Влез

View Full Version : кандидатстване международни икономически отношения

alllyyy
05-28-2009, 17:33
Реших да кандидатствам догодина във винса с мио, но не съм запозната точно с какво се кандидатства, също ме интересува вярно ли е , че вземат при смятането на бала средния успех от цялата диплома както и средната оценка по математика и литература от годините. Нека който е кандидатствал тази година или учи там или просто е по-запознат от мен да обясни моля :) :smt120 :)

TheBeliever
05-28-2009, 22:09
Всичко си го пише в сайта. Но щом толкова те мързи от мен да мине. Кандидатства се с изпит/матура по един предмет по избор (математика, география на България, история на България, икономика, български език и литература) + изпит/матура по чужд език. Бала се образува от:
средния успех от дипломата за средно образование;
оценката по български език и литература от дипломата за средно образование;
оценката по математика от дипломата за средно образование;
оценката от държавния зрелостен изпит (матурата), по избран от кандидата предмет, или оценката от конкурсния изпит (тест) по предмет по избор;
оценката от държавния зрелостен изпит (матура) по чужд език или оценката от втория конкурсен изпит по чужд език.

За повече информация сайта на ИУ Варна.

П.П За времето отнело ти да пуснеш тема в някакъв форум и да чакаш отговори можеше сама да си ги намериш тези неща. Спрете да чакате всичко на готово. :?

alllyyy
05-28-2009, 22:35
Всичко си го пише в сайта. Но щом толкова те мързи от мен да мине. Кандидатства се с изпит/матура по един предмет по избор (математика, география на България, история на България, икономика, български език и литература) + изпит/матура по чужд език. Бала се образува от:
средния успех от дипломата за средно образование;
оценката по български език и литература от дипломата за средно образование;
оценката по математика от дипломата за средно образование;
оценката от държавния зрелостен изпит (матурата), по избран от кандидата предмет, или оценката от конкурсния изпит (тест) по предмет по избор;
оценката от държавния зрелостен изпит (матура) по чужд език или оценката от втория конкурсен изпит по чужд език.

За повече информация сайта на ИУ Варна.

П.П За времето отнело ти да пуснеш тема в някакъв форум и да чакаш отговори можеше сама да си ги намериш тези неща. Спрете да чакате всичко на готово. :?

хмм.. да те поправя не съм чакала на готово прочетох я цялата тази информация в сайта на винса , но до последно не ми се вярваше, че вземат оценката по математика от дипломата, както и цялата диплома. Мислех си, че е само оценка от предметите, с които ще кандидатстваш от дипломата и оценките от изпитите. А също да питам каква диплома трябва да имаш, за да имаш шансове, защото моята е около 5.50, а по математика оценките ми са средно за годините общо към 5 ??? :S :)

TheBeliever
05-29-2009, 07:58
Как не ти се вярва, като е обявено официално на сайта? Мислиш си, че се шегуват ли? :-o
А за другото - ами изчисли си. С общ бал над 28 имаш добри шансове да влезеш, ако не на първо, то поне на второ класиране. Поразгледай форумите на ИУ, виж с какви балове са влизали, с какви дипломи - поинтересувай се.

Да не помислиш, че се опитвам да се заяждам - и аз там кандидатствам тази година. И точно затова съм толкова възмутена колко малко си потърсила и колко късно си се сетила. Тази информация се търси месеци преди това :-o

alllyyy
05-29-2009, 21:00
аз няма да кандидатствам тази година ,а 2010 сега съм 11 клас. просто се ориентирам към МИО и искам да разбера повече за кандидатстването за тази специалност. ;] :)