View Full Version : Подкрепете идеята!
nikemilov
06-09-2009, 17:23
Мисля че трябва да се направи организация, която се грижи за сексуалната култура на тийнейджърите на възраст между 12 и 18 години. Всяка втора тема е "Бременна ли съм?" или "Така може ли да се забременее?"... Кампанията трябва да бъде подкрепена от медиите (визирам главно телевизиите - реклами) и навсякъде по училищата да се раздават флеъри със общи сексуални въпроси. Не е редно в 21 век хората в младша възраст да не знаят как да се предпазят от бременност. Родителите трябва активно да се включат, а не да казват, че децата са още малки. Реалността показва, че все повече деца на възраст 13, 14 години започват полов живот. Темата я пускам с цел да се замислим дали и ние (тийновете в тази възраст) можем да помогнем на тези, които не са информирани относно тези въпроси като им помагаме, вместо да им повтаряме колко са глупави.
Смятате ли че идеята е добра и има ли реализация в нашата държава?
HichNeMiPuka
06-09-2009, 17:26
с тридесет и два крайника гласувам "за"
Extremescream
06-09-2009, 17:30
+1
nikemilov
06-09-2009, 17:32
Основния проблем е масовата незаинтересованост от страна на по-възрастните. Нима е по-важно да спонсорираме футболен отбор, отколкото кампания от такова естество? А проблема със бедната сексуална култура увеличава своят мащаб.
HichNeMiPuka
06-09-2009, 17:37
ще ти кажа пич
че нещата не се отнасят само до сексуалната им култура
цялостната морална деградация е факт
и основна роля тук трябва да играят родителите, семейството, училището
но какво можеш да научиш от пияни и неквалифицирани преподаватели???
би трябвало да има часове по сексуална култура ( о боже звуча като 40годишна ахаха)
обществото си затваря очите
това е тенденция
и ще става много по-страшно
и сме единици, хората на които им пука за тва
И аз ... И тийновете с глупавите теми във форума са само част от необразованите на 12-13-14-15 годишна възраст.. Не,че аз не съм минала по тоя път,но майка ми ужасно много ми помагаше,четях книги от рода на "Аз ставам жена","Всичко за пубертета" и т.н и до сега не съм имала никакви пречки в сексуалния живот..Просто сегашното отношение към секса,половото съзряване и бъдещето им просто е безобразно,меко казано... :?
HichNeMiPuka
06-09-2009, 17:39
офф аз нищо не казах
ахаха
целта ми беше да изтъкна факта,
че всички поколения вървят надолу
и ще трябват много сили и упоритост, че да се постигне нещо в тази насока
Extremescream
06-09-2009, 17:45
Колкото и да се опитваме,нищо не става:
В училище-говорят кой на колко,с колко и кога се е напил/напушил/наебал =>Децата искат и те,за да са готини
У дома-подителите питат само 'Как мина деня?' и 'Изпитаха ли те по нещо?' и изобщо не им обясняват нещата от живота.Те как да знаят,като така или иначе тенденцията е поколенията след 93 да затъпяват драстично.На тях трябва като на идиоти да им се обяснява-Ти няма да правиш това и това.Нямат достатъчно мозък за да се сетят сами (И преди някое лапе да скочи да казва 'Ама не всички сме/са такива' аз ще кажа следното-МАСАТА СА ТАКИВА,А НИЕ ГОВОРИМ ИМЕННО ЗА НЕЯ').И щом не им кажат,че на 12-13-14 не е хубаво и нормално да се ебът,те как да го възприемат?
Четат по интернет за тези неща,но не примерно темата 'Обща сексуална култура',а как Александра93 е правила анален секс или как бебитууууу5858 е лапала на някого в кенефа.И те решават,че е добре и може и те.
Всичко влияе зле,а нито родителите,нито обществото,нито дори самите деца се интересуват. :?
ПП:Не целя да храня или обидя Александра93,просто ми трябваше пример.
Vichko0o
06-09-2009, 18:20
Докато има ИНТЕРНЕТ, безотговорни родители, безхаберни учители, кофти компания, НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ НИЩО !!!!!!!!!!!!!! Нито кампания, нито нищо няма да помогне. Когато родителите се научат как да възпитават децата си, а не като ненормалника "аз даже ще ги насърчавам все по млади да го правят".... Когато интернет изчезне, когато учителите почнат да правят това което трябва, а не да си пият кафенцето и т.н и когато малоумните лапетии почнат да ползват повече сивото си вещество, то тогава ще се оправят нещата много (разбира се не изцяло :) ).... До тогава всяко едно нещо е БЕЗПОМОЩТНО пред деградацията на поколенията !!!!!
