View Full Version : Моля за съвет :(
bellassfenka
06-16-2009, 16:03
Здравейте!Пише ви едно много объркано момиче.Ето каква е историята ми и искам съвет,как да действам.
Наскоро се запознах с едно момче,което е почти на 18 год.(аз съм почти на 15) и започнахме да се зарибяваме и преди няколко дни нещата се получиха и тръгнахме.Той е мн. добър и мил и е голям джетълмен.
И ето сега какъв е проблема.Сега идва лято и ще може по-често да се виждаме(за което съм мн. щастлива).Но проблемът е че той е по-голям и постоянно лятото ще ходи по купони,хижи,вили с приятели апък мен нашите няма да ме пуснат в никакъв случай.До сега никога не съм ходила на купон с приятели пък какво остава за вили и хижи т.н.Той постоянно ще ме кани с него,но аз нчма как да ходя и ми е мн гадно.Пък и ме е страх да не стане нещо докато мен ме няма.И плюс това те спят там.
Въпросът ми към вас е как да накарам нашите да ме пуснат или поне как да ги излажа.Наскоро си мислех да ги излажа,че отивам да спя у една приятелка,но ме е страх да не би нашите да се обадят на родителите ѝ ,и да проверят дали наистина съм у тях(междо другото аз никога не съм спала у това момиче).Исках да ви попитам също дали и вие сте лъгали за подобни неща когато сте били на моята възраст и ако може дайте примери и съвети.Защото честно казано мен ме е страх да лажа за такива работи...Апък много искам да съм с него...
Плс...ПОМАГАЙТЕЕ :(:(:( :( :(
ThePowerOfLove
06-16-2009, 16:25
Не съм лъгала наще :) Те си ме пускат на гости.
Ти си познаваш родителите, но ако ги излъжеш рано или късно ще разберет и от там предвиждай последствията...
Една връзка се крепи на взаимно доверие. Ако толкова не му вярваш, защо си с него? Той давал ли ти е повод да го ревнуваш? :)
Би трябвало да разбере в какво положение си и, че ти е още рано за такива преспивания по хижи. Поне ще видиш дали държи на теб ;)
bellassfenka
06-16-2009, 16:32
ами да,може би си права,но въпреки всичко искам да отида поне 2-3 пъти :lol:
когато бях колкото теб ,всъщност по-малка и като не ме пускаха още по хижи и тва онова.. отивах без да обръщам внимание какво ми дават и какво не...така става работата иначе няма как да претърпнат ваще :)
най - добре според мен е да НЕ ги лъжеш . все пак после така или иначе ще разберат . не искам да обиждам приятеля ти ,но ще намериш още и още . щом вашите преценяват ,че не трябва да те пуснат значи така е правилно . пък и знаеш ли какво може да се случи с теб като те завлекат на някоя хижа ? не нали ,та вие ходите от няколко дни . той е на 18 и мисли само за секс ,предполагам че ще се възползва от това ,че сте извън града ,ваще ги няма .. както прецениш за най - добре . айде успех :)
ysmiFchiCa
06-16-2009, 20:04
когато бях колкото теб ,всъщност по-малка и като не ме пускаха още по хижи и тва онова.. отивах без да обръщам внимание какво ми дават и какво не...така става работата иначе няма как да претърпнат ваще :)
:x :?
И к`во? Трябва да ги лъже ли?
най - добре според мен е да НЕ ги лъжеш . все пак после така или иначе ще разберат . не искам да обиждам приятеля ти ,но ще намериш още и още . щом вашите преценяват ,че не трябва да те пуснат значи така е правилно . пък и знаеш ли какво може да се случи с теб като те завлекат на някоя хижа ? не нали ,та вие ходите от няколко дни . той е на 18 и мисли само за секс ,предполагам че ще се възползва от това ,че сте извън града ,ваще ги няма .. както прецениш за най - добре . айде успех :)
Съгласна.
Punisherrr
06-17-2009, 07:45
И с моя приятел бяхме на тия години като се запознахме.
И мен не са ме (и сега не биха ме пуснали) по разни хижи,вили и т.н. ,но миналата година излъгах и отидохме на една вила (оказа се по-скоро дървена барака ама карай 8-) ) и казах на майка ми,че съм в съседния квартал,където обикновено се събирахме по НГ и т.н ,но там си умрях от притеснение,да не говорим,че ми звъннаха и казаха да се прибирам :shock: ... но слава Богу се размина... и сега си давам сметка,че не си струва да ги върша такива глупости...
не обичам да лъжа така.
Съвета ми е все пак да не лъжеш за тия неща... Пък и на 14 си...раздавай го по-кротко ;)
Гаджето ти ако държи на тебе или няма да ходи някой път на тия сбирки,или просто няма да върши глупости.
Loshotia
06-17-2009, 09:06
Знам какво е да си на 14 и да не ти дават вашите да ходиш някъде. Аз си изчаках да порастна, да им спечеля доверието и чак тогава тръгнах. А хората по- горе са прави, ако наистина държи на теб, няма да ти кръшка.
PlamenMEN
06-17-2009, 12:30
Не ги лъжи. Кажи им, че еди къде си има купон, че няма страшно и че е време да почнат да те пускат. Е да, малка си за хижи, но просто им кажи, че няма страшно. Обеден съм, че всичките ти приятели ходят по купони.
