View Full Version : Проблем с Еnglish ., много моля някои разбиращ да хелпне
loveandemotion
05-15-2009, 15:40
Ми имам матура вторник и нищо не разбирам наи вече от преобразуването на изреченията там е пълен ужас много ви моля ако някои може да поясни моля ви!
:shock: И ще се явяваш на матура по английски език? Решавал ли си тестове за матурата?
ПП все пак успех
loveandemotion
05-15-2009, 16:26
да репавал съм.
Ти за кое преобразуване ПО-точно говориш? Reported speech ли?
MrUndaztood
05-15-2009, 16:39
или The Passive Voice или Conditionals?
Май и ти не знаеш?
Късмет иначе! :)
afterforever
05-15-2009, 16:40
^Е нали занеш, че е трудно да имаш дупки в незнанията... :-D
loveandemotion
05-15-2009, 16:42
Мога да ви дам примери Although they quarrel noisily, the Flintstones are good neighbours.
In spite……………………………………… ………………………………………… ……..
27. They are sorry they didn’t listen to the psychiatrist.
They regret…………………………………… ………………………………………… …
28. The government should make industries pay attention to the environmental problems.
Industries should…………………………………… ………………………………………..
29. The nurse may be taking his pulse, but I can’t see very well.
It looks as if he………………………………………… ……………………………………….
30. The rescuers couldn’t get to the injured people until the hurricane was over.
Not……………………………………… ………………………………………… ……....
Това са отговорите 26. In spite (of their noisy quarrels, the Flintstones are good neighbours).
27. They regret (not listening/not having listened to the psychiatrist).
28. Industries should (be made to pay attention to the environmental problems /by the government/).
29. It looks as if he (is being taken his pulse /by the nurse/).
30. Not (until the hurricane was over could the rescuers get to the injured people).
не знам как ги получават :( ако някои ги разбира да пише лс.да ми ги обесни плиис.
afterforever
05-15-2009, 16:47
Не ги разбираш, защото не си ги превеждаш. Превеждай и ще разбереш какво трявба да кажеш... тва езикът не е само зубрене, мой.. няма обясненние, само превеждане.
1. Although they quarrel noisily, the Flintstones are good neighbours.
(Макар че се караха шумно, сем. Флинстоун са добри съседи)
In spite of their noisy quarrels, the Flintstones are good neighbours.
(Въпреки шумните им караници, сем. Флинстоун са добри съседи)...
аз не виждам нещо особено сложно... мисля, че имаш проблем с лексиката в частност липсата на знание върху същата.
loveandemotion
05-15-2009, 17:08
кажете ми някакви правила нещо.
DaRk_AnG3L
05-15-2009, 17:16
Виж в www.pomagalo.com там има тестове по английски език.
loveandemotion
05-15-2009, 17:17
тестове има проблема е че това с тези гадни преобразувания на изтречения хич не ги разбирам.
DaRk_AnG3L
05-15-2009, 17:25
Ми както казаха по-горе превеждаш си го първо и колкото повече тестове решаваш, толкова по добре. Пробвай :)
loveandemotion
05-15-2009, 17:46
зле превеждам
зле превеждам
Добре може ли да не можеш да превеждаш и да се явиш на матура :-o Провалът ще е пълен :-o
loveandemotion
05-15-2009, 18:33
то няма превод в матурата 8)
otherguy
05-15-2009, 19:33
И все пак си оставаш идиот.
то няма превод в матурата 8)
И? Това е елементарно нещо,щом не можеш даже да превеждаш за къде си тръгнал :(
Seducti0n
05-15-2009, 20:13
Както казаха преди мен основното, което ти липсва при този тип упражнения е лексиката.Трансформациите да речем на пряка реч в непряка се правят по определен модел, докато в изреченията които ти си дал се изисква много повече...
И това "много повече" не можеш да го натрупаш като база знания за няколко дни, а се учи с течение на времето.Защо въобще си избра английски за матура при положение, че предварително си наясно с възможностите-по мое мнение не достатъчни за добро представяне... :-o
loveandemotion
05-15-2009, 20:34
Както казаха преди мен основното, което ти липсва при този тип упражнения е лексиката.Трансформациите да речем на пряка реч в непряка се правят по определен модел, докато в изреченията които ти си дал се изисква много повече...
И това "много повече" не можеш да го натрупаш като база знания за няколко дни, а се учи с течение на времето.Защо въобще си избра английски за матура при положение, че предварително си наясно с възможностите-по мое мнение не достатъчни за добро представяне... :-o
поне 3-4 тряа да фана :razz:
Seducti0n
05-15-2009, 21:16
Ти си знаеш
дано не съм те обидила с нещо,
оценката ми е обективна(:
Forest_girl
05-16-2009, 06:33
В тези преобразувания трябва да преобразуваш даденото изречение, като запазиш смисъла. Използваш други думи, но да се казва същото с тях. Успех на матурата!
loveandemotion
05-16-2009, 19:18
утре се мятам на бг и литература :grin: :booooomb: :shock: направо сум умрел ако се падне кофти тема и тест :-o :-x
loveandemotion
05-18-2009, 16:10
утре се мятам на енглиша. стискаите палци :o :D
Ivalinka
05-18-2009, 19:38
късмет утре!!!!!
loveandemotion
05-19-2009, 02:38
успех на всички матураджии днеска няколко часа ни делят само :grin: от започването........ :D
Като се върнеш пиши какво си направил
loveandemotion
05-19-2009, 08:36
паднаха се теми за есе имат ли звездите сърца и другата беше наи голямото приключение което сте преживели аз писах по приключението имаше и текст за австралия оная работа дето е скъпо платена на острова наи добрата работа , имаше някакъв текст за jobber имаше и за камерите за британците че са наи сниманите и три текста от касетофон и диск бяха пуснати те са за някакви глупости за някакъв камък е първия втория и третия ги забраех третия е за jobber преобразуване на изречение конверция еи такива простотии и това е като цяло 60 упражнения + есе.
Не ги разбираш, защото не си ги превеждаш. Превеждай и ще разбереш какво трявба да кажеш... тва езикът не е само зубрене, мой.. няма обясненние, само превеждане.
.....
Че не е само зубрене - не е! Ама е обяснение и НЕ Е превеждане, а разбиране!
loveandemotion
05-27-2009, 09:43
я кажете кога по бг и енглиш ще можем да си видим резултатите и в кои саит и как :)?
RadaHristova
05-28-2009, 17:03
нямаш ли си учител за тази работа, не мисля че така може да ги разбереш... :?
loveandemotion
05-28-2009, 20:55
ми нямам си учител..... иначе ми казаха някакъв саит ама не го знам кои е.
NaskoKaulitz
05-28-2009, 20:59
я кажете кога по бг и енглиш ще можем да си видим резултатите и в кои саит и как :)?И аз искам да знам сайта, макар че резултатите май излизат на 12-ти юни
afterforever
05-28-2009, 21:04
я кажете кога по бг и енглиш ще можем да си видим резултатите и в кои саит и как :)?И аз искам да знам сайта, макар че резултатите май излизат на 12-ти юни
Разкарай се от тоя раздел, Наско!!! :lol: :lol:
NaskoKaulitz
05-28-2009, 21:05
Разкарай се от тоя раздел, Наско!!! :lol: :lol:Аууу колко сме груби 8-)
loveandemotion
05-29-2009, 10:59
наско кауфланда моля те не прецакваи темите които пускам а си открии свои собствени и там си драскаи тъпни :grin: :-x :D