Влез

View Full Version : Неграмотност...!

LordXpLoD
06-13-2009, 20:31
В последно време забелязвам,че потребителите на този и други форуми са
напълно неграмотни. Мислят се за "фешън", пишейки с малки и големи букви, където им кефне. Като видя нещо написано, като "zAp0zNah sE s EDn0 m0m4e", ако има човек до мен го убивам. Това не е Скайп, пише се на КИРЛИЦА и хората са се потрудили да направят ПРАВИЛА.Пише се "някВи/някъкви", не "някФи/некФи". :-x :-x :-x :-x Сложете правилата с шрифт 72 на началата страница на сайта. Нека хората с гънки по мозъка, получени при развитието,а не при удар с чук или падане от тераса, споделят какво мислят относно "фешъновците". Мен ме дразнят.

пп.@kriisiinkaaa - Няма да е зле (за теб), ако отгърнеш учебник по "Български език" за 1-2 клас :) . Приеми го като съвет, не като критика.

yoyo123
06-13-2009, 20:48
Да,масовата неграмотност дразни,но и да го казваме това,и да не го,нещата по-розови няма да станат.Точно,затова нямах и намерение да пиша нещо по въпроса,но исках да обърна внимание на факта,че ти самият си допуснал правописна грешка,не се пише някЪкви,а някАкви.Не се заяждам,но щом критикуваш неграмотността,я критикувай грамотно. :)

mitternacht
06-13-2009, 20:55
Еми... и аз съм ЗА да бъдат линчувани на най-близкото дърво, но уви!
Поради тъпотата си наистина се мислят за модерни.

mArMaLaDkA
06-13-2009, 21:04
Мислиш ли, че ми пука дали те дразнят "фешъновците" ? Вярваш ли си, че изобщо промени света с тази тема(57878845 от поредицата други такива) ? И ако не света, то поне потребителите в този форум? Щом имаш проблем с някой потребител - оправяте се на лично. Не да правиш тема, която е откровено казано, изчерпана, само и само, за да правиш забележка на друг съфорумник.

Относно правилата на форума - кирилицата е задължителна. Темите или мненията, написани на шльокавица се трият, но модераторите не могат да се клонират и да дебнат постоянно. Щом си видял/а пост, написан на латиница, съобщаваш на модератор и той си свършва работата. Точка. Не е нужно правилата на форума да са с огромен шрифт. Тук има нормални хора, които разбират от дума(или поне така би трябвало да бъде) и не е нужно да им се крещи едва ли не, в писмен вид. Който разбрал - разбрал, който не е- си носи последствията. Спри да се опитваш да поучаваш другите, гледай себе си.

Seducti0n
06-13-2009, 21:39
знаеш ли кое е наистина тъжното, че
неграмотността е масова и то в реалния живот...

NaskoKaulitz
06-13-2009, 21:45
знаеш ли кое е наистина тъжното, че
неграмотността е масова и то в реалния живот...+1, макар че форума не им е класната по БЕЛ .........

clever
06-13-2009, 21:52
неграмотността е масова ...
повечето хора се правят на интересни като пишат или искат да се представят гъзарски............ :? не са интересни
и свикват.... и навсякъде пишат така и дразнят другите
ние нищо не можем да направим............ :(

Seducti0n
06-13-2009, 21:58
:) всъщност можем

да им вливаме акъл 8-)

LordXpLoD
06-14-2009, 06:30
Мислиш ли, че ми пука дали те дразнят "фешъновците" ? Вярваш ли си, че изобщо промени света с тази тема(57878845 от поредицата други такива) ? И ако не света, то поне потребителите в този форум? Щом имаш проблем с някой потребител - оправяте се на лично. Не да правиш тема, която е откровено казано, изчерпана, само и само, за да правиш забележка на друг съфорумник.

Относно правилата на форума - кирилицата е задължителна. Темите или мненията, написани на шльокавица се трият, но модераторите не могат да се клонират и да дебнат постоянно. Щом си видял/а пост, написан на латиница, съобщаваш на модератор и той си свършва работата. Точка. Не е нужно правилата на форума да са с огромен шрифт. Тук има нормални хора, които разбират от дума(или поне така би трябвало да бъде) и не е нужно да им се крещи едва ли не, в писмен вид. Който разбрал - разбрал, който не е- си носи последствията. Спри да се опитваш да поучаваш другите, гледай себе си. Не правя забележка на никой и още по-малко се опитвам да променя света.
неграмотността е масова ...
повечето хора се правят на интересни като пишат или искат да се представят гъзарски............ :? не са интересни
и свикват.... и навсякъде пишат така и дразнят другите
ние нищо не можем да направим............ :(Не искам да се представя гъзарски. Просто доста се изнервих и реших да пусна тема.

dyfi
06-14-2009, 08:40
Доста са неграмотните хора, някои даже не правят нищо по въпроса за да се подобри умственото им развитие.....
Представям си след години как ще е....

Напълно подкрепям това!

