Влез

View Full Version : Конфликт между мен и родителите ми

make_you_mine
06-22-2009, 11:03
Имаме голяма разпра: приета съм в чужбина,но аз не искам да уча в чужбина,там имам роднини,но искам да уча във Велико Търново,от Варна съм и майка ми казва,че ще ме изгони,защото няма да отида във Виена и че съм пълна неудачница и т.н. и ми казва,че съм задължена да отида във Виена и че съм селянка и др подобни и само ме обижда. Не мисля,че има правото да го прави ! Говорим за университет,мисля,че разбрахте. Просто искам да живея по-обикновено и да се справям,а не да си късам гъза от учене ! Но тя иска да ме убие направо! Не знам какво да правя.

lipstik
06-22-2009, 11:14
Майка ти няма право да ти казва къде да ходиш.Ти щом искаш във ВТ ходи там да си учиш.И като те заплашва с гонене,излез на квартира и не и се обаждай няколко седмици.Ще видиш,че накрая тя ще те потърси.

make_you_mine
06-22-2009, 11:15
Над 18 съм и живеем под един покрив. Казва,че заради решението ми няма да ме издържа. Не ме интересува,имам право на мнение,знам,че взетото от мен решение е най-добре за мен и ще си го отстоявам,ако ще да трябва да работя,за да се издържам.

sexa_na_kompleksa
06-22-2009, 12:59
Майка ти не е права. Това си е твоя живот, твоето образование. Достатъчно голяма си, за да избираш сама. Недей да се караш с нея, от това няма никакъв смисъл. Но ясно й покажи, че държиш да отидеш във Велико Търново. Тя накрая ще се примири и съм сигурна, че ще ти помага финансово - никой родител няма да остави детето си да умре от глад умишлено.
А баща ти какво казва по въпроса?

FlashMX
06-22-2009, 13:14
Някой хора ще си дадат живота за да учат в някой престижен унивирситет в чужбина. Майка ти просто иска най-доброто за тебе и да ти усигори добро бъдеще. Мисля че може малко да се потърпи да учиш в чужбина и покасно цял живот да си правиш каквото искаш вече като си се уредила с хубаво образование и те приемат навсякаде. Лично мое мнение :)

elito6754
06-22-2009, 13:19
Някой хора ще си дадат живота за да учат в някой престижен унивирситет в чужбина. Майка ти просто иска най-доброто за тебе и да ти усигори добро бъдеще. Мисля че може малко да се потърпи да учиш в чужбина и покасно цял живот да си правиш каквото искаш вече като си се уредила с хубаво образование и те приемат навсякаде. Лично мое мнение :)

+ 1. Но ако наистина толкова много искаш да отидеш във Велико Търново, обясни й го спокойно и я помоли да те разбере, заради причините, които ще изтъкнеш при разговора. :)

TheCinderella
06-22-2009, 15:21
Никой няма правото да ти налага мнението си, ти си достатъчно голяма, за да вземеш това решение сама.Ако се колебаеш и я попиташ за мнението и - добре, но тя в случая не е права. :?
Аз имам подобен проблем, но в крайна сметка родителите ми си изказват мнението, но ще ме оставят сама да си реша.

Elika
06-22-2009, 16:33
Ако бях аз лично нямаше да се съпротявлявам. Бих отишна във Виена. И съм убедена,че майка ти наистина няма право да ти вика да. Все пак е твоя живот и мисля,че си достатъчно голяма, за да решиш сама. Въпрос на личен вкус. Просто поговори с нея :smt014