View Full Version : Противозачатъчни...
purple__love
05-01-2009, 07:45
Искам да попитам момичетата, които използват противозачатъчни хапчета и тези, които преди са използвали дали има някакви странични ефекти като например по-ускорен разтеж на космите по гениталиите и другаде, уголемяване на гърдите... ?Вторият ми въпрос е дали има такива, които пазят 100%?И последният - тъй като всички мои приятелки, когато отидат на гинеколог да им се изпишат хапчета, ги наплашват, че после една евентуална бременност ще е много по-трудна!Пречат ли да забременееш след време?
miloto_girl_4e
05-01-2009, 09:36
Аз пих но сега съм ги спряла за известно време - страничните ефекти при мен бяха - понаедряха ми гърдите, качих обаче няколко килограма .., положителното, което стана е, че спря да ме боли корема, когато ми идва..
Това дето наплашват момичетата не мисля, че е вярно и по листовки на хапчета съм чела, че не е вярно и из интернет съм намирала статии по този въпрос, така че тези приказки са плод на въображението на някакви хора ..
Всички хапчета предпазват почти 100%, може да не е точно 100%, а 99.5%, ама то нищо не предпазва 100%, освен въздържанието :) :) :)
страничните ефекти при мене са някакъв страхотен апетит, резки промени в настроението (все едно си в непрекъснато пмс, без болките), буквално за секунди и по някой път без особена причина, гърдите доста ми понарастнаха (тук нямам нищо против :D ) и това е в общи линии.
космите не са нито повече, нито по-малко, същата работа.
а това за бременноста може да е вярно, затова на няколко месеца се правят почивки от по един месец, за да си припомнят яйчниците каква им е функцията и да не станат "мързеливи".
успех с хаповете, честно казано много по-сигурна се чувствам откакто ги пия.
Magic_Girl
05-01-2009, 19:47
Emi 6te ti kaja az kakvo znam. Zna4i nito edno sredstvo protiv zabremenqvane ne e 100 % sigyrno. Vinagi ima izvesten risk. Za strani4nite efekti...vij konsutirai se s ginekolog. Toi nai-to4no 6te ti kaje koi hap4eta podhojdat na organizma ti, za6toto naistina nqkoi moje da ne ti vliqqt dobre i da ima strani4ni posledici.
key_of_hell
05-01-2009, 19:55
не съм мн веща по въпроса но моя генеколог ми каза че Ясмина за сега са най-доброто, защото страничните ефекти са намалени до минимум. До колкото разбрах на причиняват надебеляване и хормонални смущения... това знам