PDA

View Full Version : Предстоящата матура по английски

KatherineSiachoque
05-18-2009, 16:22
Как сте броени часове преи тази матура? Мислите ли, че ще е трудна? Готовли ли сте? Какво очаквате да се падне на последната задачка писмо или описание? :)

TheBeliever
05-18-2009, 18:10
Добре съм. Какво значи трудна? Никога не може да си напълно готов за изпит по език. Винаги ще има дума, която да не знаеш и изречение, на което да не можеш да хванеш смисъла. А последната задача - все тая. Дали описание или писмо, в което описваш нещо - къде е разликата? Все идеята е да създадеш смислово и граматически верен текст.

afterforever
05-18-2009, 18:16
дума `уба`о, ама изречение чак

TheBeliever
05-18-2009, 18:25
Когато думата е включена във фразеолоичен израз в изречение, незнанието на тази дума води до неразбиране на изречението. Особено ако не е част от текст и нямаш контекст, който да подсказва.

AnIcHkAtA
05-18-2009, 18:38
Майка ми ще е квестор на матура по английски утре :D .Успех!

Ivalinka
05-18-2009, 19:26
ами то на последната задача са 2 варианта, така че какъв е проблемът... притеснява ме факта, че помързелувах малко :( и слушането беше прецакано миналата година.

имаше нещо подобно на това....

she didn't want to wake up
a) true
b) false
c)no information

и вярното е б. аз точно това писах, но все пак няма никаква логика. 1во... какво означава 'не иска да се събуди' абе глупости... аз като спя и си решавам кога да се събудя и кога не...

дано няма подобни тази година. :(

TheBeliever
05-18-2009, 19:35
Не е трябвало да търсиш логика, а да слушаш какво ти е дадено. За това е Listening