View Full Version : Кандидатсване след 7 клас 2008/2009 [vol.2]
AnIcHkAtA
05-06-2009, 19:09
ще накарам някой друг да го направи
Millen4ety, дай си скайпа-стани част от братството :D .
melinor и Enitto също да не чакат втора покана :D
Дайте си скайповете и аз ще направя
Че вие май си падате индианци :D
Добро утро. Как сте,хора? :) Вчера сте изписали 2 страници :D AnIcHkAtA ще ти пиша ЛС за скайпа ми :-D . А иначе за ФЕГ не се притеснявай,ще влезеш, а и на мене не ми е много присърце тоя френски :D
Ани, обещаваш ли, че когато станеш модератор, ще ни даваш да спамим в темата? :::
Millen4ety
05-07-2009, 06:39
А някой може ли да ми каже горе-долу колко е броят на кандидатстващите момичета в София и по колко влизат в една гимназия ( сори, ама съм злее 8-) )
Е и ние не знаем, но сме доста хора, така че най-вероятно се борим поне по трима на Не знам какъв е броят, но в една гимназия влизат различен брой в хората. В испанската, да кажем, влизат 70 девойки, във френската (не съм сигурна, Ани ще каже), влизат май 91.
Абе, потърси в гугъл сайтовете на гимназиите, в които искаш да кандидатстваш, там трябва да пише. : )
За у-ще не мога да кажа, но казвайте паралелки-те имат определен брой :p
AnIcHkAtA
05-07-2009, 08:00
У ФЕГА (преглъща като преди голямо изказване) приемат общо 91 девойки и 91 младежи.Паралелките са 7, по 26 човека в клас.Деление във ФЕГ и в 73 СОУ на девойки/младежи тази година НЯМА да има (не съм много сигурна за ФЕГ).Информация за други гимназии ето->
НТБГ- http://school.ntbg.bg/page.php?11
НФСГ - http://www.nfsg.online.bg/bul/priem/priem.htm
НЕГ - http://www.91neg.com/index.php?module=applying
за ИЕГ габи даде
АЕГ - http://www.fels-sofia.org/priem.html .
Броя на кандидатстващите се разбира след като приключи приема на документи :D .
Някой може ли да каже за всичко това с max бал?
Ако имаш повече от него значи ли, че няма да приемат? :?
fen4e123
05-07-2009, 08:06
Един тъп въпрос... но в Интернет четох различни варианти и затова да ви попитам. Нали си пишеш желанията преди самите изпити а не след тях? :?
Как, според мен след изпитите...
:smt003 Преди изпита е. При сестра ми беше преди изпита в справочника също пише така :P
AnIcHkAtA
05-07-2009, 09:54
Ако имаш повече от минималния бал, независимо колко по-нагоре е, те приемат.В зависимост от успеха на съответната година, разбира се.
За желанията-след изпитите са.За Класическата не знам, нищо не знам за нея :D , но за обикновените държавни към МОН е така.Няма как да знаеш как да си подредиш желанията, ако не си знаеш бала.Дори миналата година майка ми ги записва, сигурна съм.Освен това, в календара на ученика пише, че подаване на документите за първо класиране са от 3 до 8 юли. И да отбележа-подаване на заявления за участие в изпитите се извършва от 26.05 до 02.06.2009, но тогава НЕ се пишат желанията.
Ако още се съмнявате, ето да се уверите -> http://prikachi.com/files/812669T.jpg
П.П.:Кажете къде има някакви пробни скоро само да не са в неделя, че тогава съм на курсове :smt031
AnIcHkAtA
05-07-2009, 10:23
Нееее, това за ФЕГ не е вярно.Пак са си момичета и момчета.Съжалявам, ако съм заблудила някого.Странно защо не мога да намеря нищо за 73 в нета :-o .Ако някой се интересува, нека каже, учителката ми от уроците преподава там и мога да я попитам.
http://www2.minedu.government.bg/adminmon/ranking/default.asp?action=0
Това е много полезно за професионалните паралелки.Има за всеки един град.За съжаление е за 2008/2009 учебна, но мисля, че няма да има промяна и тази година.Разцъкайте го, много е интересно :D
Едит:Аз вече си подредих списъчето.При бал 32.00 ще ги подредя така:
1.9 ФЕГ-I ФЕ;II АЕ;III БЕЛ;IV И
2.9 ФЕГ-I ФЕ;II АЕ;III БЕЛ/М/Г/Х; IV И/Инф./М/Б
3.9 ФЕГ-I ФЕ;II НЕ;III БЕЛ;IV И
4.9 ФЕГ-I ФЕ;II ИЕ;III БЕЛ;IV И
5.9 ФЕГ-I ФЕ;II ИЕ;III БЕЛ/М/Г/Х; IV И/Инф./М/Б
6.73 СОУ-I НЕ;II ФЕ;III БЕЛ
7.НФСГ-Банково дело; I НЕ
8.НФСГ-Застрахов. и осигурит. дело; I НЕ
9.НФСГ-Застрахов. и осигурит. дело; I ФЕ
Мисля, че при такъв бал би трябвало да ме приемат на 3 желание, в най-лошия случай на 6, останалите са за подсигуряване :D
LittlePrincess
05-07-2009, 11:10
За максимален бал ли питаш? Повече от него няма как да имаш, ако съм разбрала правилно въпроса.
LittlePrincess
05-07-2009, 11:11
:smt003 Преди изпита е. При сестра ми беше преди изпита в справочника също пише така :P
След изпита е. Миналата година кандидаствах и беше след. Първо си проверявахме оценките после имахме 3 дена (май толко бяха) за да си напишеме желанията.
LittlePrincess
05-07-2009, 11:12
А някой може ли да ми каже горе-долу колко е броят на кандидатстващите момичета в София и по колко влизат в една гимназия ( сори, ама съм злее 8-) )
Много е. В моето у-ще примерно в паралелка влизат повече от 20 момичета, защото момчетата не го пишат обикновено в желанията 8-)
vesito13
05-07-2009, 11:28
За момента не може да се каже колко ще са кандидатстващите . Когато се подадат заявленията за участие в изпитите , ще се добие представа колко са кандидатстващите .
По колко ученика влизат в една гимназия зависи най-вече от училището и от това колко човека искат да отидат там . Давам примери :
- ако в едно училище има 4 паралелки по 26 човека във всяка (без значение какви) , но има само 32 човека за цялото училище , ще се направи само една паралелка , а учениците , които останат ще трябва да отидат в друго училище . Другите 3 паралелки се закриват .
- докато в друго училище са обявени само 3 паралелки по 26 човека във всяка (отново без значение какви) , а кандидатстващите там са 103 . Тогава , ако училището разполага с достатъчно стаи и учители може да се добави още паралелка и да станат 4 паралелки .
П.П. Дано някой схвана нещо :-D
Ако имаш повече от максималния бал , много ясно , че ще те приемат , кой ще върне по-умен ученик . Максималният бал е горе-долу , колкото да се добие представа , с какви оценки се влиза в това училище .
Един тъп въпрос... но в Интернет четох различни варианти и затова да ви попитам. Нали си пишеш желанията преди самите изпити а не след тях? :?
Желанията се пишат след изпита . Миналата година кандидатствах ( както вече трябва да разбрахте :D) и говоря от опит . Няколко дни след изпита си пишеш желанията , които искаш . Преди изпита би било много тъпо . Пишеш най-добрите училища , обаче на изпита блокираш и изкарваш две четворки , какво става тогава ? Да чакаш второ и трето класиране не върви :? След изпита е :!:
Ако имаш повече от минималния бал, независимо колко по-нагоре е, те приемат.В зависимост от успеха на съответната година, разбира се.
Това зависи от другите кандидатстващи за тази паралелка , ако там има много хора преди теб , дори да имаш 2-3 единици над минималният бал може пак да не те приемат .
И да отбележа-подаване на заявления за участие в изпитите се извършва от 26.05 до 02.06.2009, но тогава НЕ се пишат желанията.
Правилно ;-)
http://prikachi.com/files/812669T.jpg
Оххх и ние имаме тея тъпи календарчета :D
vesito13
05-07-2009, 11:33
Нееее, това за ФЕГ не е вярно.Пак са си момичета и момчета.Съжалявам, ако съм заблудила някого.Странно защо не мога да намеря нищо за 73 в нета :-o .Ако някой се интересува, нека каже, учителката ми от уроците преподава там и мога да я попитам.
http://www2.minedu.government.bg/adminmon/ranking/default.asp?action=0
Това е много полезно за професионалните паралелки.Има за всеки един град.За съжаление е за 2008/2009 учебна, но мисля, че няма да има промяна и тази година.Разцъкайте го, много е интересно :D
Едит:Аз вече си подредих списъчето.При бал 32.00 ще ги подредя така:
1.9 ФЕГ-I ФЕ;II АЕ;III БЕЛ;IV И
2.9 ФЕГ-I ФЕ;II АЕ;III БЕЛ/М/Г/Х; IV И/Инф./М/Б
3.9 ФЕГ-I ФЕ;II НЕ;III БЕЛ;IV И
4.9 ФЕГ-I ФЕ;II ИЕ;III БЕЛ;IV И
5.9 ФЕГ-I ФЕ;II ИЕ;III БЕЛ/М/Г/Х; IV И/Инф./М/Б
6.73 СОУ-I НЕ;II ФЕ;III БЕЛ
7.НФСГ-Банково дело; I НЕ
8.НФСГ-Застрахов. и осигурит. дело; I НЕ
9.НФСГ-Застрахов. и осигурит. дело; I ФЕ
Мисля, че при такъв бал би трябвало да ме приемат на 3 желание, в най-лошия случай на 6, останалите са за подсигуряване :D Aни , извинявай , ама 29 желания ли са това :?: :shock:
Ти си откачила :D
П.П. И сега се сетих :arrow: http://www.kadedaucha.com/ , сега още не е започнало много , но по време на изпитите тук има доста полезна информация , няма да ви навреди ;)
AnIcHkAtA
05-07-2009, 12:37
Не, 9 са си.Просто това с налконените чертички те го решават, а не ние.. :D .
vesito13
05-07-2009, 12:49
Да бе ?! Така ли са ви преебали в София :?:
AnIcHkAtA
05-07-2009, 13:40
4 са строго определени и 3 са некви шантави :D .А това с римските цифри са съответно първи профилиращ предмет, втори профилиращ предмет, трети и тн
vesito13
05-07-2009, 14:02
Нищо не схванах . Предавам се :neutral: :-k
afterforever
05-07-2009, 14:07
Я да видим дядо ви, дали ще успее да ви обясни: кхъкхъ
Начи това са 9 желания, като римсикте цифри (І, ІІ, ІІІ) са съответно І (първи) профилиращ предмет в училището (примерно Френсакта гимназия, І език френски, ІІ език английски, ІІІ профил - бел) примерно.
vesito13
05-07-2009, 14:17
И тя ли си избира в кой профил да е , там френски , английски , български и т.н. ?
afterforever
05-07-2009, 14:18
Дъъ, тя затова ги е подредила така, на първите няколко места е едно и също даскало, но с различни специални предмети или профили, или както ви е по-удобно да ги наричате. Явно самите паралелки също имат бал.. :lol: при мен не беше така :lol:
AnIcHkAtA
05-07-2009, 14:37
Разгледай това и ще ти се изясни http://www.frenskata.info/html_failove/priem.htm .
afterforever, ти да не завършваш ФЕГ?
