View Full Version : Мечти, мечти... (странна тема)
От малък фърфалак си живееш с мечтите, мечти не за това да си богат и да имаш власт с която да правиш каквото си искаш, а мечти носещи на сърцето онзи трепет който го кара да подскача от радост и да ускорява ударите му в минута така значително, "не е много" казваш си, "в сравнение с алчноста заобикаляща ни това е съвсем нещо дребно, защо поне това да не се случи, нима толкова да не съм го заслужил." И така всяка вечер, гледайки нощното небе и наслаждавайки се на свежия въздух лъхащ наоколо, заедно със седенето и люлеенето на краченцата си, си мислиш за своята мечта.Сякаш тя не е като другите, толкова време вече не те напуска и все същото вълнение създава у сърчицето ти, като никоя друга.Трепет след трепет, въпрос след въпрос и така времето си минава,а тя си остава.Ти си вече пораснал, навлязъл си в живота или ако не, то поне навлизаш,зависи от гледната точка.Идват и премеждията.."хмм, ще се справя!До сега все съм бил най-малкия и следователно, не мога,..сега ще се докажа!" премеждийце след премеждище, вече май усещаш истинския живот а?Дали винаги си е бил такъв или сега времената са по-трудни?Уморен си, да я чакаш тази твоя мечта вече, а и колкото си навлизал в тази пуста реалност толкова повече си разбирал, че тя е почти невъзможна.Всеки си има мечти, всеки желае нещо да му се случи и така живота му придобива някакъв стимул, а какво става когато си живял точно за нещо което, като гледаш май..никога няма да се случи.Какво става когато надеждата за сбъдване на мечтата с която си живял до сега умре и тая твоя мечта отиде в папка "impossible" ?
Kostadin_682
05-13-2009, 18:13
От малък фърфалак си живееш с мечтите, мечти не за това да си богат и да имаш власт с която да правиш каквото си искаш, а мечти носещи на сърцето онзи трепет който го кара да подскача от радост и да ускорява ударите му в минута така значително, "не е много" казваш си, "в сравнение с алчноста заобикаляща ни това е съвсем нещо дребно, защо поне това да не се случи, нима толкова да не съм го заслужил." И така всяка вечер, гледайки нощното небе и наслаждавайки се на свежия въздух лъхащ наоколо, заедно със седенето и люлеенето на краченцата си, си мислиш за своята мечта.Сякаш тя не е като другите, толкова време вече не те напуска и все същото вълнение създава у сърчицето ти, като никоя друга.Трепет след трепет, въпрос след въпрос и така времето си минава,а тя си остава.Ти си вече пораснал, навлязъл си в живота или ако не, то поне навлизаш,зависи от гледната точка.Идват и премеждията.."хмм, ще се справя!До сега все съм бил най-малкия и следователно, не мога,..сега ще се докажа!" премеждийце след премеждище, вече май усещаш истинския живот а?Дали винаги си е бил такъв или сега времената са по-трудни?Уморен си, да я чакаш тази твоя мечта вече, а и колкото си навлизал в тази пуста реалност толкова повече си разбирал, че тя е почти невъзможна.Всеки си има мечти, всеки желае нещо да му се случи и така живота му придобива някакъв стимул, а какво става когато си живял точно за нещо което, като гледаш май..никога няма да се случи.Какво става когато надеждата за сбъдване на мечтата с която си живял до сега умре и тая твоя мечта отиде в папка "impossible" ?
