View Full Version : Татуировка с кана
CaribbeanGirl
05-09-2009, 20:05
Искам да си направя татуировка с кана! Искам да ви питам как точно се прави! Само трябва да разбъркам каната (или както там се приготвя) ии да започна да си рисувам с четка, така ли? Нямам представа и затова питам вас! Някой от вас правил ли си е, колко време се задържа? И м/у др не ми предлагайте варианта ,,истинска татуировка''! :)
то не е обикновенна кана, а специална няква. и тея татуси са много циганска работа....
CaribbeanGirl
05-09-2009, 20:10
По същата логика и истинските татуировки са циганска работа, ама....
safetyMode
05-09-2009, 20:13
в момента съм с 2 такива татуйровки. На мен ми ги правиха иии не знам каква е къната, но си купих обикновена и си ги повторих, защото избледняха и стана супер. Значи правиш си къната там както е описано и с тънка (за предпочитане) четчица си рисуваш. Трябжа да не пипаш нарисуваното най- малко 2 часа, след което го измиваш и готово. Издържа до 3-4 седмици зависи колко я мокриш. И така. А за циганската работа- зависи от татуйровката. Имам йероглиф на врата и една дълга на ръката.
CaribbeanGirl
05-09-2009, 20:17
Ама защо да го мия? Като се рисувам трябва да слагам повече боя, така ли (да стане нещо като слой)? И сериозно ли държи 3-4 седмици? :shock:
По същата логика и истинските татуировки са циганска работа, ама....не ми следваш логиката... истинските татуси трябва да имат смисъл поне за тебе щото го носиш цял живот, а не да си направиш нещо което е модерно и се харесва на другите. Ти в момента искаш да си модерна и да си готина, всички да си мислят че си улра, хипер, мега яка. Такива татуировки си правят малките деца да се радват.
safetyMode
05-09-2009, 20:20
По същата логика и истинските татуировки са циганска работа, ама....не ми следваш логиката... истинските татуси трябва да имат смисъл поне за тебе щото го носиш цял живот, а не да си направиш нещо което е модерно и се харесва на другите. Ти в момента искаш да си модерна и да си готина, всички да си мислят че си улра, хипер, мега яка. Такива татуировки си правят малките деца да се радват.
аз пък не съм съгласна. Защо трябва да я бодат за да си прави татуйровка при положение, че може без почти никакви усилия да си направи с къна? + това може да и омръзне след време и кво? истински татус как се маха бе човек. И не мисля, че като си направиш такава татуйровка ( с къна ) трябва да си мега як. Аз моите си ги направих за МОЙ кеф. Не за другите...
CaribbeanGirl
05-09-2009, 20:22
tuzaro, aз искам нещо, което да е семпло и да ми харесва на мене! Нямам намерение да лъжа, че е истинска и да се правя на оборотна! Просто искам нещо, което да ме кефи и да знам, че после ще се махне, защото дори и да си направиш татуировка, която да има значение за тебе след 1-2-3-4 години все ще ти писне (дори и да има смисъл - писва) А и не искам като стана на 60 години, да се сбръчкам ии въпросната татуировка да мяса на г*з! (puke) А и м/у др аз ще си правя татуировка, за да й се кефя аз, а не хората около мен!
Напълно съм съгласна със safetyMode! И благодаря за подкрепата! :-)
Махат се и истински татуировки. Все пак всеки си има мнение, мойто е че тва е циганска работа. Иначе като се прави татус за тва се обмисля много време за да не ти омръзне след 5 години.
safetyMode
05-09-2009, 20:28
Махат се и истински татуировки. Все пак всеки си има мнение, мойто е че тва е циганска работа. Иначе като се прави татус за тва се обмисля много време за да не ти омръзне след 5 години.
ъъъм.. как се махат? понеже дядо ми е имал глупостта като е бил млад да си направи доста истински татуйровки... сега съжалява и къде ли не ходи да се опитват да ги махат :-o
CaribbeanGirl
05-09-2009, 20:30
Дааа, tuzaro, уважавам мнението ти, но съм чувала, че дори и с лазер не могат да се махнат напълно!