И да, самите паралелки са с различен бал.
afterforever
05-07-2009, 14:50
Амиии, не, ама съм интелигентен, а 8) 8) Завършвам едно друго школо :lol:
john95 можеж ли да ми дадеш скайп ако искаш на ЛС за да те питам няколко неща за Димчо Дебелянов ... Моля те :oops:
fen4e123
05-07-2009, 16:21
За желанията-след изпитите са.За Класическата не знам, нищо не знам за нея :D , но за обикновените държавни към МОН е така.Няма как да знаеш как да си подредиш желанията, ако не си знаеш бала.Дори миналата година майка ми ги записва, сигурна съм.Освен това, в календара на ученика пише, че подаване на документите за първо класиране са от 3 до 8 юли. И да отбележа-подаване на заявления за участие в изпитите се извършва от 26.05 до 02.06.2009, но тогава НЕ се пишат желанията.
Ако още се съмнявате, ето да се уверите -> http://prikachi.com/files/812669T.jpg
П.П.:Кажете къде има някакви пробни скоро само да не са в неделя, че тогава съм на курсове :smt031
Затова питах, защото като четох датите и ми се стори странно. ама една учителка ни казваше как някакво дете мислило, че балът няма да му стигне и т.н. и аз с това останах с впечатлението, че се пише преди изпита. А тякъде в интернет четох, че е след изпита.
Аз се надявам тая година да са по- ниски баловете, пък и така се говори от родители и учители,че в нашта година имало по- малко родени. Дано да е така :shock: :)
Здравейтее. :P
Брр, аз днес мааалко се замислих за класическата, но едва ли ще я пиша - държи се изпит по история (определено не ми е силна страна), така че...
Иначе съм на пробен в неделя в СМГ; има и на 30 (пак в СМГ) и смятам пак да отида. Една съученичка е ходила на пробен там и ми заразправя, че най-много четворка мога да изкарам, защото задачите били много трудни, като за деца, учещи там... дрън-дрън. Аз не мисля така - не би ли трябвало задачите да си си еднакви... все пак, който може да ги решава - няма да има проблем. :-D
Друго, друго... лошото е, че класното по БЕЛ трябваше да го правим другата събота, когато отучваме, но ще имаме някакъв спортен празник, което е МНОГО лошо. Това значи, че най-вероятно класното ще е идния понеделник, ужас... не стига, че имам по математика във вторник... абе, дано да не стане така, че ще се видя в чудо. :D
Абе хора ако ви пусна един тест по математика някой ще се занимае ли да го разгледа да каже - труден ли ви е, лесен ли ви е..
Аз разграничавам по 2 начина:
Тояя много гаден бе :D
и А, лесен беше...
Сериозно кажете аз ще го сканирам и ще ви го пусна... имам и по БЕЛ разни тестове..
Единствения който е у мен е един мноо гаден, освен че беше гаден нямах и време на него - изкарах към 63 точки мисля че... и пак си беше доста висок резултата за тоя тест 8-)
AnIcHkAtA
05-07-2009, 16:56
Брр, аз днес мааалко се замислих за класическата, но едва ли ще я пиша - държи се изпит по история (определено не ми е силна страна), така че...
Иначе съм на пробен в неделя в СМГ; има и на 30 (пак в СМГ) и смятам пак да отида. Една съученичка е ходила на пробен там и ми заразправя, че най-много четворка мога да изкарам, защото задачите били много трудни, като за деца, учещи там... дрън-дрън. Аз не мисля така - не би ли трябвало задачите да си си еднакви... все пак, който може да ги решава - няма да има проблем. :-D
Друго, друго... лошото е, че класното по БЕЛ трябваше да го правим другата събота, когато отучваме, но ще имаме някакъв спортен празник, което е МНОГО лошо. Това значи, че най-вероятно класното ще е идния понеделник, ужас... не стига, че имам по математика във вторник... абе, дано да не стане така, че ще се видя в чудо. :D
Повярвай ми, това за СМГ е вярно.Учениците от школата и училището изкарват 5 и 6, защото предната неделя решават подобни задачи.Само ще се отчаяш..Имам приятел, който миналата година ходи там няколко пъти и само 4, а не реалния изкара 5.45 като знаеш колко беше труден тази година.Не ходи в СМГ.Е, ако си го решила твърдо-пробвай се.
Ванка, давай ги, ама чак в събота ще мога да ги реша
YouCantStopMe
05-07-2009, 17:07
Абе хора ако ви пусна един тест по математика някой ще се занимае ли да го разгледа да каже - труден ли ви е, лесен ли ви е..
Аз разграничавам по 2 начина:
Тояя много гаден бе :D
и А, лесен беше...
Сериозно кажете аз ще го сканирам и ще ви го пусна... имам и по БЕЛ разни тестове..
съгласна ;-) :D
Аз от Класическата отдавна се отказах :-D
А иначе аз май не съм разбрала за записването на у-щата.
давай john решавам всичко :D :D
Повярвай ми, това за СМГ е вярно.Учениците от школата и училището изкарват 5 и 6, защото предната неделя решават подобни задачи.Само ще се отчаяш..Имам приятел, който миналата година ходи там няколко пъти и само 4, а не реалния изкара 5.45 като знаеш колко беше труден тази година.Не ходи в СМГ.Е, ако си го решила твърдо-пробвай се.
Ванка, давай ги, ама чак в събота ще мога да ги реша
Ее, ужас. :shock:
Колко у-ща смятате да пишете?
Kallyn4eto
05-07-2009, 19:35
Здравейте хора,
Та да питам, че нещо май не разбрах - ако по единия предмет имам около 5 на изпита, а другия над 5 (5.50 да кажем) и шестици за годината, това върши ли ми работа за езиковите?
GbSy, и на нас ни се паднаха в една седмица класните :cry:
john95, пусни тези задачи да ги видим...
И надявам се да нямате против следващия път по имена да ви наричам. Аз съм Калина, за по кратко-Кали :)
AnIcHkAtA
05-07-2009, 19:56
Здрасти, Кали!Добре дошла!
Перфектна работа ти вършат тия оценки ;)
YouCantStopMe
05-07-2009, 19:57
Айде.. добре дошла! :D
Охоо.. оценките са перфе! =;
Искам да видя тестовете,за които говори Ванкатааа :-P
Той теста е един ама ще взема от мойте хора някой друг и ще ги сканирам...
fen4e123
05-08-2009, 06:42
А какви оценки горе-долу вършат работа за езиковите? Защото аз по математика... не знам дали ще мога да изкарам пълно 5.
П.С:От Стара Загора, всмисъл не кандидатстват толкова много като в София...
fen4e123
Хубаво е, че не си от София (от една страна, де), защото има по-малко кандидатсващи и конкуренцията не е толкова голяма, колкото тук.
Давам пример - имам приятелка, която сега е осми клас, учи в природоматематическа гимназия в Кюстендил. Градът, естествено, си е по-малък от София; да не говорим, че имаше повече места, отколкото кандидатсващи => всички ги приеха. Е, не по първо желание всички, но повечето. ;)
Иначе и аз не се надявам на петица, по-скоро 4.80 (на един тест изкарах 4.92 *proud*, така че нещо такова ще изкарам и на изпита, надявам се)..., но гледам БЕЛ да ми компенсира математиката.
Просто заложи на по-силната си страна, дай всичко от себе си там, пък тя все донякъде ще припокрие това, в което не си добър/добра. :)
Kum40Val40
05-08-2009, 10:26
Що така говорите за СМГ. Аз пък знам че оценките от пробните са доста показателни за оценката от истинския изпит. И аз ще съм там в неделя.
Я кажете как се подготвяте в къщи. Не ми обяснявайте за частните уроци или школите. Решавате ли тестове или задачи. Ваште висат ли ви на главата? У нас майка ми ме дебне много яко. То това е много досадно, ама добре че е тя, че иначе може и да не се сетя...
Ако искате, мога да ви пусна един линк от МОН с баловете от миналата година. То май тук го имаше някъде. И така всеки ще си направи сметка какви оценки горе долу ще му свършат работа. :-o
AnIcHkAtA
05-08-2009, 11:36
Ми, Kum40Val40, аз обосновах..Човека не се стресна, но оценката далеч не беше реална.. ходете щом искате, но не се отчайвайте след това..Вкъщи напоследък ми е слаба подготовката, но ми писна вече от зубкане :D Иначе нашите не ме дебнат изобщо.От МОН сме се запасили с един куп справки, но мерси за предложената помощ :D
Да ви се похваля. Днеска правих един тест по математика от 50 задачи и изкарах 5.10 :)
П.С. Има ли тук някой от Веди ?
LittlePrincess
05-08-2009, 13:11
^ Браво. Една приятелка ходи във Веди.
Можете ли да ми кажете нещо за НТБГ.Каквото и да е :).На кръстопът съм и затова питам :oops: Също така можете ли да ми предложите някой добро училище, в което се учат много компютри :-o
afterforever
05-08-2009, 13:33
Тая темичка е много миличка.. не знам що, ама така го чувствам... успех на всички дечковци и дано влезете там, където искате и не се разочаровате. Пък ще ни стискате на нас палци на матурите :P
Kum40Val40
05-08-2009, 13:51
Аз съм в Регалия.
Относно НТБГ. Познавам двама пичове от въпросното училище. И двамата учиха здраво, за да ги приемат. Сега са доволни. Но и за там трябват добри оценки. Аз лично много не си падам по тясно специализираните училища.
Относно училищата, в които се набляга на компютрите, мога да посоча "Джон Атанасов" и ТУЕС. За второто има допълнителен изпит по физика.
AnIcHkAtA
05-08-2009, 14:05
Тая темичка е много миличка.. не знам що, ама така го чувствам... успех на всички дечковци и дано влезете там, където искате и не се разочаровате. Пък ще ни стискате на нас палци на матурите :P
Благодаря, ще стискаме палци :) .Ама хайде кажи си къде завършваш, че любопитството ме гложди :D
Kum40Val40, за Регалия съм чувала много добри неща.Дори се колебаех дали да не се запиша там на уроци, но все пак реших друго.НТБГ..знам ли..Мисля, че НФСГ е по-добре.Имам приятели и в двете училища и казват, че в часовете по английски в НТБГ си свиват трева в стаята или се разхождат по НДК, прави сметка..Даскалите по АЕ рядко влизали.За НФСГ все хубави неща, но избора си е на webprng.Има много учители по АЕ, може да не са така останалите.Не знам защо, но просто имам по-положително мнение за ФСГ.Ако НТБГ ти е на сърцето, влизай там :D .А за компютрите мога да ти кажа само да не влизаш нито в Киров, нито в Джон Атанасов.Сигурна съм, че има някакво училище към Младост, където влизали с по-висок бал и било по-хубаво.Все пак, отново избора си е твой :D .
П.П.:Не мисля, че за ТБГ трябва много учене :? .
Еми във ТБГ има специалност Инкономист информатик и затова ми е като фаворит ...
