View Full Version : Гимназия в Пловдив
tonnie78
06-07-2009, 09:45
Тази година съм в 8 клас и уча в езикова гимназия,но искам следващата учебна година да се преместя в Пловдив или Стара Загора.Има ли гимназия в която мога да изучавам стоматология :o , знам че ще трябва да държа приравнителен изпит по билогия и химия..ноо.. просто миналата година сгреших с езиковата :?
Ако няма таква гимназия ми кажете някоя езикова гимназия в Пловдив..рових се из нета намерих някои,но искам и вашето мнение,защото от по-малък в по-голям град и новото училище... ще ми е трудно .. така че давайте предложете добри гимназии :oops:
учи си в езиковата гимназия и си трайкай. като дойде време след 12 клас ще кандидатстваш за стоматология. сега няма никакъв смисъл да учиш това, малка си...
tonnie78
06-07-2009, 10:01
OK... а няква езикова гимназия тогава :-o
ами зависи какъв език учиш. и къде предпочиташ Пловдив или Стара Загора ?
tonnie78
06-07-2009, 10:22
Пловдив ..
1 език английски :?
ами в такъв случай руската или английската,но аз лично ти препоръчвам руската. А всъщност кой е втория ти език ?
tonnie78
06-07-2009, 10:32
немски,но 3 години учих руски .. :-o
plovdiv4anka90
06-07-2009, 10:39
Тази година завърших ЕГ "Пловдив" ( Английската гимназия ) .Образованието си беше на ниво,но и това си иска жертви..Не е никак лесно,но все пак си струва.Средата е съвсем друга,няма елементарни хора..Ехх има си го и "елита" на Пловдив,лигавите богаташки синчета и дъщерички 8) Ноо..на мен лично не ми правеха впечатление.. Учителите са много готини (ехх не всички,ама повечето да :D )..Един пример : благодарение на учителката ни по БЕЛ ,г-жа Е.Каменова, имам Отл.5.51 на матурата без никакви други уроци и курсове..И то целия клас сме с оценки над 5.Мога да гарантирам,че за преписване и дума не може да стане..В стаите беше гробна тишина..Тааа отплеснах се леко от темичката,sorry ;)
Доколкото до стоматологията..В моето у-ще може би 1/3 от завършилите тази година ще кандидатстват медицина..И всички тези хора си тръгнаха на уроци по биология и химия.Някои още в 11. клас , други в 12-ти.Така че,където и да отидеш без частни уроци си за никъде.А друго нещо е,че в 12-ти клас ние имахме ЗИПове.Всеки си избра по два ЗИПа ( задължително избираем предмет ).Имаше комбинации като анг.ез+бел , анг.ез+математика ... химия+биология ( за насо4ените към медицина ) , анг.ез+история и какво ли още не..И имаш общо 8 часа ЗИПове на седмица ( 4 часа единия предмет,4 часа другия ).Решавай сама.
За мен ЕГ"Пловдив" си остава номер едно по всяко отношение.. \:D/ :smt038 :wink:
Тази година завърших ЕГ "Пловдив" ( Английската гимназия ) .Образованието си беше на ниво,но и това си иска жертви..Не е никак лесно,но все пак си струва.Средата е съвсем друга,няма елементарни хора..Ехх има си го и "елита" на Пловдив,лигавите богаташки синчета и дъщерички 8) Ноо..на мен лично не ми правеха впечатление.. Учителите са много готини (ехх не всички,ама повечето да :D )..Един пример : благодарение на учителката ни по БЕЛ ,г-жа Е.Каменова, имам Отл.5.51 на матурата без никакви други уроци и курсове..И то целия клас сме с оценки над 5.Мога да гарантирам,че за преписване и дума не може да стане..В стаите беше гробна тишина..Тааа отплеснах се леко от темичката,sorry ;)
Доколкото до стоматологията..В моето у-ще може би 1/3 от завършилите тази година ще кандидатстват медицина..И всички тези хора си тръгнаха на уроци по биология и химия.Някои още в 11. клас , други в 12-ти.Така че,където и да отидеш без частни уроци си за никъде.А друго нещо е,че в 12-ти клас ние имахме ЗИПове.Всеки си избра по два ЗИПа ( задължително избираем предмет ).Имаше комбинации като анг.ез+бел , анг.ез+математика ... химия+биология ( за насо4ените към медицина ) , анг.ез+история и какво ли още не..И имаш общо 8 часа ЗИПове на седмица ( 4 часа единия предмет,4 часа другия ).Решавай сама.
