View Full Version : Към Анти-чалга феновете...
Не мисля, че тоя Обама е виждал голо момиче, камо ли да е**, така че BattleScarred не се извърляй. А ония мръхльо с аватара на Тато и себе си не е виждал в огледалото, така че споко ;))
Добри аргументи... :razz:
Nam3less3
08-11-2009, 21:01
На мразиш пък е едното от двете най-човешки чувства... още Ботев го е казал.
Така, че апатични, конформистки копеленца - да го духате :)Мразят тия, които имат проблеми с нещо. Явно имаш проблем с чалгарите - завист, компелски и не знам си какво.
SouthStandServiceLad
08-11-2009, 21:02
Къде са ти аргументите след моя пост бе интелигентния ?
Nam3less3
08-11-2009, 21:02
Ще цитира той за кухнята, ножа, вените...
Най-обичам хора, които във форумите обясняват какъв потенциал имат и какви са капацитети в живота, а после не може да си защити мнението, а само пляска глупостите, които знае ограниченото му същество. Яко клишета...За какво му е да си защитава мнението? Той си знае, че е прав. За да се доказва пред теб ли? На никой не му пука за тоя спор.
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 21:03
Имам проблеми с общетсвото и поп културата, което обхваща и чалгарите :)
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 21:04
За какво му е да си защитава мнението? Той си знае, че е прав. За да се доказва пред теб ли? На никой не му пука за тоя спор. Явно те интересува щом продължаваш да пишеш, въпреки, че вече няколко пъти спомена, че ще се оттеглиш...
SouthStandServiceLad
08-11-2009, 21:04
За какво му е да си защитава мнението? Той си знае, че е прав. За да се доказва пред теб ли? На никой не му пука за тоя спор.
Колко си голям може ли да те попитам ? Това може да го каже само някой в 3-ти клас евентуално. ( не схващай буквално думите ми и не ми обяснявай, че не си 3-ти клас, щото ще предизвикаш бум на самоубийствата )
Nam3less3
08-11-2009, 21:05
Имам проблеми с общетсвото и поп културата, което обхваща и чалгарите :)Аз съм част от всяка култура, където има готини хора. Поп културата обаче е най-обществената. Нямам нужда да се правя на различен, интересен, нито да изпадам в някакви стилови ограничения. Такова е обществото. И не слушам само чалга, ако това си мислиш, ами всичко(абсолютно всичко).
Къде са ти аргументите след моя пост бе интелигентния ?
Чети от 11 страница насам. Не са ми толкова много и толкова дълги мненията, за да ги повтарям.
П.С.: И не страдам от логорея, за да повтарям нещо по 5 пъти. Смятам, че си достатъчно интелигентен, за да вденеш това, което се опитах да кажа и, което един друг индивид не схвана. ;)
Имам проблеми с общетсвото и поп културата, което обхваща и чалгарите :)Аз съм част от всяка култура, където има готини хора. Поп културата обаче е най-обществената. Нямам нужда да се правя на различен, интересен, нито да изпадам в някакви стилови ограничения. Такова е обществото. И не слушам само чалга, ако това си мислиш, ами всичко(абсолютно всичко).
Сега пак ще почне със старата песен, че си музикален пумяр, който няма обща култура и не си е изградил такава. А на бас? :lol:
Nam3less3
08-11-2009, 21:09
За последните 4 мнения на миналата страница - моето мнение е чисто човешко и универсално; продължавам да пиша, защото ми е интересно, не че ми пука; на 19 съм; в селата има по-стойностни хора от вас.
Nam3less3
08-11-2009, 21:10
Сега пак ще почне със старата песен, че си музикален пумяр, който няма обща култура и не си е изградил такава. А на бас? :lol:Предпочитам да съм такъв ако ще, вместо да съм като тия :)
@Battlescared пак си измисляш.
SouthStandServiceLad
08-11-2009, 21:11
Преди да си си променил мненията ( щото видяхме, че обичаш да го правиш, измамник прост ) само ще ти кажа, че ти говореше за ТВОИТЕ аргументи след моя пост. Не ги виждам, честно... Все тая.
Ей Тато, я кажи пък ти сега, кво толкова всичко слушаш маминия той. Слушаш 1-2 парчета от туй-онуй. Всъщност ако прочетеш поста ми ще разбереш, че той е срещу ограничението, което сами си налагате с чалгата, но си толкова прост че сигурно знаеш само "бъррр" и други подкани към стадото У селото, където живееш.
Пичове само да ви светна нещо, което се учи и разбира някъде около 3-ти клас. Спор има когато има минимум 2 страни, които спорят. Глаголът споря означава издавам мнение, подкрепено с аргументи в контра на друго такова. Аз изразих моето, за което бях брутално нападнат от хора, които нямат и на идея защо съществуват, камо ли да могат да сглобят две смислени изречения. Клишираността лъха от километри и е изключително смешно, когато не можеш да защитиш позицията си и вместо това само я обявяваш. Но да не забравяме, че пича с аватара на Тато вече ни извести, че е спечелил. Така че да му отдадеме заслуженото.
Nam3less3
08-11-2009, 21:11
За последните 4 мнения на миналата страница - моето мнение е чисто човешко и универсално; продължавам да пиша, защото ми е интересно, не че ми пука; на 19 съм; в селата има по-стойностни хора от вас.
На 19? :shock:
И все пак от две седмици сигурно те питам от къде точно си?Стара Загора. Много поздрави.
SouthStandServiceLad
08-11-2009, 21:12
Интелигентния, нека аз, по тъпичкия от теб само да ти кажа че дума в българския език "пумяр" няма. Помияр да. Това си ти. :)
Nam3less3
08-11-2009, 21:14
Преди да си си променил мненията ( щото видяхме, че обичаш да го правиш, измамник прост ) само ще ти кажа, че ти говореше за ТВОИТЕ аргументи след моя пост. Не ги виждам, честно... Все тая.
Ей Тато, я кажи пък ти сега, кво толкова всичко слушаш маминия той. Слушаш 1-2 парчета от туй-онуй. Всъщност ако прочетеш поста ми ще разбереш, че той е срещу ограничението, което сами си налагате с чалгата, но си толкова прост че сигурно знаеш само "бъррр" и други подкани към стадото У селото, където живееш.
Пичове само да ви светна нещо, което се учи и разбира някъде около 3-ти клас. Спор има когато има минимум 2 страни, които спорят. Глаголът споря означава издавам мнение, подкрепено с аргументи в контра на друго такова. Аз изразих моето, за което бях брутално нападнат от хора, които нямат и на идея защо съществуват, камо ли да могат да сглобят две смислени изречения. Клишираността лъха от километри и е изключително смешно, когато не можеш да защитиш позицията си и вместо това само я обявяваш. Но да не забравяме, че пича с аватара на Тато вече ни извести, че е спечелил. Така че да му отдадеме заслуженото.Не си налагаме ограничено с чалгата. Просто в момента преобладава, защото... дано реалния живот те научи защо. Втората част на мнението ти пак не я прочетох, не споря с такива, които постоянно обиждат, или с такива, които няма да се променят, независимо какво им кажеш.
Nam3less3
08-11-2009, 21:15
Стара Загора батееееееееееееееееееееее ееееееееееее... :razz: :razz: :razz:Нещо ти харесва градът ли :)
SouthStandServiceLad
08-11-2009, 21:16
Не бе, прочети го, има важна информация за горд Старозагорец като теб :)
Nam3less3
08-11-2009, 21:18
Не бе, прочети го, има важна информация за горд Старозагорец като теб :)Да, беше забавно и поучително. Отговорил съм вече на по-голямата част от него, но мога и да добавя, че не съм последовател на Тодор Живков. Сложих аватара, за да изкарвам предразсъдъците на хората :D А и лъха на авторитет :lol:
Сега пак ще почне със старата песен, че си музикален пумяр, който няма обща култура и не си е изградил такава. А на бас? :lol:
Не бе, вие имате адски богата музикална култура и сте слушали всичко на този свят, ама сте решили, че Андреа, Риана и Енрике Иглесиас са най-значими просто... :lol:
Абе ти малоумен ли си? Първо, хиляда пъти повторих, че не съм чалгар. Второ, не разбра ли, че не само музиката, която слушаш ти е върхът и е най-качествената. Всеки изпълнител/група си има и хубави и лоши песни. Това, че стилът не ти харесва, не значи, че е лош. Или пак не схвана. Колкото деградивна е чалгата, толкова деградивен е и метъла, например. И точно в R'n'B стила и по специално Soul-а има много готини парчета, които имат смисъл. а и в крайна сметка музиката не ти е учебник по история, физика и т.н. Музиката е, за да се забаваляваш, а всеки се забавлява по различен начин. Ако за един това е да се надруса, за друг това е да танцува, ако за един е да крещи и да тресе глава, за друг е да се събере с приятели и да си говори с тях. Хипер идиотско е да съдиш хората и техните интелектуални възможности по това, което слушат. На мен ми е все едно кой какво слуша, стига да не ми нарушава личното пространство. А това, че вие сте нарочили чалгарите, защото културата им била деструктивна, дегенератната и не знам каква изобщо не е оправдание. Има още куп песни и изпълнители от други стилове, които не произвеждат нищо поучително. Защо не плюете и тях, щом това са ви аргументите? :)
Nam3less3
08-11-2009, 21:21
Страшен град... велики кръчми, абсолютните селяни по улиците, великолепен диалект и да не забравя... ходих и в нещо като клуб/диско (ообърках се да ви кажа), което беше на 4-ия етаж в някаква сграда... и се качвах със соц. асансьор до него... :lol: :lol: :lol:
Ще пукна от смях само като се сетя...Пак не си уличил местата или хората. Те селяните са навсякъде(и в София, ма тва е друга тема). Страхотен град си е между другото, с добре устроен център, и има доста други предимства.
Nam3less3
08-11-2009, 21:22
Осъзнавам, че мнението ми за Стара Загора е базирано само на няколко кратки разходки из централната част на града и подозирам, че в покрайнините щях да срещна доста по-интересни обекти, но какво да се прави... бях в командировка и по цял ден работех, а времето за разходки и срещи с туземното население беше само вечер...А ти откъде си? Изобщо, който и град да бях написал, същото щеше да кажеш!!
Преди да си си променил мненията ( щото видяхме, че обичаш да го правиш, измамник прост )
Кой пост съм си променил, велики мъдрецо? Или пак ти се привиждат разни неща. То си личи кой е прост по това кой раздава квалификации. Ех млади хора, а не могат да си сдържат нервите. Иди на доктор, може да ти помогне на 50 да не си една топка от разбити нерви. ;)
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 21:22
Мненията ви са чисто промити от всякаква оригинална мисъл, всичко е посято, насадено и прихванало точно както го искат. Като излязъли от романа 1984 на Оруел сте... Наистина не мога да разбера как може да си млад и да не си ядосан на нещо, особено в реалността, в която ние живеем... това е поп културата - социално закърняли същества, лишени от индивидуалност, научени да ходят след стадото... Щастливи сте да, щастливи сте, защото не ви достига ума да разсъждавате трезво ;)
По-добре нещастен отколкото овца!
бла-бла
Абе пъпка, ти знаеш ли изобщо каква музика слушаме?
А не можеш ли да осъзнаеш, защо точно чалгата ни пречи?
Не не мога да осъзная какво ви пречи, ако не ви я врат в ушите? Всеки има право на избор. България е демокрация. :shock:
Nam3less3
08-11-2009, 21:25
Страшен град... велики кръчми, абсолютните селяни по улиците, великолепен диалект и да не забравя... ходих и в нещо като клуб/диско (ообърках се да ви кажа), което беше на 4-ия етаж в някаква сграда... и се качвах със соц. асансьор до него... :lol: :lol: :lol:
Ще пукна от смях само като се сетя...Пак не си уличил местата или хората. Те селяните са навсякъде(и в София, ма тва е друга тема). Страхотен град си е между другото, с добре устроен център, и има доста други предимства.
Разхождаш ли белият аутфит по улицата или т.нар. "тегел по главната"? :lol: :lol:Да, много забавно :lol: И не само него. Май искаше да ме наречеш "фешън", но не успя да ме заядеш за дрехите. Даже точно белите са ми любимите в момента :lol:
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 21:25
А това, че вие сте нарочили чалгарите, защото културата им била деструктивна, дегенератната и не знам каква изобщо не е оправдание. Има още куп песни и изпълнители от други стилове, които не произвеждат нищо поучително. Защо не плюете и тях, щом това са ви аргументите? :)
Географията така повелява, ако живеех в Англия например, щеше да ме боли гребена за чалгата ;)
Освен това и по другите стилове плюеме, само ни направете тема 8-)
SouthStandServiceLad
08-11-2009, 21:26
Ех Черньо тамън мислих да ти отговоря и ти пак се наака да го еба. Както и да е, ходи и си върни кратката памет, ако имаш такава и сам ще се сетиш кой пост си променил американецо :)
И така, ние не храниме нещо определено и само него. Тук темата е за чалгата и за това пишеме за чалгата. Конкретна тема за нещо конкретно. Никъде никой не е наблягал на това, че чалгата е деструктивен стил, напротив. Аз даже казах, че изгражда. Но какво... Тъй като ти си доста далеч от мисълта да хванеш и да се огледаш наоколо трябва някой като на бебе да ти върти тиквата, белким, видиш нещо освен бели звездички на син фон. Не се засягай лично, ама май виждам пряка връзка между американо-любските ти наклонности и това, че защитаваш лицемерието в поп-фолка :)
Старозагореца рулира, оставете го намира. Той почти ме убеди да съм част от готините, дето "пийват" алкохол и се веселят на ритмите на Кути и Кондьо :)
Което като офтопик ми напомня за беройските бригади, които са по голям смях дори от неймлес-а ;)
Преди да си си променил мненията ( щото видяхме, че обичаш да го правиш, измамник прост )
Кой пост съм си променил, велики мъдрецо? Или пак ти се привиждат разни неща. То си личи кой е прост по това кой раздава квалификации. Ех млади хора, а не могат да си сдържат нервите. Иди на доктор, може да ти помогне на 50 да не си една топка от разбити нерви. ;)
То си пише кога и колко пъти си си променял мненията... ;)
Да пише много ясно, че е променяно веднъж, но, ако беше толкова умен и вещ, щеше да видиш, че разликата в цитата, който е преди промяната и поста ми след промяната има разлика с едно цяло изречение, а не в букви. Но сигурно пак не ме разбра. Въпроса е, че никой не съм измамил и метАли си го бях написал така и преди промяната, така че преди да раздавата квалификации си проверявайте информацията. Направена е една промяна и тя е явна. едно изречение е. Ако бях променил първо буквата, а после изречението щеше да пише 2 промени. А сега пише една и тя не е отразена в цитата дори. Схвана ли? Прочети премисли и виж. :)
Същото се отнася и до SouthStandServiceLad, който си позволи да ме нарече измамник без да е наясно с функциите на форума и отразяването на редакциите в цитирани мнения. ;)
Nam3less3
08-11-2009, 21:30
Мненията ви са чисто промити от всякаква оригинална мисъл, всичко е посято, насадено и прихванало точно както го искат. Като излязъли от романа 1984 на Оруел сте... Наистина не мога да разбера как може да си млад и да не си ядосан на нещо, особено в реалността, в която ние живеем... това е поп културата - социално закурняли същества, лишени от индивидуалност, научени да ходят след стадото... Щастливи сте да, щастливи сте, защото не ви достига ума да разсъждавате трезво ;)
По-добре нещастен отколкото овца!Не съм част от тая култура. Знам за нея, знам и за "черните овце", мъчещи се да не са част от нея. Аз съм си просто аз, и обръщам вниманието си към по-важните неща, а не да се занимавам с досадните истории за културите. А тия работи за индивидуалността и стадото са тийнейджърски работа. Живота ви толкова ли зависи от тия глупости?
^Няма да редактирам, да не ажете, че мамя. И без това няма за какво друго да се хванете, Ентелигентните. :booooomb:
Nam3less3
08-11-2009, 21:32
Да, много забавно :lol: И не само него. Май искаше да ме наречеш "фешън", но не успя да ме заядеш за дрехите. Даже точно белите са ми любимите в момента :lol:
Леле, за какво ми е да те наричам фешън?
То подобни дрехи са достатъчно показателни какъв невероятен вкус имаш, за да имам правото да те нарека както и да е...Нямам думи вече. Бил съм с тия дрехи, щото съм нямал вкус... Ще ме уморите, дайте ваши снимки да видим вашия висш моден вкус?
Мненията ви са чисто промити от всякаква оригинална мисъл, всичко е посято, насадено и прихванало точно както го искат. Като излязъли от романа 1984 на Оруел сте... Наистина не мога да разбера как може да си млад и да не си ядосан на нещо, особено в реалността, в която ние живеем... това е поп културата - социално закурняли същества, лишени от индивидуалност, научени да ходят след стадото... Щастливи сте да, щастливи сте, защото не ви достига ума да разсъждавате трезво ;)
По-добре нещастен отколкото овца!Не съм част от тая култура. Знам за нея, знам и за "черните овце", мъчещи се да не са част от нея. Аз съм си просто аз, и обръщам вниманието си към по-важните неща, а не да се занимавам с досадните истории за културите. А тия работи за индивидуалността и стадото са тийнейджърски работа. Живота ви толкова ли зависи от тия глупости?
Явно, че да! За съжаление....
SouthStandServiceLad
08-11-2009, 21:34
Всъщност не. За да не се хабиш да говориш простотии ще ти кажа. И ние сме обикновени хора. Като теб. Интересуваме се от разни неща, ти не се интересуваш от тях - ОК. Проблема знаеш ли къде е ? Проблема е, че има тема, където мога да си изразя свободно мнението. Направих го. Даже го аргументирах. А ти, точно ти Неймлес ме нарече нещастник, имайки предвид обратното на щастлив, което те прави не просто КРЕТЕН И ПОЛУИДИОТ, но и неграмотен кретен и полу-идиот ;) Помолих ви за аргументи относно вашата страна и тази дискусия щеше да се развие по друг начин, ако го бяхте направили, но вие решихте да се правите на по умни от колкото сте и по този начин се направихте за посмешище пред половината форум. Аплодисменти, надявам се да сте доволни от този си "ачийвмънт" ;)
То си пише кога и колко пъти си си променял мненията... ;)
Да пише много ясно, че е променяно веднъж, но, ако беше толкова умен и вещ, щеше да видиш, че разликата в цитата, който е преди промяната и поста ми след промяната има разлика с едно цяло изречение, а не в букви. Но сигурно пак не ме разбра. Въпроса е, че никой не съм измамил и метАли си го бях написал така и преди промяната, така че преди да раздавата квалификации си проверявайте информацията. Направена е една промяна и тя е явна. едно изречение е. Ако бях променил първо буквата, а после изречението щеше да пише 2 промени. А сега пише една и тя не е отразена в цитата дори. Схвана ли? Прочети премисли и виж. :)
Същото се отнася и до SouthStandServiceLad, който си позволи да ме нарече измамник без да е наясно с функциите на форума и отразяването на редакциите в цитирани мнения. ;)
По-добре ти се запознай с функциите на форума и разбери какво отразяват промените.. промяната на мнение може да е буква, добаваня или изтриване на знак/буква/изречение, смяна на шрифт и т.н. 1 промяна на мнение означава, че след пускането на даденият пост, ти си натиснал бутон Edit, извършил си каквито промени си направил и после си натиснал Прати.
