View Full Version : Грр, мазна кожа!
mArMaLaDkA
05-16-2009, 20:47
Пу, да му се невиди, мажа се с разни лосиони, това-онова и пак е мазна, мамка й! Мила съм си лицето с лосиона с микрогранули на Avon - страхотен беше, но след около 3-4 часа, най-много 5, кожата ми пак започваше да се омазнява. Пробвала съм на Нивеа Clean & Clear Oil Free и нещо си нататък - като си измиех лицето, после навсякъде ми ухаеше на лимон и чувствах хладина, само че и това не издържаше дълго. После минах на Johnson & Johnson 3in1, с розова капачка беше. :D Имаше покъртителен аромат и самия гел приличаше на ... абе, покъртително беше, че и ефектът не беше кой знае какъв. Отчаях се напълно. Нищо и нищичко не помага за тая кожа, мамка й (пак го казах) ! Накрая вече от пълно отчаяние си измих лицето със сапун с ясната надежда, че аха-аха ще се изсуши малко кожата ми и няма да е толкова ужасно, ама цъ! С пълна пара си продължава. Супер ми е гадно на лицето. Моля някой добър човек да изкаже опита си и да препоръча нещо, което ще държи по-дълго. Няма значение дали ще е измиващ гел, лосион, ексофиалиант, някаква маска, просто.. нещо!
blondeVIP
05-16-2009, 22:21
Ами явно просто и кожата ти е такава, а е възможно и да е от възрастта ти (на колко си?).Защо не пробваш на Avon Почистващият лосион на спиртна основа...Или при някой козметик питай да ти направи спец. лосион...аз питаь моята и тя ми направи наистина е много добър и силен, и на мен лично ми помогна с мазната кожа, но и нещо друго да ти кажа.Не прекалявай с всички тези средства, защото понякога самата кожа осеща недостиг на мазнина и започва да си изработва все повече...тоест ти се омазнява още повече...и все пак най-вероятният отговор е възрастта.. :)
mechtaq_za_teb
05-17-2009, 10:04
И аз съм така :-x И понякога адски много ме дразни. Писна ми от лосиони, кремове и какво ли още не... Ще следя темата... току виж изникнало нещо интересно.
bonbonkata011
05-17-2009, 10:41
И аз бях така,но ме спаси Гарниер Пюр 3в1 и маските с хума(просто правя кашичка с вода). :)
joannalof
05-17-2009, 11:21
И аз имам мазна кожа :( В момента ползвам една глинена маска на Орифлейм иии може да се каже, че е хубава. Мажеш се и след 5 до 10 мин миеш - за по-добър ефект си я правя по 3 пъти на ден - преди у-ще, след у-ще и преди лягане :)
Използвай Гарниер Пюр 3в1... той наистина помага :)
Infinity
05-17-2009, 13:15
Пробвай със Cean&Clear Daily Wash :)
Мацка не си купувай никакви продукти от сорта на кремове, гелове и така нататък. Няма нищо по хубаво от маската приготвена в домашни условия ;)
Ето нещо идеално за твоя случай:
Разреждаш лимонов сок с равно нему количество вода - това помага за свиване на порите и придава матов тен на мазната кожа. Ако имаш много чувствителна кожа, може да добавиш и 1 чаена лъжичка глицерин на 100 мл тоник. Полученото се използва сутрин и вечер за освежаване на кожата :)
Успех и дано съм била полезна пиши да видим дали ще подейства.
mArMaLaDkA
05-17-2009, 14:59
А от къде да го взема тоя глицерин? От аптеката? За "Гарниер 3 в 1" не чух много добри неща, а другия предложен продукт на серията Clean & Clear не вярвам да има по- различен ефект от онзи лосион, който аз използвах, но все пак ще видим. Утре ще излизам по магазините и ще видя кое от двете ще си харесам. Знам, че е досадно така да ви питам, вместо да изляза по магазините и да ми препоръчат нещо, но просто искам нещо изпробвано, а не някаква си продавачка да ми препоръчва възможно най-скъпия продукт. Кожата ми по принцип беше мазна, но винаги се оправяше, било то след измиване с някакво гелче или от самосебе си. Тея горещини обаче я омазняват невъзможно много и като прибавим в бонус изпотяването става... :shock:
П.С-Доста съм несръчна и ако ще предлагате някакви маски, нека са по-лесни за изпълнение, че се видях в чудо с предложението на предишния потребителка с тоя глицерин. :lol:
Кое му е трудното да смесиш лимонов сок и водa ли?
Глицерин може да намериш в аптеките да ;)
VilleBaby
05-17-2009, 15:46
Garnier pure 3 in 1 ...заслужава си :)
donkihot
05-17-2009, 21:07
за мазна кожа аз правя една процедура....изтисквам лимонов сок и се мажа...кожата се изчиства и се избелва и мазното се маха...стой се около 10 мин и се измива
djudjulinkaa
05-17-2009, 22:21
Гарниер 3 в 1 нищо не ми прави на мен..нещо не си паснахме :-D Иначе пробвай със салицилов спирт 1% .. пак не държи много ама поне почиства много добре :) към 1 лв е :)
titinkaa
05-18-2009, 07:18
И мойта е мазна,дори до миналата година имах пъпки точно заради това че кожата ми е мн мазна,но отидох при добра специалистка точно по това за пъпките и т.н. е мн добра и наистина ми помогна.Откакто бях при нея сега нямам проблеми с кожата ми,мия си лицето с катранен сапун и ми изсушава кожата и мн рядко леко да се омазни и то на челото,иначе през другото време ми е суха,дори понякога се дразня че е прекалено суха обаче нямам смелост да я намажа с някъв крем за лице,за да не почнат да ми излзиат пъпки или да се омазнява много.
