PDA

View Full Version : За кого бихте гласували на изборите,ако можехте?

gogomana
05-28-2009, 17:02
Е,дайте своя вот тук!

DimovB
05-28-2009, 17:48
аз мога вече и ще дам глас за БСП

gogomana
05-28-2009, 18:29
аз мога вече и ще дам глас за БСП
интересно защо...след като тази партия буквално се срина и провали България!

ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ!СПАСИ БЪЛГАРИЯ!

АКО ГЛАСУВАШ ЗА БСП,ТИ ДАВАШ ГЛАСА СИ ЗА:
-Мургина
-В.Топлото
-Ахмед Доган

bEbsI
05-28-2009, 20:42
Ред,законост и справедливост.Толкова.

Dennitsa
05-28-2009, 20:52
http://img20.imageshack.us/img20/5281/17670490.png

> Отсъства в анкетата.

kristo
05-28-2009, 21:23
Ихаа, няма ги нито ВМРО, нито Атака, егати наглата и нагласена анкета. Всички от изброените партии са либерал-глобалистко-команоидни, с две думи боклуци. Не бих гласувал нито за БСП, нито за техния по-малък брат партията на мутрата ББ, да не говорим за ДПС-та и други подобни. Единствено патриоти, а не разни глобалистки мекерета могат да дадат нова политическа и управленска визия на България, която да е от полза на всички ни.

А аз лично ще гласувам за ВМРО и коалицията, в която участва- НАПРЕД.

Ilikeliljon
05-28-2009, 22:15
Ихаа, няма ги нито ВМРО, нито Атака, егати наглата и нагласена анкета. Всички от изброените партии са либерал-глобалистко-команоидни, с две думи боклуци. Не бих гласувал нито за БСП, нито за техния по-малък брат партията на мутрата ББ, да не говорим за ДПС-та и други подобни. Единствено патриоти, а не разни глобалистки мекерета могат да дадат нова политическа и управленска визия на България, която да е от полза на всички ни.

Имам познат в партия и знам, какви курвенски истории се разиграват там. Знам им гадните номерца, честно казано думите на Алеко Константинов, които той е сложел в устата на Бай Ганьо са вярни: Всички са маскари! :) :)

smileforyou12
05-28-2009, 22:39
за никой :? всичко става все по зле и по зле

blago84
05-29-2009, 05:50
Моят глас е за НДСВ.

Добавка: Погледнах само за моята партия... сега огледах анкетата и намирам за странно, че Атака, Напред, Лидер и Новото Време и някои други организации отсъстват. Мисля че е редно да бъдат включени, за да може анкетата да бъде що годе достоверна.

Втора добавка: Специално по отношение на
за никой :? всичко става все по зле и по зле - С негласуване няма да стане по-добре.

AutumnTears
05-29-2009, 05:54
Атака :-D

kristo
05-29-2009, 07:54

Имам познат в партия и знам, какви курвенски истории се разиграват там. Знам им гадните номерца, честно казано думите на Алеко Константинов, които той е сложел в устата на Бай Ганьо са вярни: Всички са маскари! :) :)
Айде не ми обяснявай какво казал някакъв твой приятел. Аз съм член на ВМРО от 3 години вече и съм изцяло наясно със ситуацията в Организацията. Определено си имаме трески за дялане, не отричам, но ВМРО си е един стълб на Българщината и макари в ръководството да има хора, които преследват и личните си интереси и не са бедняци, защитават на първо място българското. Същото се отнася и за Атака, БНС също са определено за предпочитане пред помиярите от БСП, ДПС, НДСВ и всички останали туркофилско-еврейско-либерално-помиярски партийки. Ако не правиш разлика, толкова по-зле за теб. Щом ти е все едно дали ще ни управлява партията БСП-ДПС-НДСВ или ще ни управляват националисти, пък били те и хора, които търсят И личния си интерес покрай националния, толкова по-зле.

А някой подметна НДСВ... партията, която "спомогна" България да влезе в ЕС със свалени гащи, със спрени блокове на АЕЦ, партията, която е ЗА влизането на Турция в ЕС, партия, в чието ръководство има повече евреи, отколкото българи(справка Мундьо Паси, Куневица и оня боклук Миленчо Велчев и т. н.), партията на Дедо "Цар"(Негово нищожество, издънката на Кобурготския род), които си присвои Рила, Пирин и Стара планина, заграби десетки имоти и гори и какво ли още не. Заедно с БСП и ДПС са най-големите мошеници и боклуци в българската политика. СДС и Костов даже и те не могат да им се мерят, направо са за предпочитане пред тях. Е, това не се отнася за новото НДСВ-ГЕРБ на мутрата ББ.

Goebbels
05-29-2009, 08:16
Защо не сложиш в анкетата само БСП, ДПС и НДСВ
хаха, нещастник

kristo
05-29-2009, 08:20
От изброените долу-горе си струват единствено Ред, законност и справедливост.

Goebbels
05-29-2009, 08:52
Затова Яне ходи на инструктаж в Израел 8-) Също така каза, че ще назначи евреи да му помагат в парламента 8-)

Diam0nD
05-29-2009, 11:09
-Мургина
-В.Топлото
-Ахмед Доган
тия не ги ли доведоха сините в политиката ?! Щот сме демократични ще дадем глас на дпс ... вече дпс ни дава на нас глас !
Топлото май по време на Софянски е назначен ... как така бсп ще го е довело нз :Х
И аз за БСП ще пусна бюлетинка за евровота :)
за правителство ще реша в тъмната стая ... още не съм решил кое е по-малкото зло :) !

kalashnik
05-29-2009, 11:30
Аз пък бих ласувал за Зелената партия

Wildchildd
05-29-2009, 12:58
Синята коалиция.

gogomana
05-29-2009, 17:56
-Мургина
-В.Топлото
-Ахмед Доган
тия не ги ли доведоха сините в политиката ?! Щот сме демократични ще дадем глас на дпс ... вече дпс ни дава на нас глас !
Топлото май по време на Софянски е назначен ... как така бсп ще го е довело нз :Х
И аз за БСП ще пусна бюлетинка за евровота :)
за правителство ще реша в тъмната стая ... още не съм решил кое е по-малкото зло :) !

КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ДАВАТЕ ГЛАСА ЗИ ДА БСП,СЛЕД КАТО ПРОВАЛИХА БЪЛГАРИЯ!ГЕРБ Е ИСТИНСКОТО СПАСЕНИЕ!