Авторът,като искаш да сме грамотни,защо си написал "Някакви" с "Ъ" ?

LordXpLoD
06-14-2009, 12:51
Доста са неграмотните хора, някои даже не правят нищо по въпроса за да се подобри умственото им развитие.....

Напълно подкрепям това!

Защото бях толкова ядосан, че не гледах какво пиша :) . А и една грешка не показва неграмотност, но цял пост написан с грешки ( не говоря за твоя) си е резил.

BrainlessROCKBABY
06-14-2009, 12:59

Напълно подкрепям това!

Защото бях толкова ядосан, че не гледах какво пиша :) . А и една крешка не показва неграмотност, но цял пост написан с грешки ( не говоря за твоя) си е резил.

rofl, rofl, дразня се от неграмотните, но нищо не мога да направя. By the way, твоят пост също е пълен с Крешки.

LordXpLoD
06-14-2009, 13:03

Напълно подкрепям това!

Защото бях толкова ядосан, че не гледах какво пиша :) . А и една грешка не показва неграмотност, но цял пост написан с грешки ( не говоря за твоя) си е резил.

rofl, rofl, дразня се от неграмотните, но нищо не мога да направя. By the way, твоят пост също е пълен с Крешки. Нали казах, че като съм ядосан не гледам какво пиша.

AFT
06-14-2009, 13:54
^ Това не е до настроение - или знаеш, или не. (:
И аз не съм безгрешна, но наистина някои хора са изключително зле от към грамотност. ;д Обаче това си е техен проблем. Те няма да се променят от една тема във форум. Трябва сами да се осъзнаят. ;]

john95
06-14-2009, 13:59
напълно неграмотни. Мислят се за "фешън", пишейки с малки и големи букви, където им кефне. Като видя нещо написано, като "zAp0zNah sE s EDn0 m0m4e", ако има човек до мен го убивам. Това не е Скайп, пише се на КИРЛИЦА и хората са се потрудили да направят ПРАВИЛА.Пише се "някВи/някъкви", не "някФи/некФи". :-x :-x :-x :-x Сложете правилата с шрифт 72 на началата страница на сайта. Нека хората с гънки по мозъка, получени при развитието,а не при удар с чук или падане от тераса, споделят какво мислят относно "фешъновците". Мен ме дразнят.

пп.@kriisiinkaaa - Няма да е зле (за теб), ако отгърнеш учебник по "Български език" за 1-2 клас :) . Приеми го като съвет, не като критика.

А ти знаеш ли че се пише - Някакви;..... Като ще се правиш на отворен гледай поне ти да се малко по грамотен а ?

LordXpLoD
06-14-2009, 14:37

А ти знаеш ли че се пише - Някакви;..... Като ще се правиш на отворен гледай поне ти да се малко по грамотен а ? А ти знаеш ли,че след "по" и "най" се пише "-" и се пише "да СИ". Не се заяждай без причина.И преди "а" се пише "," , и преди "че" се пише ",". И не се правя на отворен :).

XTREMEFREERIDE
06-14-2009, 18:11
Жалко е, че една тема нищо не оправя. Де да можеше..

john95
06-14-2009, 18:21

А ти знаеш ли че се пише - Някакви;..... Като ще се правиш на отворен гледай поне ти да се малко по грамотен а ? А ти знаеш ли,че след "по" и "най" се пише "-" и се пише "да СИ". Не се заяждай без причина.И преди "а" се пише "," , и преди "че" се пише ",". И не се правя на отворен :).

Аз поне не се смятам за толкова грамотен.... Всички знаят колко зле сме в цяла България - няма нужда да си го напомняме... :(
Не знам как очаквате да има свестни хора, при условие, че имаме за министър на образованието човек, който просто не е за коментиране..

ThePowerOfLove
06-14-2009, 18:27
Наистина има толкова много теми, но това нищо не променя ;) Ако до 4-5 клас не се усвои езика, не виждам как на по 18 ще се учат на елемантарно грамотно писане. И аз не претендирам, че знам всичко на 100%, но поне не съм западнала като някои индивиди :)

LordXpLoD
06-15-2009, 12:57
Аз също не претендирам, направих темата, защото се изнервих и имах нужда. Никаде не съм писал "много съм грамотен" ,затова и не знам от къде @john95 се захвана да се заяжда. Все пак никой не е перфектен.

Margoto0
06-15-2009, 15:41
Жалко е, че една тема нищо не оправя. Де да можеше..

Абсолютно и да се карате, и да не се карате няма да промените нищо.Има поне още няколко теми,от които ВАЖНИ за правопис,пунктуация и тн. и пак резултата е нулев :?

alone83
06-15-2009, 16:38
Пише се "някВи/някъкви", не "някФи/некФи". :-x :-x :-x
Ами... Пише се "няк'ви" и "някакви"... Няк'ви без ' е грешно по простата причина, че има правило, което гласи, че когато пропускаш буква - слагаш апостровче. А за някакви просто ще си остана без коментар...