За мен ЕГ"Пловдив" си остава номер едно по всяко отношение.. \:D/ :smt038 :wink:
Аз сега съм седми клас и се чудя в коя гимназия да влезна (в Пловдив), та ще съм ви много блягодарен, ако ме улесните.. Например с колко се влиза в английската и руската, г/д какви отцеки трябва да имам за отделните паралелки и какво ви в мнението за френската гимназия ??? но най-вече ако може да ми кажете за английската и руската отценки, които ми стигат ще съм много благодарен :-) :-)
п.п.- МОМЧЕ СЪМ !
Аз сега съм седми клас и се чудя в коя гимназия да влезна (в Пловдив), та ще съм ви много блягодарен, ако ме улесните.. Например с колко се влиза в английската и руската, г/д какви отцеки трябва да имам за отделните паралелки и какво ви в мнението за френската гимназия ??? но най-вече ако може да ми кажете за английската и руската отценки, които ми стигат ще съм много благодарен :-) :-)
п.п.- МОМЧЕ СЪМ !
1 Мнението ти не е за тази тема
2 пиши ми ЛС и ще ти пратя баловете от миналата и по миналата година за Пловдив (гр. Пловдив)
3 Към автора не темата аз лично съм в седми клас и съм се насочила към руската (ЕГ Иван Вазов). Да, английската е на ниво но смятам че там ще ти бъде много по трудно още повече че не започваш от 8 а от 9клас.
fall_out_girl
06-07-2009, 16:50
Елате във Френската бе хора...
Елате във Френската бе хора...
а там образованието на високо ниво ли е (може ли да се сравнява с ЕГ и ЕГИВ) ??
fall_out_girl
06-07-2009, 18:03
Естествено,че е на високо ниво...Учителите са много компетентни и в същото време супер печени...Учениците също са големи пичове,абе всичко е 6 :)
plovdiv4anka90
06-07-2009, 19:10
За момчето,което се интересуваше от бала не мога да му помогна ( по мое време изпитите не бяха тестове,а беше съчинение + изпит по математика с 4 задачи..а оценките ми бяха : БЕЛ 6.000 ; Математика 5.001 хаха още си ги спомням.. :-P )..За ЕГ"Ив.Вазов" ОК.В смисъл прилична гимназия,бива.Верно е,че в английската е по-трудно.Но няма значение в кой клас идваш ( ако в подготвителния си учил пак в друга езикова няма да е кой знай колко голям проблем..в класа ми имаше момиче от Русе,премести се в Пловдив,бяхме в 10. клас и тя се присъедини към нас,мн добре си се справяше дори ;) ) Пак писах мн дългоо,но последно нещо за френската..Нямам никакви сведения за това у-ще,освен,че една наша преподавателка по английски език беше "изритана" там :-D Идваха инспектори и т.н. , заради многото оплаквания..Тааа изгониха я,а тя отишла във ФЕГ... Пък знам ли,може и да се е пенсионирала... :D :D
може ли малко пояснение - какво разбирате под "високо ниво" т.е. дайте един пример колко сте напред с езика.. Всички книжчици ли ги разбирате на съответния език ??