П.С. Мерси Anichka :)
afterforever
05-08-2009, 14:58
AnIcHkAtA, ахахах :D :D няма да кажа, пък :lol:
Ето днеска трябваше да са изпитите :D Неска изкарах 5.100-Мат и 5.490-Бел :grin: 8)
ПП утре съм на пробен стискайте палци :grin:
Kum40Val40
05-08-2009, 15:20
минимален и максимален бал от миналата година
10 2224433 НТБГ 27,519 34,715
11 2211420 НФСГ 27,446 35,124
Това са супер оценки. Само не разбрах от какви изпити са. Пробни във Веди или?
Еми не.Намерих един тестове и ги реших :) Утре съм на пробни.А за икономист информатик бала е около 29.860 :-o
Kum40Val40
05-08-2009, 15:27
Ако изкараш такива оценки и на истинския изпит, вътре си!
За утре - успех.
Здравейте..
Значи аз ходя във Веди, но искрено го ненавиждам..Не заради самото преподаване, то е добро, учителите ми са добри, но просто групата ми наистина ме депресира.Не знам как се паднах там, най-вероятно съм изкарала хубави оценки на теста за групирането.Те са как да го кажа.. абсолютно незряли.."Задръстени"както се казва.Нооо в повечето случаи изкарват по добри оценки от мен.А пък за да ги победя трябва да съм като тях, а аз не искам.Но от друга страна ми писна да изкарват повече от мен, при положение, че аз не уча по - малко от тях.Но какво те имат по-добри резултати от мен, нима съм по-глупава от тях, та това възможно ли е :shock: ?
И най-лошото е, че вече винаги преди изпит в главата ми е единствено мисълта "Ще се издъня", "Другите пак ще имат повече от мен", а не ми се струва чесно.Толково много страсти и сълзи пилея на един пробен изпит, че просто ако нещо не стане на истинския не знам какво ще правя.
Гадно...Не се притеснявай въобще.Все пак тва са хора,които след един месец няма да ги виждаш :) Готви се за теста и не обръщай внимание.BTW в кое училище искаш :?:
http://www2.minedu.government.bg/adminmon/schools/ - нещо полезно :)
Kum40Val40
05-08-2009, 16:31
Щом не ти харесва да си като тях "задръстена", недей, не е нужно. Само че това няма много общо с оценките, които изкарват те и които изкарваш ти. СтЕгни се. Знам, че по време на изпит много е важна психологическата нагласа. Чувал съм от госпожата ми по математика, която е била наблюдаващ квестор за добре подготвени ученици, които така се панират на изпита, че не могат и името си да напишат. Така че нещата са свързани и има върху какво да поработиш.
Pooky, не се притенявай изобщо. И мойта група в началото беше така, някви супер умни, ама впоследствие разбрах,че не са по-умни от мене :-D Искам да задам един въпрос,сигурно ще ви се стори тъп :D , ноо : Кога и как се определят училищата-гнезда?? :-o В училище нищо не казват... :?
fen4e123
05-08-2009, 17:07
Аз имам по-тъп въпрос... :D Какво е училище гнездо..... :? Да не мястото, където ще ти е изпитът.... :oops:
Ами.. да. :-D Там си подаваш и заявлението за полагане на изпитите. :)
LittlePrincess
05-08-2009, 17:15
Аз имам по-тъп въпрос... :D Какво е училище гнездо..... :? Да не мястото, където ще ти е изпитът.... :oops:
Там си подаваш заявление за изпитите и те те разпределят в кое у-ще ще си направиш самия изпит. После там си проверяваш оценките и попълваш желанията.
Kum40Val40
05-08-2009, 17:17
Около 20-26 май, ако не се лъжа.
Някой решава ли тестовете в помагало :?: Аз по Бел обикновенно ги рещавам за по 20 минс и изкарвам 70%+ което ме радва :D
Искате ли да намерим някой тест който никой да не е решавал и да си направим нещо като мини изпит.Почваме го всичките и после сверяваме и виждаме колко ще изкараме :)
Kallyn4eto
05-08-2009, 18:40
КумчоВълчо (сори не ми се копира ника ти)
И аз съм в Регалия. Коя група си?
Иначе успех на всички утре на пробните изпити. Ако 5.50 по едното ми стига, то тогава ще трябва да се напъна по Бел. Аз до сега на пробните не съм изкарвала 5.50...А нашите въобще не ми стоят на главата. Оставили са ме сама да се подготвям. Освен домашните за курсовете, решавам по бел тестове...По математика в началото, ама нещо се отказах.
Остана само месец до изпитите :-o
А госпожите в училище ни правят страхотни услуги просто - контролни и изпитвания по всички разказвателни...та да се чудиш сега за класното по мат ли да учиш, по химия ли :-o
Пуф, с нетърпение чакам да минат изпитите...Някой ще сподели ли добри училища, та да пиша след гимназиите?
YouCantStopMe
05-08-2009, 19:11
КумчоВълчо (сори не ми се копира ника ти)
И аз съм в Регалия. Коя група си?
Иначе успех на всички утре на пробните изпити. Ако 5.50 по едното ми стига, то тогава ще трябва да се напъна по Бел. Аз до сега на пробните не съм изкарвала 5.50...А нашите въобще не ми стоят на главата. Оставили са ме сама да се подготвям. Освен домашните за курсовете, решавам по бел тестове...По математика в началото, ама нещо се отказах.
Остана само месец до изпитите :-o
А госпожите в училище ни правят страхотни услуги просто - контролни и изпитвания по всички разказвателни...та да се чудиш сега за класното по мат ли да учиш, по химия ли :-o
Пуф, с нетърпение чакам да минат изпитите...Някой ще сподели ли добри училища, та да пиша след гимназиите?
Ох.. и аз много се дразня.
Просто всеки мисли единствено за неговия си предмет и изобщо не ги интересува дали ще кандидатстваме или не.Чувам само едно-оправяйте се!.. и ни затрупват с уроци.
То не е география,химия,биология,ф зика,историяяя.. :-s [/i]
YouCantStopMe
05-08-2009, 19:16
btw... при нас господина по математика още не ни е казал кога ще е класната.Питаме,питаме и получаваме само едно - Спокойно.Ще ви предупредя...
остава да ни каже предния ден и да остана ето така- :shock:
Абее.. :?
Поне знам по БЕЛ кога ще ни е.
Ама не се притеснявам.Няма да уча дори. 8-) :P Продължавам си само с тестовете.
А.. хора,на вас какво ще ви е-съчинение разсъждение,трансформиращ преразказ,непознат текст..друго ;д?
На мене ми е Съчинение разсъждение :) А иначе в четвъртък имам класно по мат ...
Сряда БЕЛ
Четвъртък Математика :shock: :shock:
YouCantStopMe
05-09-2009, 09:15
Сряда БЕЛ
и при нас така..ама май се очертава да не са в една седмица :-|
AnIcHkAtA
05-09-2009, 09:21
Повечето сте прецакани доста гадно, защото учителките ви са патки..Нас вече ни оформиха по почти всичко.Съобразавят се с това, че ни предстои нещо важно.На мен ми остана биология и география, но по география ни каза, че ще пише оценки от участие в час и няма да изпитва.Каза го нарочно, защото така може да си пише завишените оценки коолкото си поиска.Почти всичките ни даскали си направиха оценките до края на февруари, казаха ни как се оформяме и който е доволен да спира да учи, за да се готви за изпитите.По английски от един месец гледаме английски филмчета в часа, за да не ни натоварва с домашни и материал, така или иначе сме си взели вече учебника.По история иска от нас само да слушаме в часа й, да правим управжения, но не ни кара да учим у дома.Всъщност е добър учител и запомняме всичко в час.По химия е на зелено още 1 седмица :lol: .Не ни пречи, защото и там сме оформени от началото на април.По физика каза, че срочната от първия срок + 2 най-добри оценки от втория срок + оценка от контролно средно аритметично правят оценката за годината.Като раздаде проекти на целия клас, написа на всички по 2 щестици-една за труда да го направим и 1 за разказването.Масово имат петици за годината, което си е много.По БЕЛ и по математика си ни мъчат, няма спор, но се постараха класните ни да са през 2 седмици.Не знам дали е за добро, или зло това, че така ни пускат оценки всички останали, но евала им правя, защото ни разбират и няма учител, който да не е склонен да те изпита, да ти даде консултация и да ти помогне когато имаш нужда.
Май ще ми липсва това училище (усмивка през сълзи)..
Гадно...Не се притеснявай въобще.Все пак тва са хора,които след един месец няма да ги виждаш :) Готви се за теста и не обръщай внимание.BTW в кое училище искаш :?:
http://www2.minedu.government.bg/adminmon/schools/ - нещо полезно :)
Във френската.
Как се справихте неска на теста по Бел ? Аз преразказа го свърших за 1час 20 минс а теста за 1 час и 10 минс :) Горе долу беше лесен .Сега отивам да решавам тестове за утре :D
Ех, Ани, щастливка си ти :) . Само биоложката ни е разбран човек и ни оформя вече :D Иначе другите го приемат като лична обида, че трябва да учим по МАТ и БЕЛ, а не по техните предмети.... :o Мойто класно по БЕЛ вече мина- беше тест и съчинение-разсъждение. Утре някой ще ходи ли на пробен?
^ Даа. :smt089 По математика :smt087
Всъщост колко хора от тук ходят във Веди?
^1фр ходи там... всъщност 3 :D Ама ти в 1во или в 7мо си?
1во :) Фр-тата ти в кое са ?
Ами... 7мо :o . Но всъщност познавам още 1 момиче, което пък е в 1во. Както и да е. Успех утре на пробния :-)
Millen4ety
05-09-2009, 13:21
В моето даскало също е ад. Класното ни по БЕЛ е в понеделник, а по математика - в четвъртък - последен час, когато сме изморени и сме имали трудни предмети. През ден имаме контролни - в петък по физика, в четвъртък изходно по химия и по история. По БЕЛ и математика - през 2 седмици. Тъпото също е, че ни тормозят и по предмети като музика и трудово. И там контролно сме щели да правим и ни изпитва тая по музика. Не са ни оформили по нищо. Вече не знам дали да се готвя за изпитите или да уча за контролните :( жалко, че нищо не може да се направи ..
Ех, Ани, щастливка си ти :) . Само биоложката ни е разбран човек и ни оформя вече :D Иначе другите го приемат като лична обида, че трябва да учим по МАТ и БЕЛ, а не по техните предмети.... :o Мойто класно по БЕЛ вече мина- беше тест и съчинение-разсъждение. Утре някой ще ходи ли на пробен?