Goebbels
05-29-2009, 17:57
^
8-)

kristo
05-29-2009, 21:30
БСП+ГЕРБ=едни и същи боклуци.

Гоше, айде моля те само недей да твърдиш, че БСП не е замесено с мафията/олигархията/ в българското политическо пространство. Виж само кой влезе в Изпълнителното бюро на "Партията"- една от най-гнусните и крадливи мутри- свинаря Георги Гергов и само той да е, ами братята Галеви с които припиканото мушкато Румен Петков е пръв другар? Ами Манджуков? Моля те, умно интелигентно момче си, имаш способността да разсъждаваш трезво и логично, замисли се над тези неща както винаги си го правил, недей ги отминава така. БСП означава чалга, Азис, Митьо Пищова, Биг Брадър и всичко това общо накуп, че и още. БСП може да ни донесе само чалга, кебапчета по изборите, предизборни увеличения на пенсиите и заплатите за залъгване на избирателя, членство на Турция в ЕС, подкрепа за ДПС. С какво БСП е защитило някога националния ни интерес?

И не си ли наясно, че БСП оттук насетне винаги ще играе в един отбор с ДПС? Станишев е дотолкова зависим и свързан с него, че няма накъде повече. Просто като приятел ти го казвам. Виждаш как живеем, според теб добре ли е, нормален ли ни е стандарта на живот, имаме ли нормални условия въобще и ти лично като човек и българин чувстваш ли се добре и задоволен от сегашното си благосъстояние? Ето затова става въпрос и ми е много интересно как все още доста млади хора се заблуждават, та вярват в БСП, която е една изцяло неосъществима и загубена кауза. Говорил съм и с хора от БСМ по същите теми, мирно и тихо сме си говорели, дори и те не могат да намерят достатъчно аргументи да защитят ръководството на "Партията" и не харесват Станишев, но вярват в някакъв идеал, което по принцип е много хубаво, стига този идеал да има някакво покритие. А в случая с БСП няма никакво покритие...

gogomana
05-30-2009, 17:47

Гоше, айде моля те само недей да твърдиш, че БСП не е замесено с мафията/олигархията/ в българското политическо пространство. Виж само кой влезе в Изпълнителното бюро на "Партията"- една от най-гнусните и крадливи мутри- свинаря Георги Гергов и само той да е, ами братята Галеви с които припиканото мушкато Румен Петков е пръв другар? Ами Манджуков? Моля те, умно интелигентно момче си, имаш способността да разсъждаваш трезво и логично, замисли се над тези неща както винаги си го правил, недей ги отминава така. БСП означава чалга, Азис, Митьо Пищова, Биг Брадър и всичко това общо накуп, че и още. БСП може да ни донесе само чалга, кебапчета по изборите, предизборни увеличения на пенсиите и заплатите за залъгване на избирателя, членство на Турция в ЕС, подкрепа за ДПС. С какво БСП е защитило някога националния ни интерес?

И не си ли наясно, че БСП оттук насетне винаги ще играе в един отбор с ДПС? Станишев е дотолкова зависим и свързан с него, че няма накъде повече. Просто като приятел ти го казвам. Виждаш как живеем, според теб добре ли е, нормален ли ни е стандарта на живот, имаме ли нормални условия въобще и ти лично като човек и българин чувстваш ли се добре и задоволен от сегашното си благосъстояние? Ето затова става въпрос и ми е много интересно как все още доста млади хора се заблуждават, та вярват в БСП, която е една изцяло неосъществима и загубена кауза. Говорил съм и с хора от БСМ по същите теми, мирно и тихо сме си говорели, дори и те не могат да намерят достатъчно аргументи да защитят ръководството на "Партията" и не харесват Станишев, но вярват в някакъв идеал, което по принцип е много хубаво, стига този идеал да има някакво покритие. А в случая с БСП няма никакво покритие...

А кой,Атака ли- в тяхната партия има само педофили и престъпници,които стрелят по магистралите...а-и 1 ШЕЗОФРЕНИК!!!

gogomana

А кой,Атака ли- в тяхната партия има само педофили и престъпници,които стрелят по магистралите...а-и 1 ШЕЗОФРЕНИК!!!

gogomana

love_enrique
05-30-2009, 18:14
Синята коалиция.

+1 Ясно защо :)

gogomana
05-30-2009, 18:37
Синята коалиция.

тези вече нямат място в тази игра...

love_enrique
05-30-2009, 19:10
Синята коалиция.

тези вече нямат място в тази игра...

E да,то тва е целта на предварителните "проучвания",поръчани от разни партии с цел да откажат част от избирателите с мотива"Еми то явно няма смисъл да гласувам за еди-кой-си щом няма шанс"
Ще видим кой къде има място.

kristo
05-30-2009, 20:25

А то в БСП са прекрасни, само като видя грозната муцунка на онова лекенце Вигенин и на Гей Сергей и ми се разваля настроението за деня... Споменах ти за Гергов, за друга мутра в същата "Партия" Румен Петков, на младини известен с прякора Главътъ, който ходи да припикава фонтаните като се напие, да не говорим за абсолютния крадец и мошеник Румен Овчаров, подписал ред ощетяващи енергийната сигурност на България договори и държавата като цяло. Атака може и те да не са китка за мирисане, и те да имат мутри като Слави Бинев, но като цяло принципите им са за предпочитане пред тези на БСП. И поне хората от Атака са националисти, а тези от БСП са глобалисти-либерали. Как искаш да предпочета партия, която е ЗА влизането на Турция в ЕС пред партия, която е ПРОТИВ влизането на Турция в ЕС, айде отговори ми?

malone
05-30-2009, 20:29
Синята коалиция.

тези вече нямат място в тази игра...Ти ако питаш мене никой вече управлявал не трябва да има място в играта.Още не съм решил твърдо за кого ще гласувам и общо взето колебанията са мим/у НАПРЕД или Атака.Засега Атака ме грабват с идеята,че ще борят да не приемат Турция в Европейският Съюз.

kristo
05-30-2009, 20:53
НАПРЕД също е против влизането на Турция в ЕС и ще се бори срещу него, просто това не е самото мото на предизборната им кампания :wink:

gogomana
05-31-2009, 07:57
ФАКТ Е- ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ!

hottie
05-31-2009, 08:14
за сините

fen4e16
05-31-2009, 10:33
много ясно че ГЕРБ,другите са нещастници.... :booooomb:

MentallyBlind
05-31-2009, 12:12
Имам чувството, че някой член на ГЕРБ прави акаунти с тийн имена хаха. По темата - Атака.