;)
Ма ти верно си много тъп. Пак не разбра. Пише ЕДНА промяна. Виж цитата на моя пост, в който тя не е отразена и забележи, че липсва едно изречение. Това изречение е добавено при промяната. Как буквата ще се смени, а изречението няма да се появи в цитата? Аз да не съм факир? Схвана ли или още да пояснявам. И после SouthStandServiceLad ще лъже и ще твърди, че ме видял как съм го бил сменял и ще ме нарича измамник. Айде мислете малко с тия глави. :x
Nam3less3
08-11-2009, 21:37
Да, много забавно :lol: И не само него. Май искаше да ме наречеш "фешън", но не успя да ме заядеш за дрехите. Даже точно белите са ми любимите в момента :lol:
Леле, за какво ми е да те наричам фешън?
То подобни дрехи са достатъчно показателни какъв невероятен вкус имаш, за да имам правото да те нарека както и да е...Нямам думи вече. Бил съм с тия дрехи, щото съм нямал вкус... Ще ме уморите, дайте ваши снимки да видим вашия висш моден вкус?
Ама ти имаш вкус и то невероятен... не мога да разбера какво те притеснява в моят пост :)Пишеш го по ироничен начин. Убеден съм, че и теб те радват тия дрехи, но заради "спора" ги иронизираш. Това не е обективно. Не си видял и белите обувки, не случайно си взех всичко бяло, защото ми отива на "телесните цветове" :lol:
SouthStandServiceLad
08-11-2009, 21:37
Обама за друга промяна ставаше дума, ходи пий една вода и се успокой малко лъжливо пуберче такова :)
Явно, че да! За съжаление....
Номера е, че нямате собствено мнение и съзнание, а сте конформисти и мишки, които ги е страх да упражнят независима мозъчна дейност. :)
Поредната култуво тъпа генерализация. За орден си! Иди при президента - точно срещу ЦУМ (щом търговските центрова са ти ориентир). ;)
И не знам кое те накара да си мислиш, че не мислим и нямаме съзнание. Жалък си.
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 21:38
Не съм част от тая култура. Знам за нея, знам и за "черните овце", мъчещи се да не са част от нея. Аз съм си просто аз, и обръщам вниманието си към по-важните неща, а не да се занимавам с досадните истории за културите. А тия работи за индивидуалността и стадото са тийнейджърски работа. Живота ви толкова ли зависи от тия глупости?
Тийнейджърска работа е ако говорим за начина на обличане, за които ти много обичаш да плямпаш доколкото си спомням. Аз обаче говоря за начин на мислине, което е доста по-разлино ;)
Много държа да чуя какви са тези по важни неща? :)
И моля да се обръщате към нас като 'пънкове', не искаме да злепоставяме уважаемите метъли
:lol:
Обама за друга промяна ставаше дума, ходи пий една вода и се успокой малко лъжливо пуберче такова :)
Тъпако, точно за метАл ставаше въпрос. Какво съм променял? Иди и засечи цитата на мнението, мнението, открий разликата и виж колко пъти е променяно, лъжлив селянин такъв. Много обичам да си ги смучете от пръстите. :lol:
Nam3less3
08-11-2009, 21:40
Всъщност не. За да не се хабиш да говориш простотии ще ти кажа. И ние сме обикновени хора. Като теб. Интересуваме се от разни неща, ти не се интересуваш от тях - ОК. Проблема знаеш ли къде е ? Проблема е, че има тема, където мога да си изразя свободно мнението. Направих го. Даже го аргументирах. А ти, точно ти Неймлес ме нарече нещастник, имайки предвид обратното на щастлив, което те прави не просто КРЕТЕН И ПОЛУИДИОТ, но и неграмотен кретен и полу-идиот ;) Помолих ви за аргументи относно вашата страна и тази дискусия щеше да се развие по друг начин, ако го бяхте направили, но вие решихте да се правите на по умни от колкото сте и по този начин се направихте за посмешище пред половината форум. Аплодисменти, надявам се да сте доволни от този си "ачийвмънт" ;)Както написах, с мнението си обиди много хора, включително и мене, макар че не съм само чалгар. Досега написах, каквото трябва. Прочети внимателно всичко, и мисля, че ще ти стане ясно. То от толкова много мнения се объркаха нещата.
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 21:42
Тъпако, точно за метАл ставаше въпрос. Какво съм променял? Иди и засечи цитата на мнението, мнението, открий разликата и виж колко пъти е променяно, лъжлив селянин такъв. Много обичам да си ги смучете от пръстите. :lol:
Смехурко, изобщо не ни дреме за дебелашките ти шеги... не сме метАли, малката ти главица не може ли да разбере, че хората не се делят само на метъли и чалгари и че всеки, който плюе чалгата непременно не е метъл?
SouthStandServiceLad
08-11-2009, 21:42
Освен, че си чалгар разбрахме, че си овчар и селтак ;) Заеби тая работа... Айде да си лягаме, че стана утре.
Обама, мери си приказките :)
Nam3less3
08-11-2009, 21:44
Не съм част от тая култура. Знам за нея, знам и за "черните овце", мъчещи се да не са част от нея. Аз съм си просто аз, и обръщам вниманието си към по-важните неща, а не да се занимавам с досадните истории за културите. А тия работи за индивидуалността и стадото са тийнейджърски работа. Живота ви толкова ли зависи от тия глупости?
Тийнейджърска работа е ако говорим за начина на обличане, за които ти много обичаш да плямпаш доколкото си спомням. Аз обаче говоря за начин на мислине, което е доста по-разлино ;)
Много държа да чуя какви са тези по важни неща? :)
И моля да се обръщате към нас като 'пънкове', не искаме да злепоставяме уважаемите метъли
:lol:Все пак не започнах аз темата за дрехите, но няма значение. В живота съм се абстрахирал от тийнейджърските глупости за култури и т.н. По-важни неща са ученето, работата, информацията, семейството, любовта и т.н. Ясни са ми повечето теми тука, за това почнах да се интересувам от всичко. От гледането на хубави филми до религията :D Но това не ми пречи да водя "нормален тийнейджърски живот", неангажиращ, с много прията и забавна компания на маса с чалга. Това съм го обяснявал десетки пъти сигурно защо в другите теми.
^ Ние да не сме врачки и да знаем какви промени си правил - има ли го, че си променял? Има го, можеш да промениш всичко...
Затова не си позволявай да ме наричаш тъп, защото досега спазвахме добрият тон на дискусията и не се впусках в някакви лични квалификации, все пак имам някакво възпитание, а и са ме учили, че когато някой не може да се аргументира и губи спор, започва да се изнервя и да обижда опонентите си...
Леле ти не само, че си тъп.
Чети и мисли:
Мнението ми е променено само веднъж. Виж в едно от следващите мнения, че е цитиран моя пост. В него
няма едно изречение от променения ми пост, но думата метАл е с А. Това изречение, което не е отразено в поста, как се е появило? С тази една промяна. И как може да ме обвинявате, че съм лъгал при положение, че ясно се вижда, че цитата е преди тази промяна. За да беше излязло А-то в цитата променено от мен, трябваше да излезе и добаването изречение. Него го няма, а цитата е променян само веднъж. Офф, абе какво ли ти обяснявам, като пак няма да стоплиш. И какво не раздаваш квалификации като в един от предните си постове ни наричаш пумяри без култура. Айде не лъжи.
Nam3less3
08-11-2009, 21:47
Пишеш го по ироничен начин. Убеден съм, че и теб те радват тия дрехи, но заради "спора" ги иронизираш. Това не е обективно. Не си видял и белите обувки, не случайно си взех всичко бяло, защото ми отива на "телесните цветове" :lol:
Много ме радват дрехите ти, аз това ти повтарям цяла веер, а ти се чудиш къде да търсиш ирония, сарказъм... направо съм ти обиден.
А на телесните ти сокове отиват ли ти или само на цветовете? :lol:
Видях, че един напуска темата засега. Е, утрото е по-мъдро от вечерта, нека като стане, да прочете наново и внимателно всичко, че да вникне в това, което искаме да обясним.
Мисля, че достатъчно защитих чалгата и мойте "събратя", самият живот ги защитава. Каня ви на "маса" с тях, другото тука са празни приказки :D
SouthStandServiceLad
08-11-2009, 21:49
Обама, за последен път информирам интелигентната ти персона, че дума "пумяр" и нейното множествено число "пумяри" няма в българския език. Има ПОМИЯР и ПОМИЯРИ, което пряко се отнася до твоето съществуване и на съмишленика от Стара Загора.
Освен, че си чалгар разбрахме, че си овчар и селтак ;) Заеби тая работа... Айде да си лягаме, че стана утре.
Обама, мери си приказките :)
А ти квалификациите без да ти е проверена информацията, защото да обвиняваш в лъжа, лъжейки ти самия е далече от ценностите, които защитаваш. ;)
Nam3less3
08-11-2009, 21:50
бла-бла
Да живеят клишетата, но недей да лъжеш, че информацията ти е приоритет, защото си забил нос в гъза си и упорито отказваш да го извадиш от там... :)Не лъжа. Вадите си грешни изводи за мен, само защото не отказвам да слушам чалга. Вече всичко май казах. Та последни обвинения чакам, или напускам съдебната зала :lol:
Подкрепям всяко мнение на amk933.
Обама, за последен път информирам интелигентната ти персона, че дума "пумяр" и нейното множествено число "пумяри" няма в българския език. Има ПОМИЯР и ПОМИЯРИ, което пряко се отнася до твоето съществуване и на съмишленика от Стара Загора.
Не съм ти роднина (помияр), така че да не се обиждаме. ;)
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 21:52
Все пак не започнах аз темата за дрехите, но няма значение. В живота съм се абстрахирал от тийнейджърските глупости за култури и т.н. По-важни неща са ученето, работата, информацията, семейството, любовта и т.н. Ясни са ми повечето теми тука, за това почнах да се интересувам от всичко. От гледането на хубави филми до религията :D Но това не ми пречи да водя "нормален тийнейджърски живот", неангажиращ, с много прията и забавна компания на маса с чалга. Това съм го обяснявал десетки пъти сигурно защо в другите теми.
И това, мили деца, е формулата за превръщане в безполезна гнида... псевдо-интелектуалец и дръвен философ. Да правилно сте разбрали! И трите едновеременно! Започнете още утре... =D>
Все пак не започнах аз темата за дрехите, но няма значение. В живота съм се абстрахирал от тийнейджърските глупости за култури и т.н. По-важни неща са ученето, работата, информацията, семейството, любовта и т.н. Ясни са ми повечето теми тука, за това почнах да се интересувам от всичко. От гледането на хубави филми до религията :D Но това не ми пречи да водя "нормален тийнейджърски живот", неангажиращ, с много прията и забавна компания на маса с чалга. Това съм го обяснявал десетки пъти сигурно защо в другите теми.
И това, мили деца, е формулата за превръщане в безполезна гнида... псевдо-интелектуалец и дръвен философ. Да правилно сте разбрали! И трите едновеременно! Започнете още утре... =D>
По-добре това, от колкото наркоманясала, всичко-и-всеки-мразеща, пънкарска откачалка. :?
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 21:54
Аз съм стрейт едж пънк, пелтекче... не пуша, не друсам и не близвам алкохол - сега разбра ли защо съм толкова кисел? ;)
SouthStandServiceLad
А, радвам се, че най-накрая научи думичката, само че за втори и последен път те предупреждавам да си мериш приказките :) Не разчитай на анонимност във форума :)
Айде, аз ви изоставям за сега :) Благодаря за забавното време, което ми осигурихте чрез вашите постове, беше ми пределно смешно.
Nam3less3
И това, мили деца, е формулата за превръщане в безполезна гнида... псевдо-интелектуалец и дръвен философ. Да правилно сте разбрали! И трите едновеременно! Започнете още утре... =D>А ти какъв си? Първо виж себе си колко си зле, после критикувай другите.
Nam3less3
08-11-2009, 21:56
Аз съм стрейт едж пънк, пелтекче... не пуша, не друсам и не близвам алкохол - сега разбра ли защо съм толкова кисел? ;)Какъвто и да си, какво се месиш и критикуваш останалите? Или много си се загрижил за горките тийнейджъри?
А, радвам се, че най-накрая научи думичката, само че за втори и последен път те предупреждавам да си мериш приказките :) Не разчитай на анонимност във форума :)
Айде, аз ви изоставям за сега :) Благодаря за забавното време, което ми осигурихте чрез вашите постове, беше ми пределно смешно.
А ти внимавай със заплахите, защото, не знаеш кой съм, какъв съм и защо съм. И в крайна сметка до Америка ли ще литнеш да ме поздравиш? В България достатъчно хора се грижат за моята сигурност по ред причини. ;)
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 21:57
загрижен съм разбира се, колкото и да мразя обществото, все пак обичам хората и родината си и искам някои ден децата ми да живеят в една приятна за живот и красива България, обаче такива като вас пречат на мечтите ми :)
По-добре това, от колкото наркоманясала, всичко-и-всеки-мразеща, пункарска откачалка. :?
Много ясно...
Само да те питам, ти в интернет си много корав, ама наркомани виждал ли си?
Да, за съжаление. ;)
Nam3less3
08-11-2009, 21:59
Айде, аз ви изоставям за сега :) Благодаря за забавното време, което ми осигурихте чрез вашите постове, беше ми пределно смешно.Точно ти, който с първия си пост в темата най-малко си мереше приказките, си последният, който трябва да го казва. :lol:
Щом ти е било забавно но нищо ново не си научил, явно няма смисъл да се спори с тебе.
А ти внимавай със заплахите, защото, не знаеш кой съм, какъв съм и защо съм. И в крайна сметка до Америка ли ще литнеш да ме поздравиш? В България достатъчно хора се грижат за моята сигурност по ред причини. ;)
ААааааааааааааааааааааааа аааа,
сега разбрах защо само за наркотици говориш, та ти се друсаш и то с нещо много некачествено... :lol:
Щом така мислиш - твой си проблем. Ако искаш вярвай. И все пак не аз заплашвам. ;)
Nam3less3
08-11-2009, 22:01
загрижен съм разбира се, колкото и да мразя обществото, все пак обичам хората и родината си и искам някои ден децата ми да живеят в една приятна за живот и красива България, обаче такива като вас пречат на мечтите ми :)Щом такива като нас ти пречат, явно за нищо не си загрижен.
загрижен съм разбира се, колкото и да мразя обществото, все пак обичам хората и родината си и искам някои ден децата ми да живеят в една приятна за живот и красива България, обаче такива като вас пречат на мечтите ми :)
Да не се обвиняваме така. Аз на България не преча. До 2-3 години няма да ми се налага и да се връщам повече. ;)
Nam3less3
08-11-2009, 22:03
Аз съм стрейт едж пънк, пелтекче... не пуша, не друсам и не близвам алкохол - сега разбра ли защо съм толкова кисел? ;)Какъвто и да си, какво се месиш и критикуваш останалите? Или много си се загрижил за горките тийнейджъри?
Селски, ти тъп ли си или си откровено прост?
Това ти мнение надмина и най-смелите ми мечти за това колко жалък може да е един чалгар... :) :lol: Ти май само пишеш, без да проумяваш или разбираш това, което другите казват. С грешно мислене си, но няма да си признаеш или да си вземеш поука.
Щом така мислиш - твой си проблем. Ако искаш вярвай. И все пак не аз заплашвам. ;)
Не, не... нас ни е много страх, съжалявам, че влязохме в конфронтация с ваше величество... :razz:
Изобщо не се мисля за нещо повече. ;) Явно, че ти имаш някакви комплекси. И пак казвам, че не аз заплашвах и не аз започнах с квалификациите. Или не помниш?
Nam3less3
08-11-2009, 22:06
загрижен съм разбира се, колкото и да мразя обществото, все пак обичам хората и родината си и искам някои ден децата ми да живеят в една приятна за живот и красива България, обаче такива като вас пречат на мечтите ми :)Щом такива като нас ти пречат, явно за нищо не си загрижен.
ТИ кооооооооооооооооооооооол ко си тъп, ама поне удобно пропускаш постовете, които не ти отърват, но аз ще ти напомня... :-)
Опа, аз това вече го бях писал, ама кой да чете...
Затова го написа и Саутстендсървислад, ама...
Чалгата е продукт, който се харчи, защото народа претърпява абсолютен морален и етичен колапс, чалгата е като канарчето в мината, което ни дава сигнал, че в скоро време ще има едно голямо БУМ.
Хората могат да се забавляват по много начини (даже и като нас тази вечер, докато ви се смеем на дивотиите), но когато чалгата се превърне от забавление в лайфстайл, а разликата е много малка, то тогава имаме поводи да се притесняваме. ;)Знам го това. Надявам се, че не визираш мен. Нямам такъв лайфстайл :lol:
И човека горе твърди, че му пречим. Точно пък ние от всички, които слушат чалга, най-малко го правим. Даже изобщо не го правим.
Edit: Под "ние" имам предвид себе си и amk933 който даже не слуша чалга, но това не му пречи да защитава нещо от несправедливи обвинения :D Браво на него.
Nam3less3
08-11-2009, 22:10
Окей, явно не можеш да мислиш...Какво искаш да ти напиша, за да демонстрирам "мислене"? Отпреди 10 страници на темата ви обяснявам какъв е вашият проблем.
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 22:15
И все пак 3 срещу 2 не е честно, аз ви предлагам да вербувате DJ Baloon и той е страстен защитник на чалгата, но иначе не е чалгар и не я слуша... не се ебавам, потърсете го.
Nam3less3
08-11-2009, 22:15
Ти преди да обясняваш нашите проблеми, отиди някъде и си дай сметка за твоите...
Съвсем ясно ти написахме какво ни дразни в чалгата, а твоят отговор беше, че нямаш такъв лайфстайл...
ебаси и отговора, ебаси и разбирането... дислексия ли имаш, какво е- не знам, но проблемът е сериозен и се погрижи за него. ;)Разбрах какво ви дразни, ясно ми е. И другите стилове често се превръщат в лайфстайл, не ми казвай, че са "по-малкото зло". Просто сте пристрастни, защото вкусът ви не клони към чалгата. Чалгата просто е по-масова. Аз не общувам с хора, които имат лайфстайл, свързан с някакъв музикален стил. Затова и защитавах чалгата досега. Обясних какво имам предвид нея и защо.
