Влез

View Full Version : !!!Маркетинг!!!!

mmmenk
04-15-2009, 18:53
Здравейте,може би страня от темите във форума,на ми трябва спешна информация.Някой знае ли нещо повече за специалността-маркетинг.Харесала съм си я в пловдивския университет "Паисий Хилендарски".Какво се учи,от рода на кои учебни предмети,и какво мога да работя после?Ще ви бъда много благодарна за помощта!!! :)

shadow4e
Грешен раздел

FreeDom9
04-16-2009, 14:32
Като цяло за специалност маркетинг ще ти напиша (не точно за унсс или пловдивския университет или кои който и да е друг университет) Не лоша специалност, не е супер зубърска, а после в практиката се проявява творчество и усет, трябва да си отворен човек тоест да успяваш да общуваш лесно и да създаваш контакти.

Като завършиш може да станеш маркетингов мениджър, маркетингов консултант, специалист по пазарни проучвания, по пазарна политика, по снабдяване, по пласментна дейност, да работиш неща свързани с реклама, връзки с обществеността, стимулиране на продажбите, анкети, интервюта и такива неща. Предметите са от сорта на: ценова политика, дистрибуционна политика, иконометрия, нещо с компютри информатика например, език (зависи къде учиш) и там всички основни икономически предмети, които се изучават от всички икономически специалност

shadow4e
04-18-2009, 09:59
На мен маркетингът ми се струва доста интересен. За теб има време докато се реализираш, но по принцип сега в тази криза, чета в друг форум, че доста трудно си намират работа заради кризата. Доста от фирмите орязяха значително бюджетите си за тази година, но ти докато завършиш има много време, а и ако човек има качества, ще си намери работа.

LovelyGirl
04-18-2009, 12:23
Ей и аз съм си избрала маркетинг в Пловдив :) е и не само там, но там искам най-много.
Братовчедка ми учи това и от нещата, които ми разказва(които учи) ми се струва доста интересно :)

mmmenk
04-19-2009, 12:18
Ей и аз съм си избрала маркетинг в Пловдив :) е и не само там, но там искам най-много.
Братовчедка ми учи това и от нещата, които ми разказва(които учи) ми се струва доста интересно :)
Страхотно!!!! :) Ще ми кажеш ли какво ти е разказала!

Whooly
04-20-2009, 08:40
Ами аз уча маркетинг в Русе, 9-ти клас съм и за сега специалните ни предмети са Право, Микроикономика, Компютърен машинопис а за професията мога да ти кажа че е много добра, но това си е индивидуално за всеки...

exelek3k
05-03-2009, 08:59
Маркетинг=Реклама...
най-просто казано, ако ти допада лошо няма, но определно звучи по-интересно от колкото е в същност...

afterforever
05-03-2009, 09:15
Да бе, толок високопарни имена измислиха тия хора.-.. само и само да не е на български... :-x

TheSadGirl
05-03-2009, 14:43
мн трудна материя като цяло ..