Violenza
06-08-2009, 11:27
Естествено,че е на високо ниво...Учителите са много компетентни и в същото време супер печени...Учениците също са големи пичове,абе всичко е 6 :)
:lol: :lol: :lol: :lol:
fall_out_girl
06-08-2009, 11:35
От френската ли си или просто някой ти е разправял разни работи за там?Защото ако е второто не мисля,че си добре запозната...
Violenza
06-08-2009, 13:29
От френската ли си или просто някой ти е разправял разни работи за там?Защото ако е второто не мисля,че си добре запозната...
Слава Богу, не съм от френската.
Но съм достатъчно добре запозната със ситуацията там. :)
lovely_b
06-08-2009, 13:53
Слава Богу, не съм от френската.
Но съм достатъчно добре запозната със ситуацията там. :)
+1 ..... Колкото до английската - the best :grin:
Violenza, кажи ми как е положението там де плс, да не направя грешка да влезна там или обратното .. :-o :-o
lovely_b, ти от коя гимназия си ??
lovely_b
06-08-2009, 13:58
английската , но съм с немски :)
^ и аз мисля да се намъдря с немси, защото мисля че с АЕ няма да ме вземат :o :o то има ли голяма разлика м/у баловете с АЕ и НЕ ? А ако не ме приемат в ЕГ-то мислех да отида във ФЕГ, но сега нещо отзивите не ми харесват :-o :-o Моля ви помогнете да не направя грешката на живота си .. И защо смятате така за ФЕГ-то ?? не научават нищо ли ??
fall_out_girl
06-08-2009, 14:15
Какво повече да кажа...Аз уча във Френската и съм доволна от всичко,въпреки,че е малко зор...Сега за всеки е различно,така че на теб може да не ти хареса там,но не мисля,че ще е така..Плюс това се влиза по-лесно,а нивото на обучение е същото,да не кажа по-добро...
Violenza
06-08-2009, 17:45
Mastta, сама си прецени къде искаш да учиш, не се влияй прекалено много от приказки, защото винаги ще чуваш и отрицателни, и положителни неща.
plovdiv4anka90
06-08-2009, 18:18
Btw само да добавя..Аз бях с англ.език в английската,нооо все още си мисля,че немските паралелки са си с по-големи привилегии от нас.Имат си шанс за немска диплома ( ест,ако си учиш съвестно.. не всеки може да я вземе тая диплома :P ) + това имат си native speakers..a ние имахме тази година една шантава Barbara и по едно време се появи един Terry само за един час.. И тва беше..А наште хора с немски език винаги си имат часове при немци и мн готини неща разправят..Само дето аз не можах да го заобичам този кофти език :D мн ми е противен.. Ааа и последно нещо : виж какво.. не е края на света,ако не те приемат в някое "по-елитно" у-ще и въобще не ти зависи бъдещето от това..човек ,който си учи пак си учи ,аз само давам съвети от личен опит като по-добра база и обстановка,която може да те улесни при кандидатстудентските изпити..Те са асъл важните..Никой няма да те пита утре други ден коя гимназия си завършила,а каква специалност и университет...
По темата : И За мен ЕГ"ПЛОВДИВ" си е the best ;)
Оххх В Пловдив най-добрите езикови гимназии са Ег"пловдив" англииската) и ЕГ"Иван Вазов" руската..
Първата година на тея в Англииската с англииски им е голям аиляк , но после по4ва голямо зубрене .. но тва е една гимназиия с много виско ниво , едн от най елитните !!
Руската е много готина защото имаш възможност да изучаваш 3 езика , вторият задълвително е руски , за руската съм чувала мн добри отзиви !
Френксата , аа това които каже че е гимназия с Виско ниво , значи лъжеее , щом момче (нищо че те са с по нискъ бал ) може да влезе там с бал 20-22 от 36 начии не ми говоретеее зависоко нивоо, пък и там са некви чалгарчета без мн мозъчни клетки . иначе там ако учиш френският ти ще стане перфектенн , а учителите са пълни кукувци и смо ти правят проблеми за извинителните белейки :o
Тва е общо взето от мен
Сорри за правописните грешки , ам аме мързи да проверявам :-)
Оххх В Пловдив най-добрите езикови гимназии са Ег"пловдив" англииската) и ЕГ"Иван Вазов" руската..