Nam3less3
08-11-2009, 22:16
И все пак 3 срещу 2 не е честно, аз ви предлагам да вербувате DJ Baloon и той е страстен защитник на чалгата, но иначе не е чалгар и не я слуша... не се ебавам, потърсете го.Мисля, че е късно. Не вярвам да има нещо по темата, което да не е споменато, а и наближава краят. :D
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 22:18
Мисля, че иронията в Стара Загора все още е мистерия или просто не са издавали тълковен речник от няколко века насам :lol:
ТИ кооооооооооооооооооооооол ко си тъп, ама поне удобно пропускаш постовете, които не ти отърват, но аз ще ти напомня... :-)
Опа, аз това вече го бях писал, ама кой да чете...
Затова го написа и Саутстендсървислад, ама...
Чалгата е продукт, който се харчи, защото народа претърпява абсолютен морален и етичен колапс, чалгата е като канарчето в мината, което ни дава сигнал, че в скоро време ще има едно голямо БУМ.
Хората могат да се забавляват по много начини (даже и като нас тази вечер, докато ви се смеем на дивотиите), но когато чалгата се превърне от забавление в лайфстайл, а разликата е много малка, то тогава имаме поводи да се притесняваме. ;)Знам го това. Надявам се, че не визираш мен. Нямам такъв лайфстайл :lol:
И човека горе твърди, че му пречим. Точно пък ние от всички, които слушат чалга, най-малко го правим. Даже изобщо не го правим.
Edit: Под "ние" имам предвид себе си и amk933 който даже не слуша чалга, но това не му пречи да защитава нещо от несправедливи обвинения :D Браво на него.
Да, не слушам чалга, но нямам проблем с нея. И на купон да съм пак не ми пречи - да слушат хората каквото искат. А и не отивам на купона заради музиката, а заради хората. Аз като съм си в нас, си слушам моето без да прече на никого и без да го натяквам. Не ми пречат чалгари, не ми пречат скинари, не ми пречат пънкари, не ми пречат метъли, не ми пречат скейтъри, не ми пречат размъкнати, вталени и т.н. Дразня се на хората, които квалифицират хора според музиката, която харесват, дразня се на хората, които лъжа, дразня се на хората, които заплашват, защото нямат аргументи. Дразня се и на тези, които ми нарушават личното пространство, натрапвайки тяхната музика. И не, не смятам, че чалгата ще доведе до нещо хубаво България, не заради друго, а просто, защото както и на всички други стилове държава не се гради. Всеки има право да слуша, каквото и както си иска, стига да не пречи на другите и да не им го навира в очите. Всеки има право да се забавлява както иска и никой не е в състояние да го спре, дори омразата на разни хора и групи от хора. И не мога да разбера само едно защо вместо да вкарват този негативизъм в обиди и квалификации, не си пуснете това, което ви харесва и не оставите отсрещните намира. Нито те ще спрат да слушат чалга, нито вие пънк, метъл, поп, рап, хаус и кой каквото си слуша. Никой нищо не печели от този спор, нито темата ще сложи край на съществуването на единия или другия вид музика. ;)
Nam3less3
08-11-2009, 22:22
Ти преди да обясняваш нашите проблеми, отиди някъде и си дай сметка за твоите...
Съвсем ясно ти написахме какво ни дразни в чалгата, а твоят отговор беше, че нямаш такъв лайфстайл...
ебаси и отговора, ебаси и разбирането... дислексия ли имаш, какво е- не знам, но проблемът е сериозен и се погрижи за него. ;)Разбрах какво ви дразни, ясно ми е. И другите стилове често се превръщат в лайфстайл, не ми казвай, че са "по-малкото зло". Просто сте пристрастни, защото вкусът ви не клони към чалгата. Чалгата просто е по-масова. Аз не общувам с хора, които имат лайфстайл, свързан с някакъв музикален стил. Затова и защитавах чалгата досега. Обясних какво имам предвид нея и защо.
Не, не си схванал... твърде си повърхностен явно. Вече ми е не тъпо, ами и тъжно да пиша тук, просто губя вяра в човешките възможности, когато се сблъскам с такава стена от тъпота... :(Вашият живот явно зависи от чалгата и лайфстайла, какво по-повърхностно от това. Аз отдавна съм се отчаял от хората, а тази тема е поредното доказателство за човешкото невежество.
Само мнения като на amk933 са светлина в тунела.
Nam3less3
08-11-2009, 22:25
Мисля, че иронията в Стара Загора все още е мистерия или просто не са издавали тълковен речник от няколко века насам :lol:В Стара Загора знаем как да живеем, без да имаме проблеми с "лайфстайлове" и култури. За вас това сякаш е най-важното :lol:
Nam3less3
08-11-2009, 22:26
Защото, драги ми илитерате, чалгата е символ...Ах, любимата ми дума. Зависи как я тълкуваш. За теб може да е световен проблем, за мен е дребен детайл, както всеки останал музикален стил.
Nam3less3
08-11-2009, 22:29
ехххх, ако можеше да надскочиш възможностите си и да осъзнаеш символ на какво е чалгата и защо я ненавиждаме...Малко поне се досещам. Но не знам защо ненавиждате всеки, който я слуша, дори и мен. Както виждаш, за мен чалгата е дребна подробност, на която не обръщам много внимание(освен в тая тема) :D
Edit: А, да не е символ на селяния, духовен и морален упадък, ориентализъм и не знам си още какво?
ехххх, ако можеше да надскочиш възможностите си и да осъзнаеш символ на какво е чалгата и защо я ненавиждаме...
Символ пак е въпрос на личностно възприятие. И това, че определна група изпълнители е наложила определен образ, това не значи, че той важи за цялото. И например, ако за теб чалгата е символ на висша селяния и простотия, за друг е символ на веселие. ;) Не съди хората по личностните си разбирания за нещо. Това е все едно да кажеш, че всички рапъри се друсат, защото са арестували Еминем с дрога. ;)
Nam3less3
08-11-2009, 22:33
ехххх, ако можеше да надскочиш възможностите си и да осъзнаеш символ на какво е чалгата и защо я ненавиждаме...
Символ пак е въпрос на личностно възприятие. И това, че определна група изпълнители е наложила определен образ, това не значи, че той важи за цялото. И например, ако за теб чалгата е символ на висша селяния и простотия, за друг е символ на веселие. ;) Не съди хората по личностните си разбирания за нещо. Това е все едно да кажеш, че всички рапъри се друсат, защото са арестували Еминем с дрога. ;)На веселие. И ми е забавно как някой имат против това. За някой чалгата е лайфстайл, за други дребен детайл.
Nam3less3
08-11-2009, 22:35
Доста елементарни сравнение и умозаключения... мисля, че бяхме доста изчерпателни в предишни постове... :)Колкото и да бяхте, нищо ново под слънцето. Само вие правите голяма работа от чалгата. Тя е просто незначителен музикален фон, на който се забавлвяме. Говоря за мен. Та не мисля, че заради това заслужавам да бъда порицаван.
Защо почва да ми се струва, че под чалгар визирате противните фешъни и кифли с изправена коса и два тона гел, в чиято глава спокойно може да се настани ято мравки? :-o
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 22:37
Аз пък се дразня на скапани лицемери като вас. Не може да не квалифицираш хора според музиката или начина им на обличане, когато видиш някой - искаш не искаш отначало го разграничаваш по външния му вид, изграждаш си предрасъдъци, определяш го по стила му и това е напълно норламно. Освен това пълното ви нежелание или невъзможност да водите спор е абсолютно непонятно и лъжа на невежество. Още от Древността се казва, че в спора се ражда истината. Нямата елементарни познания по аргументация(всичките ви аргументи до момента са псевдо). Крайната цел на спора е не да се накара някой да спре да слуша каквото и да е, а спора да се надрастне, само така се постига развитие...
Nam3less3
08-11-2009, 22:39
Аз пък се дразня на скапани лицемери като вас. Не може да не квалифицираш хора според музиката или начина им на обличане, когато видиш някой - искаш не искаш отначало го разграничаваш по външния му вид, изграждаш си предрасъдъци, определяш го по стила му и това е напълно норламно. Освен това пълното ви нежелание или невъзможност да водите спор е абсолютно непонятно и лъжа на невежество. Още от Древността се казва, че в спора се ражда истината. Нямата елементарни познания по аргументация(всичките ви аргументи до момента са псевдо). Крайната цел на спора е не да се накара някой да спре да слуша каквото и да е, а спора да се надрастне, само така се постига развитие...В спора не се ражда истината, поне не за повечето хора. Стига с тая аргументация, тука сяшак живота ми зависи от това. Не приключихме ли темата вече? Само чакам отговор защо трябва да бъда обиждан заради това, че слушам чалга.
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 22:40
Колкото и да бяхте, нищо ново под слънцето. Само вие правите голяма работа от чалгата. Тя е просто незначителен музикален фон, на който се забавлвяме. Говоря за мен. Та не мисля, че заради това заслужавам да бъда порицаван.
Щом е толкоа незначителен фон, защо тогава не може да бъде заменена с всяка друга музика... защо толкова ли е капризно това 'на маса'?
Nam3less3
08-11-2009, 22:41
Колкото и да бяхте, нищо ново под слънцето. Само вие правите голяма работа от чалгата. Тя е просто незначителен музикален фон, на който се забавлвяме. Говоря за мен. Та не мисля, че заради това заслужавам да бъда порицаван.
Щом е толкоа незначителен фон, защо тогава не може да бъде заменена с всяка друга музика... защо толкова ли е капризно това 'на маса'?Това не мога да ви го обясня с думи. Тук става въпрос за емоции, компания, среда, атмосфера, общество, дух и т.н.
Ами колкото за вас нашите аргументи са псевдо, толкова и за нас вашите. А и кой започна с обидите и квалификациите, да напомня? Така ли се ражда истината? :? Аз нямам нищо против да споря и до утре, ако се спазва добрия тон и не се обижда. ;) А и аз изрично подчертах, че всичко е наред, ако не ти се вре в очите. Какво ми пречи да съм приятел с някой, който слуша чалга, ако не ми я натяква? Същото важи и за метъл, пънкар, скинар и т.н. И не не деля хората по външния вид! Казвам го съвсем честно. За мен много по важно е да мога да завържа един разговор, да мога да си говоря и да обменям информация нормално. А това далеч не се определя от стила музика (изключвам кифли, фешъни и разни други такива, в чиито глави дори елементарните функции на човешко мислене са закърнели). :)
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 22:43
В спора не се ражда истината, поне не за повечето хора. Стига с тая аргументация, тука сяшак живота ми зависи от това. Не приключихме ли темата вече? Само чакам отговор защо трябва да бъда обиждан заради това, че слушам чалга.
Аз защо трябва да съм порицаван, че се друсам всеки път щом някой разбере, че слушам пънк? Защото така съм избрал и си търпя последствията, така и ти си избрал да слушаш чалга и ще търпиш...
Iron Cross - Crucified
Nam3less3
08-11-2009, 22:45
Доста елементарни сравнение и умозаключения... мисля, че бяхме доста изчерпателни в предишни постове... :)Колкото и да бяхте, нищо ново под слънцето. Само вие правите голяма работа от чалгата. Тя е просто незначителен музикален фон, на който се забавлвяме. Говоря за мен. Та не мисля, че заради това заслужавам да бъда порицаван.
Символ, момченце, символ... бих казал и алегория, но знам, че съвсем няма да ме разбереш. Твърде си зает да поставяш себе си в центъра на нищожната ти вселена, за да успееш да възприемеш идея, която има някакъв обхват. :)Не мисля, че имам нужда от тая идея. Така стабилно съм се забавлявал с весели и точни компании на фона на чалгата, че цялата тема е несериозна за мен, това, мисля че си личи :D
Реален живот > всичко останало.
В спора не се ражда истината, поне не за повечето хора. Стига с тая аргументация, тука сяшак живота ми зависи от това. Не приключихме ли темата вече? Само чакам отговор защо трябва да бъда обиждан заради това, че слушам чалга.
Аз защо трябва да съм порицаван, че се друсам всеки път щом някой разбере, че слушам пънк? Защото така съм избрал и си търпя последствията, така и ти си избрал да слушаш чалга и ще търпиш...
Iron Cross - Crucified
Има огромна разлика между това да слушаш чалга и да се друсаш. Ако не я правиш жалко. Най-малкото, ако чалгата беше толкова вредна, щеше да е забранена от закона. ;)
Nam3less3
08-11-2009, 22:46
Iron Cross - CrucifiedАз нямам предразсъдъци към музикален стил или хората, които го слушат. Няма какво да търпя, защото не ми въздействате по никакъв начин, просто от любопитство пиша тук. И мисля, че ми видя профила. Ако още страдаш от предразсъдъци, приятна вечер.
Тук се твърдеше, че абсолютно всеки, дръзнал да слуша чалга, бил прост. Ами най-противното и малоумно изказване ever.
Nam3less3
08-11-2009, 22:50
Еми това е...
твоят живот е просто да се забавляваш.. да консумираш и да се забавляваш, без да можеш да видиш една по-голяма картина.
Не съм учуден, толкова са ти възможностите :)Забавлението е свързано с консумиране. Поне това, за което ти говоря. Вече ти споменах какви песни слушам и как се забавлявам "по другия начин". Голямата картина съм я видял отдавна, затова. А ти религиозен ли си? Ако не си, не ми говори за това.
RichKidsOnLSD
08-11-2009, 22:53
Iron Cross - Crucified
Има огромна разлика между това да слушаш чалга и да се друсаш. Ако не я правиш жалко. Най-малкото, ако чалгата беше толкова вредна, щеше да е забранена от закона. ;) Съпоставката не е между дрогата и чалгата бе, просто не е сериозно да не можеш да разбереш какво казвам в предния ми пост, но аз ще опитам още веднъж - слушам пънк - мислят ме за наркоман, слушаш чалга - не те смятат за много умен(не говоря за интелигентен, ерудиран, начетен, а за умението да разсъждаваш трезво сам, да възпроизвеждаш оригинални мисли чрез натрупаното познание и опит, а не просто да си тъп зубрач, който повтаря механично без да влага смисъл)
Nam3less3
08-11-2009, 22:55
Говориш за хора с досадните предаразсъдъци. Избийте си ги от главата, или поне тия по-общи такива.
Еми точно там е проблемът. Че нито аз, нито Nameless сме квалифицирали някой като наркоман, докато вие не спирате да натяквате, че сме тъпи. ;) И аз хиляда пъти повторих точно обратното на това което ти каза: Хората не трябва да се делят на умни и тъпи по това, което слушат, защото това е много лъжливо! :)
^П.С.:Нито пък трябва да се делят на наркомани и ненаркомани по това, което слушат. :)
Nam3less3
08-11-2009, 23:01
Еми това е...
твоят живот е просто да се забавляваш.. да консумираш и да се забавляваш, без да можеш да видиш една по-голяма картина.
Не съм учуден, толкова са ти възможностите :)Забавлението е свързано с консумиране. Поне това, за което ти говоря. Вече ти споменах какви песни слушам и как се забавлявам "по другия начин". Голямата картина съм я видял отдавна, затова. А ти религиозен ли си? Ако не си, не ми говори за това.
Консуматор е...
абе какво ти обяснявам...
ти отъждествяващ забавлението с консумация, а после ме питаш дали съм религиозен...
аз съм потресен, колко си глупав и как не можеш да разбереш елементарни идеи...Не ти ли обясних, че не съм само консуматор? Не съм ли ти казвал каква музика слушам, и от какви текстове се интересувам, и че търся само магичните мелодии за мен? Питам за религиозността, защото може да се свърже с "голямата картина", но да не говорим на тая тема. Идейте ти са твърде елементартни.
Еми точно там е проблемът. Че нито аз, нито Nameless сме квалифицирали някой като наркоман, докато вие не спирате да натяквате, че сме тъпи. ;) И аз хиляда пъти повторих точно обратното на това което ти каза: Хората не трябва да се делят на умни и тъпи по това, което слушат, защото това е много лъжливо! :)
Ти колко пъти ни прати да се бодем или го забрави?
Не сам ви пращал да се бодете, ами го дадох като контрапункт на генерализациите които правите.
Всички чалгари са тъпи!
vs.
Всички пънкари се друсат
Това беше идеята. А естествено, че не смятам, че всички се бодете, но има една част, която го правят, както и има тъпи чалгари. И по същия начин има чалгари, които се друсат и метъли, които са тъпи. Но това съвсем не значи, че ВСИЧКИ са такива. ;)
Nam3less3
08-11-2009, 23:13
Тези елементарни идеи (не отричам, че точно тази е такава) са една лека хапка, която още не можеш да преглътнеш, не можеш даже и да разбереш за какво ти говорим... :)
Не разбираш какво символизира чалгата и защо я ненавиждаме, отказваш да погледнеш една картина, която не е твоят малък свят и нещо различно от емпиричния ти опит. Не можа да се абстрахираш от себе си, да спреш да гледаш на спора като на музикален и моден такъв, не можа да осмислиш думите символ и алегория, консуматор и конформист...
Просто нямаш нужните качества, момче, затова си се весели и се имай за необикновен човек, интелигентен и там каквото още мислиш за себе си, но точно този реален живот, който все е в 19-годишната ти уста ще ти покаже колко си посредствен... тогава обаче ще е гадно, защото няма да е форум... :)Ох, какво нареждане само. Нищо смислено не ми написа. Може и да греша, но на колкото и години да си ти, реалния живот има доста какво да те учи, определено повече, отколкото мене. Гарантирам ти го. Но не си мисли, че може да си прав, защото и не разбра това, което казвах досега. Явно нямаш нужния опит, защото който има, никога не би написал такива неща, каквито пишете вие в темата(ти и другите античалгари).
Nam3less3
08-11-2009, 23:18
:)Радвам се, че не ми отговори, и няма да има нужда да пишем повече ненужни неща.
бла-бла
Звучи добре сега, но тогава влагаше съвсем различен смисъл... даже и не знаеше като какви да ни определиш, затова и ни пращаше да се бодем под звузите на Нирвана и Мениуър... Ако Ричкидс не беше заговорил за стереотипите нямаше и да осъзнаеш какви сме.. :)
Аз винаги съм бил голям противник на генерализациите. ;) Ричкидс не ми отвори очите. Просто знам, че от всяка група има изключение и изключението има изключение и така до безкрай. И понякога това изключение може да е повече от 50%. И не знам защо толкова се нахвърлихте срещу Nameless. Определено е много далеч от образа на тъп чалгар според мен. Поне в моите очи не е такъв. :)
П.С.: Лично мнение.
