View Full Version : Куче
PCDfenka
06-21-2009, 10:11
Ще си взимам куче Досега не съм имала и искам да науча повече за грижите например за тоалетната Знам че обикновено това се праве навън но например като сте на даскало и не можете да го разхождате как стоят нещата с тоалетната или пък вечер ако му си приходи :( може да ви се стори тъпо но досега не съм гледала кучета :(
Forester
06-21-2009, 20:22
Е, докато е малко - до около 3 месеца и 15 дена ще пишка и ака вкъщи. Разхожда се след 3-та ваксина - тоест след 3-я месец и няколко дена...
Иначе като порастне ще започне да се стиска и да чака да излезнете на разходка.
Но все пак трябва да го разхождаш сутрин и вечер... може и наобяд за 5-10 минути, колкото да отиде до тоалетна.
А няма такова - "не мога да го разхождам, защото съм на училище". Ще ставаш рано или ще си намериш човек, който да го разхожда, или въобще не си взимай куче.
mim4ety_sara
06-22-2009, 16:34
Когато имах куче,всичко научих от www.dog.bg/forum ...доста полезно форумче.Там е писано за абсолютно всичко ! :-D
heartlesSgirl
06-22-2009, 16:38
Е, докато е малко - до около 3 месеца и 15 дена ще пишка и ака вкъщи. Разхожда се след 3-та ваксина - тоест след 3-я месец и няколко дена...
Иначе като порастне ще започне да се стиска и да чака да излезнете на разходка.
Но все пак трябва да го разхождаш сутрин и вечер... може и наобяд за 5-10 минути, колкото да отиде до тоалетна.
А няма такова - "не мога да го разхождам, защото съм на училище". Ще ставаш рано или ще си намериш човек, който да го разхожда, или въобще не си взимай куче.
+1 :)
kotetokateto
06-22-2009, 19:18
Ако смяташ, че няма да се справиш с разхождането и т.н.т по-добре не си взимай куче, ами например рибки или костенурка...
Е, докато е малко - до около 3 месеца и 15 дена ще пишка и ака вкъщи. Разхожда се след 3-та ваксина - тоест след 3-я месец и няколко дена.noob 8) Кучето трябва да го разхожда от 1вия месец някъде..За да може да свикне с това да върви,да свикне с режимът,че по-лесно да е
Forester
06-22-2009, 20:24
Е, докато е малко - до около 3 месеца и 15 дена ще пишка и ака вкъщи. Разхожда се след 3-та ваксина - тоест след 3-я месец и няколко дена.noob 8) Кучето трябва да го разхожда от 1вия месец някъде..За да може да свикне с това да върви,да свикне с режимът,че по-лесно да е
Ти чел ли си въобще нещо за кучетата?
Първата ваксина се слага на около 45 дена, след като е свършил имунинета от майката. След това, не съм сигурна след колко точно, се слага втората, после третата, и кучето се разхожда 14 дена след 3та ваксина, иначе може да хване болести!
Айде образовайте се малко и след това говорете глупости!
zlaov4arka
06-23-2009, 01:29
Първата ваксина се слага на около 45 дена, след като е свършил имунинета от майката. След това, не съм сигурна след колко точно, се слага втората, после третата, и кучето се разхожда 14 дена след 3та ваксина, иначе може да хване болести!
Айде образовайте се малко и след това говорете глупости!
да така е.. едни фр си взеха наскоро източно европейка овчарка.. и то кученцето е малко още няма 2 месеца ама не са го изкарвали още и няма скоро да е .. чак след месец.. то и ако отделно му се дават лекарства протув глисти трябва се чака още за ваксината .,. и да така е след 3-тата ваксина вече може да се разхожда кученцето..
term0t0 то пак ще си свикне не се притеснявай .. пък и "да се научи да върви" ? .. има време ;) 8-)
Айде образовайте се малко и след това говорете глупости!Объркал съм се,занчи от втория месец се разхожда,голямото разход
ивеждане е да го изведеш навън да нпави 3 крачки и да си свърши работата,ако я съврши-свърши,ако не значи теракота е по-удобен
Forester
06-23-2009, 16:37
Айде образовайте се малко и след това говорете глупости!Объркал съм се,занчи от втория месец се разхожда,голямото разход
ивеждане е да го изведеш навън да нпави 3 крачки и да си свърши работата,ако я съврши-свърши,ако не значи теракота е по-удобен
Кучетата се разхождат две седмици след 3-та ваксина!
