View Full Version : Всеки ден...?
SuN_LiGhT
05-15-2009, 19:32
Таа, искам да попитам каква е вредата от това, че си къпя косата всеки ден.
Голям проблем ли е това и до какво може да доведе?
Основата разбира се е, че косата ми се омазнява прекалено бързо и яко някой тръгне да ми предлага различни шампоани - пробвала съм десетки и нищо.
djudjulinkaa
05-15-2009, 19:40
Ами аз до колкото знам така косата започва с времето да се омазнява повече..самият косъм се уврежда..чувала съм че се появява пърхот или че може да ти опада косата..дали има нещо верно незнам..едва ли съм ти помогнала..ноо :)
SuN_LiGhT
05-15-2009, 19:41
Косата може да ми окапе?! :shock:
sweet_bubka
05-15-2009, 19:58
До колкото знам от честото миене косата се омазнява доста по бързо от обикновено и се изтощава
BornToBeBeWild
05-15-2009, 19:59
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=11210
sladkish_14
05-15-2009, 20:08
Ми спри да си я миеш всеки ден :x !
Не разбирам и защо го правиш ?
Косата се оформя по - хубаво , когато не е толкова чиста !
Даже в неделя съм на фризьор и той ми каза , днеска да си измия косата много хубаво да си я оформя малко и да си легна и в неделя да ида за прическата ! Каза , че е хубаво да не се третира толкова често за толкова малко време и че по - хубаво ще се получи , ако не ми пърха от всякъде косата !
АЗ лично моята си я мия на 3 дни , не мога всеки ден да си я изправям и да я тормоза ,, Пъврите 2 дни си я правя какво ли не и на третия я вързвам да си почине и я мия !
Не виждам никакъв смисъл в това да си миете косите всеки ден , друга работа нямаш ли си ? Двор , къща , чиний за миене :?
Пък после мазна ми косата , косъма на косата ти изтънява и се губи естествения блясък и цвят от честото миене ..
brokeninside13
05-15-2009, 20:12
Даже в неделя съм на фризьор и той ми каза , днеска да си измия косата много хубаво да си я оформя малко и да си легна и в неделя да ида за прическата ! Каза , че е хубаво да не се третира толкова често за толкова малко време и че по - хубаво ще се получи , ако не ми пърха от всякъде косата !
АЗ лично моята си я мия на 3 дни , не мога всеки ден да си я изправям и да я тормоза ,, Пъврите 2 дни си я правя какво ли не и на третия я вързвам да си почине и я мия !
Не виждам никакъв смисъл в това да си миете косите всеки ден , друга работа нямаш ли си ? Двор , къща , чиний за миене :?
Пък после мазна ми косата , косъма на косата ти изтънява и се губи естествения блясък и цвят от честото миене ..
+1111111111!
Нищо няма да ти стане,стига да я миеш с шампоан за честа употреба.По-лошо е,ако е държиш мръсна.
GaBiIi__
05-15-2009, 20:35
До колкото знам от честото миене косата се омазнява доста по бързо от обикновено и се изтощава
tItEufFf
05-15-2009, 20:55
Някои казват, че шампоана изтощава косата, а други - че е полезен, защото отмива мръсотиите.
Аз си мия косата 2 пъти седмично - сряда и неделя. Обичам да си сменям шампоаните, но видях, че тези, които са за изтощена коса изобщо не ми помагат. Дори косата ми си изгуби блясъка (говоря за Елсев с пчелно млечице). Затова вече използвам само шампоани за подхранване..като гледам цветът им да е бял, защото иначе има изкуствени оцветители, които не са полезни за косата. Балсам с отмиване ползвам всеки път, освен когато не си слагам маска - 1 път на 2 седмици (не знам защо съм си решила така). Ако си изправям косата, после не я пипам минимум 3 седмици. Един месец бях прекалила с пресите и сешоарите, така се паникьосах. Даже честно казано ми става жал за косата, особено когато я изправям. От цялото ми тяло, косата е единствено нещо, за кеото полагам грижи с голямо удоволствие :-D
Зависи от самата ти коса.
Аз познавам много възрастни жени, които още от малки си мият косата всеки ден и все още имат, де. И до сега не съм ВИЖДАЛА на някой да му опада косата. Тия градски легенди дето ги разправяте "аз съм чувала това, това и това". Айде докажете, че е така, само плашите момичето.
По-добре за косата е, след като се омазнява бързо, да се мие по-често, за да може да диша, от колкото да я стои мръсна. Познавам жена, която ВСЕКИ БОЖИ ДЕН си мие косата сутрин и вечер и не и се омазнява, не е окапала, няма пърхот. Просто така е свикнала - като влиза да се къпе, мие си и косата.
И между другото пърхота се появява в следствие на раздраснен скалп (или в някои случаи при използването на неподходящ шампоан) и от вода няма как да се появи. Все едно като си мием зъбите всеки ден и да ни опадат, пф!
BornToBeBeWild
05-16-2009, 09:27
Таа, искам да попитам каква е вредата от това, че си къпя косата всеки ден.
Голям проблем ли е това и до какво може да доведе?
Основата разбира се е, че косата ми се омазнява прекалено бързо и яко някой тръгне да ми предлага различни шампоани - пробвала съм десетки и нищо.
Ходиш ли с вързана коса,защото преди моята доста бързо се омазняваше само заради това?
До колкото знам от честото миене косата се омазнява доста по бързо от обикновено и се изтощава +1
Infinity
05-16-2009, 09:45
От честото миене косата се омазнява по-бързо
ааа значи по-добре да си ходи с мазната коса,отколкото да я къпе всеки ден.На теб може би косата ти не се омазнява толкова бързо,но явно тя не може да я трае през 3 дена да я къпе.Нищо толкова страшно няма да и стане на косата.По-вредно е да ти влияе слънцето на мазна коса
fluffka1
05-16-2009, 12:00
защо всички казват че е вредно да се мие често косата???? :shock: напротив! добре е да се мие често, тъй като се махат мъртвите клетки... и тн... :lol:
DiScOnEcTeD
05-16-2009, 12:34
омазнявасе още повече и повече ....