PDA

View Full Version : Балообразуване

cveteto64
05-26-2009, 20:29
Здравейте, наближава кандидатстването след 7ми клас и имам няколко въпроса:
1.Може ли някой да каже за балообразуването кои оценки влизат, умножават ли се (имам бегли спомени, а брат ми тази година кандидатства)
2.Някакъв орънтировъчен бал за кандидатстване в бургаските училища или поне къде бих могла да намеря нещо.
Благодаря предварително. :)

rauwkost
05-26-2009, 21:02
За всяко училище/паралелка/профил балообразуващите са различни!

cveteto64
05-27-2009, 06:20
Добре, а къде бих могла да намерямалко информация. Гледах официалните сайтовена някой училища и само в 3-4 пишеше как сеобразува балообразуване... :?

Enitto
05-27-2009, 07:28
По-надолу е темата за седмокласниците. Има 1 пост специално за хората от Бургас: http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=247917&postdays=0&postorder=asc&start=405

cveteto64
05-27-2009, 07:48
Много ти благодаря Enitto :-)

BrainlessROCKBABY
05-27-2009, 07:51
Да, а ето и частта:

БАЛЪТ ЗА КЛАСИРАНЕ се образува:
1. ЗА ПРОФИЛ “ХУМАНИТАРЕН” – като сбор от: утроената оценка от теста по български език и литература; оценката от теста по математика; оценката по български език и литература от удостоверението за завършен VІІ клас и оценката по още един балообразуващ учебен предмет;
2. ЗА ПРОФИЛИ “ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКИ” и “ТЕХНОЛОГИЧЕН” – като сбор от: оценката от теста по български език и литература; утроената оценка от теста по математика; оценката по математика от удостоверението за завършен VІІ клас и оценката по още един балообразуващ учебен предмет;
3. ЗА ПРОФИЛ “ЧУЖДОЕЗИКОВ” – като сбор от: удвоената оценка от теста по български език и литература; удвоената оценка от теста по математика; оценките по български език и литература и по математика от удостоверението за завършен VІІ клас;
4. ЗА ПРОФИЛ “ИЗКУСТВА” – като сбор от: оценката от теста по български език и литература; оценката от теста по математика; удвоената оценка от изпита за проверка на способностите и оценките по два балообразуващи учебни предмета;
5. СПЕЦИАЛНОСТИТЕ от ПРОФЕСИИ – като сбор от: оценката от теста по български език и литература; утроената оценка от теста по математика и оценките по два балообразуващи учебни предмета.