SouthStandServiceLad
08-12-2009, 07:37
А ти не успя да разбереш, че в случая генерализацията не идва от това какъв стил слушате, а какво пишете от половин ден.
RichKidsOnLSD
08-12-2009, 08:48
Говориш за хора с досадните предаразсъдъци. Избийте си ги от главата, или поне тия по-общи такива.
Каза човекът, който не общува с хора, които имат лайфстайл свързан с музиката... :lol:
Усещаш ли как стандартите са двойствени, общо взето си един лъжец, които представя образ за себе си, които на него би му харесал, но е невъзможен ;)
Nam3less3
08-12-2009, 10:30
Каза човекът, който не общува с хора, които имат лайфстайл свързан с музиката... :lol:
Усещаш ли как стандартите са двойствени, общо взето си един лъжец, които представя образ за себе си, които на него би му харесал, но е невъзможен ;)Като казах не общувам с такива, значи, че хората, с които излизам сега, нито са метъли/чалгари/хаусъри по лайфстайл и всякакви такива. Това е случайно. Но това не значи, че не бих контактувал с подобни хора. Няма холямо значение. Малко хора познавам, които да имат някакъв лайфстайл свързан с музиката, защото в обкръжението ми нямаше такива.
А ти не успя да разбереш, че в случая генерализацията не идва от това какъв стил слушате, а какво пишете от половин ден.
А ти не успя да разбереш, че, ако се съдим по това, колкото за вас нашите аргументи са тъпи, толкова и за нас, вашите, но ние не казхме, че всички пънкари сте тъпи. ;) Пък и колко мозък имам аз и какво правя извън този форум няма как да знаеш най-малкото. ;)
А и не знам какво сме написали от половин ден, но ти сам каза, че не си прочел какво сме написали от преди това. А и в тази тема всеки си е зациклил на неговото и няма отказване. Така че нито ти ще промениш нечия мнение, нито аз, нито Battlescarred, нито Nameless. 8)
xHARDCANDYx
08-12-2009, 12:59
Ами опознай малко тази култура и ще разбереш..Ние не се друсаме по масите..Да ви имам забавното..
Абе хора винаги съм се чудил, кво слушате, като седнете да пиете и/или вече сте пияни ? :-o Всички питат това,когато някой каже,че не слуша чалга.
Всички знаете,че има различни хора.На едни им харесва да друсат кючеци по масите,за други това е недопустимо.
Разбирате ли,има най-различни групи и класи хора.Когато аз седна на маса ще си пусна KISS или Aerosmith или нещо друго...На мен,както и на моите приятели,в нашата компания ТОВА ни се слуша.Така се разтоварваме,така се забавляваме!
В други компании си пускат Ивана или Андреа или т.н. и те се забавляват...
Има хора,които се кефят на джаз или дори класика.
Защо претендирате,че чалгата е най-хубавата музика за маса???Има различни компании по СВЕТА...
girlstar96
08-12-2009, 17:27
Аз пък някак си все съм си мислела ,че когато човек се напие падат всички задръжки и той показва истинската си същност :-o и започва да слуша това което му харесва( макар и да не признава, дори пред себе си че е така) , даже съм ставала и свидетелка как група "метъли" след третата чашка се качват по масите и запхочват да танцуват (силно казанопо-скоро да се клатушкат) под ритама на чалгата много жалка гледка :?
А сега по темата : ми слушам това, което си слушам винаги и не разбирам какво общо има масата и алкохола с определен стил музика :)
DieselBlood
08-12-2009, 18:21
Алооооооо,какви са тия професорски теории,дето ги развивате тука бе,даеба мааму.Големи разбирачи станахте.Кой квото иска да слуша.Чалгарите не могат да накарат метълите да слушат чалга и обратното.Какво ми са разправяте тука.Всики харесва различен стил.А и по някви идеи дето бяха подхвърлени по-напред.По идеята,че чалгарите са тъпи-поне 70 % от чалгарите,които познавам,са кухи,ама,кухи лейки.Нямат грам мозък в празните си тикви,ама тръгнали да ми правят изречения за метъла.Сега по идеята,че пънковете се друсали-това,че вие познавате такива,въобще не означава,че всички са такива.Познавам доста момчета и момичета,слушащи пънк и мога да ви убедя,че има само 1 момче,което пуши цигари.Въобще за трева и какъвто и да е друг наркотик не се говори.Така,че нека прекратим този напълно безмислен спор и нека някой мод да даде ключ на тая тема.
ifilin4ica
08-12-2009, 18:28
Защо почва да ми се струва, че под чалгар визирате противните фешъни и кифли с изправена коса и два тона гел, в чиято глава спокойно може да се настани ято мравки? :-o
Не е е ли така...понятия като 'чалгар' и 'фешън' са доста тясно свързани.
И така....прочетох всичко написано днес и amk933 е прав, че всеки си тъпче на неговото. Все пак не можеш да промениш философията на един чалгар, метъл, фешън и т.н.
Аз самата няма да коментирам вече, защото в по-горни постове ме изкарахте тъпа и сдухана метълка(а не съм такава - слушам пънк и рок), която се ограничава само в един стил и която не уважава чалгарите и противната им мазна музика. :-x
А относно това, че Nam3less3 е от Стара Загора...срам срам! Аз много си го обичам града и с удоволствие си живея там :)
Едит: Долнопробната кръчма, която спомена Battlescarred, се казва "5-тият етаж"(ако става въпрос за същата) и ходих там с класа ми за края на годината и естествено останах супер разочарована :? Пускаха само чалга(и то защото 2 момичета решиха, че целият клас искал така), но няма значение.
Nam3less3
08-12-2009, 18:32
А относно това, че Nam3less3 е от Стара Загора...срам срам! Аз много си го обичам града и с удоволствие си живея там :) Какъв срам :-o Проблем ли е, че съм оттам?
SouthStandServiceLad
08-12-2009, 18:43
Проблем е, че имаш акт за раждане, но не твой, а на абсурдните здравни органи :-D
ifilin4ica
08-12-2009, 18:44
А относно това, че Nam3less3 е от Стара Загора...срам срам! Аз много си го обичам града и с удоволствие си живея там :) Какъв срам :-o Проблем ли е, че съм оттам?
Никакъв...хора като тебе много... :D Край нямате със 'смислените' си мнения, но не искам да коментирам...достатъчно се каза по темата пък и вече е банално. Стана ясно, че няма да се разберем :?
Nam3less3
08-12-2009, 18:47
Никакъв...хора като тебе много... :D Край нямате със 'смислените' си мнения, но не искам да коментирам...достатъчно се каза по темата пък и вече е банално. Стана ясно, че няма да се разберем :?Май нищо не си прочела от темата, или поне от мойте постове. Или по-вероятно не си ги разбрала. Няма други като мене, ако не си забелязала, нито съм чалгар(както вие го разбирате това), нито съм фен на някой стил. А ти сигурно си?
SouthStandServiceLad
08-12-2009, 18:52
амк933, за последен път ще се опитам да ти обясня някои неща.
Първото е очевидно. Ти не разбираш думата "спор". Тя не винаги съдържа това някой да убеди другия в противното. Спор е когато две страни излагат ЛИЧНО МНЕНИЕ + АРГУМЕНТИ. Тук идва и втория проблем. Аз изложих своето мнение плюс аргументи в онзи пост, който стана повод за разпрата сега. След това ти и момчето от Стара Загора започнахте да заливате темата с всевъзможни неща, но НИТО ЕДНО не съдържаше аргументи. На няколко места повтаряхте и преповтаряхте своето лично мнение, но нито веднъж никой от вас не пожела АРГУМЕНТИРАНО да обори онзи мой пост. Никъде никой не хвана точка по точка да каже - тук не си прав, защото така и така. И след като сега ме караш да ти обяснявам като на първолак, значи проблема не е в моя телевизор. Никой не се цани да променя твоето мнение, камо ли нечие друго. Който си е направил изводите - си ги е направил, а най-глупавото нещо, което може да се каже в случая е " всеки да си слуша квото поиска ", само по себе си е дълбоко конформистко и изключва всякакъв тип противопоставяне, което е ГРАДИВНО, а не ДЕСТРУКТИВНО.
Когато имаш едно мнение срещу себе си, което е подкрепено освен от база твърдения, но и от аргументи следва и ти да отговориш така вместо да се правиш на велик и да се опитваш да докажеш без реални действия правотата на своето мнение. Просто е плоско.
И другото нещо. Нахвърляхте някакви безумни хвърчащи обвинения. Класически начин да избегнеш тезата на опонента си е да се захванеш с това, което той е. До колкото си спомням темата е за чалгата, а не за метъла или пънка. Да не говорим колко грешно е да обсъждаш нещо, към което не си се допирал нито веднъж през живота си, а дори да си го правил е било изключително повръхностно. Не се опитвай да ме убедиш в обратното, защото ще ти покажа, че грешиш. Ако ще защитавате чалгата го правете така както трябва с тези, аргументирано, стегнато, така както аз направих със своето собствено мнение, което очевидно ви бръкна надълбоко в дупетата.
Проблема не е, че има различни хора, проблема е че хората, към които изразих отношение са абсолютно безсилни чрез силата на словото да защитат себе си и позицията, която и без да я заявявате е ясна на всички ни. Това не е комплимент обаче. И преди да си избързал Обама, не ми казвай, че ти не слушаш чалга, подчерта го няколко пъти, ако имаш желание да водиш нормален спор - води го по неговите правила. Ако наистина си толкова интелигентен за колкото се имаш трябва да имаш елементарни познания по логика, която навръзва схемата на спора.
ifilin4ica
08-12-2009, 18:55
Никакъв...хора като тебе много... :D Край нямате със 'смислените' си мнения, но не искам да коментирам...достатъчно се каза по темата пък и вече е банално. Стана ясно, че няма да се разберем :?Май нищо не си прочела от темата, или поне от мойте постове. Или по-вероятно не си ги разбрала. Няма други като мене, ако не си забелязала, нито съм чалгар(както вие го разбирате това), нито съм фен на някой стил. А ти сигурно си?
И така....прочетох всичко написано днес,
слушам пънк и рок.... после аз не съм била чела постовете :?
Та...разбрах какво си искал да кажеш, не съм тъпа :x и не съм казала, че си чалгар. Стига сте ми преиначавали думите бе, мамка му!
И да...ти си "УНИКАЛЕН"... уникално заядлив и ограничен човек, който знае само как да спори и не знае кога да отстъпи и да спре.
Nam3less3
08-12-2009, 18:56
амк933, за последен път ще се опитам да ти обясня някои неща.
...Аз лично защитавам чалгата единствено като неангажиращ стил, който е подходящ за забавление поради доста неаргументативни причини - атмосфера, емоция, компания, среда и всякакви такива. Не си ли попадал в такава ситуация? Не че струва нещо като музикален стил.
И порицавам предразсъдъците, както и обидите към който и да вид музика или хората, които го слушат.
Nam3less3
08-12-2009, 18:57
Та...разбрах какво си искал да кажеш, не съм тъпа :x и не съм казала, че си чалгар. Стига сте ми преиначавали думите бе, мамка му!
И да...ти си "УНИКАЛЕН"... уникално заядлив и ограничен човек, който знае само как да спори и не знае кога да отстъпи и да спре.Не съм почнал аз да споря в момента, ти ме спомена първа. Дефинирай ми "ограничен човек"?
SouthStandServiceLad
08-12-2009, 19:02
Неймлес, поста ми не беше насочен към теб. Попадал съм хиляди пъти в такива ситуации, повярвай ми със сигурност повече пъти от теб, поради обективни причини. Въпроса е съвсем далечен и различен и няма нищо общо с ограничаването на дадена група хора да се забавляват по някакъв начин. Става дума за това, че "чалгата", като символ, както отбеляза батълскеърт премина границите на стил в музиката и начин на забавление и се превърна в огромна вълна заливаща всичко живо. Тук дори не ставаше дума за последиците от това, ами за самото действие, което е крайно неправилно, нещо към което дори ТИ си отрицателно настроен. Върни се страници назад и виж, че основната котирана идея от мен и другите две момчета е, че масовата култура обременява и уеднаквява младежите, което води до големи минуси. Но не намирам смисъл да продължавам нататък, тъй като простичката логика на един не много дълъг пост бе трудна за разбиране от някои...
Nam3less3
08-12-2009, 19:07
Неймлес, поста ми не беше насочен към теб. Попадал съм хиляди пъти в такива ситуации, повярвай ми със сигурност повече пъти от теб, поради обективни причини. Въпроса е съвсем далечен и различен и няма нищо общо с ограничаването на дадена група хора да се забавляват по някакъв начин. Става дума за това, че "чалгата", като символ, както отбеляза батълскеърт премина границите на стил в музиката и начин на забавление и се превърна в огромна вълна заливаща всичко живо. Тук дори не ставаше дума за последиците от това, ами за самото действие, което е крайно неправилно, нещо към което дори ТИ си отрицателно настроен. Върни се страници назад и виж, че основната котирана идея от мен и другите две момчета е, че масовата култура обременява и уеднаквява младежите, което води до големи минуси. Но не намирам смисъл да продължавам нататък, тъй като простичката логика на един не много дълъг пост бе трудна за разбиране от някои...Премина при може би повечето хора, но не при абсолютно всички. Това е лошо, но тези, слушащи чалга са го допуснали. А обикновено важи сред тийнейджърските среди. Отдавна съм ги напуснал, и не обръщам голямо внимание на това.. Аз лично не съм допуснал какъвто и да е музикален стил да има някакво значение върху живота или начина ми на мислене. Даже през повече 50% от времето НЕ слушам чалга.
ifilin4ica
08-12-2009, 19:08
Дефинирай ми "ограничен човек"?
Ти сигурно пак си мислиш, че говоря за тъпата музика - не!
Говоря, че си ограничен до това, да повтаряш едно и също, казано по-различен начин. И наистина мисля, че е време да се спреш малко и да оставиш хората, които мразят чалгата да правят каквото искат, без да се заяждаш с тях и да опонираш на всяко тяхно мнение.
ifilin4ica
08-12-2009, 19:11
Нямам нищо против теб и виждам, че си свестен ама наистина стана банален този спор. :)
Nam3less3
08-12-2009, 19:13
Дефинирай ми "ограничен човек"?
Ти сигурно пак си мислиш, че говоря за тъпата музика - не!
Говоря, че си ограничен до това, да повтаряш едно и също, казано по-различен начин. И наистина мисля, че е време да се спреш малко и да оставиш хората, които мразят чалгата да правят каквото искат, без да се заяждаш с тях и да опонираш на всяко тяхно мнение.Ако ги оставя, темата ще опустее :D А и нали целта и е да обсъждаме това, повтарям каквото мисля за правилно, докато бъде оборено или прието поне частично. А и мисля, че вече темата приключи.
Nam3less3
08-12-2009, 19:14
Нямам нищо против теб и виждам, че си свестен ама наистина стана банален този спор. :)Добре, вече няма да пиша след този пост :)
South, дай го този пост с аргументи, за който толкова повтаряш да го видим. Просто го цитирай, че си нямам и идея на коя страница измежду всички тези е. Но другото, за което ми направи впечатление, че си противоречиш е, че ти казваш ние да не коментираме пънка, защото не сме слушали този стил и не сме навътре в него. Тогава идва въпроса ти колко навътре си в чалгата, за да я коментираш и даже плюеш? Как коментираш нещо, което не разбираш?
И нека ти напомня, че точно вие започнахте с квалификациите, обидите, опеделенията и заплахите, което не е особено популярен признак за силна аргументация. Иначе точно логиката в Америка е един от предметите, който най-много се учи и там определено не става със зубрене, а се иска и много акъл. ;)
Momchence
08-12-2009, 19:34
аз пък да питам чалга феновете...
чуда се как пък така не допускате вероятността, че не всички мислят само как да седнат да се напият и че на всички това им е начина за разпускане и забавление
тоест отговора е....просто не сядаме да пием и така не ни се налага да слушаме чалга :lol:
DeagleDoubleD
08-12-2009, 20:48
да и аз така....сички мразат чалгата... ама като се напият ...
Предполагам си пускат AC/DC и друсат глави докато не се издрайфат...
иам големи спомени на Back in Black :D
бла-бла
Ето ви го поста, който не успяхте да разберете, а и ви достраша да коментирате и впоследствие да защитите собствената си теза...
Нито ме е дострашало да го коментирам, нито да защитя собствената си тези. Изобщо не съм го видял това, защото аз се включих в темата едва след като 1/3 беше написана и не съм чел първите 10 страници, ами започнах от там, докъдето бяхте стигнали. ;) Да не се изказваме неподготвени пак, кой го дострашало и кой не...
Второ, искам да уточня, че аз чалга няма да си пусна вкъщи, но не ми пречи като съм на купон или нещо такова да слушам това, което другите искат пък било то Андреа, Преслава, Галена или Metallica, Rammstein, The Clash. :)
А сега ето и коментарите ми към горния пост, за които ревате от 5 страници насам.
Първо, това:
Чалгата е масова музика за простовати хора с афинитет към турски и ориенталски ритми
е адски клиширано. Какво значи масова музика? Какво значи простовати хора? Поредната генерализация. Не всички, които слушат чалга са прости. Всяка такава генерализация е хипер слаба и отворена към критики, защото всяка такава генерализация има много изключения. Ако това твърдение се отнася до слабоумните празноглави фешани, кифли и всякакви такива приматни зомбита съм съгласен. НО! Има и много хора, като мен, за които чалгата не е начин на живот, а просто дребен детайл, който не им пречи или, който не определя начина им на мислене! За афинитет към турското ни най-малко не може да се говори, защото много от новата генерация чалга звезди подражават на западния поп-модел и все по-рядко може да се завъртят разни парчета свързано с ориенталските и сръбските ритми. Доказателството: Десислава и Андреа влязоха в World Chart Express на MTV, а втората подписа договор с Universal Music. Не ми е известно компанията да е продуцирала балканска чалга. ;)
Следващия цитат:
намират облик в лицемерните поетични-диарии на няколко силиконови к**ви, които пропагандират неуместно облекло и са основни виновници за моралната деградация на подрастващото поколение.
Какво значи прпагандират неуместно облекло, че даже били виновни за моралната деградация? Много плоско твърдение. Ако едно момиче има достатъчно мозък в главата си, а не е куха позьорка няма да и отнеме много време да загрее, че провокативното облекло не е за всеки и не е особено подходящо да се носи на улицата. Отделен е въпросът за умствената деградация във всяко следващо поколение, което е причината много малолетни к***и (масата днескашни момичета) да подражават на въпросните представителки на стила. Още повече, че една от най-големите "звезди" в света, а именно Мадона е пробила с провокация. И не виждам причина да вините чалгата за тази деградация. Тази деградация е доста осезаема, но определено не е чалгата основният проблем. Проблемът са ценностите на едно общество и ценностите възпитани от семейството, а тези ценности не се градят на музикални предпочитания.
