че трябва да си гей,че най-добрият ти приятел да е момиче :lol: ) Най-добрата ми приятелка е момиче.Като брат и сестра сме бихме дали всичко един за друг :) А за по-горният пост еми може да се каже,че до някъде съм съгласен,но не изцяло :) Аз никога не бих развалил приятелските си отношения с което и да е момиче само и само да и призная,че я харесвам.Така,че е индивидуално :)

BlueDream16
04-12-2009, 11:43
Истината е на какво момиче/момче ще попаднеш... ;) 8)