И аз имам мазна кожа :( В момента ползвам една глинена маска на Орифлейм иии може да се каже, че е хубава. Мажеш се и след 5 до 10 мин миеш - за по-добър ефект си я правя по 3 пъти на ден - преди у-ще, след у-ще и преди лягане :)
Хахахахаха, ти добре ли си бе, тези маски за лице се правят максимум 1 път в седмицата, как ще си я правиш по 3 пъти на ден, ще си развалиш кожата!! божее
mysterious93
05-18-2009, 08:25
и аз съм така :-x таа... ползвах (една фр има и от нея взех) някъв почистващ гел на ейвън с мароканска роза (опаковката е розова) от серията на planet spa за ежеднвена употреба и е супер.. обира ми цялата мазнина :) от същата серия имам и глинена маска с минерали от мъртво море тя също обираа,но се прави веднъж седмично и няма файда :D защото е само за деня... което значи че през другите 5-6 дена трябва да си ходиш мазна :D а за самите пъпки ще ползвам акне аут :D и ще видя кво ще стане.. но ест най - добре ако е мн мн проблемна на дерматолог да отидеш... но за мазнината тва от ейвън ми помага :) но нз как ще подейства на твоята кожа :P
Хахахахаха, ти добре ли си бе, тези маски за лице се правят максимум 1 път в седмицата, как ще си я правиш по 3 пъти на ден, ще си развалиш кожата!! божее
Хайде, хайде, по веднъж седмицата максимум... аз си правя всеки божи ден маска и стоя по два часа с нея; препоръчано ми е от дерматолог, така че не се изказвай неподготвена. ;)
mechtaq_za_teb
05-18-2009, 09:12
И мойта е мазна,дори до миналата година имах пъпки точно заради това че кожата ми е мн мазна,но отидох при добра специалистка точно по това за пъпките и т.н. е мн добра и наистина ми помогна.Откакто бях при нея сега нямам проблеми с кожата ми,мия си лицето с катранен сапун и ми изсушава кожата и мн рядко леко да се омазни и то на челото,иначе през другото време ми е суха,дори понякога се дразня че е прекалено суха обаче нямам смелост да я намажа с някъв крем за лице,за да не почнат да ми излзиат пъпки или да се омазнява много.И аз преди време използвах катранен сапун и правеше чудеса. Как не съм се сетила за това?! :D Обаче си спомням, че доста изсушаваше. Тогава ми беше предписан от лекар, за да ми махне гнойните пъпки и успя де. :-D
Препоръчвам го :)
Хайде, хайде, по веднъж седмицата максимум... аз си правя всеки божи ден маска и стоя по два часа с нея; препоръчано ми е от дерматолог, така че не се изказвай неподготвена. ;)
Не се изказвам непотготвена, аз също имам проблемна кожа и си правя много маски, но от маска до маска има голяма разлика. Едно е да си правиш домашни маски често и съвсем друго е да си правиш маска на лицето по три пъти на ден! Аз лично имам тази глинена маска на орифлейм за която става въпрос и отзад на тубичката си пише по колко пъти е препоръчително да се прави...а колкото до тебе, че стоиш с маска по два часа...значи дерматолога ти е страшно неподготвен или ти нещо съвсем не си в час с тези неща...
probwai s edni kato0 listenca wednaga po4istwat liceto0 pone na mene mi pomognaha
то и мойта е така. наследствена е. най-хуу отиди на дерматолог : )
mArMaLaDkA
05-18-2009, 18:58
Абе какъв дерматолог!? Ще каже, че е от пубертета и ще ми мине, същевременно ще ми предпише нещо, което най-вероятно и тук ще ми се препоръча (салицилов спирт, някакъв изсушаващ гел тип "Гарниер 3в1"). Това омазняване е нормално при всички тинейджъри и няма какво по- различно да ми каже една лекарка от това, което знам. Просто исках нещо изпробвано от друг с подобна на моята кожа. Бтв още съм отворена за предложения.
ем щото аз скоро ходих, там гледа ми кожата с една машинка :Д и ми изписа един 2 в 1 гел и маска http://estb.msn.com/i/A4/D46B5718914CC5445E67D5D0FA19.jpg и го ползвам от 1 седмица, нз дано действа
mechtaq_za_teb
05-18-2009, 19:17
Абе какъв дерматолог!? Ще каже, че е от пубертета и ще ми мине, същевременно ще ми предпише нещо, което най-вероятно и тук ще ми се препоръча (салицилов спирт, някакъв изсушаващ гел тип "Гарниер 3в1"). Това омазняване е нормално при всички тинейджъри и няма какво по- различно да ми каже една лекарка от това, което знам. Просто исках нещо изпробвано от друг с подобна на моята кожа. Бтв още съм отворена за предложения.Да. Тея дерматолози едно и също знаят... Последния път, когато ходих дори ми предписа нещо, което вече бях пробвала и от тогава си оебщах повече да не ходя. :(