View Full Version : Приятели - отново ?
MyPleasureMyPain
04-21-2009, 01:25
Здравейте! Става дума за бившия, който с 300 зора преодолях, но все още има нещо, което ме тегли към него :( Скъсахме преди повече от година и в началото си бяхме близки, но постепенно се отдалечихме един от друг.. Проблемът е, че ми липсва - не знам дали само като приятел или и като гадже, но ми липсва :( Има си приятелка, която ме мрази, защото явно вижда някакъв вид заплаха в мене и направи какви ли не мръсотии само и само да ни отдалечи и да ни скара... Е постигна своето - в момента почти не си говорим...
Моля ви, посъветвайте ме - как да си го върна ?? :( Не като гадже - само като приятел си ог искам... Просто ми липсват адски много разговорите с него - преди си говорехме за какво ли не, споделяхме си всичко, а сега е толкова студен... стои пред мен, а сякаш е на хиляди километри :( Не мога да издържам така - безразличието му ме побърква... Опитах да му кажа, но не се получи ... Убедена съм, че и той иска да сме си приятели, но подозирам, че проблема е в гаджето му ... Тя се побърква при мисълта, че може да е близък с мене - не знам явно ревнува и прави всичко възможно да го настрои против мене... Даже преди като са скараха за нещо и тя моментално така извърташе нещата, че да излезна аз виновна за ситуацията и че проблема е, че той си общува с мене... :? Понякога се очудвам на себе си как успявам да се сдържа и да не й кажа някои неща ... ама се владея заради него, защото после естествено на мен ще се сърди не на нея...
Благодаря на всички, които са прочели темата ми и очаквам съветите ви и моля ви не ми казвайте да оставя така нещата, защото не мога :( Опитах ама не става ...
m3ch3ncee
04-21-2009, 04:46
Разбирам те напълно..При мен се случи почти същото нещо.По-добре поговори с него и му обясни нещата.Кажи му,че му липсваш като приятел и единственото,което искаш е да сте просто приятели като едно време.Обясни му,че нямаш намерение да си го връщaш или да разваляш отношенията им с приятелката му.Просто му кажи че ти липсват разговорите с него.При мене лично това не помогна и вече дори не си говорим с бившия,но искрено се надявам при теб да се получи!Успех! :)
Take_That
04-21-2009, 07:22
Разбирам те напълно..При мен се случи почти същото нещо.По-добре поговори с него и му обясни нещата.Кажи му,че му липсваш като приятел и единственото,което искаш е да сте просто приятели като едно време.Обясни му,че нямаш намерение да си го връщaш или да разваляш отношенията им с приятелката му.Просто му кажи че ти липсват разговорите с него.При мене лично това не помогна и вече дори не си говорим с бившия,но искрено се надявам при теб да се получи!Успех! :)
+1 Подкрепям напълно
slun4ice_90
04-21-2009, 07:29
Не мисля,че ще останете приятели,ако се сдобрите...Нормално е тя да ревнува.Може би знае,че той не те е забравил още...Това,че искаш да сте приятели не ми се връзва.Да не би още да го обичаш? :-o
Bellatrix
04-21-2009, 07:38
Не играеш честно. Представи си обратната ситуация. Ти тръгваш с момче и се влюбваш с него, а той нон-стоп си говори с бившата, споделят си, излизат заедно "по приятелски"... Е няма да го изтраеш.
Тя няма как да знае, какво става с вас и между вас, когато сте си двамата "по приятелски". Винаги ще си мисли лоши неща.
Накрая ще скъсат заради теб. Така му провляш шансовете за свестен любовен живот. Остави го да си е щастлив, ако си му истинск приятелка.
А ако имаш чувства към него... това е вече друг въпрос.
MyPleasureMyPain
04-21-2009, 10:17
Трудно е да се каже, че имам чувства. Преди наистина много го обичах и ми беше доста трудно да го позабравя и да преодолея тези чувства. В момента си има едно кътче в сърцето ми, което винаги ще си е до него, но не мисля, че е пълно с обич... - по-скоро с топли и приятелски чувства. Аз отдавна съм преодоляла желанеито си да сме отново заедно и в момента изобщо не искам това... Липсва ми приятелят :( Защо да не играя честно? Какво лошо има в това да сме приятели? Знаете ли... когато ходех с него бях изправена пред същата ситуация - той беше приятел с бившата си, но му вярвах, знаех, че не ме лъже и бях сигурна, че са само приятели... Той мен ме е преживял отдавна и мисля че това й го е доказвал милион пъти...защото е имал възможност да е с мен, но не го е направил... Аз също не бих играла така - не съм гаднярка и никога не бих й направила мръсно по този начин. По този начин май тя показва дъщност колко "много" му вярва щом се съмнява толкова... Същност тя изобщо няма право на мнение по тоя въпрос, защото къде е тя когато ме у кофти, А ? Кой е до него в трудните моменти? Когато тя се издъни и го нарани кой го успокоява? Винаги ама винаги това съм била аз... Така не знам защо й позволява изобщо да се намесва в пирятелските ни отношения след като нито веднъж не е била с него, когато е имал нужда :?
ПП Аз мога много лесно да си го върна и да й го взема ... Познавам го толкова добре, че знам какво да му кажа и какво да направя и за нула време ще се върне пак при мен ама не е там проблема - аз не искам да се връща, искам да ми е само приятел...
valdesbg
04-21-2009, 11:00
Щом го познаваш толкова добре значи няма да е трудно - лека манипулация от твоя страна + котва на чувствата които той изпитва когато е с теб(приятелски, не любовни) и той отново ще общува с теб. Притеснява се от сегашната си приятелка, но ако изиграеш картите си правилно - той ще започне да общува с теб отново. Сегашната му направо я изключи от списъка.
Аз съм в подобна ситуация в момента, бивш съм на девойката хикс, познавам сегашния и приятел(пълно дърво) и я сватосвам с бъдещия :) И якото е че успявам.