View Full Version : как ?
plamenaaa
04-20-2009, 14:20
здравеите аз съм на 13 и не водя полов живот цикала ми е редовен но искам да разбера как се разбира кога едно моми4е е в оволация в др. саитове четах че се смятат дните или просто се появява някакъв секрет.... искам да попитам вие как разбирате кога сте в овулация и бихте ли ми казали моята кога трябва да бъде като цикала ми идва на 04 и ми е по 6 дена ! искам да се образовам и в това отношение пък и да знам .....когато започна полов жовот ! мерси на всички :) :) :)
Joffynka
04-20-2009, 14:36
оох миличка аз съм на 14 от 10-11 имам цикъл и все още не е на датите на местаат на всичко.....идва ми когато си прецени и не мога да разбера кога е овулацията при мен
ukrotitelkataaa
04-20-2009, 18:50
Евала ти правя. Много на твоята възраст задават въпроси от типа "Правих секс без презерватив има ли вироятност да съм бременна?" Браво, че се интересуваш. Така сего по темата. Може да си сигурна кога си в овулация ако цикълът ти е точна през 28 дни. 14 дни преди менструалният цикъл ти е овулацията. Но пак ти казвам, че това важи само ако цикълът ти е редовен през 28 дни. :) :)
а има ли по-подходящ човек за обяснение на тези сложни и важни за девойките въпроси от майката...в краен случай от лекар-специалист
тук може да получиш относителен съвет, но няма гаранция че ще бъде верен и точен в твоя случай, или поне не толкова, колкото от някой учил и чел много специализирана информация по тези въпроси, каквито се предполага че са лекарите
plamenaaa
04-20-2009, 19:21
в такав случаи трябва да ми е около 25-ти но маи наистина е доста относително :? майка миии....за сега по добре ще е да не отварям такива теми пред нея че може да si помисли нещо жената....мерси wilks ukrotitelkataaa Joffynka .... :) :]]
btw surechek имат сайтче потърси там ;)
мисля че беше около 15-я ден след края на цикъла ти.
п.с. аз разбирам защото мен ме болят яйчниците когато съм в овулация .. разбира се ако правим секс.. ако не .. не мога да я хвана точно кога е :-D
Овулацията е около 14 ден след началото на цикъла - тоест 14 дни след като ти дойде. Мери от началото на цикъла, а не от времето до следващия. Ако ти е толкова интересно иди до някоя аптека и си вземи тестове за овулация и ще разбереш кога ти е точно. Само дето не знам за какво ти е толкова тая информация на 13 години. Изчакай малко - в 8 клас ще имаш урок за полова система и там са ти написани повечето неща. И вместо да се усмихваш под мустак и да се въртиш като в небрано лозе на стола, вземи и прочети и хубаво ги научи нещата, които пише там, защото ще са ти полезни.
IronLady
04-20-2009, 21:57
овулацията се смята като преброиш 14 дни от началото на менстуацията и 14 дни от края и между този интервал е овулзацията примерно ти казваш че ти е на 4-ти, значи от 18 до 24 ти е овулацията. :) :) :) :)
singlelady123
04-20-2009, 22:28
овулацията се смята като преброиш 14 дни от началото на менстуацията и 14 дни от края и между този интервал е овулзацията примерно ти казваш че ти е на 4-ти, значи от 18 до 24 ти е овулацията. :) :) :) :)
В интернет пише че овулацията максимум продължава 12 часа
ima test4eta ama nemoga da ti kaja ime ..... provqt se kato tezi za bremennost ..smisul 4e 4rez yrinata ot4itat
ili mi bqha kazvali 4e temperatyrata na tqloto se poka4vala s polovin gr :)
http://www.surecheck.info/ :)