View Full Version : Конфликт между мен и родителите ми
make_you_mine
06-22-2009, 10:54
Имаме голяма разпра: приета съм в чужбина,но аз не искам да уча в чужбина,там имам роднини,но искам да уча във Велико Търново,от Варна съм и майка ми казва,че ще ме изгони,защото няма да отида във Виена и че съм пълна неудачница и т.н. и ми казва,че съм задължена да отида във Виена и че съм селянка и др подобни и само ме обижда. Не мисля,че има правото да го прави ! Говорим за университет,мисля,че разбрахте. Просто искам да живея по-обикновено и да се справям,а не да си късам гъза от учене ! Но тя иска да ме убие направо! Не знам какво да правя.
LittlePrincess
06-22-2009, 10:57
И аз не мисля, че има право да ти крещи. Не трябва ли сама да решаваш къде, как и какво?
make_you_mine
06-22-2009, 12:00
Работата е там,че се държи агресивно. Обижда ме, казва ми неща,които не бих забравила..Не го приемам. Не мисля,че заслужавам подобно поведение. Винаги съм била добра дъщеря,винаги съм я слушала,но явно..това я е разглезило и сега си позволява да ме командва. Не е удачно!
LovelyGirl
06-22-2009, 13:17
Така както го описваш, нейното отношение спрямо теб е наистина отвратително.
От друга страна наистина ли си премислила хубаво и 2те възможности?
Не само на пръв поглед.Изключи за момент майка си и помисли добре за всичко.Там явно ще получиш по-добро образование, въпреки че аз не знам как стоят нещата във Виена.
Има ли нещо, което те задържа тук или просто искаш да си останеш?
Ако наистина го искаш, трябва да говориш много сериозно с майка ти.Но първо помисли добре къде ще имаш по-голяма реализация.
И остави това, че там ще си спукваш г*за от учене, не мислиш ли, че след години това ще ти е от полза?!
това е гадно и аз съм поподала в такива ситуации но си държа на своето защото това е моя живот и аз си решавам какво ще правя
А не мислиш ли, че майка ти е права въпреки лошото си отношение? Все пак тя иска най-доброто за теб. Тя иска да се реализираш, да имаш възможности за много повече. Родителите искат да се гордеят с нас и колкото и гадно да звучи е добре да ги слушаме, защото в 99% от случаите са прави. Може да си кажеш, че съм 14 годишната пикла която е тръгнала да ти дава акъл, но ако бях на твое място вече да съм заминала :?
make_you_mine
06-22-2009, 17:14
Работата е там,че едва ли бих искала в чужбина да държа изпити по финанси,като искам да се занимавам с реклама.. Изпитите в този малък университет (малък е и е еврейски) са 14 за всеки семестър, има стипендии САМО за евреите,ще има много евреи там(нямам нищо против тях,но..), странно ми е,искам да си остана в България..
И след 10 години ще заревеш, че не си учила когато си имала възможност :( Наистина въпреки всички тези изпити аз бих отишла. Замисли се какво бъдеще можеш да си осигуриш с образованието което ще получиш във Велико Търново и с това което ще получиш във Виена. Направи си го трудно сега, за да ти е лесно после :?