Влез

View Full Version : земетресение днес на 25.04.09 Северна България

colymoly
04-25-2009, 18:27
'Силно земетресение е усетено тази вечер в Северна и Североизточна България. Трусът е с епицентър на около 400 км в североизточна посока от София, в района на планината Вранча на територията на Румъния.
Земетресението било с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер, по данни на сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН. Трусът е регистриран в 20,19 ч., съобщиха от Министерството на извънредните ситуации. Няма данни за пострадали и щети.
В Гражданска защита са получени са сигнали от граждани, че трусът е усетен слабо в Белене, Никопол, Плевен, Червен бряг. Екипи на Гражданска защита в Силистра започнаха обходи на града след усетения земен трус, съобщиха дежурните.
Министерството на извънредните ситуации е в повишена готовност за извършване на неотложни аварийни и спасителни работи при необходимост.''
Аз не го усетих по това време ядохме с майка ми и нищо не усетихме, а съседи казаха, че се усетило доста добре :(

Darkkiss
04-25-2009, 18:46
то кога стана заметресението
кога го пуснаха по новините

mysterious93
04-25-2009, 18:49
бая добре си се усети :D 5 ми се струва много :? (от Добрич съм..) в Петъка по география точно си говорихме за земетресенията и за Вранча :D толкова хора имаха тройки на този урок... :D

colymoly
04-25-2009, 19:03
ами сега гледах по новините по бнт и по европа го дават, във Букорещ хората са много изплашени усетило се е силно и се страхуват,че тази нощ ще се повторят събитията от 77 година, хубавото за нас е, че сеизмолози са потвърдили, че посоката на земетресението ще заобиколи БГ и дай боже :( :(

3oPuTy
04-25-2009, 19:38
Даммм и в Силистра доста силно се усети ...
Така силно ме залюля ... :shock: ,а съм на първия етаж ... :? Не ми се мисли,какво е било на 12-15 етаж (например) :?
До колкото разбрах от приятели в Русе,Свищов,Севлиево и Добрич също са го усетили доста силно.

rubi
04-25-2009, 19:42
каквото и да говорят,се усети и тук в София....

m3talmania
04-25-2009, 19:56
Аз добре си го усетих и не беше за кратко. То че ме разклатие едно на ръка, ама радиатора се откачи :D той не е много здрав, де... :-|

Навсякъде в България ли е усетено, защото от всички краища се оплакват?

3oPuTy
04-25-2009, 20:19
^Миии като гледам и в София са го усетили,така че сигурно само в Южна България не са го усетили,но ако и там са го усетили - смяяяятай що за радиус са имали вълните :shock: :shock: :shock: Не ми се мисли,какво им е на румънците :?

rosenhristev
04-25-2009, 20:53
Тука в Асеновград нищо не усетихме... Абе дано няма пострадали апък тресенето се преживява...

colymoly
04-26-2009, 06:32
най-важното е, че осъмнахме живи :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

krem4et0
04-26-2009, 08:30
Помислих си, че гаджето ми клати дивана с крак, но видях треперещия полилей. Малко се стреснах, но съм преживявала по-силни трусове. Не се е усетило много, защото е било на голяма дълбочина. В приятеля ми, който живее на 4-тия етаж доста ги е разлюляло(майка му и баба му), комшийката от горния етаж не е усетила, на кака ми пак на 2-ри етаж като нас й се е люляла клавиатурата. Неприятно, но не ми попречи да изляза на дискотека снощи. Е, беше доста опразнено, ама да кажеш да е паднала бомба-не е. Иначе Свищов още помни кошмара от 5-ти март 1977-ма година -толкова много разрушения и жертви. Нашият блок е строен след това земетресение и е с много по-стабилни и дълбоки основи от изискваното. Плочите са отливани изцяло за етажа, а не са надени и е доста стабилен. доста от сградите, строени между 1978 и 1989 в Свищов са по този начин и са най-сигурните в града. И все пак не строите АЕЦ Белене. В сеизмична зона сме и може да стане огромен проблем

mynichka
04-26-2009, 17:55
Аз не го усетих, но приятеля ми и баба ми( която е в Русе) са го усетили и е било доста силно ..

MakeMeLaugh
04-26-2009, 22:35
colymoly
ХАХАХахах смятай как си се била съсредоточила в манжата щом не си усетила дори поклащане :lol: :lol: 8-)

colymoly
04-27-2009, 14:30
:razz: :razz: :razz: много съсредоточена, като се има в предвид,ч е ям насила :razz: :razz: :razz: :razz: преди това бях пила силно кафе и ми се виеше свят :-s

vivteen
04-27-2009, 18:49
Даммм и в Силистра доста силно се усети ...
Така силно ме залюля ... :shock: ,а съм на първия етаж ... :? Не ми се мисли,какво е било на 12-15 етаж (например) :?
До колкото разбрах от приятели в Русе,Свищов,Севлиево и Добрич също са го усетили доста силно.

и аз съм от силистра и съм на 8 етаж.Земетресението ми събори етажерките и премести мъничко бюрото ми.Адски много се шашнах.

parkour4ety
04-27-2010, 09:32
и при нас са усети доста яко ма разклати на 16тия еташ съм

tainaTaa
04-27-2010, 17:55
Аз съм от София и нищо не съм усетила. Ама и по-добре.

Faltera
04-29-2010, 06:07
Ами и аз съм от Север но нямаше нищо. 8)

SmilezZz
04-30-2010, 10:46
До колкото разбрах от приятели в Русе,Свищов,Севлиево и Добрич също са го усетили доста силно.Аз лично не съм усетила нищо.. (от Русе съм),нито пък приятелите ми..За земетресението научих от братовчедка ми,която е усетила..