Аз ще ходя в СМГ.
vesito13
05-09-2009, 13:59
Ей знам , че е трудно , но стига сте мрънкали . С мрънкане никъде няма да стигнете , както е така . Ще се мъчите . Колкото по-голям ставаш на учителите толкова по-малко им пука за теб . А колкото до класните , за класно се учи цялата година , това не се прави от днеска за утре , така че не се оплаквайте , че имате две класни в една седмица . Имала съм дни от 6 часа правим 5 контролни , от които едното класно и на никой не му пука . И реално погледнато ти си длъжен винаги за всеки час да си подготвен и аз да бях учителка , да речем по химия , нямаше да си зарежа предмета , защото вие имате изпити , имам си час , в който имам пълното право да изпитвам , да давам много уроци , да давам домашни ... За всеки учител неговият предмет си е най-важен , разберете го . Намерете начин да се справяте с всичко , вярно е , че едно малко ще загуби , друго ще спечели . Просто си преценете по кой предмет какво трябва да направите . Не си намирайте изпитите за оправдание . Миналата година сме взимали целият материал с много по-малко часове и с всичко съм справяла . Вместо да се оплаквате , просто се стегнете и направете това , за което се борите .
fen4e123
05-09-2009, 14:24
Знаете ли някакви тестове по математика, но да има отговорите и коя задача колко точки носи? Защото аз открих само тези, които са били от 2007 и 2008, но в никойю примерен не намирам точките към задачите. Ако някой знае, моля да пусне...
DiScOnEcTeD
05-09-2009, 15:19
Нещо, за което много се спореше [Автор-AnIcHkAtA]
НЕ, НЕ, НЕ, НЕЕЕ, ХОРАА, ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ШИРОКО И ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО!!!Ако някой е написал 70 училища и балът му стига за всички освен първото, в 69 училища ли ще го приемат?!Какъв е смисълът тогава да ги пише под ред желание?!Във всяка паралелка приемат по най-много 30 души, ако на 300 им стига балът за нея, какво правим??ПРИЕМАТ ТЕ В ПЪРВОТО ВЪЗМОЖНО ЖЕЛАНИЕ, ЗА КОЕТО ТИ СТИГА БАЛЪТ!!!!ПРИЕМАТ ТЕ САМО В 1 УЧИЛИЩЕ.МОЖЕШ ДА ГО СМЕНИШ САМО АКО УЧАСТВАШ НА СЛЕДВАЩОТО КЛАСИРАНЕ.ПРИЕМАТ ЛИ ТЕ НА ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ, СМЯНА НЯМА!!!!Майка ми е учителка, от нея ги знам тези неща, убедена съм в правотата на думите си !
е тогава защо има място за 30 училища а не за 2 :? :?
vesito13
05-09-2009, 18:26
^^ Добре де , като не схващаш защо говориш . Много хубаво , точно и правилно си е написано всичко . Не са прави на по-умен . Тя никъде не е казала само две училища . Може да те приемат само в едно училище (на първо класиране) , може то да е написаното на 1-ва позиция , а може и ако за първите 29 позиции , в нито едно от училищата не те приемат , да си приет само в училището , което е на 30 място . Какво се заяждаш ... :?
Айде успех утре на пробния :)
AnIcHkAtA
05-09-2009, 19:30
НЕ, НЕ, НЕ, НЕЕЕ, ХОРАА, ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ШИРОКО И ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО!!!Ако някой е написал 70 училища и балът му стига за всички освен първото, в 69 училища ли ще го приемат?!Какъв е смисълът тогава да ги пише под ред желание?!Във всяка паралелка приемат по най-много 30 души, ако на 300 им стига балът за нея, какво правим??ПРИЕМАТ ТЕ В ПЪРВОТО ВЪЗМОЖНО ЖЕЛАНИЕ, ЗА КОЕТО ТИ СТИГА БАЛЪТ!!!!ПРИЕМАТ ТЕ САМО В 1 УЧИЛИЩЕ.МОЖЕШ ДА ГО СМЕНИШ САМО АКО УЧАСТВАШ НА СЛЕДВАЩОТО КЛАСИРАНЕ.ПРИЕМАТ ЛИ ТЕ НА ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ, СМЯНА НЯМА!!!!Майка ми е учителка, от нея ги знам тези неща, убедена съм в правотата на думите си !
Защото все някой трябва да бъде пре*бан и най-често са идиоти като тебе!Има мноооого неща, които не са ясни на 90% от кандидатстващите, но някои поне се опитват да разберат повече, за разлика от други..
П.П.:Pooky, аз също искам ФЕГ :)
DiScOnEcTeD
05-10-2009, 07:32
Защото все някой трябва да бъде пре*бан и най-често са идиоти като тебе!Има мноооого неща, които не са ясни на 90% от кандидатстващите, но някои поне се опитват да разберат повече, за разлика от други..
ми не се заявдам просто питам ..беше ми интересно явно никой няма да обясни а ще се прави на много интересен
ми не се заявдам просто питам ..беше ми интересно явно никой няма да обясни а ще се прави на много интересен
Гледай сега : Имаш бал 28.00 а си записал на първите 29 места все училища с бал над 28 => влизаш чак в 30 училище ,на което бала е 27 (примерно) Това е според мене :)
Ее супер един човек, който да иска там..Всеки дето питам ми казва или немска или испанска.Е хубаво дано да се видим догодина :)
Ааа, не правете вол.3 още. Поне петдесет страници да стане - така е по правилата на форума.
Аз днес бях на пробен в СМГ по математика. Беше си шит. 8-) Е, имаше лесни задачи, но имаше и доста трудни. Сигурно съм хванала 4ка, дано само не е по-малко, че ще се гръмна. :D
YouCantStopMe
05-10-2009, 11:06
Охо,ами и на мен не ми се нрави много,много идеята за вол.3 :D Айде да изчакаме още малко.Тъкмо тия дни се разписахме доста. 8-)
Габи,естествено,че ще има и доста гадни задачи,но не ми се вярва да си се изложила.Дано да си се справила добре и после да ни се похвалиш. :P
DiScOnEcTeD
Какво повече искаш?Анито си го е написала супер ясно.Никой не се прави на интересен.Тука се обеснява на всеки,на който не му е ясно.НО това е говорено и говорено.
DiScOnEcTeD
05-10-2009, 12:07
Охо,ами и на мен не ми се нрави много,много идеята за вол.3 :D Айде да изчакаме още малко.Тъкмо тия дни се разписахме доста. 8-)
Габи,естествено,че ще има и доста гадни задачи,но не ми се вярва да си се изложила.Дано да си се справила добре и после да ни се похвалиш. :P
DiScOnEcTeD
Какво повече искаш?Анито си го е написала супер ясно.Никой не се прави на интересен.Тука се обеснява на всеки,на който не му е ясно.НО това е говорено и говорено.
първо да кажа че съм в женски род :D :D
и явно не съм разбрала като питам ... иначе къф е смисъла .... не аз се правя на интересна .... :)
Тя не ти говори в м.р., че да уточняваш. :D
YouCantStopMe
05-10-2009, 12:57
:D
AnIcHkAtA
05-10-2009, 13:08
Добре, ще го кажа за 35647834 път и дано сега и ти ме разбереш.Имаш бал 28.Още едно момиче в България има бал 28.Кандидатствате за едно място.Ти си написала това училище на 3 желание, а тя на 30.Приемат теб, а не нея, защото е видно, че ти го искаш повече.Ако има още места, приемат и нея, ако няма-не я приемат.Толкоз.Можеш да бъдеш приета само в едно училище, за да си правят хората сметката колко долу-горе места им остават след края на първо класиране.Не винаги е сигурно, че ще те приемат в училището, за което ти стига балът.Зависи на кое място са го написали и какъв бал имат кандидатите.И да, знам, че тук-там сега ви лъсват дупчици, еми това е за да могат да се вкарват парашутисти без проблем.Затова ви съветвам да сгъстите списъка до минимум.Защо не сте знаели тези детайли досега?Защо сте си мислили, че влизаш там, закъдето ти стига балът?Ще ви отговоря.Защото се хвърля прах в очите ви и само хора, които имат достъп до вътрешна информация, могат да знаят тези подробности.Надявам се всичко да е ясно.'
П.П.:Балът също е много важен, но ако не са ви достигнали 5 десети и сте написали училището на 10 желание да знаете, че ако го бяхте написали на 1, сте щели да бъдете приети.
AnIcHkAtA
05-10-2009, 13:35
П.П.П.:Защо имало място за много училища ли?Като стана министър (:lol:) ще мога да ти отговоря със сигурност.Сега само предположения, но съм почти сигурна, че е именно за да могат да бъдат скривани някои неща.Ехх, много вяра имате, разберете, че ако не знаеш някои хитринки, колкото и да си учил, пак можеш да останеш прецакан..
trotinetkata121
05-10-2009, 17:03
Добре, ще го кажа за 35647834 път и дано сега и ти ме разбереш.Имаш бал 28.Още едно момиче в България има бал 28.Кандидатствате за едно място.Ти си написала това училище на 3 желание, а тя на 30.Приемат теб, а не нея, защото е видно, че ти го искаш повече.Ако има още места, приемат и нея, ако няма-не я приемат.Толкоз.Можеш да бъдеш приета само в едно училище, за да си правят хората сметката колко долу-горе места им остават след края на първо класиране.Не винаги е сигурно, че ще те приемат в училището, за което ти стига балът.Зависи на кое място са го написали и какъв бал имат кандидатите.И да, знам, че тук-там сега ви лъсват дупчици, еми това е за да могат да се вкарват парашутисти без проблем.Затова ви съветвам да сгъстите списъка до минимум.Защо не сте знаели тези детайли досега?Защо сте си мислили, че влизаш там, закъдето ти стига балът?Ще ви отговоря.Защото се хвърля прах в очите ви и само хора, които имат достъп до вътрешна информация, могат да знаят тези подробности.Надявам се всичко да е ясно.'
П.П.:Балът също е много важен, но ако не са ви достигнали 5 десети и сте написали училището на 10 желание да знаете, че ако го бяхте написали на 1, сте щели да бъдете приети.
Сега вече го схванах :D Както и да е...та аз много се притеснявам, ходя на уроци и все пак продължавам да съм зле по математика. Всмисъл някой задачи ги разбирам перфектно, други не! Е това направо ми ...а и на всичкото отгоре грам не ми се учи. По цял ден мързелувам, та исках да попитам някой дали може помощ? Дайте някакъв съвет как да уча без да е нужно да заспивам над учебника/задачите/тестовете или да ходя през 5 минутки до тоалетна /ту за миене на ръце, за поглед в огледалото или др./ или до хладилника /случайно да не забравя какво е съдържанието му/ ? Незнам какво ми става, но все кат се навия и седна да уча и бам! Нещо ми се доспива...ужас толкова съм отпусната! А остава толкова малко... :( По български съм сравнително по-добре от математика. На последния по БГ имах...някъде към 75-76 точки, а оценката не се сещам, а по математика 3.80 :shock: Ще се самоубия, помощ???
DiScOnEcTeD
05-10-2009, 17:09
Сега вече го схванах :D Както и да е...та аз много се притеснявам, ходя на уроци и все пак продължавам да съм зле по математика. Всмисъл някой задачи ги разбирам перфектно, други не! Е това направо ми ...а и на всичкото отгоре грам не ми се учи. По цял ден мързелувам, та исках да попитам някой дали може помощ? Дайте някакъв съвет как да уча без да е нужно да заспивам над учебника/задачите/тестовете или да ходя през 5 минутки до тоалетна /ту за миене на ръце, за поглед в огледалото или др./ или до хладилника /случайно да не забравя какво е съдържанието му/ ? Незнам какво ми става, но все кат се навия и седна да уча и бам! Нещо ми се доспива...ужас толкова съм отпусната! А остава толкова малко... :( По български съм сравнително по-добре от математика. На последния по БГ имах...някъде към 75-76 точки, а оценката не се сещам, а по математика 3.80 :shock: Ще се самоубия, помощ???
