Влез

View Full Version : Къпане на домашните любимци

littlebaby
05-13-2009, 16:38
Колко често къпите своите домашни любимци (става въпрос най-вече за тези, които имат кучета;D) ? Използвате ли маркови кучешки шампоани и балсами или ползвате квото има :D И ако е студено, сушите ли животинчето със сешоар?

XTREMEFREERIDE
05-13-2009, 16:41
Ами котето един път в месеца. Може по - рядко, но никога по - често. Все пак да не забравяме, че това животно държи на личната си хигиена и се къпе само.
Папагала един път в годината. Той не се цапа много.
А кучетата на 2-3 месеца един път.

Jumbie483
05-13-2009, 17:16
Ами аз кучета имам на село, но все пак ще кажа :D
Къпя ги всяка седмица, понеже там на двора са си по цял ден и стават на нищо..
Иначе след разходка и след игра, преди да ги прибера вътре задължително мия лапите.. А ушите през няколко седмици се чистят. Зъбите всеки ден 8-)

Giva
05-13-2009, 18:24
Къпем го на месеца веднъж,но ако е изпоцапан може и по-често.Когато вали му измиваме задължително лапите че стават кални, а той има доста козина.Шампоани имаме ако не се лъжа 2 вида-един против кърлежи и бълхи и един нормален.
А когато е студено като го изкъпем го слагаме до духалката,защото от сешоара го е страх и бяга. :-D

marin4itu
05-13-2009, 20:15
Нашето куче веднъж на месец го къпем. Когато е студено го завиваме, защото от сешоара го е страх.

anatoll_
05-18-2009, 18:44
Аз имам рибки и се къпят постоянно :lol: иначе им чистя банята ссяка седмица 8)

viksit0y
05-19-2009, 17:21
Кучето един път на месец и котката също :)

mynichka
05-19-2009, 18:27
Кученцето ми го къпя(само аз, няма други желаещи за борба в банята) 2 пъти в месеца, това за лапичките няма да обеснявам-логично е, че щом е кално навън ще ги измия :) Ушите най-мразя да му чистя, и го правя всяка седмица :-D

littlebaby
05-19-2009, 19:50
Кученцето ми го къпя(само аз, няма други желаещи за борба в банята) 2 пъти в месеца, това за лапичките няма да обеснявам-логично е, че щом е кално навън ще ги измия :) Ушите най-мразя да му чистя, и го правя всяка седмица :-D
с някви специални клечки за уши или с нормални? :-o :D
а зъбите миете ли ги? :D

SyLarr
05-19-2009, 20:25
Къпем се 1 път месечно. След това го подсушаваме с хавлии, които са целите на дупки ... Все пак кучо е с доста дълга козина и съхне трудно. Но след разходка винаги му мием лапичките. Не използвам някакъв марков шампоан. Зъбите съм се опитвал ама той не дава :D Един път си сви четката и 2 часа съм го гонил :D

nesquiky
05-20-2009, 13:00
xaxaxaxax

clever
05-20-2009, 14:43
зависи какво имате предвид под къпане :razz:
ако искате да кажете-лисване на вода-често... поне веднъж седмично :lol:
иначе-1 на няколко мес. :D

gLoRiToO
05-21-2009, 21:20
Кучето трябва да се къпе по-рядко,защото се уврежда косъма и задължително трябва да е със специялен шампоан за кучета.Аз мойто го къпа през месец и си го гледам вътре,иначе всеки ден след разходка го претривам с мокра кърпа...

LiveFlower
05-21-2009, 22:08
Котката я къпя веднъж в месеце,понеже през почтти цялото денонощие е вътре.
А кучето не е къпано от доста години,като се замисля .

3oPuTy
05-22-2009, 04:09
Въпреки, че питаш за куче, аз ти отговарям, че къпя мойто ЗАЙЧЕ!! На 2 седмици, ама много внимателно само с водичка!! :D
... След време да не се чудиш,защо заека ти "хърка" или защо е умрял толкова рано :?
Пффф ... Вземате си домашни любимци и правите с тях,каквото си искате без да мислите ... :? :-x :o

По темата:Котките се къпят на МИНИМУМ месец и половина ... Моя го къпя на 2-3 ... Все пак той си спазва личната хигиена,а и нямам намерение (като повечето съфорумници) да го къпя всеки месец и да му пре**а козината и кожата :?

teenems
05-23-2009, 21:03
ами аз имам вълнисти папагали . когато им мия клетката по нея има капки вода ходят там и се мокрят 8-) . също имаме една пръскачка за цветя и лятото си ги попръсквам 8-) . а и мокря клетката ходят мокрят си главите пият водата ,изобщо смяхх :lol:

ToniStoraro
05-24-2009, 08:02
Котките - веднъж на два месеца. Това животно не обича водата, освен това се къпе само. Така че веднъж на два месеца.

LetTheMusicTalks
05-24-2009, 08:08
Когато трябва ? :D

fluffka1
05-24-2009, 10:40
аз си къпя кучето някъде 1 на месец. Не използвам някви маркови шампоани, взимам един ефтин.... тва е куче все пак :-D пък мойто кученце е шпиц, козината им е мн готина, "самопочистваща се " :lol: може 3 месеца да не го къпеш и пак си е все еднп сега си го изкъпал. А зимата не го суша със сешоар, само с кърпа, то си има достатъчно козина и не му е студено :P

3oPuTy
05-24-2009, 11:01
Котките - веднъж на два месеца. Това животно не обича водата, освен това се къпе само. Така че веднъж на два месеца.
Има котки,които обичат водата :-P
По-точно моя котарак я обожава :P Като види,че пълня мивката с вода и скача вътре и си ляга :D Ама като дойде време за шампоана направо става ад ... :? :o

problem4ety
05-24-2009, 15:55
Аз имам рибки и се къпят постоянно :lol: иначе им чистя банята ссяка седмица 8)
тфа ме изкефиии а за темата аз имам ку4е и го купя поне един път в месеца ако е 4исти4ък може и малко пове4е без баня за6тото не я оби4а много много :grin: :D

Tutmanik
05-24-2009, 16:40
Моята котка я къпем с майка ми през месец-два.

[B]a[N]D[i]T[k]a
05-29-2009, 04:07
мия си котките... веднъж на месец, понякога се стига и до месец и половина... имам една приятелка и тя си купе краката на кучето всеки път коггато го прибере от разходка... а самото куче го купи веднъж в месеца :-o

sweet_bubka
05-29-2009, 10:51
аз имам само хамстер,но няма как да го изкъпя а много искам 8)

brokeninside13
05-29-2009, 15:34
Нямам куче, имам котка. Къпа я веднъж на 2-3 месеца с обикновен шампоан :D Даже сега ще я къпя (не съм от 5 мецеца) защото правим ремонт и като я погаля е много прашна, а това тя го ближе.