Чалгата, т.е. "свирнята" е лесно смилаем продукт, който е добра почва за виреене на иначе незаинтересования младеж, дете на новото време. Нашето поколение на прехода не тачи чалгата, докато идното е закърмено с нея. Пост-социалистически музикален стил с обособен таргет - селяните. Скоро обаче този "стил" прераства в нещо много по мащабно - поп фолк, докато достигне до крайната фаза - наричаме поп-фолк изпълнителите ВИП.
За това, че вашето поколение на прехода не тачи чалгата пак доста мога да поспоря. Една маса 20-30 годишни хора стават неопознаваеми като пийнат две водки и въртят такива сеири на омразната ви чалга, че съм се чудел това хора ли са? Примати ли са? Какво значи таргет - селяните? Трябва да ти кажа, че една маса от известните богати хора в българското общество слушат чалга. Ходил ли си в Кошарите? Иди и виж какво е. И тук не става въпрос за селяни, а за видни политици и хора от видния софийски "елит", който всеки средностатистически човек разпознава. А това за ВИП няма какво да го коментирам. В България представите за ВИП са далеч от моите и тези в останалата част на света. В България всеки втори е титулован "ВИП", всеки, който се е появил веднъж по телевизията ВИП, та то оставаше и чалга певиците да не са. Те са направо много известни, сравнение с 80% от останалия "натрапен" ВИП.
Който се забавлява на чалга - прав му път, нека бъде свободен. Продукт на масовата култура, която е единственото отроче на отровената от социализма и комунизма българска музикална почва. Обяснението е много просто - когато имаш в продължение на 30-40 години едни и същи музикални изпълнители, обединени под шапката на комунистическата партия и изкуствено създадения модерен музикален елит - позволените "естрадни" певци, значи имаш крайна фаза на тоталитаризъм и цензура в изкуството, в частност - музиката. След неговия край, който е сравнително късно за развитието на каквито и да е музикални стилове тук, тъй като вече са отминали или отмиращи, единственото, което може да вирее е неумиращия народен ритъм, често изкопиран от близки-нам балкански народи и примесен с люта доза пошла приказки. Лицемерието на днешните поп-фолк певици пеещи за любов, докато проституират дори на сцената залива младежите и прави общата маса такива затъпяващи овчари без никакво чувство за самооценка. Наличието на огромно количество чалга заведения е просто един най-нормален завършек на ударния икономически план за завладяване на музикалната сцена от страна на поп-фолк индустрията.
Първо, не съм съгласен, че чалгата е наложена от тоталитарния режим в България. Има огромна разлика между Лили Иванова, Камелия Тодорова, Тоника, Тони Димитрова, Паша Христова и Азис, Камелия, Андреа, Преслава и сие. Разликата е от земята до небето между естрадата и поп-фолка. Огромна е. Дори в музикалните инструменти, ритмите, произхода и т.н. Аз не съм живял преди 40 години, но не виждам никаква цензура, след като майка ми и баща ми са слушали Beatles, ABBA, Boney M и ред други западни групи/певци. Това, че чалгата копира балкански ритми вече го коментирах горе. Много от новите изпълнители на стила се насочват към западното звучене на попа. Дадох и примври с Андреа, Десислава и МТВ, Юнивърсал. Изобщо чалгата не е удар. В крайна сметка чалгата е въпрос на избор и до ничий врат не е опрян ножа да слуша или да не слуша. Сърди се на хората, които я финансират не на тези, които я слушат. В крайна сметка не е луд този, който е изял баницата, а този, който му я е дал. ;)
Честито, очевидно и вие сте част от тези хора.
Нямам против някой да се забавлява или да си пие и да слуша Галена, но да ми казва, че чалгата е музиката на забавляващите се младежи и да ме ограничава, да ми го натрапва отвсякъде, във форуми, по телевизията, по заведенията... няма да се получи момчета и момичета. Дреме ми, че сте духачки, подобно на героите ви от "Планета", дреме ми, че единственото което мозъка ви смила са "любовните сълзи" на Галена, просто не ме занимавайте със смърдящата ви циганска музика
Няма какво да ми честитиш. Нито се обличам, като чалгар, нито живея заради чалгата, нито тя определя умствения ми багаж, нито е моят начин на живот, нито нещо ми зависи от нея, нито образа на чалга парче е утопичен за мен. Никоя не я натрапва. Ако не ти харесват заведенията, в който се пуска чалга просто не ходи там. Аз не съм стъпвал през живота си на чалготека. Ако не ти харесват телевизиите, по които се пуска чалга просто не си ги пускай. Те не са толкова много, че да се неизбежни. И не си мисли, че освен за най-кухите чалгари Планета е висша форма на живот или, че нейните представители са герои. Голяма част от хората, които слушат чалга осъзнават, че това не е правилният начин на "поведение" и, че това не е нещо възвишено. Това, че ти съдиш по парадиращите лекета по улицата е друг въпрос. Мен те също ме дразнят, но не по-малко от останалите парадиращи индивиди. Аз хиляда пъти казах, че нещо, с което не се парадира и не се натяква и натрапва, не пречи и това не важи само за чалгата, а за всички стилове, защото за някои хора както за теб чалгата е нетърпима, така за тях хауса или пънка или метъла и т.н. Всяко нещо, което не се натрапва не е вредно, а аз не съм останал с впечатление, че чалгата се натрапва кой знае колко. Напротив даже - колкото е слушана, толкова е и плюта. Просто за тези като теб, за които е трън в очите, е 1000 пъти по-осезаемо и натрапчиво. ;)
П.С.: Няма да поправям правописни грешки, да не си изсмучете от пръстите, че лъжа. ;)
DeagleDoubleD
08-13-2009, 05:17
П.С.: Няма да поправям правописни грешки, да не си изсмучете от пръстите, че лъжа. ;)[/quote]
:razz: :razz: :razz:
SouthStandServiceLad
08-13-2009, 08:21
Цитат:
Чалгата е масова музика за простовати хора с афинитет към турски и ориенталски ритми
е адски клиширано. Какво значи масова музика? Какво значи простовати хора? Поредната генерализация. Не всички, които слушат чалга са прости. Всяка такава генерализация е хипер слаба и отворена към критики, защото всяка такава генерализация има много изключения. Ако това твърдение се отнася до слабоумните празноглави фешани, кифли и всякакви такива приматни зомбита съм съгласен. НО! Има и много хора, като мен, за които чалгата не е начин на живот, а просто дребен детайл, който не им пречи или, който не определя начина им на мислене! За афинитет към турското ни най-малко не може да се говори, защото много от новата генерация чалга звезди подражават на западния поп-модел и все по-рядко може да се завъртят разни парчета свързано с ориенталските и сръбските ритми. Доказателството: Десислава и Андреа влязоха в World Chart Express на MTV, а втората подписа договор с Universal Music. Не ми е известно компанията да е продуцирала балканска чалга.
Не е клиширано. Обяснявам веднага защо. Масова музика и масова култура е понятие, което коренспондира с масата. Отречи, че чалгата е музика и култура на масата. Генерализациите не са най-доброто и това не е генерализация, а констатация. Не може човек, който се кефи на "Тез' червени домати" да е интелигентен. Просто го няма това като вариант, ок ? И най-накрая вземи спри да даваш себе си за пример, никой не ти е бръкнал в личния живот да обсъжда теб. Коментирам от своя гледна точка, повярвай ми видял съм със сигурност повече от теб и хора като теб ( ако е вярно това което сам говориш за себе си ) са много, много малко. Що се отнася до МТВ - той и Азис ако не ме лъже паметта влезе в някаква си балканска класация на МТВ. Никъде не съм казал, че поп-фолка не е "поп", т.е. популярен. Напротив - точно обратното. Текстовете на модерните поп-фолк певици се припокриват с техните колежки от МТВ. Не ме впечатлява това, че не знам си коя курва е подписала с Юнивърсъл, това не е доказателство за абсолютно нищо.
МнениеПуснато на: Чет Авг 13, 2009 12:29 am Заглавие:
Battlescarred написа:
SouthStandServiceLad написа:
бла-бла
Ето ви го поста, който не успяхте да разберете, а и ви достраша да коментирате и впоследствие да защитите собствената си теза...
Нито ме е дострашало да го коментирам, нито да защитя собствената си тези. Изобщо не съм го видял това, защото аз се включих в темата едва след като 1/3 беше написана и не съм чел първите 10 страници, ами започнах от там, докъдето бяхте стигнали. Wink Да не се изказваме неподготвени пак, кой го дострашало и кой не...
Второ, искам да уточня, че аз чалга няма да си пусна вкъщи, но не ми пречи като съм на купон или нещо такова да слушам това, което другите искат пък било то Андреа, Преслава, Галена или Metallica, Rammstein, The Clash. Smile
А сега ето и коментарите ми към горния пост, за които ревате от 5 страници насам.
Първо, това:
Цитат:
е адски клиширано. Какво значи масова музика? Какво значи простовати хора? Поредната генерализация. Не всички, които слушат чалга са прости. Всяка такава генерализация е хипер слаба и отворена към критики, защото всяка такава генерализация има много изключения. Ако това твърдение се отнася до слабоумните празноглави фешани, кифли и всякакви такива приматни зомбита съм съгласен. НО! Има и много хора, като мен, за които чалгата не е начин на живот, а просто дребен детайл, който не им пречи или, който не определя начина им на мислене! За афинитет към турското ни най-малко не може да се говори, защото много от новата генерация чалга звезди подражават на западния поп-модел и все по-рядко може да се завъртят разни парчета свързано с ориенталските и сръбските ритми. Доказателството: Десислава и Андреа влязоха в World Chart Express на MTV, а втората подписа договор с Universal Music. Не ми е известно компанията да е продуцирала балканска чалга. Wink
Следващия цитат:
Цитат:
намират облик в лицемерните поетични-диарии на няколко силиконови к**ви, които пропагандират неуместно облекло и са основни виновници за моралната деградация на подрастващото поколение.
Какво значи прпагандират неуместно облекло, че даже били виновни за моралната деградация? Много плоско твърдение. Ако едно момиче има достатъчно мозък в главата си, а не е куха позьорка няма да и отнеме много време да загрее, че провокативното облекло не е за всеки и не е особено подходящо да се носи на улицата. Отделен е въпросът за умствената деградация във всяко следващо поколение, което е причината много малолетни к***и (масата днескашни момичета) да подражават на въпросните представителки на стила. Още повече, че една от най-големите "звезди" в света, а именно Мадона е пробила с провокация. И не виждам причина да вините чалгата за тази деградация. Тази деградация е доста осезаема, но определено не е чалгата основният проблем. Проблемът са ценностите на едно общество и ценностите възпитани от семейството, а тези ценности не се градят на музикални предпочитания.
Означава, че когато се появи Галена по путка на свой концерт това е пряко заявление към публиката. И това за момичетата беше най-простото нещо което съм чувал. По тая логика ти предлагам да зарежеш бъдещето си дете да се развива само. Ако има акъл в главата ще се оправи... Що за кретения е това ?!? Ти за възпитание чувал ли си ? Възпитанието не е само в семейството, то е в училището, то е на улицата, то е на всякъде. Между провокация и пропаганда на модерната "индустрия за красота" има ОГРОМНА разлика. Съгласен съм че проблемът са ценностите. Ето за това ние твърдим, че чалгата е следствие от кризата на ценностите и тя е резултат от съвсем различни процеси. Не твърдим, че чалгата е първоизточник, тъкмо напротив.
За това, че вашето поколение на прехода не тачи чалгата пак доста мога да поспоря. Една маса 20-30 годишни хора стават неопознаваеми като пийнат две водки и въртят такива сеири на омразната ви чалга, че съм се чудел това хора ли са? Примати ли са? Какво значи таргет - селяните? Трябва да ти кажа, че една маса от известните богати хора в българското общество слушат чалга. Ходил ли си в Кошарите? Иди и виж какво е. И тук не става въпрос за селяни, а за видни политици и хора от видния софийски "елит", който всеки средностатистически човек разпознава. А това за ВИП няма какво да го коментирам. В България представите за ВИП са далеч от моите и тези в останалата част на света. В България всеки втори е титулован "ВИП", всеки, който се е появил веднъж по телевизията ВИП, та то оставаше и чалга певиците да не са. Те са направо много известни, сравнение с 80% от останалия "натрапен" ВИП.
Това е ясно на всички, никой не е разделял по класово, по възрастово феновете на поп-фолк или чалга музиката. Те са на всякъде. За това говоря за масовост и масова култура. Но представителите им в нашето поколение са значително по малко, защото при нас имаше други неща, които оказаха влияние, докато сегашното поколение на новото време се ражда с чалгата. Чалгата е на всякъде около подрастващите. Имаш 6 поп-фолк канала, страница за чалгата във вестника, билбордове, предавания, всеки се възхищава на поп-фолк проститутките. (На всеки е известно, че срещу известно заплащане можеш да получиш коя да е поп-фолк певица ). В "Кошарите" не съм ходил и Слава на Бога, но съм работил като охранител в дискотека и мисля, че знам горе долу какви хора слушат чалга. Мутризацията от 90-те години беше виновна за чалгаризирането на тогавашното общество. Тогавашните мутри и сегашните им наследници слушат чалга. Онези мутри обаче слушаха дет' се вика " олд скуул чалга ", а сегашните слушат нейния софт-вариант - поп-фолка. Да не говорим, че повечето от тях са обвързани и тясно с кръговете около Поп-Фолк лейбълите и телевизиите. Повечето са и ебачите на фолкърките. Това е за богатите и мутрите. Иначе чалгата си е абсолютно с "таргет" към простия народ. Тази част от хората, които нямат особено високо образование и самооценка. Не можеш да ме убедиш, че изпълнителят Алчо е любим по високите етажи на интелигенцията нали ??
Първо, не съм съгласен, че чалгата е наложена от тоталитарния режим в България. Има огромна разлика между Лили Иванова, Камелия Тодорова, Тоника, Тони Димитрова, Паша Христова и Азис, Камелия, Андреа, Преслава и сие. Разликата е от земята до небето между естрадата и поп-фолка. Огромна е. Дори в музикалните инструменти, ритмите, произхода и т.н. Аз не съм живял преди 40 години, но не виждам никаква цензура, след като майка ми и баща ми са слушали Beatles, ABBA, Boney M и ред други западни групи/певци. Това, че чалгата копира балкански ритми вече го коментирах горе. Много от новите изпълнители на стила се насочват към западното звучене на попа. Дадох и примври с Андреа, Десислава и МТВ, Юнивърсал. Изобщо чалгата не е удар. В крайна сметка чалгата е въпрос на избор и до ничий врат не е опрян ножа да слуша или да не слуша. Сърди се на хората, които я финансират не на тези, които я слушат. В крайна сметка не е луд този, който е изял баницата, а този, който му я е дал. Wink
Ето тук се наака съвсем. Къде прочете сравнение между естрадата и поп-фолка. Идеята беше съвсем различна. Комунизма е косвено виновен за съществуването на чалгата. Даже и с примери ще ти отговоря малко по надолу. 45 години има цензура, а това, че вашите са слушали еди-кво-си е абсолютен прецедент и докато не се убедя сам ще имам едно на ум :) Съжалявам, но нещата не са толкова розови колкото си ги представяш. Имаш измислен музикален елит и изкуствено поддържан връх - Лили Иванова, Щурците и ко. След идването на 1989г. музиката трябва да получи някакво развитие. Но на къде ?!? Рок ли ? Рока е мъртъв отдавна ? Метъл ли ? Рап ли ? Техно ли ? Какво ? Отровената почва в България е главния виновник да бъде посято семето на чалгата и поп-фолка, по тертип на съседна Сърбия, където обаче нещата изобщо не седят по същия начин. Защо ли ? Защото Сърбия си е така или иначе западна страна, не е член на Варшавския договор. И даже ще ти дам за пример пънковете от онова време, които са се опитвали да хванат радио Скопие за да чуят какво ново по сцената... Най-големия музикален фест на Балканите - "Екзит" е в Сърбия, а тук Азис събира хиляди на Националния Стадион. Разликата е от земята до небето.
Разбира се, че много от певиците ще се ориентират към западното звучене, защото чалгата си отива от модата. А тия хора искат още да са на върха. Ако чалгата беше въпрос на избор изобщо нямаше да съществуват такива теми - вие да си слушате, ние не и толкова. Въпроса е, че тя ни залива навсякъде - телевизия, вестници, радио, няма заведение където да не се пуска чалга. Чалгата не е просто музикален стил. Чалга е облеклото, чалга е поведението, чалга е селянията да ходиш и да слушаш поп-фолк по телефона си докато се моташ с отвратителнтие си космонавтски дрехи. Чалгата е всичко, от което ми се повръща, когато мина в края на работната седмица покрай НДК. Тя те залива и удавя в своите си води и вече не е въпрос на избор.
Няма какво да ми честитиш. Нито се обличам, като чалгар, нито живея заради чалгата, нито тя определя умствения ми багаж, нито е моят начин на живот, нито нещо ми зависи от нея, нито образа на чалга парче е утопичен за мен. Никоя не я натрапва. Ако не ти харесват заведенията, в който се пуска чалга просто не ходи там. Аз не съм стъпвал през живота си на чалготека. Ако не ти харесват телевизиите, по които се пуска чалга просто не си ги пускай. Те не са толкова много, че да се неизбежни. И не си мисли, че освен за най-кухите чалгари Планета е висша форма на живот или, че нейните представители са герои. Голяма част от хората, които слушат чалга осъзнават, че това не е правилният начин на "поведение" и, че това не е нещо възвишено. Това, че ти съдиш по парадиращите лекета по улицата е друг въпрос. Мен те също ме дразнят, но не по-малко от останалите парадиращи индивиди. Аз хиляда пъти казах, че нещо, с което не се парадира и не се натяква и натрапва, не пречи и това не важи само за чалгата, а за всички стилове, защото за някои хора както за теб чалгата е нетърпима, така за тях хауса или пънка или метъла и т.н. Всяко нещо, което не се натрапва не е вредно, а аз не съм останал с впечатление, че чалгата се натрапва кой знае колко. Напротив даже - колкото е слушана, толкова е и плюта. Просто за тези като теб, за които е трън в очите, е 1000 пъти по-осезаемо и натрапчиво.
Пак казвам, че ако не беше натрапвана толкова много, нямаше да бъде толкова обсъждана и да има толкова сериозна резистенция. Не знам от колко време не си в България, но наистина е много трудно да избегнеш заведенията БЕЗ чалга ( говоря за нощните ), трудно е да се абстрахираш от лайфстайла, който се шири около теб и гнусотията, която се излива от метрото на Сердика всеки неработен следобед. Определено явно имаме различни схващания за натрапване.