СЕ ЕДНО ГОВОРИШ ЗА МЕН САМО ЧЕ С БЪЛГАРСКИЯ :D :D :D :D :D :D
AnIcHkAtA
05-10-2009, 17:10
И аз на първите пробни имах по 3.84 :D .Ти обаче нямаш време и моят съвет е да учиш качествено, а не количествено.Тоест хващаш учебника и за 15 дена трябва да го изядеш.После всеки ден по един тест и мисля, че ще можеш да хванеш 4.75 :-o .Пол и училище, за което се бориш?
fen4e123
05-10-2009, 17:10
Айде аз пак да ви досаждам с въпроси, ама искам да съм сигурна.... Госпожата по БГ в началото на годината ни каза , че тази година на изпита щяло да се обръща внимание на биографиите на авторите. Вярно ли е това, защото аз съм много зле с годините, а като погледна колко има в учебника направо.... :shock:
AnIcHkAtA
05-10-2009, 17:28
fen4e123, на друг може и да досаждаш, но на мен ми е приятно да филосовствам и да обяснявам :D .Съмнявам се.За годините има справочници, абсурдно е да можем да ги научим всичките.Друго може и да питат от биографиите, но едва ли много, в краина сметка това не е история, а литература.Не ми се вярва, може да ви го е казала, за да ви накара да ги научите :D
trotinetkata121
05-10-2009, 17:57
И аз на първите пробни имах по 3.84 :D .Ти обаче нямаш време и моят съвет е да учиш качествено, а не количествено.Тоест хващаш учебника и за 15 дена трябва да го изядеш.После всеки ден по един тест и мисля, че ще можеш да хванеш 4.75 :-o .Пол и училище, за което се бориш?
Женски.. :D Ами и аз честно казано незнам, мислех си 2АЕГ ама като се гледам и за 1-во мангалско не ставам :shock:
Kum40Val40
05-10-2009, 18:31
И аз днес бях на пробен в СМГ. Както се очакваше - трудничък. Очаквам оценка около 4.80. Що пък и .80? :?
Това за биографиите, дето го прочетох по-горе, хич не ми харесва. Дано да не е вярно. Защото иначе... ](*,)
Отдавна се каня да ви питам. Поглеждате ли в bg mama? Там има една темичка за нас. Знам, че мойта майка пише там, ама не ще да ми каже подробности. Аз да си призная от време на време ги чета майките. Любопитно ми е. :D
AnIcHkAtA
05-10-2009, 18:45
И аз днес бях на пробен в СМГ. Както се очакваше - трудничък. Очаквам оценка около 4.80. Що пък и .80? :?
Това за биографиите, дето го прочетох по-горе, хич не ми харесва. Дано да не е вярно. Защото иначе... ](*,)
Отдавна се каня да ви питам. Поглеждате ли в bg mama? Там има една темичка за нас. Знам, че мойта майка пише там, ама не ще да ми каже подробности. Аз да си призная от време на време ги чета майките. Любопитно ми е. :D
ДАВАЙ ЛИНК :D
Ей сега ще видят те :-x
Kum40Val40
05-10-2009, 18:50
С удоволствие
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=388762.0
:grin:
Мислех да направя нова тема, но все пак реших да попитам тук-
някой може ли да ми даде отговорите на тестовете по български за 2007 и 2008 година? Никъде не ги намирам.. оО
А и искам да ви попитам- вие много зор ли си давате тази година?
Тъпо звучи, а пък и майка ми постоянно ми казва да не се сравнявам с другите, но аз не се справям много добре с това условие и реших да ви попитам все пак.Защото аз определено си давам повече зор от минали години, не се пръскам от учене нали, но определено не бях свикнала на тези обороти- като пробни изпити и пр.А пък и не ми влияе много добре на психиката :(
YouCantStopMe
05-10-2009, 19:40
Pooky
ето от 2008 по български
само да не се объркаме нещо.. текста е за Заложна къща,а в самия тест на първите въпроси се пита за древна Елада,нали?
1Б
2В
3В
4страдателен залог
6Б
7Б
8Б
9А
10А
11Г
12най-добрият
13прЕписа
14откровен,видели
15В
16В
17Г
18Б
19пароними
20В
21Г
22А
23Г
24с числително име
25Б
26В
27А
28подчинено подложно изречение
29Г
30В
31пет
32Г
33А
34А
35пет
36Г
37А
38В
39А
40Б
41В
42В
43Г
44Г
45А
46Г
47В
48А
49Б
50В
това намерих
:)
fen4e123
05-10-2009, 19:43
http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/left_menu/7klas/ долу има една малка таблица.там ги има и изпититие, към тях и отговори от 2007 и 2008
TheNewReligion
05-10-2009, 21:34
Ее супер един човек, който да иска там..Всеки дето питам ми казва или немска или испанска.Е хубаво дано да се видим догодина :)
И аз искам там. 8-)
AnIcHkAtA
05-11-2009, 09:58
Мислех да направя нова тема, но все пак реших да попитам тук-
някой може ли да ми даде отговорите на тестовете по български за 2007 и 2008 година? Никъде не ги намирам.. оО
А и искам да ви попитам- вие много зор ли си давате тази година?
Тъпо звучи, а пък и майка ми постоянно ми казва да не се сравнявам с другите, но аз не се справям много добре с това условие и реших да ви попитам все пак.Защото аз определено си давам повече зор от минали години, не се пръскам от учене нали, но определено не бях свикнала на тези обороти- като пробни изпити и пр.А пък и не ми влияе много добре на психиката :(
Преди се преучавах, сега яко през просото :D .На пробните изкарвам добри оценки, мисля че ми остава още съвсем мъничко довършителна работа и съм готова.Обаче от март назад яко си зубках.TheNewReligion, дано влезем :D .Ще е хубаво да имаме познати :)
Значи и аз тази година ще кандидатствам и от утре започвам по-здрава подготовка.. По бг г/д съм добре, но по математика :? Според вас като уча на кое да наблегна на силната ми страна (бг-то) или на математиката ??
п.п. Искам в езикова.
LittlePrincess
05-11-2009, 10:55
Значи и аз тази година ще кандидатствам и от утре започвам по-здрава подготовка.. По бг г/д съм добре, но по математика :? Според вас като уча на кое да наблегна на силната ми страна (бг-то) или на математиката ??
п.п. Искам в езикова.
Аз съм в езикова.. бг-то ми беше 5.25, а математиката 3.65.. Мисля, че е добре да наблегнеш по равно и на двете, за да не се изложиш тотално на математиката.
п.п. Искам в езикова.
Имам същия проблем.Математиката ми е най-ужасния кошмар, а пък българския е добре.
Значи аз наблегнах тази година зверски на математика (слабата ми страна) и тотално зарязах бг.. Но напоследък все повече стигам до извода, че колкото и задачи да реша никога няма да стана експерт по математика и няма да изкарам забележителна оценка на изпита..Затова мисля сега да наблегна на силната ми страна- българския (или по-скоро лит) и той да ми компенсира оценката по математика :)
Затова моя съвет е- наблегни на българския (но това не значи тотално да зарежеш математиката)
AnIcHkAtA
05-11-2009, 12:02
Зависи коя езикова искаш..Едно е ИЕГ, друго е ПГИЧЕ.Ако започваш чак сега, не очаквай нещо много добро.С повече потенциал можеш НТБГ да хванеш. но ти казваш, че искаш езикова, тогава 7 СОУ при благоприятни условия и късмет.Съветът ми е да наблегнеш на БЕЛ, но и да не забравяш математика.Ако си ходил/а на курсове и си учил/а здраво сега е момента да си дадеш яко газ и по двете и да изкараш един бал 33.Ако обаче сега започваш подготовката, си избий от главата идеите за 73, ФЕГ, АЕГ и ИЕГ, за НЕГ да не говорим.Дай всичко от себе си, в този момент не е важно какво ще ти кажем ние.Това, което е учено, е научено.Последния месец е борба за десети.Ако досега си учил/а за 30 дори да се скъсаш от зубрене, повече от 31 няма да изкараш.В мнението ти обаче пише "по-здрава", което ме кара да си мисля, че и досега не си спал/а :D .Ако е така, решавай по възможно най-много тестове по БЕЛ седмично (дори това да значи 10-12) и по 2-3 по математика.Ако досега не ти се е отдала, за един месец нищо няма да промениш.Просто не трябва да губиш тренинг.
П.П.:Хайде да ми решите една задачка :D
Даден е квадратът ABCD с лице 1 кв.см.Точките М и Р са среди съответно на страните AB и CD.Колко кв.см. е лицето на четириъгълника MNPQ?Свододен отговор.Ето чертеж --> http://prikachi.com/files/823551G.jpg
Отг:0.25
Поуки, http://test7.hit.bg/index.html .
Теста от 2007 с отговори и още някви глупости :D
vercheto
05-11-2009, 14:25
Така аз пък ти фразеологизми ги схващам горе-долу обаче.... Та да знаете някой речник online или да си сваля от някъде :? 8) :)
Зависи коя езикова искаш..Едно е ИЕГ, друго е ПГИЧЕ.Ако започваш чак сега, не очаквай нещо много добро.С повече потенциал можеш НТБГ да хванеш. но ти казваш, че искаш езикова, тогава 7 СОУ при благоприятни условия и късмет.Съветът ми е да наблегнеш на БЕЛ, но и да не забравяш математика.Ако си ходил/а на курсове и си учил/а здраво сега е момента да си дадеш яко газ и по двете и да изкараш един бал 33.Ако обаче сега започваш подготовката, си избий от главата идеите за 73, ФЕГ, АЕГ и ИЕГ, за НЕГ да не говорим.Дай всичко от себе си, в този момент не е важно какво ще ти кажем ние.Това, което е учено, е научено.Последния месец е борба за десети.Ако досега си учил/а за 30 дори да се скъсаш от зубрене, повече от 31 няма да изкараш.В мнението ти обаче пише "по-здрава", което ме кара да си мисля, че и досега не си спал/а :D .Ако е така, решавай по възможно най-много тестове по БЕЛ седмично (дори това да значи 10-12) и по 2-3 по математика.Ако досега не ти се е отдала, за един месец нищо няма да промениш.Просто не трябва да губиш тренинг.
Даден е квадратът ABCD с лице 1 кв.см.Точките М и Р са среди съответно на страните AB и CD.Колко кв.см. е лицето на четириъгълника MNPQ?Свододен отговор.Ето чертеж --> http://prikachi.com/files/823551G.jpg
Благодаря ти много първо [hug]
Tи пък сега много песимистично го изкара :D Макар че е вярно до някаква степен, въпреки че не трябва да е така ( понеже министъра е глупав и дефакто дете, което не ходи на уроци, не може да влезе в елитните гимназии, а не всички родители имат възможността) Но както и да е..Ти сега не се отчайвай няма да свърши света, ако не влезеш в най- елитните гимназии(не мога да повярвам, че го казвам аз- най-големия песимист на света :D ), няма да тотален ад и няма да е много по-лошо преподаването и в нормално училище,пак с някакъв език с бал около 30 да кажем, който съм сигурна че ще изкараш :)
ПП: Изобщо не ми се решават задачи, тъй че не мога да ти помогна xD
Ами честно казано Ани - мойто решение не е от най - лесните - но се надявам да го схванеш...