Vesk0u
05-31-2009, 22:31
АТАКА!

Защо не са в анкетата?!?!?! :shock: :x

RAWRRR
06-01-2009, 04:15
за никоя

w1splol
06-01-2009, 10:58
АТАКА!

Защо не са в анкетата?!?!?! :shock: :x
+1 8)

infern00
06-01-2009, 11:23
За никого.Всички са едни и същи.

Pagan_man
06-02-2009, 09:59
За никой сиг.
Тези за които ще гласувам няма да участва.

chemist9009
06-02-2009, 17:26
ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ!СПАСИ БЪЛГАРИЯ! Да бе да.Бойко не опрай столицата(особенно с тоя боклук там) камо ли страната!
Който гласува за Атака-Получава гражданска война
Който гласува за БСП-Получава ДПС
Който гласува за ГЕРБ-Получава Костов...
Решението изберете по малкото злооо...кое е то???....
Извод:всички са въздух под налягане!

bEbsI
06-02-2009, 18:13
ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ!СПАСИ БЪЛГАРИЯ! Да бе да.Бойко не опрай столицата(особенно с тоя боклук там) камо ли страната!

А ти като не гласуваш автоматично цъкаш ДПС.Аман от такива като тебе.

love_enrique
06-02-2009, 19:25

Еми прав си,всичко което си написал е вярно.Най-малкото зло е последното-Бойко И Костов,колкото и да ми е неприятен кметът само те имат шанс да разкарат най-после турците и комунистите от там.А за Атака -no coment ,ако някой наистина си мисли,че тея фанатични психопати няма да опропастят България,връщайки я десетилетия назад,по добре да си седят вкъщи на изборите и да си гледат СКАТ,Вучков и тн.

kristo
06-02-2009, 19:48
Мда, общото между Бойко, Костов и БСП-ДПС-НДСВ е, че са ЗА приемането на Турция в Евросъюза, нека някой направи разлика между тях тогава. Уж ГЕРБ и СДС-ДСБ са много против ДПС, обаче подкрепят Турция, оттам потурчването на България. На какво основание да ги подкрепяме тогава ако имаме глава на раменете? Може и Атака в доста отношения да не стават, но поне по отношение на външната ни политика са заели изключително вярна и точна позиция по ключов за съдбата на България въпрос- Турция ДА НЕ влезе в ЕС. Тази позиция заема и движение НАПРЕД(особено ВМРО винаги е било също против такова членство). Така че който иска истинска промяна за България, която не включва превръщането на страната ни в турски вилает, да гласуват за патриотичните организации и партии като ВМРО, Атака, защо не и БНС, но т. н. "десни" и т. н. "леви" са жива трагедия. Наглед показват желание за промяна, но основната им идея е България да служи на общоевропейски, американски, натовски и всякакви други чужди интереси преди да служи на своите собствени национални интереси.

love_enrique
06-02-2009, 20:07
Аз съм против ДПС и по-скоро против приемането на Турция в ЕС на този етап,но също така съм против и насилственото изселване на турците от нашите територии.Това е нарушаване на човешките права.Независимо дали ни харесва или не те са български граждани,които живеят тук още от турското робство,това са честни и трудолюбиви хора,които несправедливо са слагани под общ знаменател с циганите.Тъй като съм против това да има села в България,в които да се говори само на турски,смятам че трябва не само българското образование да е задължително,но и да бъде следено дали това се изпълнява навсякъде.По-дрaстични мерки не трябва да се взимат,защото последствията може да са фатални и едно от тях е гражданската война,от която никой няма да спечели,а сега само тя ни липсва.Мисля,че десните имат подобни виждания относно Турция,за това ги подкрепям

Ilikeliljon
06-02-2009, 20:35

Айде не ми обяснявай какво казал някакъв твой приятел. Аз съм член на ВМРО от 3 години вече и съм изцяло наясно със ситуацията в Организацията. Определено си имаме трески за дялане, не отричам, но ВМРО си е един стълб на Българщината и макари в ръководството да има хора, които преследват и личните си интереси и не са бедняци, защитават на първо място българското. Същото се отнася и за Атака, БНС също са определено за предпочитане пред помиярите от БСП, ДПС, НДСВ и всички останали туркофилско-еврейско-либерално-помиярски партийки. Ако не правиш разлика, толкова по-зле за теб. Щом ти е все едно дали ще ни управлява партията БСП-ДПС-НДСВ или ще ни управляват националисти, пък били те и хора, които търсят И личния си интерес покрай националния, толкова по-зле.

А някой подметна НДСВ... партията, която "спомогна" България да влезе в ЕС със свалени гащи, със спрени блокове на АЕЦ, партията, която е ЗА влизането на Турция в ЕС, партия, в чието ръководство има повече евреи, отколкото българи(справка Мундьо Паси, Куневица и оня боклук Миленчо Велчев и т. н.), партията на Дедо "Цар"(Негово нищожество, издънката на Кобурготския род), които си присвои Рила, Пирин и Стара планина, заграби десетки имоти и гори и какво ли още не. Заедно с БСП и ДПС са най-големите мошеници и боклуци в българската политика. СДС и Костов даже и те не могат да им се мерят, направо са за предпочитане пред тях. Е, това не се отнася за новото НДСВ-ГЕРБ на мутрата ББ.

Абе хайде не ми разправяй ти за ВМРО, тъй като си член си пристрастен вероятно. Навсякъде във всяка партия има хора, които си гонят интересите, а доколкото познавам българския манталитет е много вероятно там да има хора, за които личния интерес е на първо място. Второ, за да се издигне една партия трябва да има подкрепа, а това става с бизнесмени, които следват също свои интереси, така че е много малко вероятно да има партия, която си е чиста и неопетнена. Вероятно такава партия има, но тя никога не може да влезе в парламента, защото няма да набере нужните и гласове. :-o :-o

Ilikeliljon
06-02-2009, 20:38
Аз съм против ДПС и по-скоро против приемането на Турция в ЕС на този етап,но също така съм против и насилственото изселване на турците от нашите територии.Това е нарушаване на човешките права.Независимо дали ни харесва или не те са български граждани,които живеят тук още от турското робство,това са честни и трудолюбиви хора,които несправедливо са слагани под общ знаменател с циганите.Тъй като съм против това да има села в България,в които да се говори само на турски,смятам че трябва не само българското образование да е задължително,но и да бъде следено дали това се изпълнява навсякъде.По-дръстични мерки не трябва да се взимат,защото последствията може да са фатални и едно от тях е гражданската война,от която никой няма да спечели,а сега само тя ни липсва.Мисля,че десните имат подобни виждания относно Турция,за това ги подкрепям