Nam3less3
08-13-2009, 08:51
Момченце, не всичко се върти около теб, твоята компания и т.н.
Ние коментираме нещо различно и всичките тези елементарни съждения, които пляскаш и са все в първо лице са леко неуместни и смешни. Нали си голям мислител, говори по принцип за чалгата, аргументирай се, а не само да ми се оправдаваш "ама при мен, ама аз..."По принцип не ме интересува, нито бих писал в темата, ако нямаше лични нападки или нападки към абсолютно всеки, слушащ чалгата. Аз защитавам себе си, а за мнозинството, слушащо чалга, нямам нужда го защитавам. Тъй че в случая се въртеше около мен. bye
Extremescream
08-13-2009, 09:16
98% от младото поколение НЕ слуша чалга и хаус.
Ако си от онези 2%, които ГИ СЛУШАТ, сложи това в подписа си.
E това е оливане...Изкараите чалгата неоправдана,музика за гИниални хора,просто прекрасна и отритната от всички.
Ако не 98%,то поне едно 85-90 слушат чалга.И не си прав,че не се натрапва:
Возя се в автобуса-шофьора надънил най-новия хит на Андреа
В междучасието-съученичките ми и те надули такава бозаю
В Борисовата градина-в беседката седнали 20 говеда и те пуснали чалга.
Вървя по Витошка-две кокошки с тупирани косички са надули от телефоните си чалга.
Седя в механата,дето е на 3 минути път от нас-чалга,или гръцко,което е маааалко по-добре.
По телевизията-рекламата с дините (която я въртят и по радиото,и на билбордите)
По улицата-постери,на които се мъдрят мутирте на Пепа,Рени,Мара и тн.И това в центъра на София,пред НДК.
Как според теб не се натрапва тази музика?
MadeOfWater
08-13-2009, 09:18
98% от младото поколение НЕ слуша чалга и хаус.
Ако си от онези 2%, които ГИ СЛУШАТ, сложи това в подписа си.
E това е оливане...Изкараите чалгата неоправдана,музика за гИниални хора,просто прекрасна и отритната от всички.
Ако не 98%,то поне едно 85-90 слушат чалга.И не си прав,че не се натрапва:
Возя се в автобуса-шофьора надънил най-новия хит на Андреа
В междучасието-съученичките ми и те надули такава бозаю
В Борисовата градина-в беседката седнали 20 говеда и те пуснали чалга.
Вървя по Витошка-две кокошки с тупирани косички са надули от телефоните си чалга.
Седя в механата,дето е на 3 минути път от нас-чалга,или гръцко,което е маааалко по-добре.
По телевизията-рекламата с дините (която я въртят и по радиото,и на билбордите)
По улицата-постери,на които се мъдрят мутирте на Пепа,Рени,Мара и тн.И това в центъра на София,пред НДК.
Как според теб не се натрапва тази музика?
+1
ifilin4ica
08-13-2009, 10:37
^ И най-лошото е, че младото поколение копира тези 'гърли' като маниери, начин на обличане и т.н. ... и защо после имало изнасилени момичета...защо ли? На какво ще ви научи чалгата... как да се държите като к**ви? :x
MadeOfWater
08-14-2009, 04:34
^ И най-лошото е, че младото поколение копира тези 'гърли' като маниери, начин на обличане и т.н. ... и защо после имало изнасилени момичета...защо ли? На какво ще ви научи чалгата... как да се държите като к**ви? :x
нееее! колко силикон трябва да си навреш в ц**ите,за да приличаш на Андреа 8-)
crazyall
08-14-2009, 04:58
нееее! колко силикон трябва да си навреш в ц**ите,за да приличаш на Андреа 8-)плюс 1 :D
My Winamp is playing: 8. Sasho Roman - Vale vale
Cheers :smt006 :smt006 :smt006
Wildchildd
08-14-2009, 09:37
Мокри сънища с тоя мазен мангал ти пожелавам :smt056
Я си представи малко .. отиваш на кръчма .. ядеш шопска салата пиеш Бъргас 63 и слушаш метъл примерно .. не се връзва .. във всички заведения от този тип тва е основната музика .. на която хората се "разцепват" така да се каже .. и не да друсат някви боклуци на хаус или нещо от сорта .. ами си пият ракийцата от която освен главоболие на другия ден .. няма нищо вредно Заради това не се отива на кръчма, не ядеш шопска , и не пиеш буграс 63. А отиваш в метъл пъб (или кръчма както решите го наричайте) порърчваш си бира, картофки, и още бира и още бира, докато дъни слейър или тестамент и си прекарваш страхотно . Но все пак трябва компанията ти да слуша същата музика.
XTREMEFREERIDE
08-14-2009, 21:59
"На маса". Без коментар.
Първо: не ми трябва да съм на маса за да ми е забавно.
Второ: не ми трябва да се напивам за да ми е забавно.
Трето: не ми трябва чалга за да ми е забавно.
Не, не мразя чалгата, защото това не е музика... пък и не заслужава това внимание. Като пък има повод да си пийнем.. на мен по принцип не ми се повръща, защото не се наливам като свиня.. така че, не ми пречи да си клатя главата на някое яко Метъл или Рок парче.
Пък, защо мислите така за метъла и рока?! Няма само хард парчета. Такива красиви балади няма в нито един друг стил музика. Супер е за танци по двойки.
Е, ако си затънал до гуша в простотия.. друсай кючеци на Азисчо и немаш грижи Брат. ;)
PurpleDream
08-14-2009, 23:15
Не, не мразя чалгата, защото това не е музика... пък и не заслужава това внимание.
и аз не мразя метъла,защото това не е музика...толкоз
slavito007
08-15-2009, 08:06
Nam3less3, преди седмица ти казах, че няма смисъл да се занимаваш, а ти продължаваш :lol: . Сигурно буквите на клавиатурата вече не си личат.
Война между стиловете няма. Има война между феновете на стиловете, в частност комплексираните и ограничените такива. Знам, че никой няма да ми обърне внимание на поста, ама това вашето вече е детинска работа :?
SouthStandServiceLad
08-15-2009, 08:20
И ти реши, като един истински защитник на "правия път" да напишеш този пост, за да покажеш на всички останали, че грешат и са големи деца ли, кво ? ? ?
slavito007
08-15-2009, 10:57
Просвети ме за какво става дума тогава.
И фактът, че ползвате "псевдо" във всеки пост никак не ми прави по-интелигентни, камоли компетентни по въпроса :)
LoveRetroMusic
08-19-2009, 10:02
На едно ретро парти след 10 ч. пуснаха чалга. Спореден мен за купон е по-добре чалга, ама не от тея мазните кючеци.
Nam3less3
08-19-2009, 13:27
Само да отбележа, че чалгата не е по-"вредна" от другите стилове, а това, че води до морален упадък и т.н.... За това не е виновен стилът музика, а хората. Който си има акъл, нито един музикален стил не може да му повлияе на начина на обличане, култура или мислене. Не чалгата е виновна, а хората.
Само да отбележа, че чалгата не е по-"вредна" от другите стилове, а това, че води до морален упадък и т.н.... За това не е виновен стилът музика, а хората. Който си има акъл, нито един музикален стил не може да му повлияе на начина на обличане, култура или мислене. Не чалгата е виновна, а хората.
Също така хората сме си виновни за това, че това, което не можем да разберем не го понасяме :) Аз си куфея на жиците, събуждам се с тази музика и си лягам с нея, носи ми удовоствие навсякъде и по всяко време, ДОРИ КОГАТО ПИЯ ; )) Също така не разбирам, не възприемам и не понасям чалгата, но какво от това? Какво ме бърка тая музика?
Хора разберете се колкото и да се карате и обиждате тука нито някой ще си смени музикалните предпочитания, нито някой ще се откаже от мнението си .. Просто всеки по пътя си и да не ви пука за тези, които тъсят конфликт, защото не могат да разберат музиката ви или нещо друго у вас, нали знаете.. умния винаги отстъпва и остава глупавия да си чупи главата :) Adios amigos! :D
Cryptica
08-20-2009, 09:58
На мен пък ми е много интересно защо тези, които слушат чалга, винаги ме питат:"Ами как танцуваш на рок и метъл, като слушаш това?" Абе що за въпрос?!
1. Ако харесваш една музика толкова, че да ти трепка отвътре, танцът си идва сам, дори да е просто подскачане. Въпроса е да ти е кеф да го правиш.
2.Музиката не е просто нещо, на което да може да се танцува, тя трябва да е нещо, което да може да се слуша и да доставя усещания, спокойствие и да променя настроението.
Нима чалгата я слушате заради единия кючек?
Nam3less3
08-20-2009, 11:46
Нещо против ли имаш олигофренче?
МЕТЪЛА С ЧАЛГА ЩЕ СЕ РАЗПЛАЩА!
В ЧАЛГАТА НЯМА ЕДНА СВЯСТНА МУЗИКА! НЕ ХОРАТА А ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ И ТЪПАТА СВИРНЯ СА ВИНОВНИ! САМО МЕТЪЛ!
АНТИ-ЧАЛГА :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097Ти луд ли си има и свестни и хубави песни в чалгата. Айде кажи ми какво му е "свястното" на твоя метъл? Какво значи свястна песен, и защо задължително трябва само такава да се слуша?
Както казах, чалгата е неповторима като атмосфера, звучене, емоции, и за това създава една чудесна среда за разпускане.
Cryptica
08-20-2009, 11:55
Нещо против ли имаш олигофренче?
МЕТЪЛА С ЧАЛГА ЩЕ СЕ РАЗПЛАЩА!
В ЧАЛГАТА НЯМА ЕДНА СВЯСТНА МУЗИКА! НЕ ХОРАТА А ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ И ТЪПАТА СВИРНЯ СА ВИНОВНИ! САМО МЕТЪЛ!
АНТИ-ЧАЛГА :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt097Ти луд ли си има и свестни и хубави песни в чалгата. Айде кажи ми какво му е "свястното" на твоя метъл? Какво значи свястна песен, и защо задължително трябва само такава да се слуша?
Както казах, чалгата е неповторима като атмосфера, звучене, емоции, и за това създава една чудесна среда за разпускане.
Зависи от човека. Мен по-скоро ме напряга и съвсем не мога да разпускам на нея. Като я слушам ми става неприятно и ми разваля настроението, губя желание за танц. С други думи - депресира ме :lol:
Nam3less3
08-20-2009, 11:57
Зависи от човека. Мен по-скоро ме напряга и съвсем не мога да разпускам на нея. Като я слушам ми става неприятно и ми разваля настроението, губя желание за танц. С други думи - депресира ме :lol:Чудно защо някой вид музика дразни някой хора. Трябва да се направи проучване по този въпрос.
Cryptica
08-20-2009, 12:27
Зависи от човека. Мен по-скоро ме напряга и съвсем не мога да разпускам на нея. Като я слушам ми става неприятно и ми разваля настроението, губя желание за танц. С други думи - депресира ме :lol:Чудно защо някой вид музика дразни някой хора. Трябва да се направи проучване по този въпрос.
Няма нужда, има си прост отговор - колкото различни хора, толкова различни вкусове и мнения. Нещо, което на други хора им харесва, на мен не ми харесва, и обратното. Вече цялата агресия между феновете на различни стилове е от подигравките. Примерно аз като мразя чалга да започна да ви подигравам, че я слушате, само защото аз не мога да я възприема като свястна музика. Това много хора го правят, но е неприемливо, тъй като много от феновете на определен стил не влизат в така наречените "стереотипи"- например твърдението, че чалгарите са глупави. Това не е вярно, имам един приятел, който слуша чалга, и мога да кажа, че е много интелигентен и разбран. Вярно, не мисля че има добър музикален вкус, но какво да се прави. Поне не се сърди като му викам "чалгар с чалгар", защото знае че само се бъзикам с него. 8-)
Колкото до стереотипите - аз бих казала, че тези които слушат чалга и са олигофрени, са си олигофрени и без чалгата. Не тя прави човека глупак, а той сам се прави такъв.
MetalZone
08-20-2009, 13:06
Мислех да си изкажа своето мнение, но след като видях, че тук има малки, злобни пубертети, които само псуват се отказах. И все пак ще вметна, че светът не е само чалга... и примерно НИЕ метълите, си се забавляваме на метъл, и когато сме пияни не слушаме чалга... напротив... дъним по-силно метъл и т'ва е... мисля, че и другите хора дет слушат тяхната си музика, са на този принцип... опа, изказах си мнението.. сега ще бъде напсуван от малко, злобно пубертетче.
Cryptica
08-20-2009, 14:59
Мислех да си изкажа своето мнение, но след като видях, че тук има малки, злобни пубертети, които само псуват се отказах. И все пак ще вметна, че светът не е само чалга... и примерно НИЕ метълите, си се забавляваме на метъл, и когато сме пияни не слушаме чалга... напротив... дъним по-силно метъл и т'ва е... мисля, че и другите хора дет слушат тяхната си музика, са на този принцип... опа, изказах си мнението.. сега ще бъде напсуван от малко, злобно пубертетче.
:-D Ще е тъжно, ако някой те напсува. Защото си прав. :)
Nam3less3
08-20-2009, 15:00
Мислех да си изкажа своето мнение, но след като видях, че тук има малки, злобни пубертети, които само псуват се отказах. И все пак ще вметна, че светът не е само чалга... и примерно НИЕ метълите, си се забавляваме на метъл, и когато сме пияни не слушаме чалга... напротив... дъним по-силно метъл и т'ва е... мисля, че и другите хора дет слушат тяхната си музика, са на този принцип... опа, изказах си мнението.. сега ще бъде напсуван от малко, злобно пубертетче.Злобните ги видя кои са, само защото слушаш подобна на тяхната музика няма да те напсуват.
MetalZone
08-21-2009, 08:32
Мислех да си изкажа своето мнение, но след като видях, че тук има малки, злобни пубертети, които само псуват се отказах. И все пак ще вметна, че светът не е само чалга... и примерно НИЕ метълите, си се забавляваме на метъл, и когато сме пияни не слушаме чалга... напротив... дъним по-силно метъл и т'ва е... мисля, че и другите хора дет слушат тяхната си музика, са на този принцип... опа, изказах си мнението.. сега ще бъде напсуван от малко, злобно пубертетче.Злобните ги видя кои са, само защото слушаш подобна на тяхната музика няма да те напсуват.
Мда, видях ги... още с вторият коментар в темата се започна подстрекаването към кавгата... уау.. :smt010
NamelessRomantic
08-21-2009, 12:11
В ИМЕТО НА ВСИЧКО СВЯТО КАТИНАР!!!!! :shock:
Не прочетох всички мнения така ,че ако преразкажа мнението на друг ви моля да ме извините (:
Защо си мислите ,че е нужно да се слуша чалга на маса?
Нима в другите страни хората не могат да се забавляват,само защото не слушат чалга докато са на маса с приятели?
Чалгата е прочута само и единствено в България и някои др. съседни страни.
Всеки има свои начин на забавление и свой вкус отностно музиката.Никога не съм нападала чалгари,няма и да нападна.Нека слушат каквото искат,но никой няма право на мен да ми казва,какво да си слушам (:
А защо не пробваш да прочетеш темата преди да я засипеш с неща, които са казвани хиляди пъти?
Успех да прочета 30+ страници!
Казах ,че се извинявам,хейтърьо.
Просто го приеми така ,че съм казала ,че съм съгласна с тия хора ,които са написали същите неща.
ех, дете на тъпотата, а защо беше нужно изобщо да пишеш и повтаряш вече написани слова?
Не можа ли да допълниш или развиеш проведената дискусия, а не да я обричаш на запек?
Дразня се на хора, които бързат да обиждат без дори да познават човека.
Няма да ме засегнеш, но пък за сметка на това ме подразни.
Имам право да изразя мнението си , дори да е сходно с другите!
Аз съм дете на тъпотата, но поне малко или много се придържам към темата.Направи тема в която да обсъждаш тъпотията ми ако искаш, но тук не му е мястото.
Повече няма да се разправям с теб и да се отклонявам от темата.
Лек ден (:
soni4kuu
08-21-2009, 13:05
аз не пия и слушам всичко освен галга,рок,метъл и класическа музика в момента даже съм си надула http://www.vbox7.com/play:e5437df9 обожавам я тая песен
PurpleDream
08-21-2009, 14:25
аз не пия и слушам всичко освен галга,рок,метъл и класическа музика в момента даже съм си надула http://www.vbox7.com/play:e5437df9 обожавам я тая песен
радвам се, че не слушаш Галга :lol: :lol: :lol:
istinska95
08-21-2009, 15:06
Аре аре само металите да не вживяват толкова..Кво е кат отидете на дискотека кво метал ли слушате. Аре кажете една дискотека в която слушате метал..Всички се правят на голямата работа не слушат чалга те са над нея. Не слушат такива "долни" песни а в същото време знаят всички песни! Е как става тая работа не знам!? Само един поздрав към всички http://vbox7.com/play:9e932b25
Stan4o123
08-21-2009, 15:13
като отидем на дискотека... ходя на дискотека,единствено ако искам да бъда с някоя мацка,иначе на чалга дискотека НИКОГА
istinska95
08-21-2009, 15:46
Аре аре само металите да не вживяват толкова..Кво е кат отидете на дискотека кво метал ли слушате. Аре кажете една дискотека в която слушате метал..Всички се правят на голямата работа не слушат чалга те са над нея. Не слушат такива "долни" песни а в същото време знаят всички песни! Е как става тая работа не знам!? Само един поздрав към всички http://vbox7.com/play:9e932b25
А ти в колко дискотеки си била, пу'тко гранясала?
На повече от колкото ти си бил е ! Истината боли, нали?
:lol: :lol: :lol: :lol:
малееее......
istinska95
08-21-2009, 15:49
Иии Battlescarred аре закълни си в майка си, че не знаеш нито една чалга песен кат си толкова отворен!
istinska95
08-21-2009, 15:54
ии аре спрете се с нападателните ви коментари! Пфф жалки сте ! Аз може да съм ходила 2 пъти на дискотека обаче оня и толкова не е ходил за тва кат не знаете поне не нападайте! Кво да направя аз като си слушате тъпия метал и сте някви супер депресиране и се мислите за много велики щото сте различни от нормалните. И тва го казвам защото съм говорила с много метали точно по тоя въпрос? Като не ви харесва мнението ми не пишете никой не ви е карал ! В нета всички много смели! Повече няа да ви пиша даже няа да влизам в тая тема ! Не ми се занимава с такива като вас!
http://www.genuinekentucky.com/wp-content/uploads/2009/04/laughing_so_hard_hes_crying1.gif
От къде се появи пък ти, бе?!
istinska95
08-21-2009, 15:58
И за какво ми е да знам?
