Влез

View Full Version : Отворени въпроси към k`man и компания.

SolusChristus
04-17-2009, 18:02
Следните въпроси са с цел опознаване на тезата на опонента. Ще помоля да няма рогатни, присмивания и други обидни изказвания.

Какво е Бог?

Какво казва Християнството за това как се отива в Рая?

Какво представляват Рая и Ада?

Ще помоля отговорите ви да са възможно най-изчерпателни и където може да ползвате цитати от Библията.

mitternacht
04-17-2009, 18:08
Не знам дали съм от "компания" ама нали знаеш, колко ми пука.
Все пак, това куизче е интересно.
Да видим.

1.Бог е доброта.Бог е любов. (за това съм съгласен напълно, ако трябва, бихме разграничили Бог от Стария Завет, от Новия и въобще като идея)
2.Ако слушкаме и редовно искаме прошка за грешките си-отиваме в Рая.
3.Е, сега.Много дълго и широко да обясняваме какво е Рая и Ада.

За изчерпателни отговори и цитати от Библията ме мързи да давам, при все, щото при мен нямам Стар Завет, пък и не ми се рови из Новия.

SolusChristus
04-17-2009, 18:12
Бог е любов, но Бог е и правосъдие, също така и гняв.

Sola fide - Оправдание само чрез вяра. Добрите дела не спасяват.

Преди някой да е казал нещо за Папата и Средновековието, отивам да избия 3 милиона човека в името на k`man и mitternacht. Те са виновни.

Bimmer
04-17-2009, 18:16
Не знам дали съм от тази компания, но ще отговоря с моето мнение. Нямам намерение да цитирам нещо, в което не вярвам.

1. Какво е Бог? Измислица.

2.Какво казва Християнството за това как се отива в Рая?
Ами не знам, сигурно да следваш Божиите заповеди ?!

3.Какво представляват Рая и Ада? Те, както и Бог, са измислици. Направени за да "поощряват" и ПЛАШАТ хората. Точка.
И, нищо лично към автора на темата, просто си пиша мнението.

SolusChristus
04-17-2009, 18:21
Не знам дали съм от тази компания, но ще отговоря с моето мнение. Нямам намерение да цитирам нещо, в което не вярвам.

3.Какво представляват Рая и Ада? Те, както и Бог, са измислици. Направени за да "поощряват" и ПЛАШАТ хората. Точка.

Ти за дискусии чувал ли си?

mitternacht
04-17-2009, 18:24

Sola fide - Оправдание само чрез вяра. Добрите дела не спасяват.

Преди някой да е казал нещо за Папата и Средновековието, отивам да избия 3 милиона човека в името на k`man и mitternacht. Те са виновни.

Що пък гняв?
Разбираш ли какво се корени в основите на сатанизма.Точно това.
"От къде на къде някой ще ни казва, че ако не вярваме в него, ще страдаме".
Според мен Бог е само любов.Гняв... има в дъ дарк сайд ъф дъ форс!

Избивай колкото искаш милиони.Работата е, че не си ми наместника на земята :)))

lsd43
04-17-2009, 18:33
Следните въпроси са с цел опознаване на тезата на опонента. Ще помоля да няма рогатни, присмивания и други обидни изказвания.

Какво е Бог?Идеал за безгрешие ,супер сила ,красота ,съвършенство и вечност.

Какво казва Християнството за това как се отива в Рая?Ако спазваш 10те божи заповеди ,молиш се на Бог само за душата си и го признаваш за свой единствен кумир без да имаш капка съмнение в съществуването му ,да тогава може и да отидеш в рая.Другия начин е ,ако на края на живота си се покаеш,тогава Бог може да опрости греховете ти.

Какво представляват Рая и Ада?

Рай-Божието царство ,място изпълнено с мир и щастие. Там цари вечен живот и смъртта ,тъгата ,болката и отчаянието нямат място. В рая са избранниците на Бог,които ще му служат навеки.

Ад- място пропито с болка,кошмари ,паника и най-вече страх ,може да се каже ,че Ада е мястото ,където се изпълняват най-страшните кошмари за човешката душа,в Ада грешниците ще се мъчат вечно без право на милост.Ада според библията е единственото място ,където божията воля не се зачита и се смята за нечестива ,Адът е царството на предалите Бог ангели (Сатанаил,Луцифер,Асмодей ,Бехемот и др.),там във вечен огън горят душите на отреклите се от Бог души.

Ще помоля отговорите ви да са възможно най-изчерпателни и където може да ползвате цитати от Библията.

Kman
04-18-2009, 15:08
"Опознаване тезата на опонента"
Колко интересно...интересно ми е какви мисли и намерения се крият зад пускането на този пост?
Ще давам по на кратко,защото имам други ангажименти.

1.Красива илюзия,създадена в миналото понеже владетелите са срещали затруднения в окротяването на масите.

2.Подчинавяй се на бог,обичай го,приеми го в живота си,следвай законите му и ще отидеш в рая....то па един рай...