Имай на предвид, че според конституцията на Р България, гражданите и имат право да говорят на майчиния си език. Така че закона не е против говоренето на турски в България, нищо че българския език е официален, но то това му е и смисъла на официален. Означава, че се използва навсякъде в документи, грамоти, награди и така нататък.

kristo
06-02-2009, 21:17
Аз съм против ДПС и по-скоро против приемането на Турция в ЕС на този етап,но също така съм против и насилственото изселване на турците от нашите територии.Това е нарушаване на човешките права.Независимо дали ни харесва или не те са български граждани,които живеят тук още от турското робство,това са честни и трудолюбиви хора,които несправедливо са слагани под общ знаменател с циганите.Тъй като съм против това да има села в България,в които да се говори само на турски,смятам че трябва не само българското образование да е задължително,но и да бъде следено дали това се изпълнява навсякъде.По-дрaстични мерки не трябва да се взимат,защото последствията може да са фатални и едно от тях е гражданската война,от която никой няма да спечели,а сега само тя ни липсва.Мисля,че десните имат подобни виждания относно Турция,за това ги подкрепям
Ех "демократке", сакън някой да не каже някоя по-остра дума по адрес на турците и циганите и ти веднага да не почнеш с лекциите за хуманност и либерализъм, да припомняш Възродителни процеси, "граждански войни" и всякакви такива... Гузен негонен бяга, не знам защо всяка критика към турците я приемаш като потенциална заплаха за геноцид спрямо тях и едва ли не я приемаш лично. Все едно аз турци никога не съм познавал и не познавам, все едно съм нямал и нямам и в момента приятели турци, все едно като кажа "турците" и визирам всички турци до един без изключение. Ама на теб да обяснявам тези неща, нейсе, няма да ме разбереш.

Имай на предвид, че според конституцията на Р България, гражданите и имат право да говорят на майчиния си език. Така че закона не е против говоренето на турски в България, нищо че българския език е официален, но то това му е и смисъла на официален. Означава, че се използва навсякъде в документи, грамоти, награди и така нататък.
Ето това е най-голямата простотия и то изцяло антибългарска, която в Парламента приеха. Какво значи майчин език? В България официалния(тоест точно майчиния) език е Българския. Да сте чували в турция да се преподава на "майчин" кюрдски език или нещо такова? Няма, ама и да има в крайна сметка не ми пука, аз си гледам България. И според Конституцията на България, която грубо се погазва, в България малцинства НЯМА, а всички до един са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, няма турско, циганско и патагонско малцинство. Тогава в нарушение на Конституцията се проповядва мултиетничност и се водят часове на чужд език, защото майчиния език в България е само българския. И изобщо няма никакво право да се говори за малцинства въобще, защото България е НАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА на БЪЛГАРИТЕ, тоест на БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ.

love_enrique
06-03-2009, 07:01
[quote=love_enrique]Аз съм против ДПС и по-скоро против приемането на Турция в ЕС на този етап,но също така съм против и насилственото изселване на турците от нашите територии.Това е нарушаване на човешките права.Независимо дали ни харесва или не те са български граждани,които живеят тук още от турското робство,това са честни и трудолюбиви хора,които несправедливо са слагани под общ знаменател с циганите.Тъй като съм против това да има села в България,в които да се говори само на турски,смятам че трябва не само българското образование да е задължително,но и да бъде следено дали това се изпълнява навсякъде.По-дрaстични мерки не трябва да се взимат,защото последствията може да са фатални и едно от тях е гражданската война,от която никой няма да спечели,а сега само тя ни липсва.Мисля,че десните имат подобни виждания относно Турция,за това ги подкрепям
Ех "демократке", сакън някой да не каже някоя по-остра дума по адрес на турците и циганите и ти веднага да не почнеш с лекциите за хуманност и либерализъм, да припомняш Възродителни процеси, "граждански войни" и всякакви такива... Гузен негонен бяга, не знам защо всяка критика към турците я приемаш като потенциална заплаха за геноцид спрямо тях и едва ли не я приемаш лично. Все едно аз турци никога не съм познавал и не познавам, все едно съм нямал и нямам и в момента приятели турци, все едно като кажа "турците" и визирам всички турци до един без изключение. Ама на теб да обяснявам тези неща, нейсе, няма да ме разбереш.
[quote]

Ок,ти като не си съгласен с моите идеи би ли казал какво точно предлагаш да се направи с турците вместо само да си приказваш "патриотични" приказки как сме българи и турците нямат място в страната ни и тн и тн и тн.То така всеки може-най-лесно е да говорим против турците и циганите защото никой не ги харесва и така печели одобрение-това е единствената причина Атака например да е 4та в парламента.Нито давам лекции,нито приемам нещо лично,всъщност дори нямам близки приятели турци,въпроса е принципен,това са си просто моите виждания,като твоите не са такива-ок,можеш вместо да ме "иронизираш" да предложиш конкретно решение на проблема.

kristo
06-03-2009, 07:46
Турците нямат място в страната ни ако се самоотделят от Българския народ. Не може да се самоопределяш за турчин, пък да ползваш всички права и привилегии като всеки един български гражданин, не съм ли прав? Щом живееш в България или си българин независимо от етническата си принадлежност, или ако не си- не можеш да прредявяваш права и претенции да си равноправен с един български гражданин с българско национално самосъзнание.
И какво решение предлагам- казвал съм го хиляда пъти- забрана на ДПС, налагане на Българска национална доктрина за всички български граждани без изключение и изучаването й в училище, задължително изучаване на Български език за всички ученици без изключение(отнася се и за турчеещите се и циганеещите се) и т. н.

love_enrique
06-03-2009, 08:01
А аз не предложих ли същото?С кое по-точно не си съгласен?

Ilikeliljon
06-03-2009, 08:50

Ето това е най-голямата простотия и то изцяло антибългарска, която в Парламента приеха. Какво значи майчин език? В България официалния(тоест точно майчиния) език е Българския. Да сте чували в турция да се преподава на "майчин" кюрдски език или нещо такова? Няма, ама и да има в крайна сметка не ми пука, аз си гледам България. И според Конституцията на България, която грубо се погазва, в България малцинства НЯМА, а всички до един са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, няма турско, циганско и патагонско малцинство. Тогава в нарушение на Конституцията се проповядва мултиетничност и се водят часове на чужд език, защото майчиния език в България е само българския. И изобщо няма никакво право да се говори за малцинства въобще, защото България е НАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА на БЪЛГАРИТЕ, тоест на БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ.

