View Full Version : Разширени пори :(
uSmivKaLovE
05-14-2009, 14:25
Някой да предложи някакви ефективни методи за свиване на порите, особено в областта на нослето. :( Домашни рецепти???
в аптеката има доста ефективни неща ...
попитай :)
sweet_bubka
05-14-2009, 15:27
и аз имам същия проблем :( но не само на нослето ами и по бузките отчаяна съм ....
Мий си лицето със студена вода, мажи си го с лед, къпи се със студена вода.По принцип това помага.
Strawberry93
05-14-2009, 15:38
и аз имам същия проблем :( но не само на нослето ами и по бузките отчаяна съм ....
и аз съм така :(
Преди да използваш какъвто и да е продукт/метод за свиване на порите, трябва да ги почистиш. Добър начин е парната баня в комбинация с някакво етерично масло (почти всички са подходящи). Можеш да си правиш и маска с бяла глина или друг вид дълбокопочистваща маска. /Всички измиващи гелове или т.нар. скрабове почистват повърхностния слой на кожата, порите се свиват, но остават с пълни с мазнина и широки дъна/ Грешка е ежедневното използване на лосиони, предназначени специално за мазна кожа, тъй като са на спиртна основа/съдържат алкохол - това неизменно води до по-интензивно действие на мастните жлези.
Уф, и мен ме дразнят... Ще пробвам със студеното, ама едва ли...
Alcoholocaust
05-15-2009, 22:56
Както каза една съфорукма, добре ще е да си направиш парна баня, но започнеш ли веднъж, трябва всеки месец минимум по един път да си правиш. А след това можеш да си купиш маска за свиване на порите, не са много евтини и е по-добре да си търсиш такава в някоя аптека. :)
Мий си лицето със студена вода, мажи си го с лед, къпи се със студена вода.По принцип това помага.
ефекта е мометен, не дълготраен
Преди да използваш какъвто и да е продукт/метод за свиване на порите, трябва да ги почистиш. Добър начин е парната баня в комбинация с някакво етерично масло (почти всички са подходящи). Можеш да си правиш и маска с бяла глина или друг вид дълбокопочистваща маска. /Всички измиващи гелове или т.нар. скрабове почистват повърхностния слой на кожата, порите се свиват, но остават с пълни с мазнина и широки дъна/ Грешка е ежедневното използване на лосиони, предназначени специално за мазна кожа, тъй като са на спиртна основа/съдържат алкохол - това неизменно води до по-интензивно действие на мастните жлези.
парната баня още повече разширява порите, особено тази в домашни условия е толкова опасна за кожата, точно поради факта, че много малко хора използват след това специални лосиони за свиване на порите и си мислят, че студената вода прави точно това, да ама не. не си правете парна баня в къщи, ако не знаете как. изобщо не е грешка ежедневното използване на продукти за мазна кожа, дори е задължително. относно алкохола- във всяка хубава козметика за мазна кожа НЯМА алкохол, точно защото не е полезен, а вреден за кожата.