3.Поредната илюзия измислена още преди християнството за да може робите да не се бунтуват много.Ако си мислят че след смъртта им ще бъдат наградени за това че са били измъчвани и тормозени,а тези които са ги тормозили ще бъдат тормозени....естетвено такава психология и начин на мислене е бил разпростряняван от робовладетелите.

Като гледам е повече гняв от колкото обич...създал е двама човека които да се копулират,а е избил 200000000000....това ако не е садизъм и с цялата си наглост твърди че обича всички ни.

И ако бях те намерил преди да тръгнеш да ги избиваш и ти попреча,то ти няма да ги избиеш....е защо тогава господ не е попречил на никого ,който е убивал в негово име или той още в началото в неговата книга така е написал..такава е волята му ли!?(излиза че аз съм по човечен,добронамерен,защит аващ и т.н. от колкото е бог...) А си мислех че е всемогъщ и всезнаещ.
От всичко излиза че още когато бог е създавал всичко,той е знаел как ще се развият нещата и че накрая ще ни избие...какъв план няма що и на това му викате творец!?!?!?!?!
Не съм се изказал изчерпателно,но за ся толкоз...

Bimmer
04-18-2009, 17:20

Ти за дискусии чувал ли си?
Не, просто съм тъп... Просто някои хора като прочетат мнение, различно от тяхното (хахах няма да цитирам имена :D ) почват да се дървят и мен ме е страх от форумните биячи

PainMonopoly
04-19-2009, 08:34
Истината Исусе е, че ти единствено и само оборваш аргументите на отсрещната страна, без да представяш свои. ;)

Drift_King
04-19-2009, 20:10
Какво е Бог?
Ако се откъснем малко oт стереотипа създаден от Библията и погледнем от гледна точка на науката и Bселената, можем да формираме доста интересна представа за това какво е Бог!
От дълбока древност, когато хората немогат да си обяснят дадено ново, необикновено и значимо събитие чрез натрупаното знание го преписват на божествена сила.Днес знаем, че много често нещата, които в древноста (говоря за времената доста преди първите големи цивилизации) са били необясними имат много просто научно и чисто логическо обяснение.
Ако се прехвърлим в по-близки времена ще видим, че при първата среща на народите от Новият свят с европейците тамошното население определя конквистадорите като - ''бели богове''.
Явно когато нямаме достатъчно логично и правдоподобно обяснение за дадено събитие, като изхождаме от знанията си за околният свят имаме склоността да го преписваме на божествена сила (в което няма нищо лошо).
Но след като сме постигнали някакъв технологичен и информационен напредък изглежда, че ''божественото обяснение'' започва да ни изглежда някак нереално.
Ако приемем, че във всяка история има частица истина това знaчи, че найстина някаква сила/същество/раса ни е създала и в последствие ни е дала ''начални'' знания за света в който живеем.
Моята гледна точка е следната:
''Липсващото звено'' или преходът от човекоподобна маймуна към разумен човек е всъщност описаното в Библията създаване на Адам и Ева.А този преход е осъществен благодарение на намесата на чужда сила под формата на генно модифициране!Не е изключено същата сила да е донесла и живота на Земята.
Всички чудеса описани в Библията са били дело на тази сила/раса/ същества, но тъй като ние не сме имали знанието, за да знаем точно какво се случва сме определяли това като божие дело.
Явно тази ''сила'' не е успяла да изкорени животинското при създаването и чрез въвеждането на Xристянството и ''прокламирането'' за любов, мир, разбирателство е искала да ни промени, но уви и до ден днешен нещата не се получават.

Интересно ми е какво е мнението ви за подобно дефиниране на Бог?

Kman
04-20-2009, 10:37
Това е абсолютно същото твърдение на кеото е обърнато внимание във филма "Знамението".Една от много хипотези,която е най-близо до логиката,но тази мутация може да е заради падането на метеорит,който е донесъл определени бактерии които са благоприятствали развитието на някой вид маймуни да се развият....до колко е този метеорит случайност или не,ще се разбере след време защото...."времето разкрива всички истини"Менандър

Drift_King
04-20-2009, 12:36
Чисто научното обяснение също изглежда правдоподобно, тъй като подобни случайности са ежедневие в Вселената, но едвали ще успеем да убедим религиозен човек да се доверява на чистите научни факти.
Интересно ми е какво ти е мнението (K'man) за Еволюционната теория на Дарвин, тъй като аз намирам пропуски и точно ''липсващото звено'' е един от тях.

Независимо дали вярвате в способностите на Ванга или не е неоспорим факт, че тя има много силна вяра в Бог, но вижте какво е нейното мнение за това- ''Какво е Бог?''

''Когато скулпторът Иван Варчев я пита такъв ли е Бог, какъвто ние си представяме и го рисуваме по иконите, тя отговаря: "Не, няма такъв Бог. Аз 40 години изпадам в транс и не съм видяла ни Господ, ни Христос. Огън и светлина - това е Бог."