Бъркаш термините "етническа принадлежност" и "българско гражданство". Турците в България са български граждани и като такива са задължени да използват българският език в официални документи, институции и така нататък. Но майчиния им език е турски и те си имат право да говорят на него. Опитай се да си представиш, че ставаш гражданин на САЩ и какво. Идват и ти казват няма да говориш на български език, а само на английски. Ще се съгласиш ли?

kristo
06-03-2009, 10:29

Бъркаш термините "етническа принадлежност" и "българско гражданство". Турците в България са български граждани и като такива са задължени да използват българският език в официални документи, институции и така нататък. Но майчиния им език е турски и те си имат право да говорят на него. Опитай се да си представиш, че ставаш гражданин на САЩ и какво. Идват и ти казват няма да говориш на български език, а само на английски. Ще се съгласиш ли?
Аз гражданин на САЩ никога не бих бил и няма да стана, така че такъв проблем пред мен няма как да стои, не бих се и замислял лично за мен си.
И виж сега, между тях си нека си говорят на турски, цигански и прочее небългарски "майчини" езици, но в официални институции, в училища, държавни учреждения и т. н. нямат право да говорят на турски или някакъв друг език освен Българския. Дори и в магазина нямат право да те заговарят на турски, тъй като Българския език е официален както и ти спомена. Затова става дума. Не е нормално в училище да се изучава език, който е малцинствен и неофициален. Да си го изучават вкъщи или в специални часове или курсове, организирани от мюфтийствата и т. н. но в училища и други институции, особено висши държавни институции е недопустимо и противоконституционно.

blago84
06-03-2009, 11:38
Значи да забраним изучаването на чужди езици в училищата? Това ли предлагаш?

infern00
06-03-2009, 14:51
Ще задраскам бюлетината.Това е единственото решение.Всички са едни и същи.

blago84
06-03-2009, 15:13
Това е все едно не си ходил да гласуваш. А ако приемем че негласуването е глас за Доган, то ти ще гласуваш за ДПС, поздравления :-x

love_enrique
06-03-2009, 17:01
Ще задраскам бюлетината.Това е единственото решение.Всички са едни и същи.

Дори това е по-добре от простотията да не се гласува.Поне изявяваш позиция.Трябва всички,които няма за кой да гласуват да задраскат бюлетината за да покажат,че не те са безразлични а не се предоставя истински избор,който да спечели доверието на хората

kristo
06-03-2009, 17:40
Значи да забраним изучаването на чужди езици в училищата? Това ли предлагаш?
Не, нямам в предвид да се забрани изучаването на международните езици, като английския например, който трябва да си се изучава. Говоря да не се изучава в българските училища един малцинствен език като турския, който език дава възможност за разграничение от българската народност на български граждани, били те с турски, цигански или някакъв друг произход. Не е едно и също да се изучава английски и турски език в българските училища, най-малкото в България английско малцинство няма и макари да няма по Конституция и турско такова се говори непрекъснато за турско, циганско и не знам си какви малцинства с идеята България да бъде превърната в мултиетническа страна, което е безобразно и напълно недопустимо. Направо си е престъпление спрямо България и българщината.

Goebbels
06-03-2009, 17:44
Съгласен съм с Кристо, аз също не съм против изчуването на чужд език, но има българи, които 2 изречения на български без грешка не могат да направят, но идеално четат и разбират чужди езици?
Не е ли това една сбъдната на мечта на комунягите, които дълги години водиха последователна и съвсем целенасочена политика?

kristo
06-03-2009, 17:58
Абсолютно, трябва да се дава предимство на Българския език и то книжовния. Не може да се изучава английския преди Българския да се научи както трябва. И ми е повече от дразнещо как все повече и повече български думи в езика ни се заменят с разни английски заемки. Така Българския език се обезличава и изопачава. Идиотско е да казваш на фланелката ти-шъртка например и всякакви други подобни..

blago84
06-03-2009, 17:58
Основният език по учебен план е българският, турският може да се изучава като всеки друг чужд език и аз не виждам проблем с това. Дразни ме единствено противната формулировка "майчин език". А какъв език говорят хората в дома си - си е изцяло тяхна работа.

kristo
06-03-2009, 18:11
Не е нормално да се изучава всеки език току така. Английския си е международен език, но турския не е. Той е езика на турската нация и всеки, който го изучава специално и то в Български училища се самоотделя от Българската народност, към която косвено принадлежи. А и самото българско училище по този начин се превръща в проводник на турцизация след като е ясно какъв проблем имаме с влиянието на Турция в България. Турския език и изучаването му са част от протурската пропаганда в България, докато изучаването на английския не води до чак такива опасности.

blago84
06-03-2009, 18:31
Значи трябва да се забрани изучванаето на японски, китайски, шведски, холандски, украински и тн?

Ilikeliljon
06-03-2009, 21:13

Аз гражданин на САЩ никога не бих бил и няма да стана, така че такъв проблем пред мен няма как да стои, не бих се и замислял лично за мен си.
И виж сега, между тях си нека си говорят на турски, цигански и прочее небългарски "майчини" езици, но в официални институции, в училища, държавни учреждения и т. н. нямат право да говорят на турски или някакъв друг език освен Българския. Дори и в магазина нямат право да те заговарят на турски, тъй като Българския език е официален както и ти спомена. Затова става дума. Не е нормално в училище да се изучава език, който е малцинствен и неофициален. Да си го изучават вкъщи или в специални часове или курсове, организирани от мюфтийствата и т. н. но в училища и други институции, особено висши държавни институции е недопустимо и противоконституционно.