Ами, продължаваш напред, и създаваш нова мечта...
soul1199
05-13-2009, 18:16
след това ще мечтаеш за нещо друго и така :)
... :shock: :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k
Много ми хареса написаното... според мен винаги ще си останеш с тъпите мечти и с живеенето в един измислен и по - хубав свят... защо ли?! Защото не искаш да бъдеш наранен... уви това става и е реално и боли повече отколкото си мислиш... :? :-k Ами лесно е да се каже "Продължи напред!" когато всичко се преобръща и когато сърцето ти казва "НЕ!" ... но има ли друг избор... има да се мъчиш докато не се осъзнаеш че си изгубил живота си за едното нищо и едното чакане на това което никога не си можел да имаш!!!! :-k :-k :-k
Макар и на 16, почти не мечтая,защото знам,че всяка една мечта се сбъдва много трудно, и че има мечти които толкова време носим в себе си и няма да са реалност ... Мечтите-това е въображението на хората!!! Пожелавам успех на тези които мечтаят за сбъдване на всяка една тяхна мечта !!!
slun4ice_90
05-13-2009, 18:45
:-k =D> Браво,Росене!Накара ме да се замисля.И аз мечтая,доста даже.Често,обаче бъро се отказвам от някого...После пак го искам...Вече ще се оставя на течението на живота.Не знам какво ще стане с мен след години.Знам,че утре и в другите дни искам да съм щастлива,постигайки мечтите си.А,ти си една от тях... :) Много страдах,е вече е време да съм щастлива.Няма да си задавам глупави въпроси,а просто ще се опитам да живея.Няма да е лесно,знам.Не се отказвай и ти. :-P
vampirekiss
05-13-2009, 18:53
Хммм мечтите.Често летя в облаците,но рано или късно падам на земята виждайки суровата действителност.Въпреки това мечтите често ме крепят,даже когато и надеждата е мъртва.Най-хубавато на всичко е,че мечтите са безплатни и никога не се изчерпват.
TheGirlNextDoor
05-13-2009, 19:00
дали ако желаеш нещо много силно то се сбъдва..?
^^ще пробвам..
аз си живея в моят наивен свят..пълен с мечти.Всичко е перфектно..за жалост колкото по-нависоко си в облаците,толкова по-болезнено е падането на земята ;s;s
Ivalinka
05-14-2009, 13:50
няма как да забравиш мечтата да бъдеш обичан.. това си остава за цял живот (освен ако не ти се е случило )...
kobrichka
05-14-2009, 14:19
Често съм си задавала подобни въпроси. Смятам, че човек трябва да мечтае, само в мечтите светът е такъв, какъвто ние самите го искаме. Мечтите ни дават надеждата и борбеноста. Няма човек, които да не е мечтал за нещо.Най-красивото чувство за един човек е това да се сбъдне мечтата му... Мечтаеш за неща, което искаш да постигнеш и се бориш за него. Няма невъзможни неща, не можеш да сложиш мечтата си в папка "impossible" докато си жив, никога не знаеш, какво те чака утре.
NeZaPoznat
05-15-2009, 07:38
Има една поговорка - внимавай какво си пожелаваш да не вземе да стане. Аз си мечтаех да завърша, да си намеря работа и да се оправям сам. Завърших, намерих си работа но мечтата ми някак си не се сбъдна. Още съм малко или много зависим от родителите си а по думите на мои по-възрастни познати - няма човек който да е напълно независим. Вярвам им. Може би трябва да си намеря по-недостъпна мечта за да е истинска мечта. Иначе е по-скоро разочарование :oops:
Take_That
05-15-2009, 17:03
Ако искаш нещо много силно, то ще се сбъдне :)
П.П - поне аз така мисля.... :oops:
JoeBanana
05-15-2009, 17:40
Ако искаш нещо много силно, то ще се сбъдне :)
П.П - поне аз така мисля.... :oops:
само в анимациите на уолт дисни
след това ще мечтаеш за нещо друго и така :)
Много е лесно да се каже така.
А когато мечтата е била съкровена и окапе като листо.. окапваш и ти самия.
Ставаш тъп реалист. Губиш си мечтателството, "връщаш" си на света в повечето случаи, гневен си и огорчен.
Поздравления за темата, просто е прекрасна. Пишеш много добре. Изразяваш се много добре.