Аз не искам да съм отворен като теб :razz:
:lol: До къде стигнаха хората..
istinska95
08-21-2009, 15:59
:razz: :razz:
Да беше прочела темата, а не да се излагаш все едно си к***а на околовръстното... или си си такава... :razz:
Съжалявам бъркаш ме ! Не съм някоя твоя колежка!
Wildchildd
08-21-2009, 16:01
Аз и на живо съм смел 8-)
MetalZone
08-21-2009, 16:02
istinska95, да си чувала за рок/метъл барове? Ние метълите (поне повечето) ходим в такива места... а не в прокажните дискотеки, бе негър... тая чалга я тури на майка ти в пичката, сминдух смотан! И т'ва, че пребаха песента на Queen с тази пародия, т'ва за гордост ли е?
PS: От все сърце те напсувах, и ще го направя пак!
istinska95
08-21-2009, 16:03
Хахх.. съжалявам ви !
а теб целия форум те съжалява още повече, повярвай ;)
MetalZone
08-21-2009, 16:08
Хахх.. съжалявам ви !
И аз теб, защото сиг си 12 годишно момиченце... детo още не може (и няма) да се осъзнае! Поздрави на майка ти http://www.youtube.com/watch?v=2SANElwpIo4
istinska95
08-21-2009, 16:10
Не се засягам от комплексари!
MetalZone
08-21-2009, 16:12
Не се засягам от комплексари!
Надали знаеш к'во означава тази дума, червей грозен.
Тука какъв разпален разговор се води... 8-)
MetalZone
08-21-2009, 16:25
Шшшшшш, метъл, не прекалявай с Повервина...
Вече съм прекалил.
Хахх.. съжалявам ви !
И аз теб, защото сиг си 12 годишно момиченце... детo още не може (и няма) да се осъзнае! Поздрави на майка ти http://www.youtube.com/watch?v=2SANElwpIo4
Ебати отвратителното грухтене. :)
Тебе някой пита ли те, че си завираш носа под път и над път?
Брейй, вече и мнението си не мога да кажа.
Ай сиктир.
П.П. Да, мнението ми е от голяма важност.
Goebbels
08-22-2009, 18:40
Никой, себеуважаващ се човек, не трябва да пада до нивото на циганските полухора, слушайки жалкия шум, който за мангалите е музика!
PurpleDream
08-22-2009, 19:06
ей тва пък ако е музикааа... http://www.youtube.com/watch?v=2SANElwpIo4 :lol: :razz: :smt078 :smt078 :smt078
SouthStandServiceLad
08-22-2009, 19:08
БианцО, само едно не мога да разбера, защо си мислиш, че микро-културата, която се развива в провинциалния ти градец обхваща истината за живота и обществото ?
А оная дето е 95-ти набор, мога да й кажа, че заради хора като нея, подкрепям с две ръце побоя над "еманципираните", "мислещи" девойки на Амор-поколението ;)
И още нещо.. за последен път преди да съм влязъл през монитора да ви шлевя с колана - НЕ ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СЛУШАТ И СА СРЕЩУ ЧАЛГАТА СА МЕТЪЛИ.
Към всички останали - К.р за вас! Само аз! К.р за всичко! Само свинщини!
SunnyTime
08-22-2009, 19:14
В квото и да е състояние да съм, все ендо и също си слушам обикновено...
+1 :)
MetalZone
08-22-2009, 19:52
ей тва пък ако е музикааа... http://www.youtube.com/watch?v=2SANElwpIo4 :lol: :razz: :smt078 :smt078 :smt078
:smt010
retwerts
08-22-2009, 20:08
Ще ви кажа само едно нещо за чалгата.
Чалгата е като лайното-както и да се мъчиш да го изсереш,все ще вони.
Па това ,че някои хора обичат да пият на маса с лайно,си е техен проблем.
PurpleDream
08-22-2009, 20:16
ех Божее, защо сте такива злобари метълистите само не мога да разбера...като не харесвате чалга- не слушайте бе, защо трябва винаги да изразявате мнение за чалгата, дори и да не ви питат, чалгата е стил като всеки друг, как не почнахте да мразите нещо друго ами само чалга ви е в устата, особено тук във форума сигурно имате повече мнения за чалгата от колкото за метъла...защо се палите толкова много и обиждате чалгата и хората които я слушат при положение, че те не слушат само чалга, а и други стилове...нямам нищо против метъла и метълистите, ама като почнете така направо ми опъвате нервите... :neutral:
БианцО, само едно не мога да разбера, защо си мислиш, че микро-културата, която се развива в провинциалния ти градец обхваща истината за живота и обществото ?
А оная дето е 95-ти набор, мога да й кажа, че заради хора като нея, подкрепям с две ръце побоя над "еманципираните", "мислещи" девойки на Амор-поколението ;)
И още нещо.. за последен път преди да съм влязъл през монитора да ви шлевя с колана - НЕ ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СЛУШАТ И СА СРЕЩУ ЧАЛГАТА СА МЕТЪЛИ.
Към всички останали - К.р за вас! Само аз! К.р за всичко! Само свинщини!
Йей, тя може да се развива в провинциалния ми градец, ама аз съм над тея работи. :---) На селяни ли ще се обиждаме?
Да, нито чалгата, нито това грухнете би могло да се нарече музика. :) Още нещо?
Определено не смятам, че нямам музикална култура. :> Дори е доста повече от тази на доста хора.
bubinkaa
08-22-2009, 20:24
по купони друсате задница на чалга и кючеци :lol: иначе сте "метали"
...не слагам всички под общ знаменател...85-90% само :lol:
по купони друсате задница на чалга и кючеци :lol: иначе сте "метали"
...не слагам всички под общ знаменател...85-90% само :lol:
Абе, ти хората на два типа ли ги разделяш – метъли и чалгари? :-o
Ихо ахо!
SouthStandServiceLad
08-22-2009, 20:29
Скромността краси човека - това обяснява доста неща при теб :)
Нека ти обясня няколко неща - да си на 15-16 години и да кажеш, че имаш огромна музикална култура е ЛЕКО смешно. Първо. И второ, трябва да си под долното равнище на интелигентност, за да поляризираш чалга и грухтене. Най-малкото защото нещата не са двуполюсови. И понеже онази прекрасна девойка с болтвания шрифт, очевидно не е прочела заканата ми, та и ти така като за вас за последен път ще кажа, че НЕ ВСИЧКИ, КОИТО СА СРЕЩУ ЧАЛГАТА СА МЕТЪЛИ.
Освен всичко това, ние никак не сме виновни за това, че пубертетът и други обективни обстоятелства ви пречат да мислите с правилните части на мозъците си, но едно умно нещо е да слушаш старо и патило. Друго умно нещо е да се научиш да четеш. Тъй като за първото се изисква умствено равнище над 3 клас, което е сложна задача при доста от вас, ще ви помоля поне да четете, нещо което би трябвало всички да изискват от себе си, когато се намесват КОМПЕТЕНТНО по някоя тема.
Ужасното грухтене може да не се харесва не само на върлите почитатели на Кондьо и целия цигански антураж, който се носи зад гръмкото название "Поп-фолк" и "Чалга".
Но разбира се ние всички, които сме алтернатива на тази масова култура можем да разберем момичетата сред вас, избрали евтиния и лесен път за развитие - курволизацията на нашата страна. Тя е нещо като синоним на чалгаризацията. Даже в доста от случаите се припокриват.
БианцО, още нещо, докато не съм забравил - да може и на селяни да се обиждаме, очаквам да ми кажеш нещо по въпроса...
SouthStandServiceLad
08-22-2009, 20:32
бубинка, като гледам баща ти не е хабил много материал за тебе...
Нима искаш да ми кажеш, че щом наричам музиката от горния линк грухтене, подкрепям чалга-културата?
Моля?!
Ихаа, сега и на визия ще се обиждаме. ("Скромността краси човека - това обяснява доста неща при теб.")
Така, нямам нищо общо с "курволизацията", синоним на чалгаризацията, както ти сам се изрази.
Кога съм казвала това, което момичето с болдвания шифт каза? А? Я ми погледни предния пост, ако обичаш... Точно това казвам, че хората не се делят на чалгари и метъли. На мен нито едните ми харесват, нито другите. НО това не е повод за теб да ми се репчиш и да ми правиш забележки. Защото и ти май не знаеш защо ги правиш и с какъв повод.
В крайна сметка какво искаш да ми кажеш? Че музиката, която слушам, е долнопробна, гадна, не е музика въобще... Или?
SouthStandServiceLad
08-22-2009, 20:40
БианцО, сама влизаш в кофти полемики, ако ще заемаш страна го прави. Тва не е нова тема и има течаща дискусия с поставени доста повече неща от основи. Това, че някакви ниско-платени полу-грамотни момичета и гей-приятелите им не четат, не означава, че нормален и грамотен човек няма да прочете темата как се е развила до сега. В тоя ред на мисли имаш ли да допълниш нещо или да заемеш позиция ? Или да представиш нов, революционен подход към спора ? Или просто "каунтваш" мненийца в коравия форум ?
Аз заех позицията си по темата! Просто смятам, че златната среда е най-добре. Нито чалга, нито дет метълът са за предпочитане в моята листа с музика. Да, в моята, защото изразявам ЛИЧНО мнение.
Да, определено двата стила не са двуполюсови, но има голяма разлика между тях. (Което не смятам за нужно да споменавам, ама щом се налага...)
bubinkaa
08-22-2009, 20:45
SouthStandServiceLad: що си толкова заядлив...?
SouthStandServiceLad
08-22-2009, 20:46
Добре. Благодарим за личното ти мнение,...
Не е нужно да отговаряш на този пост.
SouthStandServiceLad
08-22-2009, 20:49
Бубинка, а защо твоето мнение не отговаря на представата ми за средно-интелигентен тийнейджър ? Дали проблема е в мен или във твоя телевизор ?
Дали пък по умни хора от нас не са казали, че всяко действие, води до противодействие и за да съм сигурен ( дори след това няма да бъда де.. ) че ще ме разбереш ще говоря конкретно - плоският ти, изпълнен с клишета и копирани мисли пост представлява шедьовър в областта на аргументацията или по точно в липсата на аргументация. По простичко казано - малоумното ти мнение, което реално не е твое вбесява хората със собствено такова.
Благодаря за високата трибуна :razz: :lol:
bubinkaa
08-22-2009, 20:54
пак заповядай...
кво ли те питам?...се едно ми пука..
ще си пиша квото си искам :lol: и не се прави на умен...научил два лафа и ми се прави...
айде...няма да пиша повече тук!
само чалгаа!!! 8-) 8-) :lol: :lol: :lol:
SouthStandServiceLad
08-22-2009, 21:02
Предай на майка си, че съжалявам за кофти материала, на който е попаднала.
През безсилието ти дори 3-то класник би се зарадвал :)
Всъщност...
що ли не се доверим на статистическите данни на Бубинка... тя все пак е направила МЕГА-проучване за да изчисли всъщност КОЛКО ТОЧНО процента от БГ младежите друсат кючеци. За целта тя е разпитала около 3 милиона души. Нека й ръкопляскаме.. а така.. още повече :)
За двата лафа си права - общо взето с тях избутах гимназия, част от университета.. мисля и работа така да си хвана.
bubinkaa
08-22-2009, 21:11
Още не cъм cе научила да пcyвам ....ама като cе наyча ще ти е*а м*****а в конcкия клитор!
:-)
що не сте казали че е толкова умопомрачиттелно забавно тука бе?...
PurpleDream
08-22-2009, 22:03
я понеже не съм чела цялата тема ми разясни какво символизира чалгата? чалгата е музика за забавление, не е няква натоварваща, можеш да си я слушаш у вас, може в дискотека, може и да не я слушаш...ама всички тука си знаят своето "чалгата е тъпа, чалгарите са тъпи, смърт за тях.." простотиии...
PurpleDream
08-22-2009, 22:10
мозъка ми в момента спи, а теб да не би да те мързи с 2 изречения да ми обясниш?
PurpleDream
08-22-2009, 22:19
офф спрете да се правите на големите умници бе, не ви ли омръзна...каква глупост съм написала? тва че на теб не ти харесва моето мнение не означава, че е глупост...
пз Илиян - Тупалка :-({|=
PurpleDream
08-22-2009, 22:23
да добре, добре както казваш нали си умен...
NamelessRomantic
08-23-2009, 01:00
Тая тема още ли е жива бе?Пф... -.-
MetalZone
08-23-2009, 05:04
ех Божее, защо сте такива злобари метълистите само не мога да разбера...като не харесвате чалга- не слушайте бе, защо трябва винаги да изразявате мнение за чалгата, дори и да не ви питат, чалгата е стил като всеки друг, как не почнахте да мразите нещо друго ами само чалга ви е в устата, особено тук във форума сигурно имате повече мнения за чалгата от колкото за метъла...защо се палите толкова много и обиждате чалгата и хората които я слушат при положение, че те не слушат само чалга, а и други стилове...нямам нищо против метъла и метълистите, ама като почнете така направо ми опъвате нервите... :neutral:
По тази логика, ти защо изрази мнение за песента която копнах? И да Аз мразя нагли и високомерни чалгари , които си мислят че могат и знаят всичко! Нямаш нищо против метъла, но все пак се заяждаш.. хм..
Леле, бубинке, благодаря ти... ти си най-добрият аргумент, който всеки нехаресващ чалгата човек може да приведе в подобна дискусия. С това си постижение трябва да се чувстваш доста горда...
БианЦо,
всички хора, които са писали мнение в този раздел на форума смятат, че имат особено богата музикална култура, но честно да ти кажа... в повечето пъти са доказвали, че нямат реална самооценка.
Това грухтене, което ти не можеш да разбереш и оцениш в един даден стил не го прави по-глупав или по-лош, затова и саутлада, аз и ричкидс се опитахме да набием в кухите глави на чалгарите, че не харесваме всичко, което чалгата символизира, а не принизявахме спора до елементарен сблъсък на музикални вкусове. ;)
Ми, аз се опитах да кажа същото, но по по-различен начин, а вие се нахвърлихте. :-o
SouthStandServiceLad
08-23-2009, 07:56
Пърпъл Дрийм, мен лично би ме било срам все още да стоя в тая тема, след като самата ти заяви че теб видиш ли те МЪРЗИ да прочетеш какво е написано, но изискваш от другите ДА НЕ ГИ МЪРЗИ да ти преразкажат последните 17-20 страници... Малко нагличко е, а ?
А оная бубината там дето щяла да е.е майка ми :) По всяко време можеш да дойдеш да се пробваш. А лошото е че ти видях физиономията. И искам да ти кажа, да не се очудиш ако някой път на улицата някой мине покрай теб и те наплюе в лицето :)
SouthStandServiceLad
08-23-2009, 10:43
Ще бъде публично порицана чрез никотинови храчки ин дъ фейс мада фака ;)
bubinkaa
08-23-2009, 11:31
филмиии :?
е всеки слуша квото иска и квото върви най-много на компанията,но иначе си е друго докато жулим домашар със шопска да дъни Наско Менатата или някое сръбско обстановката се променя :grin: :grin: :grin:
PurpleDream
08-23-2009, 14:20
По тази логика, ти защо изрази мнение за песента която копнах? И да Аз мразя нагли и високомерни чалгари , които си мислят че могат и знаят всичко! Нямаш нищо против метъла, но все пак се заяждаш.. хм..
1. защото се ядосвам като плюете по чалгата, не може само вие да изказвате мнение
2. и аз мразя надути метълсити които мислят, че са много интересни като се обличат така сякаш току що са излезли от някой клип на Металика или някви там подобни...
3. опитвам се да не се заяждам, искам само да си кажа мнението ама понякога коментарите на някои хора много ме ядосват и не мога да си сдържа коментарите...
Пърпъл Дрийм, мен лично би ме било срам все още да стоя в тая тема, след като самата ти заяви че теб видиш ли те МЪРЗИ да прочетеш какво е написано, но изискваш от другите ДА НЕ ГИ МЪРЗИ да ти преразкажат последните 17-20 страници... Малко нагличко е, а ?
не съм го карала да ми преразказва страниците, той приказваше за това което символизирала чалгата и му казах да ми каже какво е, защото не съм чела всички страници и изобщо не ме е срам да стоя в темата-няма от какво...
SyntheticSensation
08-23-2009, 15:26
ние на маса слушаме само screamo :grin: :grin: :grin: :-P
PurpleDream
08-23-2009, 16:54
дообре
XxPsychicSuicidexX
08-23-2009, 17:28
Пхахахахахахахаахахахахах а... :lol:
Мн ясно, че кат се сабере дружинката - рокери, ше слушат рок !!!!
Баси :D
SyntheticSensation
08-23-2009, 17:59
^ на операционната маса надявам се...
надявам се си разбрал сарказма и твойто да е сарказъм, а ако не си whatever :-D
GodLovesYou
08-23-2009, 22:25
ти ми дай едно кило ракия и ми пусни ол скул рапец или джънгъл и да видиш дали ш има рев и дали няма да има разгул
1. защото се ядосвам като плюете по чалгата, не може само вие да изказвате мнение
2. и аз мразя надути метълсити които мислят, че са много интересни като се обличат така сякаш току що са излезли от някой клип на Металика или някви там подобни...
3. опитвам се да не се заяждам, искам само да си кажа мнението ама понякога коментарите на някои хора много ме ядосват и не мога да си сдържа коментарите...
не съм го карала да ми преразказва страниците, той приказваше за това което символизирала чалгата и му казах да ми каже какво е, защото не съм чела всички страници и изобщо не ме е срам да стоя в темата-няма от какво...
след сериозен...ама така...много значителен напън можеш(евентуално ако имаш късмет тая вчер...или когато и да е през своя несъмнено изпълнен с екзистенциални размисли живот...) да изфабрикуваш някакво по-ограничено и малоумно творение което да представиш в пост който да украси темата още повече и да повдигне(извън всякакъв спор...) интелектуалното и ниво...
но...какво ли разбирам аз непросветения човек не-слушащ чалга и отричащ я като музикален стил и социален феномен и привърженик на теорията че музика която се слуша в 3 държави и основно в нетрезво състояние(или е неизменен съпровод на високоинтелигентните разговори на хора които преминават в такова...) не заслужава и грам уважение...прости ми наглостта да пиша мнения изявяващи личното ми мнение и явната ми неприязън към иначе толкова смислената музика позната на всички балкански субекти като чалга...
смятам известно време само да наблюдавам в захлас как затваряш с остроумие достойно за уважение устите на иначе толкова ограничените и прости метъли...
и нека силата бъде с вас...слава на имхотеп...