Имат право да си говорят свободно на турски помежду си в магазини, учреждения навсякъде стига да не се опитват да карат да се говори на този език като официален. Например ако отидеш в магазин в Кърджали или Разград и ти кажат говори на турски иначе няма да те обслужа, това е противоконституционно. Иначе не знам в кои училища се изучава такъв език, освен например в Шумен в едно специализирано училище, което е само за турци. :) :)

Pagan_man
06-11-2009, 21:38
Всички са маскари.
Единственият избор за спасението на България е БНС

България над всичко.

kristo
06-12-2009, 09:33
Всички са маскари.
Единственият избор за спасението на България е БНС

България над всичко.
Позволи ми да не бъда много сигурен в това...
Расате също е малко или много част от системата щом бачка в телевизия на БСП, в която току-така не се допуска някой, още повече ако е толкова страшен за нея(системата).

sweet_bubka
06-12-2009, 11:01
като сложиш АТАКА тогава ще гласувам за анкетата ти :-x :-x :-x

atanasterziev
09-17-2012, 17:54
Които и да изберем все ще сме недоволни... http://meganews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%B.../16578/72.aspx

ranieri
09-17-2012, 22:25
За който и да гласувате Е ЕДНО И СЪЩО... за това няма да гласувам

dimitar_ak
09-18-2012, 12:32
Ще гласувам срещу мутрата, а за кого ще преценя като му дойде времето

Makenzi97
10-06-2012, 16:21
Естествено, че бих гласувал за предложилия най-висока сума. Който и да дойде на власт все ще ми е добре.

Nam3less3
10-07-2012, 12:22
Ами да, това кой е на власт най-вече засяга връзкарите и бизнесмените или някой специфични хора, чудно какво толкова се вълнува народа при тия избори, това от комунизма е останало чуството, че държавата ще ти намери работа или нещо такова.

BrainlessROCKBABY
10-08-2012, 10:24
Ох, много националисти станаха нещо :/

Afternoon
10-12-2012, 16:59
Мога и ще гласувам за АТАКА. Защо я няма АТАКА в анкетата, вие луди ли сте?

shootSTAR
10-26-2012, 11:25
А къде е АТАКА :?

Nam3less3
10-27-2012, 02:59
Че тя не съществува вече. А дори и да я има никой не я брои.

Lucho
10-27-2012, 09:14
Така е, защото се провалиха. Както винаги идеята беше хубава, но тези, които се хванаха да я изпълняват, не струваха. Времето го доказа.

Nam3less3 е прав.

ПП: Влизам в лек оф-топик. Така или иначе оправихме България, в САЩ за кого сте? Обама или Ромни?

DisappointedDreamer
10-28-2012, 17:03
^Човек гласувал за Ромни трябва да е откровено тъп.

sexy15
11-05-2012, 17:00
интересно защо...след като тази партия буквално се срина и провали България!

ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ!СПАСИ БЪЛГАРИЯ!

-Мургина
-В.Топлото
-Ахмед Доган

Виждаме колко герб спасява България.

Makenzi97
11-05-2012, 19:45
Изборът БСП - ГЕРБ е като избора с вазелин или без, верно че по първия начин боли по-малко, но пак си оставаш нае*ан в г*за.

DisappointedDreamer
11-06-2012, 21:21
Изборът БСП - ГЕРБ е като избора с вазелин или без, верно че по първия начин боли по-малко, но пак си оставаш нае*ан в г*за.

Абсолютно вярно.

the sniper guy
11-10-2012, 15:00
Бате Бойко

Nam3less3
11-11-2012, 15:53
Бате БойкоПо-добре БСП даже пред тая лява некадърна сбирщина от разни хора подчинени на бившата охрана на Тодор Живков дошли да вземат парче от пая.

Lucho
11-11-2012, 20:26
Вярно е, че и двете не струват, но БСП доста повече. За това дали ще е по-добре - спорен въпрос - те определено ще бъдат по-добре и ще крадат по-добре.

phoeniX_boy_BG
11-12-2012, 13:24
Хмм, според мен трябва да дойде някоя кракно дясна партия с мандат поне 10 години и да направи следните неща - да смени религията и имената на турците и да накара циганите да работят нещо полезно - да миньорстват, да работят на нивите и във фермите за отглеждане на животни и т.н.

fenikss_
11-25-2012, 04:48
Герб естествено.Без дори да се замислям.

Nam3less3
11-25-2012, 10:02
Герб естествено.Без дори да се замислям.Ами явно не можеш да мислиш, та в такъв случай по-добре изобщо не гласувай.

ster74ster
11-25-2012, 20:18
ГЕРБ са банда престъпници, сбирщина простаци.
БСП също са банда престъпници, но поне босовете са с акъл.
СДС е просто политически труп.
ДСБ е банда престъпници с един умен бос.
РЗС са олигофрени.
АТАКА е творение на Доган, за да си дисциплинира електората, начело с кух лумпен.
НДСВ е банда престъпници без бос.
Партията на Кунева е сбирщина от боклуци, начело с хитра и мазна тарикатка.
Партията на Марешки е престъпен бос, засега без банда.
ДПС е структура на ДС, която е създадена, за да държи в тъмнина турското малцинство.
ВМРО е безлична организациика със славно престъпно минало и никакво бъдеще.
Ха кажете братя българи за кого да гласуваме? Коя е най-малката злина според вас? Според мен трябва да хванем по една тояга, да понагласуваме хуубаво всички наши политици и да ги изпратим на курорт на остров Белене да чукат камъни, докато им изгният кокалите!!! Само това ще спаси България!!!

ster74ster
11-25-2012, 20:23
Явно изобщо не можеш да мислиш! Няма по крадлива пасмина от ГЕРБ. Дори и Иван Костов не беше чак толкова алчен! Р. Овч. е направо агънце в сравнение с пладнешкия разбойник Боко Кратуня! Като искаш да те ограбват, гласувай за ГЕРБ. Тези, които го избраха преди три години, сега вият от глад. Нека вият, сами си го избраха. Малко им е даже това.

Nam3less3
11-26-2012, 10:43
Да, в ГЕРБ са събрани всички некадърници и невзрачни мишки, дошли да поокрадат малко под опеката на бившата охрана на Живков - Тиквата.

fenikss_
12-01-2012, 05:14
Ами явно не можеш да мислиш, та в такъв случай по-добре изобщо не гласувай.

^^ Мога да мисля и то много добре.
a3 съм,здравомислещ човек и здравостъпила на земята.
Естествено,че ще гласувам за герб.
Да не мислиш,че ще си дам или продам гласа за мръсните ,долни и мазни комунисти?
И пари да ми дават,за бсп никога няма да гласувам ,нито за турците.
Явно ти не можеш да мислиш, щом не гласуваш за герб и Борисов.
И си продажна личност...
За 10лв дори би се продал.
Да,но а3 си имам принципи и не ги пристъпвам за нищо на света.
3а това съм силен и разумен човек.

fenikss_
12-01-2012, 05:17
Явно изобщо не можеш да мислиш! Няма по крадлива пасмина от ГЕРБ. Дори и Иван Костов не беше чак толкова алчен! Р. Овч. е направо агънце в сравнение с пладнешкия разбойник Боко Кратуня! Като искаш да те ограбват, гласувай за ГЕРБ. Тези, които го избраха преди три години, сега вият от глад. Нека вият, сами си го избраха. Малко им е даже това.