Докато има ИНТЕРНЕТ, безотговорни родители, безхаберни учители, кофти компания, НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ НИЩО !!!!!!!!!!!!!! Нито кампания, нито нищо няма да помогне. Когато родителите се научат как да възпитават децата си, а не като ненормалника "аз даже ще ги насърчавам все по млади да го правят".... Когато интернет изчезне, когато учителите почнат да правят това което трябва, а не да си пият кафенцето и т.н и когато малоумните лапетии почнат да ползват повече сивото си вещество, то тогава ще се оправят нещата много (разбира се не изцяло :) ).... До тогава всяко едно нещо е БЕЗПОМОЩТНО пред деградацията на поколенията !!!!!
с 2 думи нищо няма да се оправи, защото интернет НЯМА да изчене.. кампаниите ще помогнат и то много, стига да има кой да се занимава с тях..
stefito93
06-09-2009, 19:00
Забременява ли се без проникване на пениса във влагалището и как може?(ако може)
Ilikeliljon
06-09-2009, 19:14
Съгласен съм, че трябва да има такова нещо. Да ви кажа има всякакви учители, но не слагайте всички под общ знаменател, но има много добри педагози, които са безсилни да променят нещо, защото външната среда много влияе, компанията и родителите особено. Особено родителите, които са ми писнали с това изказване, ти мен ли ще ме учиш как да възпитавам детето си. Пълни, ама пълни глупости, родител не се раждаш, а ставаш. Родител се става с търпение и учение, но нашите родители са свикнали да мислят, че са си родители просто по презумпция и никой не може да им казва как да възпитават, което е пълна глупост. :) :)
Sporstman
06-09-2009, 19:18
Те как да знаят,като така или иначе тенденцията е поколенията след 93 да затъпяват драстично.
Това е тенденция, която е в сила от 88-89 набор. Те бяха последните здравомислещи. Не го казвам с цел да се изтъкна, поради факта че аз съм 92 набор :)
monincetyyy
06-09-2009, 19:22
ще ти кажа пич
че нещата не се отнасят само до сексуалната им култура
цялостната морална деградация е факт
и основна роля тук трябва да играят родителите, семейството, училището
но какво можеш да научиш от пияни и неквалифицирани преподаватели???
би трябвало да има часове по сексуална култура ( о боже звуча като 40годишна ахаха)
обществото си затваря очите
това е тенденция
и ще става много по-страшно
и сме единици, хората на които им пука за тва
Според мен не звучиш като 40 годишна.. аз също подкрепям идеята за кампанията и за часове по сексуална култура примерно.. Аз също не съм имала проблеми до сега защото майка ми е много широкоскроен човек и винаги ВИНАГИ се е държала с мен като с приятел, като с разумен човек. Винаги сме говорили за теми, които за някои родители са тема табу. И не мога да разбера хората които си мислят че нищо не може да се промени. Vichko0o ти как мислиш - не сме ли виновни самите ние за това че винаги се примиряваме с даден проблем и си казваме че няма решение? Според мен всичко е до това хората да имат желание за промяна :)
yCheniChkaTa
06-09-2009, 19:25
Твърдо ЗА!
и аз подкрепям , но според няма да стане просто с думи , според мен не тр само да си пишен тук ами да се направи нещо като организация или някфо такова , да се намерят спонсори и да се започне раздаване на брошури , които да стигнат до родители , учители , ученици ... пък и защо не да се направи всеки нов потребител тук преди да напише първата си тема/коментар да прочете задължително темата за общата сексуална култура ..
HichNeMiPuka
06-09-2009, 19:56
Забременява ли се без проникване на пениса във влагалището и как може?(ако може)
искаш ли да ти бия два шамара
да видим дали ще забременееш от тях
Extremescream
06-09-2009, 20:00
искаш ли да ти бия два шамара
да видим дали ще забременееш от тях
Ритници и трябват,шамарите са слаба ракия
lLady_MooN_RaiN
06-10-2009, 08:22
О, аз тази идея я имам отдавна. Дори бях разработила проект по тази тема и той участваше в конкурс, но за съжаление не го оцениха подобаващо. Моята идея беше да се въведе нещо като курс в училищата,(разбира се това е свързано с министерството на образованието, затова в моя проект ставаше въпрос само за моето бивше училище, но това са подробности). Та накратко идеята ми беше, учеиците в гимназията, а защо не и по-малките в неформална обстановка да разговарят с психолози и педагози но истински професионалисти на най-разнообразни теми свързани със секса, половия живот и въобще интимното общуване. При това много важно е да отбележа, че темите ще включват не само "дали може да се забременее така" и "дали не съм се заразил/а с венерическа болест", а и например "Кое поведение е леко", "Как да откажем секс" и т.н...Тоест много по-всеобхватни теми, отколкото само за бременността и болестите.
И аз съм "за", нали знаеш какво ше правят с тия листовки... ше си бършат.... с тях... :? То не само сексуална култура им трябва... :?
monincetyyy
06-10-2009, 12:00
И аз съм "за", нали знаеш какво ше правят с тия листовки... ше си бършат.... с тях... :? То не само сексуална култура им трябва... :?
Че ще има такива които да си бършат г*за с тях - ще има.. Но тфа не е причина да се пренебрегнат останалите които може и да научат нещо от тях :)