Първата година на тея в Англииската с англииски им е голям аиляк , но после по4ва голямо зубрене .. но тва е една гимназиия с много виско ниво , едн от най елитните !!
Руската е много готина защото имаш възможност да изучаваш 3 езика , вторият задълвително е руски , за руската съм чувала мн добри отзиви !
Френксата , аа това които каже че е гимназия с Виско ниво , значи лъжеее , щом момче (нищо че те са с по нискъ бал ) може да влезе там с бал 20-22 от 36 начии не ми говоретеее зависоко нивоо, пък и там са некви чалгарчета без мн мозъчни клетки . иначе там ако учиш френският ти ще стане перфектенн , а учителите са пълни кукувци и смо ти правят проблеми за извинителните белейки :o
Тва е общо взето от мен
Сорри за правописните грешки , ам аме мързи да проверявам :-)
Ай, стига бе, по твоите думи трябва да се напвави извода, че учениците от следващите випуски стават по-примерни от предишните, щото аз не си спомням в моя клас да е имало час, в който да е царяла гробна тишина (а не бяхме от шумните класове, т.е. имаше си класове, които си бяха пълни с ученици, проявяващи голяма наглост в часовете), единствено може би в часовете на г-ца Нели Нончи никой не издаваше звук. "Тъъ, тъъ, тъ, хайде сега деца, въпрос.... за вас деца, за вас!" - цитат от баба ти Сула, която лично е споменавала как всеки следващ випуск става все по-зле и английската вече не е това, което е била през 80-те и 90-те, но както и да е :) Още нещо - очевидно сме били 2 години в 1 смяна, а доколкото си спомням вашият випуск 2009 беше по-шумен от моя, е, сега твоят клас може да е бил от по-цивилизованите (смея да твърдя, че моят също беше такъв, щото никой учител не се е оплаквал дори от отделни личности). Тъъ, коя буква казваш си била :)
А, между другото забвавих да напиша - ЕГ "Пловдив" FOREVER!
Малко нагло и дразнещо може да изглежда, ама кво да се прави :)
plovdiv4anka90
07-26-2009, 19:13
Първо да започна и аз с това --> ЕГ "Пловдив" FOREVER ;) Аз бях от буквичката "Ж"..Ти обаче за тишината нещо грешно си ме разбрал-аз имах в предвид матурите ;) А за останалото време - ти си прав,при Нонито беше мн тихо ( в интерес на истината аз й бях любимка-ест и тя моя,всички освен мен нещо не я харесваха заради строгите й правила,та ти знаеш за какво става въпрос...)..Ааа плюс това по БЕЛ,История ( естествено при "култовата" СулевА ),Английски език ( при Джанис ),и при Чефо Кръстев си беше тихичкооо :):) При нас поне,за др нз..
Друго какво мога да кажа-щом сме били в една смяна 99% по физиономия се познаваме..А за даскалите-въпреки някои прекалено странни екземпляра като например Пицата и Сулева,аз си ги харесвам,и май вече мога да си призная,че ще ми липсва обстановката..Фрау Ехо-ехо,Чан-лии :P,Гуфито..и т.н. ;)
А за цивилизоваността на класа-да,такъв си беше,та дори ни хвалеха,че сме мн умни,имаме мн висок успех,20 от 27 души взимаха стипендии и т.н.Само двама-трима индивида от класа имаха редовни забележки и проблеми с дисциплината,всичко друго си беше ОК.
И последно-съжалявам за късния отговор,обаче се занимвах със сумати неща в последно време-изпити,резултати..Общо взето-кандидатсване..И така..Та ти кой випуск си?И коя буква?
^ и аз тази година ще уча при вас :-) :-)