Всички,които плюете по герб и Борисов,сте зависливо и слабо племе.
Това дето Борисов,направи за 3 години,комунистите не направиха и на половината ,на това за 33год.
Вие всички сте ебати насраняците бе.
Няма и не е имало по-добър министър от Борисов.
И ,да ,винаги ще гласувам за Борисов и герб.
Мнението на околните въопще не ме интересува.
Вие като сте завистливо и продажно племе,продължавайте да гласувате за мръсните комунисти.
Най-крадливото племе са комунистите.
И всички вие,които ги подкрепяте и гласувате за тях.
Но всички вие,сте заблудено стадо овце и прости..
На,където ви свирнат и вие на там тичате за 10 лв или едно кюфте...
Продажни душици...
Съжалявам ви .

Nam3less3
12-01-2012, 09:20
^^ Мога да мисля и то много добре.
a3 съм,здравомислещ човек и здравостъпила на земята.
Естествено,че ще гласувам за герб.
Да не мислиш,че ще си дам или продам гласа за мръсните ,долни и мазни комунисти?
И пари да ми дават,за бсп никога няма да гласувам ,нито за турците.
Явно ти не можеш да мислиш, щом не гласуваш за герб и Борисов.
И си продажна личност...
За 10лв дори би се продал.
Да,но а3 си имам принципи и не ги пристъпвам за нищо на света.
3а това съм силен и разумен човек.ГЕРБ са комунисти, измислена сбирщина от недоразвили се комунисти, милиционерчета, крадци на дребно дошли за последно яко да грабят, пълно с некадърници, водени от вожда бившата охрана на Тодор Живков, строи една магистрала и съсипва всичко останало.
Просто нищо не разбираш(съответно и нямаш принципи), а и си глупав щом вярваш на партия, и 5годишното ми братче е по-разумно от тебе и е наясно с политическата реалност.
И пази боже ако можеш да гласуваш(т.е. ако си над 18 ) и си толкова наивен. Даже причините ти да гласуваш за ГЕРБ са идиотски.
И ми е чудно с какво самочувствие заявяваш всичко това, политически предавания ли гледаш, имаш роднини политици ли, как така си мислиш, че разбираш толкова(аз не твърдя, че разбирам, нито че гласувам за "правилната партия"), абе въобще кой си ти, че да правиш такива заключения(каквито никой друг не прави тук)?
Трябва да вдигнат възрастта за гласуване до 25, че гледай какви хора има.

fenikss_
12-02-2012, 06:02
Герб не са комунисти.
Те са най-свестните.
Това, че Борисов е бил охрана на Тато ,не го прави като него.
Борисов е съвсем различен.
Гледам политически предавания ,да.
Познати политици нямам ,но най-добрата приятелка на майка ми е секретарка на Цветанов.
Вие всички ,които гласувате за бсп, сте заблудени овце .
Тъпи ораничени и прости хора ,които нямат собствено мнение.
И са толко тъпи и ограничени, че дори да го имат не могат да го отстояват...

Nam3less3
12-02-2012, 09:02
но най-добрата приятелка на майка ми е секретарка на Цветанов.
Това обяснява всичко и потвърджава мнението ми, че ГЕРБ и хората им са треторазрядна стока(съдейки по тебе и приятелите ви). Имам мнение за всяка една партия и то доста аргументирано, ама какво те интересува, сигурно комунистите на времето доста са ва третирали, ама не си си взел поука. Та не те ли е срам да подкрепяш комунистите от ГЕРБ

Justinda.01
12-15-2012, 23:17
за НИКОЙ

haritov
12-16-2012, 22:07
не забравяйте че новата управляваща партия се насажда на стореното от предната

нека ви питам защо плащаме скъпа газ?

защо тока поскъпна?
защо ни фалираха предприятията?

не мислете че това е станало за ден това неща постигнати от предните управляващи не от сегашните
лошото е че сегашните са длъжи да изпълнят договорите от предишните а те не са никак готини

gt-r
12-19-2012, 11:41
В България партиите не гледат да оправят народа ,а гледат как БСП да не е на власт.Има една партия на народа и това е БСП.Уважавах Борисов докато не започна да трупа точки за сметка на периода преди 1989г. ,когато самият той тогава е бил верен партиен член,а сега плюва против тях , не е коректна постъпка това.Докато е имал изгода- верен член ,а сега ги обижда ,само ,че е станал нещо благодарение на тях.Против комунизма съм ,но българският народ е живял по-добре от колкото сега.Най-лесно е да застанеш и да отправяш упреци към Станишев,Доган.Не може един пожарникар да ни управлява и да опитва да убижда Станишев ,като нито му е на длъжността нито на образованието.Не ,че БСП-то са цвете за мирисане ,но са в пъти по грамотни да управляват от колкото ГЕРБ.Лично мнение.Когато БСП-то бяха на власт и пенсии и заплати вдигнаха верно нямаше магистрали ,ама нямаше тая мизерия.

notlike
12-20-2012, 17:07
Фениксе, непросветени братко, вземи малко се образовай. Бойко е комунистическа кифла и всичко го знаем. Дава си гъза на американците, защото му знаят кирливите ризи и става лесна марионетка в тяхните ръце. Псувате ДПС, защото била турска партия, а не виждате как си даваме задниците на турците, превръщайки се в техен сателит. Не виждате ли ОЧЕВИДНОТО, че Турция е дясната ръка на САЩ в региона, а ние, мъчейки се да краднем някой лев, продаваме задника си на Турция реално! Отделно, ГЕРБ има по-малко километри магистрали от БСП и го доказаха с числа - всичко друго е чиста лъжа, промотирана здраво в медиите, които СЪЩО са гербаджийски. Мислите си, че сте махнали комунистите от властта, а те са си там - комунистът цвят няма, това е начин на мислене. Трите власти в ръцете на една паратия, барабар и с четвъртата(неофициалната) - масмедията. Тотален контрол и вие си мислите, че живеете свободно? Стойте си в калта. И моля, без да ми набивате филма за липса на алтернатива. Такава винаги има! Язък, че много хора се вързаха на акъла на платени писачи...

