Влез

View Full Version : интересна книга на английски език

justbebsi
05-30-2009, 20:47
Здравейте
Девети клас съм в езикова гимназия и за края на срока имаме поставена задача да прочетем книга около 100 страници и да я разкажем . Препоръчайте ми някоя не много трудна и интересна книга .
П.П : Много е важно, от това ми зависи оценката за срока

AFT
05-30-2009, 21:52
Аз съм чела само три книги на английски. Първата беше изключително слабоумна, втората беше за Джеймс Бонд, а втората "Перфектната буря" (сигурно сте гледали филма с Джордж Клуни). Ама те бяха някви специални, учителката по английски ни ги даде, но бяха точно за нивото английски, на което бяхме (демек lame ;д ). Много написах, нищо не казах, знам. Отиди в някоя библиотека и разгледай книгите, все ще си харесаш нещо. (;

Kum40Val40
05-31-2009, 05:36
В повечето големи кмижарници има книги на англ. Просто отиваш и си ибираш. Кеф ти Стивън Кинг, Толкин, някое криминале. Аз бих заложил на нещо класическо.

gabi_94
05-31-2009, 08:50
аз съм 8 клас е езикова гимназия и си купихме всички едни книжки на лонгман да четем лятото ама те са с по 130 стр някъде и аз си взех Гордост и Предразсъдъци, на теб едва ли ще ти е инт де, но момчетата си взеха Шерлок Холмс и некви подобни. Иначе те са леснички де, то от толкова стр няма как да е мн трудна книга. Върви в някоя голяма книжарница и си избери

SuNsEt
05-31-2009, 10:59
Аз съм чела 3-4 книги,но беше преди няколко години.Единствената,която ми хареса беше The phantom of the Opera.Много хубава книга!

justbebsi
05-31-2009, 11:40
В библоитеката съм търсила , но все намирах трудни и големи книги . Трябва да обиколя книжарниците . Благодаря на всички за предложенията . :) :-)
Ако се сещате за още някоя книга пишете .

bEbsI
05-31-2009, 19:17
The picture of Dorian Gray.

TikvenaElhichka
06-01-2009, 12:07
Препоръчвам ти да си вземеш адаптирана, ако не ви искат да е оригинал. Кратки са, леснички. Има на няколко издателства - Penguin, Cambridge и Macmillan струва ми се, доста добри. Има ги в Пингвините и книжарници АБВ, Хеликон, онлайн можеш да си поръчаш също. На няколко нива са разделени според това на какво ниво владееш езика.

"Е.T.: The Extraterrestrial", "Phantom Of the Opera", "Schinder's list"

XTREMEFREERIDE
06-01-2009, 12:56
Ами от поредицата на Cambrige - "But was it murder?". Незнам колко странички е, но мисля, че е интересна. Има ги тези книжки в почти всяка книжарница, не са много трудни и са полезни. (На корицата на книгата има една черно бяла роза и с червени букви пише " But was it murder? ")

nicolepcd
06-01-2009, 17:41
В края на 8ми клас трябваше да си вземем книжка (около 100стр.), английско издателство... Взех си на Кембридж... баси, 12 лева за 5 страници на кръст... няма да я казвам, защото беше тъпа :D

LetTheMusicTalks
06-01-2009, 20:01
Аз съм чела 3-4 книги,но беше преди няколко години.Единствената,която ми хареса беше The phantom of the Opera.Много хубава книга!
Само съм е виждал на български а има и филм :razz:

sladur4etyYy
06-01-2009, 20:13
ами аз мога да ти кажа една, която се чете лесно, не е дълга и не е тажка и трудна, напротив- развлекателна е. то е 1 книжка вътре с 4-5 малки разказчета. The Way Home се казва.

TheNewReligion
06-01-2009, 20:29
The great expectations e къса и лесна за четена. Ако си падаш по сантиментанлните истории може и да ти допадне. :)

SuNsEt
06-01-2009, 20:38
Само съм е виждал на български а има и филм :razz: Е,няма значение.Както си прецени авторката.Книгата също беше хубава. :)

bloodyF
06-02-2009, 11:55
east 43rd street alan battersby
в момента я чета ниво 5 (upper intermediate) на кембридж мисля че беше...много добра 8)