CaribbeanGirl
05-09-2009, 20:31
safetyMode, не ми отговори на въпросите :oops:
safetyMode
05-09-2009, 20:33
safetyMode, не ми отговори на въпросите :oops:
кои въпроси? нещо май съм пропуснала :D
Напълно се махат с лазер, аз се интересувах преди 1-2 години имаше само в София, ся не съм сигурен може и другаде да има ама е бая скъпо
CaribbeanGirl
05-09-2009, 20:34
Ама защо да го мия? Като се рисувам трябва да слагам повече боя, така ли (да стане нещо като слой)? И сериозно ли държи 3-4 седмици? :shock:
Ей тва бях питала :oops:
safetyMode
05-09-2009, 20:35
Значи... като си намажеш татуйровката би трябвало да се образува нещо като коричка от излишната къна ( или да стане леко грапаво отгоре) и трябва да изчакаш 2 часа за да може къната да попие хубаво и след това да я измиеш защото засъхналата (ненужна) къна ще ти се рони. И пак казвам колкото по - малко мокриш татуйровката толкова повече ще издържи
safetyMode
05-09-2009, 21:02
http://www.prikachi.com/users/safetymode/1N.jpg лака ми не е в много добро състояние :D
http://www.prikachi.com/users/safetymode/2y.jpg
safetyMode
05-09-2009, 21:20
Ами да, аз питах как се правят! Ти сподели, че имаш и аз исках да ги видя от чисто любопитство! И все пак не тряя да те интересува мнението на другите, защото си правиш татус, на който се кефиш ТИ, а не ,,форума''!
точно. Айде аз нямам с какво повече да помогна... Лека вечер :)
CaribbeanGirl
05-09-2009, 21:25
Да, не смятам да продължавам в тоя безмислен спор! А на теб, safetyMode, ти благодаря МНОГО! :-) :-) :-) :-) :-)
safetyMode
05-09-2009, 21:26
Да, не смятам да продължавам в тоя безмислен спор! А на теб, safetyMode, ти благодаря МНОГО! :-) :-) :-) :-) :-)
моляя няма проблем... :-) :-) :-) айде лека нощ :)
CaribbeanGirl
05-09-2009, 21:29
Лекаааа :)
cherubic
05-09-2009, 23:31
хаха, tuzaro яко радваш 8-)
Като цяло не знам как се прави, но на теб вече ти казаха.
Ммм, на мен не ми харесват големи татуировки...например едно мъничко паяче от вътрешната страна на китката би било много симпатично :oops:
mimsssssss
05-09-2009, 23:38
то се прави с друга кана май :-o не мисля 4е с такава за коса.ама мене ми издържа 1 седмица като съм си правила и после почва да избледнява
Magic_Girl
05-10-2009, 14:44
Мисля, че къната е обикновенна и се рисува с тънка четка. Само че има един недостатък: трае около седмица-две.
Dark_Angel_F
05-10-2009, 15:08
За тези татуировки не знам , но един съученик с най - добрата му рпиятелка си правили временни татуировки с черен туш и ми е обещал лятото да ми направи :)
знам, че може да предизвикат алергия, която да си влачиш цял живот
е, може и нищо да не ти стане, но струва ли си да рискуваш
safetyMode
05-10-2009, 16:29
знам, че може да предизвикат алергия, която да си влачиш цял живот
е, може и нищо да не ти стане, но струва ли си да рискуваш
затова най- добре да пробва на малък участък да си драсне една чертичка и да изчака, след което да измие мястото и ако я сърби или е зачервено - значи има алергия
да добавя, че алергията може да се прояви по-късно
safetyMode
05-10-2009, 17:08
да добавя, че алергията може да се прояви по-късно
затова на листовката на къната пише да се измие след 24 часа...
rauwkost
05-10-2009, 19:23
Да поясня само, истинските татуси се премахват с лазер, но на мястото където е татуса остава грозен белег с очертанията му, все едно безцветен татус.
CaribbeanGirl
05-10-2009, 19:49
^ Ами да, т.е. не могат да се махнат изцяло! А я ми разяснете нещата за въпросния туш, ако може :oops: Иии едва ли е от онези тушове, които се използват за рисуване в даскало, защото мн лесно се отмиват!
М/у др и аз не искам някъв грамаден татус, а малка звездичка на вътрешната част на лявата ръка :-P (сега съм си я нарисувала с тънкописец :oops: )
mimsssssss
05-10-2009, 22:03
Мисля, че къната е обикновенна и се рисува с тънка четка. Само че има един недостатък: трае около седмица-две.
с каква тънка четка?мойта като я правиха беше в едно шишенце накрая с нещо като капкомер и отначало с индиго се слага само маркировка и после се минава със капкомера по линийте :D мн яко го обясних