Ukhtar
12-24-2012, 09:21
Костов е виновен!

mlakniwe
12-24-2012, 09:27
Миналата година гласувах за Плевнелиев, но 2013 мисля да не гласувам и без тва нищо няя да се промени, пък и не разбирам от политика, дали ще доживея да карам по хубави пътища и минималната заплата да е 2000лв?-отговор-Не
цените се покачват, заплатите си стоят все така мизерни, пътищата разбити-за кво да гласувам?

Ivaaaaa
12-28-2012, 21:33
Хмм, според мен трябва да дойде някоя кракно дясна партия с мандат поне 10 години и да направи следните неща - да смени религията и имената на турците и да накара циганите да работят нещо полезно - да миньорстват, да работят на нивите и във фермите за отглеждане на животни и т.н.

ебасии средновековното мислене, затова сме толкова далеч от Европа

Mo6no
12-29-2012, 18:40
Не съм решил все още за кого, ще гласувам, вероятно ще е "ЗА" най-малкото зло. Но така или иначе знам каква трябва да е тази партия. Бих гласувал за интелигентна дясна партия с ясното разбиране за промяна на остарелите над 10 сектора, които живеят все още в нещо като "комунизъм" и която би преустановила настоящите опити за ограничаване на демокрацията и свободата.

А това със сигурност не са ГЕРБ, националистическите партии, БСП, ДПС и разни клоуни като РЗС. Така че оставащият ми избор е малък.

Tsukuda_Hiroshi
01-16-2013, 06:32
Аз мога и ще гласувам за АТАКА (не ми дреме колко ще ме плюете сега!!)

D*Rose
01-17-2013, 20:51
И аз мога и ще гласувам, но личните ми политически възгледи за живота в България са по-особени и не бих желал да ги споделям.

Tsukuda_Hiroshi
01-18-2013, 05:16
Край! Заинтригува ме!

Delvecchio
01-18-2013, 06:04
Аз мога и ще гласувам за АТАКА (не ми дреме колко ще ме плюете сега!!)
Всъщност Атака се различава от другите партии единствено в това,че лидерът им говори това,което мисли и вярва във всяка една своя дума.Дали е прав за всичко може да се спори,но със сигурност е единствения,който следва някаква идеология.Огледай обаче хората около него.По какво се различават от останалите боклуци?Колкото повече власт имат толкова,повече ще те разочароват.Промените,коит о ще направят ще са просто козметични.България има нужда от нещо крайно,но и истинско.Не и от боклуци,скрити зад нечии идеи.

Tsukuda_Hiroshi
01-18-2013, 13:42
^ То така, но предвид факта, че ги няма тези, които да направят това крайно нещо, за което говориш, както и предвид факта, че не ни стиска (защото ако ни стискаше до сега щяхме 1000 пЪти) да направим 1 преврат или нещо като през '97-ма, остава само този вариант...
Между впрочем все си мисля, че ако сме Президентска република, ще ни е много по-добре. От 1 страна, смятам, че ако управлява 1 човек, нещата ще са много по-централизирани. От друга страна - поне няма да си прехвЪрлят топката сЪс "ами аз, ами опозицията" и някакви такива, та ще знаем кого да колим и бесим, ако пак ни засерат.
Другия вариант е монархия, ама това на мен не ми се вижда много удачен вариант. А и както е казал Левски: "Ако ще си туряме някого за цар, то тогава няма смисЪл да се освобождаваме и от османското владичество"...

Delvecchio
01-18-2013, 15:18
Ще дойде и този момент.Льо Пен ни беше казал-съжалявам за хубавия ви народ,но за да има промяна седалките в сградата в центъра на София трябва да бъдат изцапани с кръв,да я оставят да засъхне,за да я гледат следващите и никога да не се почиства(чисто метафорично разбира се).Робския манталитет ни е присъщ и всеки от нас го носи.Страшно ще стане,когато всеки осъзнае,че няма какво да губи,а това време,като гледам развитието на нещата,не е далече.Заспали сме,а наглостта на онази измет расте и сякаш никой не я забелязва,но изобщо не е така.В деня,в който чашата прелее в съзнанието ни ще изплуват всички обиди и мерзости,а наказанията ще са страшни.
А всъщност не ни ли управлява един човек в момента?Полу-човек с Бай-Ганьовска простотия и,което е по-лошо присъщата за героя хитрост.Българина много добре знае къде да търси виновника.Просто чакаме да ни вземат и хляба и ще чакаме година,пет,десет...Обратнот броене отдавна е започнало.

Tsukuda_Hiroshi
01-18-2013, 17:20
Ами и аз все си мисля, че ако през вЪпросната '97ма ги бяхме избесили пред Народното, сега нямаше да сме на тоя хал... Какво се случи с Чеушеско и жена му? И при нас трябваше да стане, ама... Както казваш сме си с робски манталитет и като се появиха някакви кретени, дето от трибуната ни хвЪрлиха залЪци, укротихме си гнева и... и сега спим и сЪнуваме :(

Mo6no
01-28-2013, 16:16
Ами и аз все си мисля, че ако през вЪпросната '97ма ги бяхме избесили пред Народното, сега нямаше да сме на тоя хал... Какво се случи с Чеушеско и жена му?
И ромънците затова са много по-добре, след като го избиха. Животът не се променя чрез революция, а чрез еволюция. Една революция само сменя управляващите, но не и манталитетът им. Защото не се е променил и нашия манталитет.

Истината е, че никой не ни е виновен, няма Ран-ът, няма лоша Русия/ лоша Америка/ лошаТурция, евреи или каквото се сетиш още.

Просто ние гласуваме за тези хора и за тези идеи, ние не оказваме почти никакъв натиск на хората във власта, а само мрънкаме, ние избирраме малоумници, а малкото достойни и подготвени кандидати дори и не ги забелязваме. А дори и да ги изберем случайно се получава "Приказката за стълбата". Защо те не изискваме натискаме и протестираме в последствие, а когато няма контрол над него, всеки човек се развращава, особено човекът със власт. Няма го гражданското общество - има една много малка групичка от хора, която се опитва да прави нещо, но тя е маргинализирано малцинство.

Всеки народ си заслужава управниците. И ние не правим изключение от това правило. Дори и да почнем да ги избиваме, ще си избираме същите малоумници, защото проблемът е и в нашето съзнание.

magneticfields
02-09-2013, 14:36
Май щях да зачеркна бюлетината. То няма читави. Дано само да не спечелят БСП, че тогава ни е спукана работата.