View Full Version : Пърхут ..
sladkish_14
04-22-2009, 18:20
Абе онзи ден се пръсках с някакъв ужасен лак за коса и днеска отивам си аз на училище и едина приятелка вика 'Олее колко много пърхот имаш ' и аз :shock: ,, цялата ми коса е бяла ,, ужас :booooomb: ,, досега такова чудо не е имало и направо ме е срам да се покажа , при положение , че всеки ден ако не аз приятелки ми правят какви ли не прически как ще се покажа така :shock: ,, Я кажете нещо ефикасно против пърхот искам моментално да се оттърва от този сняг на главата си !! Помогнете ,, :(
mimsssssss
04-22-2009, 18:24
спри да ползваш въпросния лак за коса!
mArMaLaDkA
04-22-2009, 18:25
ПЪРХОТ се пише!Купи си шампоан против пърхот:"Низорал",на "Нивея" против пърхот е супер добър при честа употреба,вода от орехова шума и липов цвят(и преди съм го писала).За това се сещам в момента.
caseoftheex
04-22-2009, 18:28
оле аз веднъж си купих 1 ужасен шампоан и се получи същия ефект и майка ми ме маза с няква маска, ама ще я питам утре и ще ти кажа със сигурност .. след 2-3 измивания и нищо ми нямаше. :)
cherrypezz
04-22-2009, 18:29
Сигурна ли си,че е пърхот, а не люспички от лака?
taNcheto93
04-22-2009, 18:46
И аз това питам
sladkish_14
04-22-2009, 18:46
Да , сигурна съм :(
оле аз веднъж си купих 1 ужасен шампоан и се получи същия ефект и майка ми ме маза с няква маска, ама ще я питам утре и ще ти кажа със сигурност .. след 2-3 измивания и нищо ми нямаше. :)
Благодаря , ще чакам да пишеш :)
ПЪРХОТ се пише!Купи си шампоан против пърхот:"Низорал",на "Нивея" против пърхот е супер добър при честа употреба,вода от орехова шума и липов цвят(и преди съм го писала).За това се сещам в момента.
Наистина не зная как се пише :? ,, Благодаря много :)
спри да ползваш въпросния лак за коса!
Спрях ,обаче след дъжд качулка :(
Аз се пръсках лятото с лак на Шварцкопф и косата ми заприлича на нищо, все едно имах пърхот. Просто го изхвърлих и след 2-3 измивания ми се махнаха остатъците от лака.
Mihailova
04-22-2009, 18:52
А ти сигурна ли си, че е пърхот, а не алергична реакция вследствие използване на въпросния лак? Аз съм получава алегрична реакция и ми се белеше скалпа .. Стои, като пърхот, но не е и се премахва по съвсем друг начин.
Ако си сигурна, че е пърхот, купи си Низорал (много помага). И спри да ползваш лак за коса, ако ползваш взимай си по- хубав и пръскай само лекичко, колкото да не е без хич, за да си ти стои прическата, а не да си давиш косата с него, но по добре изобщо недей ползва лак щом ти се появява пърхот.
gia_sena_mono
04-22-2009, 19:23
Мисля, че не е пърхут, а това че лакът е изсъхнал.На мен ми се е получавало така от Тафт ... а бе май от всеки лак е така. И то, ако косата ти е тъмна и си личи.
BoCupycake
04-22-2009, 19:26
Абе онзи ден се пръсках с някакъв ужасен лак за коса и днеска отивам си аз на училище и едина приятелка вика 'Олее колко много пърхот имаш ' и аз :shock: ,, цялата ми коса е бяла ,, ужас :booooomb: ,, досега такова чудо не е имало и направо ме е срам да се покажа , при положение , че всеки ден ако не аз приятелки ми правят какви ли не прически как ще се покажа така :shock: ,, Я кажете нещо ефикасно против пърхот искам моментално да се оттърва от този сняг на главата си !! Помогнете ,, :(
Когато ти го каза това,вече беше ли се изкъпала???
Защото някои лакове за коса слепват много косата и след това ти се появяват по косата едни бели нещица които много приличат на пърхут,но това е просто лак.
Ако не е това,пробвай със шампоаните на Clear против пърхут не са лоши.
sladkish_14
04-22-2009, 19:31
Абе и аз не знам точно какво е :neutral: :( ,, но и преди съм имала пърхот , но много малко тук - там ,, не знам кажете някакви маски за пърхот и ако евентуално не се оправи ще помисля дали може да е нещо друго ,, На това ниво изглежда точно като пърхот ,, :neutral: Абе ужасно е ](*,) :-s и е много и направо не знам с какво да се намажа сега , не мога така да излизам :o , а и не е само до излизането ,, :x #-o
П.С - Благодаря за бързите отзиви ;-) , още утре сутринта отивам до аптеката да купя нещата , които препоръчахте =P~
sweet_bubka
04-22-2009, 20:32
Clear против пърхот.На мен лично страшно много ми помогна
Loshotia
04-23-2009, 06:32
Абсолютно по същия начин и аз пипнах тая гадост. Вече нямам де, но беше мъка докато се преборя. Clear не ми помогна ама изобщо, въпреки че на баща ми от това му се оправи.
Аз се излекувах с шампоан с боров катран и на Рубела активен лосион против себорея. За 2-3 седмици и вече нямам.
Купи си ги- не са скъпи изобщо. Лосиона е към 3лв, шампоана също толкова.
cLaDyRcHe
04-24-2009, 07:26
и аз имах същия проблем и какви ли шампоани не ползвах нямаше никакъв ефект,а понякога ставаше даже по-зле.накрая майка ми взе от някаква фризьорка NaturalTech на Davines против пърхут.още след първото измване нямаше и следа от пърхут :)
Съветвам те да си вземеш шампоан Bilka против пърхот
добър е мн. една приятелка го ползваше и е доволна от него :)
Kras4eto_lp
04-25-2009, 11:00
И аз имах проблем с пърхота и то доста сериозен. На мен ми помогна Себорал форте. Честно казано не вярвах че ще подейства камо ли пък че ще е след второто мазане. Купи си го наистина действа и не е скъп(аз си го взех за 1,95). :)