Kman
04-20-2009, 15:41
@Drift_King

Чисто научното обяснение също изглежда правдоподобно, тъй като подобни случайности са ежедневие в Вселената, но едвали ще успеем да убедим религиозен човек да се доверява на чистите научни факти.
+111111111

Интересно ми е какво ти е мнението (K'man) за Еволюционната теория на Дарвин, тъй като аз намирам пропуски и точно ''липсващото звено'' е един от тях.

По времето когато маймуните са почнали да еволюират е имало много катаклизми и е доказано че точно когато природата не предоставя вече благорпиятните условия за живеене,организмите започват да се еволюират/да се адаптират към променящата се среда.
Според мен точно заради това сега маймуните, и много други животни са забавили еволюцията си,защото им е благоприятна средата на живот.
Според мен това може да е една от причните определен вид маймуни да се се развили/да са евлюирали/да се адаптирали...тоест човекоподобните маймуни и те да са нашите предшественици,а другите маймуни не са се развили,защото точно тези наши предшественици са били по адаптивни.....
Смятам че завбъдеще науката ще намери отговор и на този въпрос с напреднването на техниката.
Естествено дипускам че може и извънземни да са се намесили в еволюционния процес.

Между другото,Ванга е казала че след време всички ще притежаваме нейните способности....като се има на предвид че е имала 70-80 % познаваемост,всеки сам може да си направи изводите.

"Огън и светлина - това е Бог."
Ето това е наистина интересното....
Чел съм също така че Ванга разговаряла с извънземни цивилизации от друга планета и даже им е ходила на гости на тяхната планета и точно те й казали че след време всеки човек ще притежава нейните спосбности и също така е имало много неща които не са й казали и които тя никога не е споделила с никого....ето това е вече доста интересно.

Drift_King
04-20-2009, 16:47
Определено е възможно точно това да се е случило, но след като все още нищо не е доказано ние може да си дискутираме.Ако найстина ние сме станали ''по-приспособени маймуни'' не би ли следвало нашите ''събратя'' да изчезнат или да доевулюират (оцеляват само най-приспособените и най-силните) или това се е случвало и преди и не е прецедент в историята на Земята.

Аз доста се интересувам от Ванга и определнo съм склонен да вярвам, че тя найстина е имала дарба след като учените са доказали, че 70-80% от предсказанията и се сбъдват, което е найстина забележително постижение.Още повече - за разлика от други пророци тя почти винаги говори точно ясно и разбираемо и думите й рядко подлежът на тълкования.А сред нейните думи могат да се открият найстина забележителни неща.
Въпреки, че е дълбоко религиозна христянка в цитатът по-горе тя открито заявява, че Бог какъвто е изписан по иконите вероятно не съществува, а истинският Бог е нещо по-различно.Друг път заявява, че ако някой каже, че е виждал Бог е лъжец.Това ясно показва, че въпреки своята религия тя един вид й опонира заради нещата които вероятно вижда.
И тъй като явно неможе да обясни на хората какво точно вижда определя съществата/висшият разум, които я напътства като Бог.
Тя много пъти е говорила за извънземните и техните технологии и най-учудващото е, че понякога говори с научни термини и фрази.
Тя споменава, че нашият разум не е достатъчно развит, за да се справи със знанието на тези по-развити цивилизации в което има логика.Учени бяха провели експеримент, като бяха поставили шимпанзе в условията на голям град и в рамките на часове животното полудяло, за това се предполага, че нещо подобно може да се случи с нас, ако не сме подготвени да се срещнем с по-развит разум.

"Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: "Скоро ли ще дойде това време?" Не, не е скоро. Още Сирия не е паднала!" (25)

"След 2000 година от земята първо ще изчезне една арабска държава, а после ще потъне един голям град. Няма да е скоро."

2012? Времето преди налагането на Xристянството? Конфликт около Сирия/Иран?

"Сега различните религии искат да се възползват от каквото сварят, ама тяхното време си отива. Човечеството ще хвърли тия окови. Религията ще има друга задача." !!!!!

Това е само една малка част от интересните откъси от нейните пророчества.

Drift_King
04-20-2009, 17:24
И след лекото отклонение от темата:
3.Какво представляват Рая и Ада?

Аз смятам, че буквалното разбиране на Библията е грешно и тази грешка е дала власт на Църквата столетия наред да контролира съзнанието на хората.Но също така смятам, че голяма част от Библията е истина, но сякаш нещата там са писани от хора, на които са били дадени знания (чисто научни знания), но поради факта, че не са могли да ги възприемат са ги описали в Библията като божествени.

Според мен Адът е на Земята, а Раят е мястото/измерението/вселената, където се намира ''силата'' дала ни тези знания и право да достигнат до това ''място'' получават само тези, които са достигнали достатъчно високо интелектуално и културно развитие, за да проумеят истинската същност на Бог.