Хммм и аз до скоро имах една мечта ... За нещастие и моята мечта отиде в папка "Impossible" :?,нооо просто продължих напред (или по-скоро се опитвам да продължа напред) ... За щастие имам няколко диванета до мен (макар и някои от тях да са на мааалко по-голямо растояние...),които ми помагат и ме подкрепят :grin: :-) :grin:
Росене,Миме гледайте да запазите тази мечта поне докато не се превърне в реалност,защото иначе ще ви бия!!! :o :-) Бичам си ви!!! (мечки)
Inalcanzable
05-15-2009, 17:49
.. както казват мечтите са безплатни .. те.. те карат да се усмихваш когато всъщност си отново наранен и разочарован от жестоката реалност ... но, когато казват , че ако наистина желаеш нещо много силно то се сбъдва .. - не вярвам в това .. лЕсно е да мечтаеш и да желаеш нещо .. но то няма да се сбъдне от самосебе си .. трябва да се бориш за мечтата си .. Лесно е да мечтаеш .. но е трудно да постигнеш мечтаното !
ThePowerOfLove
05-15-2009, 18:14
И аз си падам мечтателка :) Поне по този начин мога да си дам малко почивка от забързаното и сивото ежедневие и да се пренеса в някоя по-приятна обстановка.. Въпреки това по някое време се осъзнаваме, че това е просто една илюзия, поредното творение на вображението :Д Но не винаги е така. Всеки може да сбъдне някои свои мечти, не трябва да се отказваме лесно :) Имам една любима мисъл - "Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му". Ще направя каквото мога, за да постигна повечето от моите мечти :)
slun4ice_90
05-15-2009, 18:19
Хммм и аз до скоро имах една мечта ... За нещастие и моята мечта отиде в папка "Impossible" :?,нооо просто продължих напред (или по-скоро се опитвам да продължа напред) ... За щастие имам няколко диванета до мен (макар и някои от тях да са на мааалко по-голямо растояние...),които ми помагат и ме подкрепят :grin: :-) :grin:
Росене,Миме гледайте да запазите тази мечта поне докато не се превърне в реалност,защото иначе ще ви бия!!! :o :-) Бичам си ви!!! (мечки) Благодаря ти,Зори.За адски много неща.Не си и помисляй и ти да се откажеш.. :? Знаеш за какво говоря.Колкото до мен и него,ще направя и невъзможното за Росен. :-) Няма да рискувам,друга да ми го гепи. :D Злато като него всеки търси,но не всеки-намира!Е,ако намали сцените на ревност също ще е ок. :-P Не исках да се издаваме тук с него,но нека всички знаят!Обожавам,Росен! :smt007 :smt008
^ Миме знаеш много добре,че вече съм се отказала от онази моя мечта :) Знаеш,за какво говоря и знаеш,защо го правя :? :(
Що се отнася до вас - и аз няма да позволя да се откажете :? Все пак сте моите шматки :-D :-)
slun4ice_90
05-15-2009, 18:50
^ Миме знаеш много добре,че вече съм се отказала от онази моя мечта :) Знаеш,за какво говоря и знаеш,защо го правя :? :(
Що се отнася до вас - и аз няма да позволя да се откажете :? Все пак сте моите шматки :-D :-) Зори,не се предавай без бой. :wink: :smt011 Бори се със зъби и нокти,за щастието си!!! :-) :)
Що се отнася до вас - и аз няма да позволя да се откажете :? Все пак сте моите шматки :-D :-) Зори,не се предавай без бой. :wink: :smt011 Бори се със зъби и нокти,за щастието си!!! :-) :)
Миме не ме занимавай с глупости ;)
Казах ти,че съм се отказала от онова нещо и сега мисля да вложа всичките си усилия в Дидо :-D
И без това няма смисъл да се "боря" за нещо такова :? Просто не си заслужава губенето на време и хабенето на нерви :?
И нека спрем с оспамването на темата,защото чувствам как ще отнесем по някое конско :-D