Свързваш П със М ...
Триъгълник PQD e ednakyv na AQM ->AQ =PQ i DQ= MQ
-> DQ i MQ - Mediani ; No nie znaem (pone az) 4e medianata razdelq 1 triygylnik na 2 RAVNOLICEVI!!! - AMPD - e kvadrat v koito ima 4 RAVNOLICEVI triygylnika ; No tozi pravoygylnik e polovinata ot ABCD -> S= 0,5
Triygylnika S na MPQ - e 1/4 x 0.5 = 0,125 sm na kvadrat
Po sy6tiq na4in otdqsno i - > 0.125 x 2 = 0,25 sm na kvadrat...
Сори за латиница ама ме мързеше да сменям нон стоп езиците..
TheNewReligion
05-11-2009, 15:32
п.п. Искам в езикова.
Имам същия проблем.Математиката ми е най-ужасния кошмар, а пък българския е добре.
Значи аз наблегнах тази година зверски на математика (слабата ми страна) и тотално зарязах бг.. Но напоследък все повече стигам до извода, че колкото и задачи да реша никога няма да стана експерт по математика и няма да изкарам забележителна оценка на изпита..Затова мисля сега да наблегна на силната ми страна- българския (или по-скоро лит) и той да ми компенсира оценката по математика :)
Затова моя съвет е- наблегни на българския (но това не значи тотално да зарежеш математиката)
И на мен българският ми е силната страна, затова наблягам на него и в училище, и в курсовете, на които ходя. А относно математиката: учи по нея в училище и се подготвяй за контролните, за които ,предполагам, ви предупреждават. :) 'Ако ходиш на уроци, си пиши домашните редовно и съвестно. 8-) Няма начин старанието ти да не проличи.
П.П.: Леле, колко ми се иска да вляза във френската. :oops: Някой може ли да ми каже максималния и минималния бал от миналата година? Предварително се извинявам, ако тази молба ви се отправя за n-ти път. 8-)
^ Не знам за максималния, но минималния е 32.500.. Така пише в справочника на Веди, но мисля, че има и грешки в него защото някои неща не отговарят.Дано да НЕ е вярно, защото ми се вижда множко :(
^ Не знам за максималния, но минималния е 32.500.. Така пише в справочника на Веди, но мисля, че има и грешки в него защото някои неща не отговарят.Дано да НЕ е вярно, защото ми се вижда множко :(
В моя справочник на Веди пише бал френската- 30.984 :-o
TheNewReligion
05-11-2009, 15:54
Лелелелеле! :shock: Един приятел, който също се кандидатства там, ми каза, че негова позната била приета с бал 29 на втроро класиране. За миналата година става дума. :(
Напоследък мама ме успокоява, че 95-та и 96-та са годините с най-малка раждаемост :arrow: ще кандидатстват малко деца . Освен това има повече свободни места и влизането в елитните гимназии ще е по-лесно. 8-) Дано да е така. :)
Да и аз го чух това.. Пишеха още, че щяло да се влиза с 3ки в езиковите, защото увеличавали и местата .. :-o
Лелелелеле! :shock: Един приятел, който също се кандидатства там, ми каза, че негова позната била приета с бал 29 на втроро класиране. За миналата година става дума. :(
Напоследък мама ме успокоява, че 95-та и 96-та са годините с най-малка раждаемост :arrow: ще кандидатстват малко деца . Освен това има повече свободни места и влизането в елитните гимназии ще е по-лесно. 8-) Дано да е така. :)
Няма да е така... точно 95 и 96 е началото на раждаемоста - края на кризата...
93 и 94 - те са били късметлиите ...
В моя справочник на Веди пише бал френската- 30.984 :-o
Тфа е за нас момчетата :D 8-) - те женската конкуренция обсъждат..
Няма да е така... точно 95 и 96 е началото на раждаемоста - края на кризата...
93 и 94 - те са били късметлиите ...
Мойто успокоение е - че ТОЧНО нашия випуск е най-новия вид идиоти... казвам ти че със сигурност тази година изпитите ще са по лесни, а ако пак има мноо 2йки - и критериите ще паднат...
TheNewReligion
05-11-2009, 16:10
Даниел Вълчев каза, че трудността на изпита тази година щяла да бъде същата като тази на миналия. :( И все пак за идиотите си прав. 8-)
Даниел Вълчев каза, че трудността на изпита тази година щяла да бъде същата като тази на миналия. :( И все пак за идиотите си прав. 8-)
Даниел Вълчев ако иска да седи още на тоя пост ще трябва да нагоди така нещата че да има не повече от 10 % (даже по малко) 2йки - А за да направи това - трябва или да даде лесен изпит или да направи 60 точки 5тицата...
Може ли да ми кажете в теци стправочници само баловете за училищата в София ли пише? Ако ги има и за другите градове някой може ли да ми каже колко е балът за езикавата в Стара Дагора? Пълното и име е Гимназия с преподаване на чужди езици(ГПЧЕ) Ромен Ролан.
За Стара 'Дагора' едва ли има но за Стара Загора - потърси ли в Нета ?
http://www.romainrolland.org/school/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=43 - Ето ти - може да ме благотвориш наполовина - защото не пише нищо за баловете....
Питай някой познат от квартала който учи там - с колко е влязъл, но не вярвам минималния да е повече от 28 - 29 .... Което е към 4ки на изпитите и 6тици по БЕЛ и Мат за края на годината...
TheNewReligion
05-11-2009, 16:22
90% от обстоятелствата зависят от нас. :) Никой не е длъжен да променя изпита, защото 2 000 кифли са си развявали байрака по кафенета. :)
90% от обстоятелствата зависят от нас. :) Никой не е длъжен да променя изпита, защото 2 000 кифли са си развявали байрака по кафенета. :)
Да 1вото отпада -> Вълчев ще наглася критериите :D 8-)
А те ако бяха само кифли.... има такива дето и на кроасани се правят...
john95 да за Стара Загора, объркала съм :lol: . Иначе мерси, но и аз там гледах, ама питам тук, защото пише само как се образува балът... Ако някой знае все пак...
Еми... чакай да питам Чичко Гугъл може още нещо да изтърси... :D
Нищо за теб - сори :( - Намери някого който е 8ми клас сега и го питай колко е имал на изпитите...
Нищо, мерси все пак. А в справочниците дали ще има?
YouCantStopMe
05-11-2009, 16:37
Здравейте,хора!
Та.. аз да ви попитам за някакви онлайн тестове по БЕЛ.По математика си решавам от книжки,ала-бала,ама по БЕЛ няма от къде вече.Всичко е решено,или пък ми се струва тъпо. :D Само да не е помагало-там също съм ги минала всичките.
За тази,която каза,че от сега почва сериозна подготовка.
-Ако не си се старала тези месеци,едва ли ще можеш да се стегнеш за г/д 30 дни.Не започвай да зубриш като машина,просто намали излизанията по кафенца,купони и пр. :) успех!
Здравейте,хора!
Та.. аз да ви попитам за някакви онлайн тестове по БЕЛ.По математика си решавам от книжки,ала-бала,ама по БЕЛ няма от къде вече.Всичко е решено,или пък ми се струва тъпо. :D Само да не е помагало-там също съм ги минала всичките.
-Ако не си се старала тези месеци,едва ли ще можеш да се стегнеш за г/д 30 дни.Не започвай да зубриш като машина,просто намали излизанията по кафенца,купони и пр. :) успех!
Аз преди бях намерил едни онлайн по БЕЛ и по Мат. (един сайт беше :D ) като бях 6ти клас и там като напишеш отговора ти казва веднага дали е верен или грешен и накрая ти казва оценка и си беше там нали 50 въпроса ама сега не мога да го намеря...
TheNewReligion
05-11-2009, 16:45
Да 1вото отпада -> Вълчев ще наглася критериите :D 8-)
А те ако бяха само кифли.... има такива дето и на кроасани се правят...
Както и да е. 8-) Не трябва да се оповаваме на съмнителни статистики. Просто трябва да се учи здраво. :)
YouCantStopMe
05-11-2009, 16:50
Здравейте,хора!
Аз преди бях намерил едни онлайн по БЕЛ и по Мат. (един сайт беше :D ) като бях 6ти клас и там като напишеш отговора ти казва веднага дали е верен или грешен и накрая ти казва оценка и си беше там нали 50 въпроса ама сега не мога да го намеря...
Aa.. този сайт и Габито го беше намерила и го прати,обаче в общ чат..ама мнооого,мноого отдавна. :D Айде,търси сега. :o Явно ще трябва да се поровя още из нета. :-D
YouCantStopMe
05-11-2009, 17:04
Пф,нищо не намирам. :neutral:
YouCantStopMe
05-11-2009, 17:09
Дааа.. Габито ми го даде.. :-)
http://www2.mon.bg/e-students/index.html
ето,за този който иска.
Дааа.. Габито ми го даде.. :-)
http://www2.mon.bg/e-students/index.html
ето,за този който иска.
Точно този :D - мерси :)
YouCantStopMe , мерси много за линка. Търсех подобно нещо :-)
Днес имам 5,50 по математика, защото на едно от неравенствата при умножение с -1 съм забравила да обърна знака. И съм объркала още едно нещо-трябваше д се намери най-голямото цяло число за отговор, а след като съм объркала знака съм написала 1, а отг. е -1 :) :D
AnIcHkAtA
05-11-2009, 18:27
Днес имам 5,50 по математика, защото на едно от неравенствата при умножение с -1 съм забравила да обърна знака. И съм объркала още едно нещо-трябваше д се намери най-голямото цяло число за отговор, а след като съм объркала знака съм написала 1, а отг. е -1 :) :D
Бравос, моето класно е в сряда :-#
Някой може ли на бързо да каже формулата за лице на успоредник...Май съм ги забравила ](*,)
http://www.math10.com/bg/geometry/parallelogram.html тук я има :-D
TheNewReligion
05-11-2009, 23:11
Добър вечер! Не мога да заспя, защото си мисля само за тези изпити. Ами, ако не се справя? Ами, ако не вляза, където искам? Как да преодолея този страх от неизвестното? Ходя редовно на пробни изпити и резултатите ми са задоволяващи, но се чувствам стресирана. Това чувство при мен води до мързел, а не трябва да се отпускам. Може ли някой да ме посъветва какво да правя (освен да си легна 8-) )? Благодаря предварително. :)
Учи - Учи - Учи..... ;на пробните (ако ходиш на такива) - гледай да изкарваш поне 70 тина... 80 най-добре :D
Ако на едното си добре, ама нещо ти куца - наваксай.... и така
Вчера и аз седях до към 1:30 ама после ми писна 8-)
Моето класно по математика е днес, стискайте ми палци. :-D
YouCantStopMe
05-12-2009, 06:21
Стискаме,стискаме.Ще успееш. =;
Мойто е утре,а по математика има ощее време. :P
Моето пък по литература.... Успех на всички
Добър вечер! Не мога да заспя, защото си мисля само за тези изпити. Ами, ако не се справя? Ами, ако не вляза, където искам? Как да преодолея този страх от неизвестното? Ходя редовно на пробни изпити и резултатите ми са задоволяващи, но се чувствам стресирана. Това чувство при мен води до мързел, а не трябва да се отпускам. Може ли някой да ме посъветва какво да правя (освен да си легна 8-) )? Благодаря предварително. :)
Същото.. Но замисли се - ти нямаш проблем.Хората които имат някакъв физически дефект, това е проблем.Ти си щастлива, само с това,че си здрава.Замисли се над това поне при мен помага.Винаги като се почувствам зле се сещам за това и си казвам- ако не вляза какво? Няма да умра :)
AnIcHkAtA
05-12-2009, 11:17
Поки, не си права.Никога не трябва да се държим сякаш се примиряваме .Няма вариант "Няма да вляза".Не сме учили цяла година, за да се успокояваме сега.Девизът е "Видях, предприех, победих"!Изпитът е формалност, която само ще изтъкне колко сме добри 8) .Не се съмнявайте в себе си !Отивате на изпита с високо вдигната глава, спокойни и уверени, защото отивате да получите това, което сте заслужили.Да получите в замяна на няколко верни отговора.Няма да ви е трудност, защото знаете.Дали сте всичко от себе си, а всеки труд се възнаграждава. Каквото и да се случи е за добро, заслужено е и може да носи само щастие и късмет, в живота няма случайни неща.Няма да се предавате, няма да се ангажирате с лоши мисли!Чели ли сте "Подсъзнанието може всичко"?Ако не, голям пропуск.Ще ви извадя есенцията като съвет-представяйте си, че вече сте там, на купона, сред хората, в класната стая.Хем ще се чувствате много по-добре, уверени и щастливи, хем обещавам ви дори не в бленуваното училище, пак ще го изживеете и ще се радвате, че сте приети там, където сте.Уверявам ви, няма да бъдете нещастни където и да отидете.Лош вариант няма!