Аз никога не съм имал такива проблеми. В 8-ми клас тръгнах по купони и нашите нямаха проблем. А май 9-ти бях, когато за пръв път излязох от София и отидох на вила. Не ги лъжи за нищо, тъпо е. Нека ти звънят по телефона като си там, да се уверяват, че си добре, няма нищо лошо. Но ако те пуснат - не прецаквай доверието им.
Ако не те пуснат - момиче на 14 години си, нормално ще е...
Вашите за да не те пускат си има причина.Те си знаят най-добре и за това недей да правиш глупости!А ако проятеля ти държи на теб ще прекарва по-голямата част от времето с теб и на купони ще ходи по-рядко.
PlamenMEN
06-17-2009, 21:12
Да, ама така ще настрои приятелите му срещу нея. Ще има " я гледай заради тая ни остави нас, все с нея виси". Виждал съм го това нещо милион пъти :(
НЕ ГИ ЛЪЖИ! Попитай ги и им обясни за какво става на въпрос. Според мен няма да те пуснат, все пак той е на 18, а на тая възраст повярвай момчетата мислят само за СЕКС и нищо друго. Много е по - важно да заслужиш доверието си към родителите, отколкото да идеш на един купон с тоя пич.
Има един лаф - Доверие се добива с години, а се губи за миг.
По - добре пропусни купоните, остави го да ходи сам, така ще разбереш дали е сериозен или не.
Иначе и аз имах подобен случай. Родителите на приятелката ми не я пускаха на една екскурзия. Аз цъфнах на вратата им, запознах се с родителите и, поговорихме си час и нещо и те я пуснаха :)
ако си лъгала преди и са те хващали, забрави скоро време да те пуснат някъде... ако имаш родители с мислене тип "бай Тошо" се откажи от купони до 18 ;)
bellassfenka
06-21-2009, 11:59
ами не,не съм лъгала :-D :)
sladur4etyYy
06-21-2009, 12:09
от колко време си с това момче?
bellassfenka
06-21-2009, 12:46
ами от две седмици,но го познавам от преди това :)
аа и междо другото нашите не го познават
ToniStoraro
06-21-2009, 16:09
просто по едно време вечерта казваш Мамо, излизам и затваряш вратата отвънка, изключваш си телефона и няма да те занимават вечерта, а на другата сутрин ще обясняваш.
Веднъж при мен тоя номер мина, само на сутринта ме пита къде съм бил. Но ако ваще са много строги не го пробвай тва.
Или най - добре им кажи, обясни им колко мноог искаш да идеш, все пак си голяма, лято, купончета, все пак и те са правили такива работи на твойта възраст.
Snuffles
06-21-2009, 16:49
просто по едно време вечерта казваш Мамо, излизам и затваряш вратата отвънка, изключваш си телефона и няма да те занимават вечерта, а на другата сутрин ще обясняваш.
Веднъж при мен тоя номер мина, само на сутринта ме пита къде съм бил. Но ако ваще са много строги не го пробвай тва.
Или най - добре им кажи, обясни им колко мноог искаш да идеш, все пак си голяма, лято, купончета, все пак и те са правили такива работи на твойта възраст.
Не я съветвам да прави това, ако съдя по моите родители... :D По-добре гоовори с тях...ако не стане, бах маа му,ама ще тряя да се примириш.
NotMyEmergency
06-21-2009, 19:07
Ами говори с вашите ако стане стане ако не....пробвай да ходиш в някоя приятелка но да е възможно да избягате по късничко и се прибирате сутринта поне за купоните.Аз съм по малка от теб на 14 години съм и имам още 1 къща и е възможно бягането,и когато има купон го правя и най късно 6 се прибирам с 1 приятелка, друг начин няма...Ако не искаш да рискуваш се примиряваш с вашите и толкова. :)
Seducti0n
06-21-2009, 20:47
Тактиката е следната-намираш повод /а може и без/ и запознаваш родителите с момчето.Ако им допадне ще бъдат спокойни за теб и няма да се притисняват когато си с него, независимо от мястото на което си.Те просто ще знаят, че той ще те пази и няма да позволи да ти се случи нищо лошо.
Колкото до лъжите-не са хубаво нещо, но понякога се налага да ги използваш като метод.На мен ми е кофти да го правя, но има и ситуации в които разума и въобще принципите ми остават доста назад от моментното ми желание, хрумване, идея и т.н.
Та, това е в общи линии.Опитай първо с добро, пък ако не се получи, мисля, 4е е повече от ясно какво ще бъде продължението.
Айде успех и дано да си случила на свестни и разбрани родители,
които наистина да оценят честността ти.
:) :)
:x :?
И к`во? Трябва да ги лъже ли?
никога не съм ги лъгала,точно за това ми имат доверие.. просто съм казвала отивам и толкова...
може и да не са... не можеш да си сигурен ;)
всеки е лъгал родителите си ....... оххх и аз съм в подобна ситуация и нз какво да права
Punisherrr
06-22-2009, 14:30
Първо : Тва да го направиш на родителите си е страшно тъпанарско. Ти как ще се чувстваш 14 годишната ти дъщеря да си изключи телефона и да скита цяла нощ ??? Направо - кофти се изказа ;)
Второ : Голяма? 8-) на 14 кви купончета, кви хижи кви 5 лева... А те едва ли са правили баш такива работи на нейната възраст. ;)