Влез

View Full Version : Самовнушение....???

Ivalinka
05-11-2009, 16:43
Как да помисля... как да допусна.. как да повярвам на нещо, в което искам да вярвам. Та няма ли тогава тъй наречената ‘истина’ да се превърне просто в една изопачена лъжа, пречупена през призмата на моите желания, на моето съзнание. Но в този смисъл не можем ли да кажем, че всички истини до някаква степен са лъжи...? Особено истините, които ни радват, които ни носят щастие. Тези истини за някого другиго може да са просто едни невероятни и неприемливи лъжи... лъжи, които преобръщат светове и определят съдби. Лъжи-истини. ????
Примерно какво е любовта? ( 1 аспект.. ) Решиш да изпитваш симпатии към някого, имаш късмет- случва се. Тогава какво? Ответна реакция от негова/нейна страна няма.... тогава какво? Решаваш си от не-знам-си-какъв зор, че въпросният индивид също изпитва известно влечение, но по някакво извънредно странно стечение на обстоятелствата просто е решил да си мълчи... логично ли е???? Не!! Но за нас истината си остава една- той /тя отвръща на чувствата ни,но... въпросът с ‘но’тата е доста спорен ( ‘но’то си е ‘но’ в същността си ражда спора). Така.. за нас това е една истина, колкото и безсмислена да е тя.. но в същността си е лъжа.
Вметка: това е само един аспект.. първоначалният въпрос не се разглежда цялостно. Само в сферата на ‘любовта’ и самовнушенията, идващи от нея.

И от там се пораждат комични въпроси от сорта на ‘ погледна ме. Това означава ли, че ме харесва?’
‘ днес ми поиска химикалката в час. Защо точно на мен? Да не е влюбен?’
И т.н......

Като се замислим, тези въпроси ни звучат повече от абсурдно, но понякога човек наистина се нуждае само от една ‘сламка’, пък ако ще и сам да си я изнамери. Хубаво е ,обаче, понякога да се ‘върнем на земята’ и да проумеем, че от самовнушение полза няма- в този аспект. Освен ако не искаме да си живеем в някакъв измислен, диктуван от нас свят. Но по-често не става въпрос за това , а за самата действителност и това води до комични (за другите), а за самите.. нас неприятни трусове, чиято цел е да ни върнат здравия разум....

Е... това е за САМОВНУШЕНИЕТО и ‘ползата’ от него... без определена цел :)

AiKaTa
05-11-2009, 16:55
дяволски си права! Но човека е устроен така, че да се надява и да бъде лабилен в момент, когато иска нещо, а пък и аз винаги съм мислела,че вярата в нещо е доста добър ИНСТИНКТ! Вярно - глупаво е и е абсолютно самовнушение, но минава време и това излиза на яве.. така след толкова фалшиви самовнушения познаваме "истинското" .. :)

BlueDream16
05-11-2009, 17:07
внушаваме си какви ли не неща.. Психиката на човека е нещо уникално.. :(

kuklichka_bg
05-11-2009, 17:41
Така е.
Една фр цял ден не спря да се усмихва, защото въпросният човек й бил подал топката по физическо. 8-) 8-) Бил я харесвал ала бала.
Ама това сме хората. :-D

soul1199
05-11-2009, 17:46
права си,но понякога найстина се нуждаеш да се хванеш за нещо,колкото и абсурдно да е то :)

Ivalinka
05-11-2009, 17:55
ами то и на мен ми се е случвало.. в 6ти клас :-D сега съм мааалко по-голяма, но това, все пак, не означава, че никога не обръщам внимание на такива незначителни неща. колкото и да се осмивам после.... :razz:

crazymm
05-11-2009, 18:34
Самовнушението ни прави щастливи.. :)

Sa6eks
05-11-2009, 18:38
Разбира се.. Много правилно изказване !

ThePowerOfLove
05-11-2009, 18:48
внушаваме си какви ли не неща.. Психиката на човека е нещо уникално.. :(

и непобедимо. Силата на внушението няма равна ;)

cwe7ka
05-11-2009, 20:57
самовнушение, надежда...полезно е от време на време да си построим по някоя въздушна кула. По-добре да полетим и да паднем, отколкото да се закотвим на земята и да потънем в кал :)

Blab
05-11-2009, 21:04
Светът ни как се ражда? Защо не можеш да разбереш и виждаш/чувстваш нещо, като някой друг? А?
Микровселените ги строят умовете ни, с център душата, атмосферата - щастие и черупка, да пази. Тази стена ни държи живи, тази бариера ни дели и не позволява да докоснем и бъдем докоснати докрай от другиго. Толкова.

Ilikeliljon
05-11-2009, 21:10
Няма много истини, има само една и много лъжи, претендиращи да са истина. Самовнушението е едно от най-опасните неща, а да не говорим и за внушението. Пример за внушение 1936 (мисля, че тогава беше) излъчват в Америка радиопиеса по Хърбърт Уелс, която толкова добре е изиграна от актьорите като интонация, че настава масова психоза (в пиесата извънземните нападат земята) и безредици по улиците. :D :D Но това си е по-общ и видим случай. Колкото до тези, видя ме, дали ме хареса, подаде ми топката, усмихна ми се. За това ще се каже едно нещо, мен са ме гледали много момичета по улицата, както и аз съм заглеждал, макар да не знам със сигурност какво си мислят, но една част от тях са ме харесали много, друга малко, трети изобщо. Така е, няма смисъл от самовнушения, ако някой ни харесва ще си проличи, няма как да го скрие, освен ако ние не сме толкова слепи, че да не го видим като ни го показва (аз съм от слепите май :D :D ). Това е :)

Fritz
05-11-2009, 21:12
Комунистите са виновни!

guinessgirl
05-11-2009, 21:40
случвало се е,да.
ама когато съм мнооого хлътнала.

BlindedAngel
05-11-2009, 22:02
Яко 8-)