Права си, няма спор.Просто казвам, че когато ти е кофти е хубаво да си кажеш- Защо ми е кофти?Здрав съм прав съм какво не ми е наред?Човек трябва да се радва на малките неща, защото те са важни :)
Иначе разбира се, трудил си се цяла година, естествено че ще отидеш с високо дигната глава,ще си сигурен във възможностите си и ще се представиш отлично.
Loshotia
05-12-2009, 12:26
Здравейте, сладури. Не се плашете от това, което учите сега- като станете 12 клас ще видите тогава за какъв обем става въпрос. Приемът в гимназия( която и да е тя) не определя живота ви. Важно е разбира се на каква среда попадате, но всичко си зависи от вас по- нататък. Успех!
vercheto
05-12-2009, 12:49
Така аз пък ти фразеологизми ги схващам горе-долу обаче.... Та да знаете някой речник online или да си сваля от някъде :? 8) :)
Никой ли не знае? :?
Kum40Val40
05-12-2009, 13:03
Айде, почна се...
Излезе списъка с гнездата
http://rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/appl_7.html
AnIcHkAtA
05-12-2009, 13:14
Kum40Val40, ти сериозно ли?Не не е така!!Леле идват смотаните изпити..Страх ме е..Не, досега учих, няма от какво :shock: ..Спекох се..Отивам да уча.. :-#
Kum40Val40
05-12-2009, 13:33
AnIcHkAtA, споко. И на мене ми трепереха лапите, докато пишех поста си. :D
УESSS Най накрая почна се :grin:
AnIcHkAtA
05-12-2009, 15:03
:shock: евала, мене толко ме е страх :D
Сори за офтопика, ама може ли някой да ми обясни какви документи ми трябват, за да си извадя лична карта, кога и къде, и цялата процедура?
:shock: евала, мене толко ме е страх :D
Сори за офтопика, ама може ли някой да ми обясни какви документи ми трябват, за да си извадя лична карта, кога и къде, и цялата процедура?
Няма смисъл от страха! Цяла година си се трудил и сега е времето да покажеш това :)
AnIcHkAtA
05-12-2009, 15:08
Да де и аз това говорех преди да си го представя :D
Kum40Val40
05-12-2009, 15:26
AnIcHkAtA, всичко знае Кумчо ти Вълчо
1. Може да отидеш само с едното родителско тяло. Да си носи личната карта.
2. Трябва да носите:
заявление - купува се от книжарница, акт за раждане - оригинал, копие от акта за раждане, служебна бележка за постоянен адрес, 2 бр. снимки
За по-сигурно погледни тук:
http://www.mvr.bg/Guide/new_BG_documents.htm
:razz:
А кога се подават документите/за след 7 кл/
Kum40Val40
05-12-2009, 16:19
Ами на мене от Регалия ми дадоха един справочник за кандидатстващи и там пише, че първо трябва да излезе списъка с гнездата. После трябва в сайта на РИО да обявят банкова сметка, по която да се платят такси за изпитите. После с вносна бележка+заявление се отива в гнездото. Дано да сте ме разбрали.
AnIcHkAtA
05-12-2009, 16:29
А кога се подават документите/за след 7 кл/
26.05-02.06
Kum40Val40, мъжко или женско си и къде ще кандидатстваш?
Ееее, да му се невидиии, ще трябва да ходя в 97, толко ли не можаха 96 да направят гнездо, мръсници такивааа. :-x
YouCantStopMe
05-12-2009, 17:36
При нас гнездото е в нашето училище. :grin:
Айде, почна се...
Аз ли съм тъп или тук пише само имената на училищата,не пише къде е гнездото за всяко :smt010
Айде, почна се...
Аз ли съм тъп или тук пише само имената на училищата,не пише къде е гнездото за всяко :smt010
Ти си тъп... Това са гнездата, където отиваш взависимост от това в кой район живееш -> доказахме че си тъп 8-) :razz:
В 120то съм...
Оказа се че съм Район Лозенец..
Айде, почна се...
Ти си тъп... Това са гнездата, където отиваш взависимост от това в кой район живееш -> доказахме че си тъп 8-) :razz:
Е,значи ако живея в Слатина примерно,отивам в 23-то така ли?
Айде, почна се...
Е,значи ако живея в Слатина примерно,отивам в 23-то така ли?
Питай ваште кой район се водите и тогава провери в списъка...
Абе има време те в училище ще кажат 100 % ..
Живея в Илинден значи в кое училище трябва да отида че не разбрах нещо
Отиваш там, където ти е най-близо....Ама вие сериозно ли не го стопляте :o
Отиваш там, където ти е най-близо....Ама вие сериозно ли не го стопляте :o
Дамм обърках се нещо :D То има ли некъв смисъл в кое ще отидеш.Просто което ти е най-удобно и близко ли :?:
AnIcHkAtA
05-12-2009, 18:45
](*,) Щом си от Слатина, отиваш в 23 и приключваш!
Kum40Val40
05-12-2009, 19:16
Абе, хора, кво ви става?
john95, аз също съм в 120, но нямам представа къде е това. Ти знаеш ли?
AnIcHkAtA, ако бях женско, щях да съм Кума Лиса :D :D :D Няма да ти кажа къде ще кандидатствам. Суеверен съм. 8-)
AnIcHkAtA
05-12-2009, 19:34
Ако не си учил, драги, ако ще магии да правиш, пак няма да влезеш :D .Ако си си учил, няма от какво да се притесняваш.Кажи си, че ако си за ФЕГ ставаме четирима :D
Kum40Val40
05-12-2009, 19:41
Уча, драга, уча. :::
Не правя магии, не редя заклинания, ама ще ти кажа малко по-късно. Така съм решил. Във всеки случай ФЕГ е в списъка, но не на първо място. :P
Мале, мале, колко съм тайнствен :-D
AnIcHkAtA
05-12-2009, 19:44
Тоз за АЕГ се бори :shock: .Евала, брат.Имам приятелка, която иска там.Мн е сладка.Ще ви запозная :D .
П.П.:Какво ще кажете да си сложим по една снимка тука?Идеята ми хрумна спонтанно :D
Kum40Val40
05-12-2009, 19:48
Избива ме на смях... :grin: :grin: :grin:
Не, Аничката, пак не позна :-P :-P :-P
Чакай да се редактирам. Няма да си сложа снимка, щото не съм фотогеничен, а и както стана ясно много съм тайнствен. :)
AnIcHkAtA
05-12-2009, 19:53
Аз пък ще си сложа утре, за да ви се изфукам с новите си вежди :D .Спирам, защото го ударих на спам
TheNewReligion
05-12-2009, 21:19
Същото.. Но замисли се - ти нямаш проблем.Хората които имат някакъв физически дефект, това е проблем.Ти си щастлива, само с това,че си здрава.Замисли се над това поне при мен помага.Винаги като се почувствам зле се сещам за това и си казвам- ако не вляза какво? Няма да умра :)
Това и написаното от Аничка ме успокои до някъде, но още си мисля за изпита, а не искам. Благодаря много! 8-)
днес имам класно по БЕЛ пожелайте ми късмет :( 8-[ :::
Ще пиша чак вечерта:]
YouCantStopMe
05-13-2009, 08:22
me2 :-D
Мойто е утре по БЕЛ :) - Тест около 20тина въпроса ще ни дадат - като нашта госпожа е печена и каза че няма да са въобще трудни - но критериите направо ме убиха: Ако ни даде 28 въпроса примерно - 16 - 3йката 8-)
Кумчо не знам къде е ама като дойде време ако още не си го намерил ще пусна линк на БГмапс да го видим :)
Силно се надявам на изпита да не се падна с никой който познавам - че почвам да правя простотии най-често и да искам да изляза по рано....
така че ако някой ме види да не се чуди защо се правя че не го виждам :D
Това за снимките ме заинтригува..... Но смятам да се пиша "нефотогеничен" и да пропусна... :D
vesito13
05-13-2009, 12:40
Успех на всички по български :) Ще се справите ей ;) Вие сте ми умни :smt011
А аз утре ще имам много нужда от успех на класното по английски :(
AnIcHkAtA
05-13-2009, 14:24
Аз днес имах класно по математика, но не реших последната задача и ще имам в най-добрия случай 5.Всъщност, реално ще имам 5, защото си реших всичко останало.Успех на Веси :D
vesito13
05-13-2009, 14:52
Аз днес имах класно по математика, но не реших последната задача и ще имам в най-добрия случай 5.Всъщност, реално ще имам 5, защото си реших всичко останало.Успех на Веси :D Хехе мерси :) А иначе по математика знам какво ти е . Вчера контролно знаех си всичко , обаче времето не ми стигна и то само две задачи , като втората писах , колкото да има нещо написано , но не е ясно ..... Ох как се дразня :o
shmurkam
05-13-2009, 15:32
Аз съм от Бургас. Някой, който е от Раковски да споделя как е там. Говоря по-специално за италианската и френската. На последния пробен изпит по математика имах 4.821, а по БЕЛ-само 2 задачи ми бяха грешни и на преразказа 24 точки(мисля, че съм имала кум 95 точки) та...стига ли за там?
Мерси предварително
Абе, моите задачи не бяха трудни, ама на едната си подсказахме.
Абе, важното е, че я схванах, де...
Лошото е, че нашият даскал по БЕЛ не иска да ни даде темите за класното и ще стане лошо... :?
