PDA

View Full Version : Дарения!

Rza
05-05-2009, 14:29
Не съм много сигурен дали е за този раздел ако не е се извинявам :) Въпросът ми е свързан с хората,които събират помощи за други хора имащи нужда от някакво лечение!Според вас какъв е процента на измамниците,излизащи по улиците събайки помощи.Моето мнение е че по-голямата част от тях са измамници....и в такъв случай тези,които имат нужда от помощ няма как да я получат,понеже хората гледат на тях като лъжци(пак казвам това е мое мнение)
Причината,че отворих тази тема е докато се разхождах вчера по НДК и ме спряха и така започнаха да ме омагйосват бутнаха ми една снимка в ръцете и-каетичката е 2 лв,но може да дадете повече или колкото имате!Аз погледнах снимката и се сетих,че предишния ден същата картичка със същото (дете беше) струваше един лев и болестта,от която боледувало беше различна(не я запомих каква беше)
само им казах,че са жалки и никога да не им се случва това!
п:с-обяснението беше в случай,че някой реши да се заяжда за темата :)

afterforever
05-05-2009, 14:45
Тия на НДК са на щатна длъжност си мисля аз.. секи ден са там и всеки ден искат нещо. Но поне не са нахални и пожелават приятен ден, когато им откажеш. Иначе аз лично не давам никому, именно защото смятам, че процентът на мошениците е по-голям..

Sintya
05-05-2009, 14:58
Едно момиче, когато го питах каза.. " ами 30 % за нас, и за шефа някъде толкова и май другото е за децата... "
Не знам колко е точно, но аз бих дала пари, ако е САМО за децата - не за друго.

Jumbie483
05-05-2009, 14:58
Аз лично бих дала някакви дарения само ако съм 101% сигурна, че това ще отиде за децата или възрастните.. зависи за какво дарявам. Иначе такива, които ме спират по улицата ги задминавам с чисва съвест. Мразя такива измамници.
Спомням си преди някакви ходеха по училищата и събираха пари. Накрая се оказа, че са измамници.

djudjulinkaa
05-05-2009, 16:12
Хората, които са по подлезите и улиците и стоят с чашка или нещо друго в ръка, за да просят според мен едва ли имат толкова огромна нужда..не съм сигурна а дано и да не ми трябва да се убеждавам..така че не споря.. Колкото до тези със картичките мисля че са пълни измамници тъй като ако е нещо такова няма да наемат някакви си тийнове, които докато ти говорят даже се смеят..ддз .. според мен най-сигурно е да отидеш примерно в дом за сираци и там да дариш нещо дори и да не отива всичко за тях.. :)