View Full Version : Конфликт между мен и родителите ми
make_you_mine
06-22-2009, 11:03
Имаме голяма разпра: приета съм в чужбина,но аз не искам да уча в чужбина,там имам роднини,но искам да уча във Велико Търново,от Варна съм и майка ми казва,че ще ме изгони,защото няма да отида във Виена и че съм пълна неудачница и т.н. и ми казва,че съм задължена да отида във Виена и че съм селянка и др подобни и само ме обижда. Не мисля,че има правото да го прави ! Говорим за университет,мисля,че разбрахте. Просто искам да живея по-обикновено и да се справям,а не да си късам гъза от учене ! Но тя иска да ме убие направо! Не знам какво да правя.
Майка ти няма право да ти казва къде да ходиш.Ти щом искаш във ВТ ходи там да си учиш.И като те заплашва с гонене,излез на квартира и не и се обаждай няколко седмици.Ще видиш,че накрая тя ще те потърси.
make_you_mine
06-22-2009, 11:15
Над 18 съм и живеем под един покрив. Казва,че заради решението ми няма да ме издържа. Не ме интересува,имам право на мнение,знам,че взетото от мен решение е най-добре за мен и ще си го отстоявам,ако ще да трябва да работя,за да се издържам.
sexa_na_kompleksa
06-22-2009, 12:59
Майка ти не е права. Това си е твоя живот, твоето образование. Достатъчно голяма си, за да избираш сама. Недей да се караш с нея, от това няма никакъв смисъл. Но ясно й покажи, че държиш да отидеш във Велико Търново. Тя накрая ще се примири и съм сигурна, че ще ти помага финансово - никой родител няма да остави детето си да умре от глад умишлено.
А баща ти какво казва по въпроса?
Някой хора ще си дадат живота за да учат в някой престижен унивирситет в чужбина. Майка ти просто иска най-доброто за тебе и да ти усигори добро бъдеще. Мисля че може малко да се потърпи да учиш в чужбина и покасно цял живот да си правиш каквото искаш вече като си се уредила с хубаво образование и те приемат навсякаде. Лично мое мнение :)
elito6754
06-22-2009, 13:19
Някой хора ще си дадат живота за да учат в някой престижен унивирситет в чужбина. Майка ти просто иска най-доброто за тебе и да ти усигори добро бъдеще. Мисля че може малко да се потърпи да учиш в чужбина и покасно цял живот да си правиш каквото искаш вече като си се уредила с хубаво образование и те приемат навсякаде. Лично мое мнение :)
+ 1. Но ако наистина толкова много искаш да отидеш във Велико Търново, обясни й го спокойно и я помоли да те разбере, заради причините, които ще изтъкнеш при разговора. :)
TheCinderella
06-22-2009, 15:21
Никой няма правото да ти налага мнението си, ти си достатъчно голяма, за да вземеш това решение сама.Ако се колебаеш и я попиташ за мнението и - добре, но тя в случая не е права. :?
Аз имам подобен проблем, но в крайна сметка родителите ми си изказват мнението, но ще ме оставят сама да си реша.
Ако бях аз лично нямаше да се съпротявлявам. Бих отишна във Виена. И съм убедена,че майка ти наистина няма право да ти вика да. Все пак е твоя живот и мисля,че си достатъчно голяма, за да решиш сама. Въпрос на личен вкус. Просто поговори с нея :smt014