Аз се справих :) надявам се....написах колкото можах :]
Днес е мойто по БЕЛ - стискайте палци, че нали знаете "къф сам силяк" 8-)
YouCantStopMe
05-14-2009, 05:54
Стискаме,стискаме Ванка.Ама ти колкото и да се оплакваш,че не ти върви-ще успееш.Ако пък сгафиш малко,нали каза,че госпожата ви била много добра и пишела високи оценки. 8-) Ама няма.. ще си я заслужиш.
В ума ми постоянно се въртят някаки балове,планове,притеснения за изпитите.. направо шаш. :D Много е гадно.
Аз,дори и да съм от малкък град.. всички искат във въпросното училище и конкуренцията е голяма. :o
Ама както казва Габи-щом цяла година сме се подготвяли,знаем си всичко..няма как да не успеем. (мерси,че ни вдъхваш кураж,защото и Ани много се е спекла ;D :-) )
MadeOfWater
05-14-2009, 07:07
me2 :-D
me3 :shock:
Успех, Ванка... то ти сигурно в момента си правиш класното, ама нейсе. :D
Криси, няма проблем, то аз не знам защо не съм притеснена... :-o
Ще се справим, както каза веднъж Ани - "Много са кандидатстващите, малко са умните!". :)
Коя смяна сте?
Edit:Днес пък имам по МАТ... :]
YouCantStopMe
05-14-2009, 08:18
melinor - успех и на теб.
Аз съм първа смяна,но тази седмица,заради изпитите на четвъртокласниците съм втора.Като е втора много бавно минава времето,бе.Габи,не знам как издържаш.Според мен много по-добре е първа.Аз тази седмица докато се събудя,докато се оправя,докато се наканя да реша по някой тест ии тоо.. оп 12 часа-време за тръгване. :shock: :lol:
И аз съм втора. Ставаш в 8 оправяаш се за 10 мин и сядаш да учиш :D
YouCantStopMe
05-14-2009, 08:34
Може,може,но аз не съм свикнала явно. :D
Millen4ety
05-14-2009, 08:36
Коя смяна сте?
Edit:Днес пък имам по МАТ... :]
Втора смяна съм. :(
И аз имам днес класно по математика седми час..
Успех и от мен на всички с класни и контролни днес! :)
AnIcHkAtA
05-14-2009, 12:31
Абе, вие как ще ходите на училище ?При нас в събота е присъствен ден, демек никой няма да отиде, 18 и 19 има матури, 20 трябва да учим, ама аз няма да ходя, 21 е почивен (не разбрах защо) и на 22 ще засаждме дръвчета, и мисля да отида, харесва ми каузата :D .После си имаме една редовна седмица и класната каза, че след 30 тези, които са оформени и мислят да кандидатстват, могат да си останат у дома, за да се готвят. Накратко имаме още една седмица :grin: .Аааа, да, на първи ще отида да се запиша за изпитите и до 15 няма да се вясна :D
AnIcHkAtA
05-14-2009, 13:07
Ако на някой му се занимава, нека да предположи.На колко точки бихте оценили следните упражнения:
1.В кое изречение е допусната граматична грешка?
А) Миризма на пелин и окосена трева се носеха отвред.
Б)Зад него стърчеше грамада вършини.
В)Но близостта на кокошките я примами и лисицата се промуши в дупката.
Г)Светлината на фенерите мина като голяма жълта пеперуда над воловете.
2.В каква последователност изреченията образуват смислово и логически свързан текст?
1) Днес те лежаха в горичката далеч един от друг и се гледаха с тежки, горещи погледи. 2) Сега белезникавият беше нащрек. 3) Двата стари вълка се дебнеха, а гладната, нетърпелива вълчица се опитваше да накара цяла глутница да вие. 4)Все по-често вълците се зъбеха помежду си и все повече настръхваше тъмната козина по гърбовете им.
А)3,1,2,4
Б)2,4,1,3
В)4,3,1,2
Г)1,3,4,2
3.Колко определения са употребени в изречението?
В пазвите на заспалите гори се чуваше тихият рев на пролетните води.
4.В кое от изреченията НЕ е допусната пунктуационна грешка?
А) Като се влюби във Войка той заряза всичко, прибра се, стана селски пъдар и почна да се върти по цял ден покрай воденицата.
Б)Старият човек се отби от пътеката, която водеше към селото, и тръгна право през гората, за да стигне преди мръкване.
В)Каза тия думи без да се обръща, доакто гледаше през леко потъмнялото стъкло.
Г)Докато пиеха чая смълчани и стоплени сирената изрева глухо, параходът потрепера, отдели се от кея и извърна нос по течението.
5.Какво изразно средство е
бащино ми огнище ?
А)метонимия
Б)метафора
В)епитет
Г)сравнение
Kum40Val40
05-14-2009, 13:20
Сори Ани нема време ама така като гледам грубо
1 - 2 т
2 - 1 т
3 - 2
4 - 3
5 - 3
Гледайте. Има вест от РИО
Tакси за конкурсните изпити след 7-ми кл.:
Български език, математика – 4 лв.
Изобразително изкуство,спорт,
хореография –6 лв.
Таксите се плащат по сметка:
BG57UBBS80023106075808
BIC КОДЪТ НА БАНКАТА Е:
UBBSBGSF
ОББ, КЛОН „КНЯГИНЯ МАРИЯ ЛУИЗА”
Таксата се внася за всеки отделен изпит или проверка на спо-собностите (може на една вносна бележка) преди подаване на за-явлението за допускане до конкурс в избраната от родителите банка или чрез превод по пощата.
ВНИМАНИЕ! Таксата за спорт се внася в самото училище, организиращо изпит по спорт.
В случай, че канди-датът не се яви на посочените в за-явлението му изпити или проверка на способностите, таксите не се връщат.
Учениците без един ро-дител не заплащат такси за изпитите и провер-ката на способностите.
При попълване на вносната бележка се записва ЕГН и името на ученика, а не на родителя.
Абе направих го класното, ама не съм сигурен за 2 въпроса (24 бяха общо)
1диния е там един за текста преди въпросите..
2рия беше : Обяснете какво е синтактичен паралелизъм
Като ми го дадоха и само както си седя и всички са тихи и пишат, аз почнах спонтанно да се хиля.... :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
Госпожата ни е пловдивчанка и на теста е написала : Обяснете какво е синтактичен паралиелизъм...
Като почне да говори на миеко направо се чуда как да се сдържам 8-)
а тфа по мат ми е на 21 или 22 :)
А по иврит имам изпит на 27ми.. :(
А наште вчета казаха накратко с мнооого изречения : АК - Не; Сядай си на задника щот влизаш в НЕГ!!
MoonFruit
05-14-2009, 15:50
Абе това синтактичен паралелизъм не беше ли две еднакви синтактични конструкции,противоположн по смисъл??? :-D
YouCantStopMe
05-14-2009, 15:51
Абе, вие как ще ходите на училище ?При нас в събота е присъствен ден, демек никой няма да отиде, 18 и 19 има матури, 20 трябва да учим, ама аз няма да ходя, 21 е почивен (не разбрах защо) и на 22 ще засаждме дръвчета, и мисля да отида, харесва ми каузата :D .После си имаме една редовна седмица и класната каза, че след 30 тези, които са оформени и мислят да кандидатстват, могат да си останат у дома, за да се готвят. Накратко имаме още една седмица :grin: .Аааа, да, на първи ще отида да се запиша за изпитите и до 15 няма да се вясна :D
Йейй..Ани,ваще учители много пекани,бе. :)
При мен още има мъки,мъкии...
:(
YouCantStopMe
05-14-2009, 15:58
Ванка,синтактичния паралелизъм си го спомням от На прощаване (май беше.. ,,берете цветя в градина,късайте бръшлян и здравец.Плетете венци и китки да кичим глави и пушки.) и веднага като се сетя за това,се сещам и какво всъщност е паралелизмът. :-D
Millen4ety
05-14-2009, 16:25
При нас е супер. 18 и 19 са неучебни, 22 също :grin: На 22 ще ни разходят за 2-3 часа някъде, иначе за другите класове е учебен.
Синтакти\ен паралелизъм е две или повече изречетния, които имат еднакъв стореж.
Примерно:
Тя пише с химикал.
Той бяга с Надя.
И в двете има
-подлог-Той и тя
-сказуемо-пише и бяга
непряко допълнение- с химика ли с Надя.
сега разглеждах балове и изведнъж се спекох :shock: нещо от веднъж много се притесних като се сетих че не остава време за учене за изпитите
При нас 18 с 19 са неучебни, след това си учим докрай... Юни май няма да се ходи,ама не ми е ясно как ще стане :o Ние не сме оформени по нищо, освен по биология и химия, и то само някои :D
Еми и моето сигурно ще го приемат: " 2 изречения със еднакъв синтактичен строеж/разбор (нещо такова написах :D )
Мерси :)
Някой може ли да ми даде задачите от пробен изпит по мат от тая година :-o
trotinetkata121
05-14-2009, 17:54
Някой може ли да ми даде задачите от пробен изпит по мат от тая година :-o
http://www.regalia6.com/p-kurs/nagr_test_mon/test_math_7kl_jan-2009.pdf ---> Одобрен от МОН за януари 2009
http://www.regalia6.com/p-kurs/nagr_test_mon/test_math_7kl_feb-2009.pdf ---> Одобрен от МОН за февруари 2009 ;)
8)
Мерси.А някой да има задачките от тестовете в СМГ от тая година :?:
FancyGirl
05-14-2009, 18:17
Моля ви кажете какво мислите за тези училища... във Варна на които съм се спряла
Природоматематическа гимназия „Акад. Методи Попов“ - география, химия и физика
Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ - Френски и испански език
Гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“ (Пета езикова гимназия) - английски, немски и френски език
Варненска търговска гимназия "Г. С. Раковски"
Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров"
http://www.teenid.net/f/viewtopic.php?t=247917 ;]
Добре бе, пичове, ще кажете ли как ще е тази година изпита ? Аз го минах отдавна, честно казано не ми беше лесно, голямо учене падна преди няколко години...а сега каква е формата ? Още ли е трансформиращ преразказ ? Какво е новото ?
http://www.teenid.net/f/viewtopic.php?t=247917 вече има нова тема :]
Иначе БЕЛ-50 въпроса тест с отворени някои и транс. преразказ :]
Мат-50 въпроса :]
kamikadze33
05-19-2009, 07:50
Междодругото няма какво да се притеснявате... Даже аз на изпита се спуках от смях, после решавах, после пак се смях, после ядох шоколад, а след това отново се смях и накрая ги реших :) Много е забавно на изпита :)
LittlePrincess
05-19-2009, 08:08
Междодругото няма какво да се притеснявате... Даже аз на изпита се спуках от смях, после решавах, после пак се смях, после ядох шоколад, а след това отново се смях и накрая ги реших :) Много е забавно на изпита :)
Не на всички им е забавно обаче. Аз си бях в моята класна стая на изпита с няколко от моя клас ии само се хилихме и гледахме колко отчаяни бяха тези, които за пръв път идваха в това даскало и не познаваха никой :D Направо ми беше станало жал по едно време.
НОВАТА ТЕМА (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=247917&start=0)
RiseGirl
05-19-2009, 08:32
НОВАТА ТЕМА (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=247917&start=0)