Може и две или една (не съм сигурна) след 2-та, но не е препоръчително.
Няма такова 3 крачки... за 3 крачки надали ще успее да се изпишка, освен ако не знае команда, но надали...
Ако смяташ, че няма да се справиш с разхождането и т.н.т по-добре не си взимай куче, ами например рибки или костенурка...
+ Куче за да имаш трябва да си много сериозен човек със свободно време. Ако нямаш къща с двор става лошо.Това значи да се откажеш от повечето си свободно вереме и пътувания. Особено ако пътуваш из чужбина. Куче да имаш не е просто да плоскаш малко храна от време на време и разходка когато на теб ти е приятно. И кучето се привързва и ако ти омръзне да се занимаваш с него и го гледаш колкото да не умре ще страда. Помисли си много добре! Трябва да си 110% сигурна и да си планувала всичко , а не просто си се събудила една сутрин и "хммммм искам ... куче"
gLoRiToO
06-24-2009, 11:36
Не е толкова страшно.Само не стряскай,наистина да имаш куче е голяма отговорност,но няма по хубаво нещо от това да виждаш как се радва безумно много когато се прибираш вкъщи,как иска да е до теб и да си играете.Колкото до тоалетната,дори след 3-тия месец след като почнеш да го извеждаш,това не значи че веднага ще спре да ака и да пишка вътре.Даже може в началото,извеждането да е ново за него и когато го изведеш навин да стиска,а когато се приберете вкъщи да се изхожда.Затова когато го изведеш и видиш че си е свършило работата го похвали,погали го,а когато го направи вътре му се карай и така то ще разбере кое е правилното.Айде успех и не забравяай да му отделяш много внимание и любов,за да е щастливо.
kurec001
06-24-2009, 17:50
Ще си взимам куче Досега не съм имала и искам да науча повече за грижите например за тоалетната Знам че обикновено това се праве навън но например като сте на даскало и не можете да го разхождате как стоят нещата с тоалетната или пък вечер ако му си приходи :( може да ви се стори тъпо но досега не съм гледала кучета :(
Има значение каква порода е кучето и размерът му...Попринцип аз си падам по големи кучета, и не използвам неща като изкувствени тоалетни. Храната трябва да е прясна...месо, спец. добавки за кучета... Сухите храни са МНОГО вредни в големи количества...затова не прекаляваите (2 хранения на ден - за голямо куче). Разходки...по 1 път, може и 2.
Най-важно е вниманието. Всяко куче се нуждае от много внимание- най-важното за изграждането на характера му. Аз имам мъжки Питбул - цял квартал го знае като едно от най-умните и готини кучета. Закача само други кучета и цигани понякога...
Важно е да знаете, че лоша порода просто няма! Връзката между кучето и стопанина е толко силна, че то ВИНАГИ е готово да даде живота си за да го спаси без да се поколебае.
Накратко - отпишете митовете за специалните грижи за кучето,изкуствени тоалетни и разни кокали и тем подобни боклуци, решене , постригване, рязане на нокти, специални храни, специални условия, минимална температура от 25,73272376376 градуса - ТОВА СА ГЛУПОСТИ. Едно куче се нуждае от внимание...дайте му го. Винаги съм имал най-хубавите кучета в квартала и всеки ги помни поименно.
Затова ! По-важно от вниманието, игрите и разходките няма. Кучето би се чувствало много по-добре имайки вашата топлина, отколкото имайки най-модерната колиба с климатик, кожено ложе , в което да спи и доживотен запасот най-скъпите храни.
Хранете го,колкото да не е гладно каде се вика (ваксините са задължителни), и знайте че то ще ви отвърне с в пъти по-голяма обич.
kurec001
06-24-2009, 19:25
Попринцип зависи от породата кучетата от по-едрите породи са готови да се отделят от майката когато са на 1,5 месеца. Аз лично живея в къща и си гледам кучетата на двора. НИКОГА ВЪРЗАНО ! Слагайте веригата като има хора за секи случай само...