PurpleDream
08-24-2009, 00:39
след сериозен...ама така...много значителен напън можеш(евентуално ако имаш късмет тая вчер...или когато и да е през своя несъмнено изпълнен с екзистенциални размисли живот...) да изфабрикуваш някакво по-ограничено и малоумно творение което да представиш в пост който да украси темата още повече и да повдигне(извън всякакъв спор...) интелектуалното и ниво...
но...какво ли разбирам аз непросветения човек не-слушащ чалга и отричащ я като музикален стил и социален феномен и привърженик на теорията че музика която се слуша в 3 държави и основно в нетрезво състояние(или е неизменен съпровод на високоинтелигентните разговори на хора които преминават в такова...) не заслужава и грам уважение...прости ми наглостта да пиша мнения изявяващи личното ми мнение и явната ми неприязън към иначе толкова смислената музика позната на всички балкански субекти като чалга...
смятам известно време само да наблюдавам в захлас как затваряш с остроумие достойно за уважение устите на иначе толкова ограничените и прости метъли...
и нека силата бъде с вас...слава на имхотеп...
щом се определяш като такъв и така си решил...
SouthStandServiceLad
08-24-2009, 08:31
у фалопиевите тръби...
сто процента е кукличка :grin:
SouthStandServiceLad
08-24-2009, 08:58
Не бе, заеби, това последното ме убеди, че просто девойчето не знае къде се намира, дайте по друг начин да подхождаме, според мен е от "красивите" :grin:
Виж в темата, която е озаглавена "Какво мислите за Андреа" как храни, че сме комплексари и т.н., все едно сме виновни, че активният ни речник е съставен от повече от 40 думи и не изпитваме непреодолимо желание да си танцуваме в салатата, докато се "забавляваме"... :(
забелязал съм също така и че концентрата и някои разхладителни напитки са основния двигател на културното развитие в държавата ни напоследък...поне от гледна точка на развитието на музикалната култура на много хора(н че парадирам с такава но определено подбира музиката която слушам не от гледна точка на това дали е хубав шумов фон за маса...) които несъмнено след време ще пълнят концертни зали и театри гледайки с интерес оперети или пиеси като 'Хамлет' и разсъждавайки '
защо аджеба тоя тука ми опява дали да бъдел или не?...да удари 2 водки и да надуе чалгията...там е истината...'
Обичам Митко 'ПАЙНЕР'-а!!!
Ballbreaker
08-24-2009, 10:47
За всички незапознати с тези два прекрасни стила - ska punk и reggae. Особенно ранните, първата и втората вълна, скинхед регето. Laurel Atiken и Sublime са супер. Понякога и някое южняшко рокче, Kyuss, Fu Manchu, понякога и блус върви.
A PurpleBrain отдавна се е показала като момиче, което няма особенни интелектуални способности. Просто си спомням как тя спори с мен и я оборвах на 10 пъти за едно и също нещо, докато тя беше просто 'не приемам аргументите ти, аз съм права'.
ЕДИТ: Това само показва колко незаинтересовано от друго, освен себе си, е чалга поколоението. Ехооо, 21-ви век сме, чалгата е български феномен, седенето на маса и пиенето не. Да не се мислите за единствените, изобретили музика за маса? Много сте тъпи, милички, без да споменавам конкретни личности.
PurpleDream
08-24-2009, 12:23
докато продължавате да ме дразните ще продължавам с тъпите си мнения които показват ниското ми IQ :wink:
SouthStandServiceLad
08-24-2009, 19:52
Ква е алтерантивата - да те четкаме колко си умна ли ? Ми не. Проста си. Това показваш. Разделяш хората на хора, които слушат чалга и на метъли. Това показва, че мозъка ти може да стигне до "двуполюсна" мисъл. Т.Е. твоят мозък е по просто развит от този на кучето дори. То поне различава 5-10 вида различни видове хора :) Всеки, който слуша някаква форма на рок за теб е метъл. Тоест си яко тесногръда. Не сме тесногръди ние, които се опитахме да ви покажем нашето мнение, аргументирано, защо чалгата е опасна, ненужна, боклук, не води до никакво развитие, не казва нищо, няма никаква идея и представлява бринка от кофти индустрия, която ви прави да изглеждате тъпи, смешни, а вие да си мислите обратното. Показахме ви поне 100 пъти, че шаблона, който толкова обичате за "масата" не върви. Показахме ви и ви доказахме, че чалгата е продукт от абсурдното развитие на пост-социалистическо общество със занижени ценности. Показахме ви, че не можете да се сравнявате с другите балкански народи, за които фолк музиката, в модерния й вариант е домашна и често пъти е повод за патриотичен спомен, а не проява на селяния и цигания, както е тук. Показахме ви, че крадете, а не взимате за свой плюс. Показахме ви също така, че държавите, които в течение на спор, обичате да давате за пример имат силно развити други сцени и че младите хора не се интересуват от това какво се случва с фолк изпълнителите им, имат си други приоритети. Но вие не разбрахте, че вие сте основната причина в България - Андреа (бел.авт. темата за Андреа) и други фолк-проститутки са ВИП.
Очевидно обаче не разбрахте нищо от това.. някои дори не си направиха труда да прочетат това, което ние с труд сме написали. Някои хора, просто нямаха умствените данни да схванат, че един нормален човек има музикална култура, колкото сам си изгради такава - вие си изграждате музикална култура, точно толкова колкото Джанго мангала от квартала ми има. Даже той има по-голяма, защото със сигурност знае повече фолк и чалга изпълнители от вас. Някои от вас имат претенции за високо интелигентни, но се подчиняват на по нисши страсти от това да се изсекнеш на улицата. Още по нисши.
Хората като вас са абсолютното доказателство за последиците от българската толерантност. Вие станахте продукт на най-долните неща в нашата родина - мутризацията, циганизацията и индустрията за красота, която създаде отвратителния имидж на "красавицата", стремеж за повечето млади девойки, т.е. руса проститутка с един единствен идеал - пари. Ще стигна и още по далеч - това което сами си създадохте е и първата и най-голяма причина подрастващото поколение да показва мощна деградация спрямо ценностите и тотално не разбиране и несъвместимост относно значенията на фундалентални понятия като любов, богатство и прочее и прочее. За един средно интелигентен човек това са индивидуално-схващани абстрактни понятия - за вас това са описаните в поп-фолк текстовете неща, които ви правят да изглеждате това, което изглеждате днес.
Най-тъжното от всичко това е, че чалгата is not here to stay. Тя ще си отиде, заедно с най-отявлените й изпълнители и мениджъри. Ще дойде нещо друго - а тогава вие ще стоите в ъгъла на обществото. В най-долния му ъгъл, абсолютно премазани и несъвместими с настъпващите тенденции, което ще е абсолютния ужас, който ще раздере егото ви на модерни хора. Тези, които няма да се пригодят ще се върнат в селския-ъндърграунд. Там където беше и все още трябва да е мястото на поп-фолк и чалга битието. Не градския, не напредничавия, не анти-конформисткия, ами селския, ткзс-арския ъндърграунд. Този който е повече ъндър от колкото граунд :-D
Лошото е, че български език и литература не се учи от поп-фолк парчетата. А едно далеч не повръхностно изследване показа, че една от основните причини модерното поколение подрастващи да не познава чужди езици е, че няма нужда да разбира основното за младежите - музикалните текстове, тъй като модерния младеж или поне масата такива слушат български поп-фолк, т.е. лесно-смилаема помия на български ( или цигански ) език с еднопланово значение, еднопластово представено на широката маса, която прецежда най-най-най напевното и лесно-смилаемото и го прави хит, благодарение на два-три медийни трика.
Кофти, а ?
Ако някой желае да продължи тази дискусия, умолявам това да стане чрез подкрепа с аргументи. И да... знаеме... ние сме метълисти ( макар и да не сме ), заяждаме се и не на последно място сме комплексари. ( Доста модерна думичка :) )
Dimana99
08-24-2009, 19:55
Не пия :)
Ballbreaker
08-24-2009, 19:59
Смешно ми е как тука с хора като Battlescarred и SouthStandServiceLad, с които по принцип бих се сдракал бая сериозно, съм на едно мнение. Щом и тримата ти казваме, че си зле, явно си. :)
Един Поздрав За Всички Пианици! (http://www.youtube.com/watch?v=DEdykxTPmaw)
PurpleDream
08-24-2009, 20:16
добре...
1.не деля хората на чалгари и метълисти, намесвам тях, защото повечето пъти те се нахвърлят върху чалгата...както и да е
2.разбира се, че аз съм тъпа и проста, за дето изказвам мнение за хората мразещи чалга, а вие сте най- интелигентните същества, защото не слушате чалга...както и да, приемам мненията ви, щом искате мислете ме за тъпа и ограничена и т.н. ...
SouthStandServiceLad
08-24-2009, 20:19
Аз лично очаквам, момента, в който ще еб.ш майка ми, както обеща. Очаквам те :) Както и момента, когато ще те засека някъде по улиците и там нито моята нито твоята интелигентност не ще има значение :) :-D
PurpleDream
08-24-2009, 20:28
Аз лично очаквам, момента, в който ще еб.ш майка ми, както обеща. Очаквам те :) Както и момента, когато ще те засека някъде по улиците и там нито моята нито твоята интелигентност не ще има значение :) :-D
кога пък съм казвала, че ще ти е*а майката :razz: може да ме мислиш за тъпа и да ме мразиш ама не си измисляй :wink:
SouthStandServiceLad
08-24-2009, 20:55
Ей, вярно. Не беше ти. Обърках се. хАхАхахахАХ <off topic 8-)
Ква е алтерантивата - да те четкаме колко си умна ли ? Ми не. Проста си. Това показваш. Разделяш хората на хора, които слушат чалга и на метъли. Това показва, че мозъка ти може да стигне до "двуполюсна" мисъл. Т.Е. твоят мозък е по просто развит от този на кучето дори. То поне различава 5-10 вида различни видове хора :) Всеки, който слуша някаква форма на рок за теб е метъл. Тоест си яко тесногръда. Не сме тесногръди ние, които се опитахме да ви покажем нашето мнение, аргументирано, защо чалгата е опасна, ненужна, боклук, не води до никакво развитие, не казва нищо, няма никаква идея и представлява бринка от кофти индустрия, която ви прави да изглеждате тъпи, смешни, а вие да си мислите обратното. Показахме ви поне 100 пъти, че шаблона, който толкова обичате за "масата" не върви. Показахме ви и ви доказахме, че чалгата е продукт от абсурдното развитие на пост-социалистическо общество със занижени ценности. Показахме ви, че не можете да се сравнявате с другите балкански народи, за които фолк музиката, в модерния й вариант е домашна и често пъти е повод за патриотичен спомен, а не проява на селяния и цигания, както е тук. Показахме ви, че крадете, а не взимате за свой плюс. Показахме ви също така, че държавите, които в течение на спор, обичате да давате за пример имат силно развити други сцени и че младите хора не се интересуват от това какво се случва с фолк изпълнителите им, имат си други приоритети. Но вие не разбрахте, че вие сте основната причина в България - Андреа (бел.авт. темата за Андреа) и други фолк-проститутки са ВИП.
Очевидно обаче не разбрахте нищо от това.. някои дори не си направиха труда да прочетат това, което ние с труд сме написали. Някои хора, просто нямаха умствените данни да схванат, че един нормален човек има музикална култура, колкото сам си изгради такава - вие си изграждате музикална култура, точно толкова колкото Джанго мангала от квартала ми има. Даже той има по-голяма, защото със сигурност знае повече фолк и чалга изпълнители от вас. Някои от вас имат претенции за високо интелигентни, но се подчиняват на по нисши страсти от това да се изсекнеш на улицата. Още по нисши.
Хората като вас са абсолютното доказателство за последиците от българската толерантност. Вие станахте продукт на най-долните неща в нашата родина - мутризацията, циганизацията и индустрията за красота, която създаде отвратителния имидж на "красавицата", стремеж за повечето млади девойки, т.е. руса проститутка с един единствен идеал - пари. Ще стигна и още по далеч - това което сами си създадохте е и първата и най-голяма причина подрастващото поколение да показва мощна деградация спрямо ценностите и тотално не разбиране и несъвместимост относно значенията на фундалентални понятия като любов, богатство и прочее и прочее. За един средно интелигентен човек това са индивидуално-схващани абстрактни понятия - за вас това са описаните в поп-фолк текстовете неща, които ви правят да изглеждате това, което изглеждате днес.
Най-тъжното от всичко това е, че чалгата is not here to stay. Тя ще си отиде, заедно с най-отявлените й изпълнители и мениджъри. Ще дойде нещо друго - а тогава вие ще стоите в ъгъла на обществото. В най-долния му ъгъл, абсолютно премазани и несъвместими с настъпващите тенденции, което ще е абсолютния ужас, който ще раздере егото ви на модерни хора. Тези, които няма да се пригодят ще се върнат в селския-ъндърграунд. Там където беше и все още трябва да е мястото на поп-фолк и чалга битието. Не градския, не напредничавия, не анти-конформисткия, ами селския, ткзс-арския ъндърграунд. Този който е повече ъндър от колкото граунд :-D
Лошото е, че български език и литература не се учи от поп-фолк парчетата. А едно далеч не повръхностно изследване показа, че една от основните причини модерното поколение подрастващи да не познава чужди езици е, че няма нужда да разбира основното за младежите - музикалните текстове, тъй като модерния младеж или поне масата такива слушат български поп-фолк, т.е. лесно-смилаема помия на български ( или цигански ) език с еднопланово значение, еднопластово представено на широката маса, която прецежда най-най-най напевното и лесно-смилаемото и го прави хит, благодарение на два-три медийни трика.
Кофти, а ?
Ако някой желае да продължи тази дискусия, умолявам това да стане чрез подкрепа с аргументи. И да... знаеме... ние сме метълисти ( макар и да не сме ), заяждаме се и не на последно място сме комплексари. ( Доста модерна думичка :) )
малко offtopic:
това тук накара дори мен-заклетия противник на всичко що влиза в дефиницията на която и де е разновидност на рок музиката...и в общи линии на всичко което не е поп-фолк...да разлюбя МИтко 'Пайнер'-а...
:shock:
така...дотук с offtopic-а..
такааммм...мисля че поста който цитирах трябва да бъде считан за абсолютно и неоспоримо доказателство за природата на музиката основно разпространена на балканите известна като поп-фолк(изразявам се така за тази музика защото тя е точно толкова поп колкото фолк...)
на мнение съм че той трябва и да е финал на какъвто и да е вид спорове свързани с тази и всички други(а знаем че те са много...) подобни теми...
благодаря искрено на SouthStandServiceLad...смятам че няма какво повече да се каже...
всичко е болезнено(за някои) ясно и подкрепено с тлкова здрави аргументи е савнението им с бетон си е чиста подигравка...
^Просто е безсмислено да се спори с такива като теб, особено с теб, съдейки по последните ти постове, изпълнени с особено "силна" аргументация и жалки опити за остоумие! Аз ви чета и ви се смея, но няма да се аргументирам повече - случаят е безнадежден. Особено това, което се мислите за много умни го чета всеки ден и се смея с глас. Да ви имам самочувствието... По-умният отстъпва в крайна сметка, а вие си плюйте в темата волно и дружно. Все пак тя се казва "Към Анти-чалгарите", а не "какво и е лошото на чалгата", така че злобейте си и се мислете за много културни, начетени и интелигентни. Някой ден ще слезете на земята от доста високо. И не казвам, че няма и кухи чалгари, които се изявиха, особено онази дето щеше да е*е нечия майка, беше много зле... 8)
Ballbreaker
08-26-2009, 14:19
Е оная песен, дето Луцифериан от goth.bg се снима в клипа и като вампир бе, как бе! Тя е умна. :grin:
Ballbreaker
08-26-2009, 14:24
Някой ден ще слезете на земята от доста високо.
Battlescarred, ние сме в небесата! Ура!
stealthyGirl
08-26-2009, 16:35
Ами че к'вото и по принцип си слушам. Чалгата не ми харесва при никакви обстоятелства. Трудно ти е да разбереш? - 'Ми въобще не ме грее! И кой е казал, че като не слушам чалга слушам задължително и само метъл?
SouthStandServiceLad
08-26-2009, 18:29
По темата.. ние сме в небесата : http://www.vbox7.com/play:840e1b61
Като сядам на маса аз не сядам да слушам музика.
А дори да слушам има много хубави български песни, които стават, че и за хоро.
Самата чалга не е музика за маса, а музика за напиване, препиване и пълна деградация.
Чалга се слуша единствено в България, така че на въпроса ще отговоря с друг въпрос: какво според теб слушат хората извън България когато се напият?
Иначе и аз слушам чалга, наистина е добра за купони, но смесена със други стилове като techno, house, etc. Да зациклиш само на чалга е доста жалко според мен :D
Едит:
След като разгледах малко имам чувството че доста мазни чалгарчета бяха яко затапени в тази тема :razz:
Чалгата предимно слушам за да се наливам от смях на толковаа "яките" и "смислени" текстове..
А за останалото да не говорим..музика взета назаем,порно за клип и вече сме на върха :shock:
Как става тва незнам..както се пее в една анти-чалга песен "...с някой чичо много богат..."
А иначе има много по-хубава музика за слушане на пиене,освен че съм привърженичка на по-тежките стилове,предпочитам да слушам нещо като Слави Трифонов,като толкова не искате да е тежко и като ви е толкова сложно да проумеете,че не се пие само на чалга :grin:
Чалга се слуша единствено в България, така че на въпроса ще отговоря с друг въпрос: какво според теб слушат хората извън България когато се напият?
Иначе и аз слушам чалга, наистина е добра за купони, но смесена със други стилове като techno, house, etc. Да зациклиш само на чалга е доста жалко според мен :D
Едит:
След като разгледах малко имам чувството че доста мазни чалгарчета бяха яко затапени в тази тема :razz:
Чалга не се слуша само в България. Колко си пътувал, за да го кажеш това? В колко чужди дискотеки си бил и в колко чужди държави? Аз за годините си съм обиколил доста свят и съм видял. И България не е единственото място. Най-малко щеше да се сетиш, че в Сърбия и Гърция също има. ;) Да не говорим, че Азис е доста известен в Латинска Америка, не знам по какви причини. А в Западна Европа и САЩ е бъкано с дискотеки и заведения, в които ходят бг чалгарки. Така че да не си говорим на изуст. Аз имам претенциите да съм пътувал и видял достатъчно и да мога да говоря от личен опит, а не съдейки по мнението на вуйната на чичото на баба ми на сестрата. ;)
Goebbels
08-26-2009, 21:40
Искам да попитам критиците на чалгата ........Какво мислят за сръбското и гръцкото?
Ballbreaker
08-26-2009, 21:48
SouthStand го каза - там не е цинго-манго смесица за масите, там е патриотична музика. Аз в едно 'Как Боли' нищо патриотично не виждам.