Влез

View Full Version : Имам ли шанс?

JLiJLzii
06-12-2009, 18:17
Моята тема е сходна с останалите (ще разберете кои), и точно за това пиша - не е точно като другите ..
Фина съм, но съм била и по-добре..и всички ми го казват. Проблема е, че винаги съм имала стрии и целулит , малко или много.Да, отслабвах и надебелявах, тъй като имах период в който боледувах доста (нищо сериозно - слаба имунна система).
Ето го същественият проблем - искам да си наложа някаква диета, НО имам гастрид от 1-ви клас :shock: (заради хепатит А).. И не хапна ли нещо става лошо, предполагам на повечето ви е известно какво точно представлява. ..Забелязвам, че надебелявам ( и не само аз го виждам), на 16 години съм, знам, че раста и същевременно наддавам, но се плаша. Мисля, че не е късно някак си да поддържам тялото си повече (преди спортувах - но явно не е било достатъчно) , защото не ми се налагаше толкова и си хапвах каквото ми се искаше, но ето, че ..
Знам, че едва ли някой ще ми помогне с нещо, по простата причина, че няма как и единствения вариант е лекар, обаче имам нужда от някаква подкрепа и съвети. :cry: Благодаря на всички, които прочетоха!

silver_moon
06-12-2009, 18:22
защо не пробваш да спреш да ядеш боклуци (чипсове, снаксове, фаст фууд, вафли, шоколади и тн., и тн.) и не почнеш пак да тренираш. Мисля, че така, хем ще се храниш, хем ще е все с полезна храна, от която няма да качваш, а като тренираш и ще сваляш :)

djudjulinkaa
06-12-2009, 18:22
Еми ти сама казваш, че варианта е лекар.. особено щом имаш гастрит и слаба имунна система.. не съм лекар и не разбирам кой знае колко много, но предполагам че не трябва да спираш определени храни, така че по-добре се консултирай наистина с лекар, защото това не е нещо незначимо.. и успех :-)

cLaDyRcHe
06-12-2009, 18:26
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=253161
Успех :)

JLiJLzii
06-13-2009, 14:27
Благодаря на всички.. :)

Wrathchild
06-13-2009, 14:51
Диета не е равно на гладуване!!!

clever
06-13-2009, 15:04
прочетох статията;подкрепям те и ти предлагам да отидеш при лекар;който да ти препоръча определено хранене . .
все пак гастритът е сериозно нещо и е опасно сама да си измисляш диети или нещо подобно . . .
на първо място-спри джънк фууд и бъди активна ;)
другото лекарят ти ще ти го каже ))
успех!

rosencetooo
06-13-2009, 15:07
Най-добре отиди на лекар.. :) зашото тук в форума никой неможе да ти каже как точно да се храниш за да не наддаваш и всъщото време да не е вредно за гастрита ти :) Успех ! :-)

JLiJLzii
06-14-2009, 06:44

Да, това ми е пределно ясно, но се иска стабилно хранене, което да включва и хляб (например, което не е добре) - сутрин, обед, следобед и вечер. Изключени са мазните и сухите храни, но не е достатъчно а и 5 години тренировки все пак.. незнам... все тая, благодаря на теб и вс. други;)

tItEufFf
06-14-2009, 08:46
Защо не почнеш тичаш всеки ден? Отначало ще ти е трудно да се надигнеш от леглото, за да го правиш, но после ти става навик и ще ти е приятно.. Така ще се стегнеш. Целулита ще почне да изчезва, а и ефектът идва наистина бързо ;)

Аз откакто почнах да тренирам мога да кажа, че ям повече, а тялото ми се оформя, целулита се маха и смъквам малко по малко. А и се чувствам страхотно.

Но ако имаш по-бърза нужда от отслабване ограничи сладките, пърженото.. И задължително 1,5 литра вода на ден 5 плодове и зеленчука на ден ;)

slim__shadygirl
06-14-2009, 09:45
Разделно хранене + тичане?Иии без боклуци от сорта на чипсове и т.н. =;

Loshotia
06-14-2009, 10:05

Взе ми думите от устата.

Спортувай

ELiTyYy
06-14-2009, 10:10
и аз имам гастрит и ..нещо не ми се отдава смъкването на кг....
най-много да стана 46-7...и след някой др ден пак съм си 50-51..
никога не мога да остана на смъкнатите кг... :(