View Full Version : Разнообразна връзка
Нямам конкретен проблем, който да искам да споделям, но един въпрос ме накара да се замисля и до някъде ме остави без отговор... Форума, както и света като цяло е пълен с хора, прекратили дълги връзки, заради това, че имали нужда от разнообразие във връзката или пък тя не се развивала... Вълнува ме какво разбирате под "разнообразна връзка" и как виждате развитието на една 5 годишна връзка, примерно...? :?
Благодаря предварително за всички отговори... и със здраве! :)
за всеки е Индивидуално...
Ако си с даден човек постоянно нон стоп ... и си зависим от него той рано или късно започва да ти става скучен ... или започвате да се карате буквално от скука ... това, че споделяте едно бъдеще да кажем не значи, че ставате един човек ... всеки тярбва да си има своите занимания, приятели и тн ... 8)
Ilikeliljon
06-22-2009, 18:01
Връзка, в която се търси разнообразие, значи се е изчерпала и няма продължение. Връзка, при която няма развитие е абсолютно същото. Как виждам продължение на една петгодишна връзка, ами сватба вероятно, ако не могат обаче да си решават проблемите (пред които неминуемо ще са се изправяли през тези 5 години), то връзката им няма бъдеще. От това зависи една връзка, дали хората могат да се справят с проблемите помежду си и да се променят, когато е нужно. :) :)
TheBeliever
06-22-2009, 18:01
Според мен това е просто извинение, с което да се измъкнат от връзката. Защото връзката не може да ти доскучае, но човек да. В момента, в който този отсреща ти омръзне и започнеш да се оглеждаш за нещо друго, идва усещането, че ти е скучно и искаш разнообразие. Но не във връзката, а във връзка с друг човек.
Ако ти е скучно с някой, значи просто не сте един за друг.
Take_That
06-22-2009, 18:07
Не знам защо, но аз никога не съм разбирала какво искат да кажат хората с това "Искам разнообразие във връзката си" или пък "Липсва ми онази тръпка". Според мен с времето нещата улягат, отношенията стават по-сериозни, едва ли можем да запазим онази първоначална тръпка, която сме имали в 1-те месеци (1-я, 2-я, 3-я), но щом има чувства и от двете страни и партньорите искат да са заедно, то винаги ще и ме хубаво, когато са двамата независимо дали са на море, на планина или пък просто обичайната разходка в парка :) Лично аз мисля, че щом двама човека държат един на друг, то просто ще им идват идеи как да зарадват половинката си било то с нещо малко или нещо ценно или пък нещо голямо (това спроед мен също е един вид разнообразяване). Но пък никога не съм одобрявала излизанията всеки ден :) Защото тогава самия човек ти доскучава и си мислиш, че имаш нужда от разнообразие във връзката, а всъщност просто искаш да избягаш от конктерния индивид
Не знам защо, но аз никога не съм разбирала какво искат да кажат хората с това "Искам разнообразие във връзката си" или пък "Липсва ми онази тръпка". Според мен с времето нещата улягат, отношенията стават по-сериозни, едва ли можем да запазим онази първоначална тръпка, която сме имали в 1-те месеци (1-я, 2-я, 3-я), но щом има чувства и от двете страни и партньорите искат да са заедно, то винаги ще и ме хубаво, когато са двамата независимо дали са на море, на планина или пък просто обичайната разходка в парка :) Лично аз мисля, че щом двама човека държат един на друг, то просто ще им идват идеи как да зарадват половинката си било то с нещо малко или нещо ценно или пък нещо голямо (това спроед мен също е един вид разнообразяване). Но пък никога не съм одобрявала излизанията всеки ден :) Защото тогава самия човек ти доскучава и си мислиш, че имаш нужда от разнообразие във връзката, а всъщност просто искаш да избягаш от конктерния индивид
Всъщност моето мнение до голяма степен съвпада с твоето, но трябва да призная, че ти имаш по-ясна позиция по въпроса и дори донякъде доразвиваш и моята, и ме караш да се замисля за някой неща... Та... мерси де! :-o :P
Take_That
06-22-2009, 18:55
Всъщност моето мнение до голяма степен съвпада с твоето, но трябва да призная, че ти имаш по-ясна позиция по въпроса и дори донякъде доразвиваш и моята, и ме караш да се замисля за някой неща... Та... мерси де! :-o :P
Няма за какво :-P А може ли да попитам за какви неща се замисляш? :)
А може ли да попитам за какви неща се замисляш?
Ами, точно това, което споделих... Напоследък чета някви такива теми и просто се замислих каква ли е позицията на хората, които прекратяват връзката си, защото "не е разнообразна"... Все пак за 5-6 години ти до голяма степен опознаваш партньора си и трудно можете да се изненадате, но пък донякъде на мен това ми харесва и се замсилих за другата гледна точка!
И все пак трябва да си призная, че някъде на дълбоко се надявам да чуя някви неща, които да не допускам във връзката си (за неща, които биха могли да направят връзката "неразнообразна" става въпрос), защото имам желание да бъде сериозна... :P
kobrichka
06-22-2009, 19:24
Връзка, в която се търси разнообразие, значи се е изчерпала и няма продължение. Връзка, при която няма развитие е абсолютно същото. Как виждам продължение на една петгодишна връзка, ами сватба вероятно, ако не могат обаче да си решават проблемите (пред които неминуемо ще са се изправяли през тези 5 години), то връзката им няма бъдеще. От това зависи една връзка, дали хората могат да се справят с проблемите помежду си и да се променят, когато е нужно. :) :)
Много точно казано. Напълно подкрепям това мнение :smt041
Take_That
06-22-2009, 20:31
А може ли да попитам за какви неща се замисляш?
Ами, точно това, което споделих... Напоследък чета някви такива теми и просто се замислих каква ли е позицията на хората, които прекратяват връзката си, защото "не е разнообразна"... Все пак за 5-6 години ти до голяма степен опознаваш партньора си и трудно можете да се изненадате, но пък донякъде на мен това ми харесва и се замсилих за другата гледна точка!
И все пак трябва да си призная, че някъде на дълбоко се надявам да чуя някви неща, които да не допускам във връзката си (за неща, които биха могли да направят връзката "неразнообразна" става въпрос), защото имам желание да бъде сериозна... :P
Може би възприемаме нещата по един и същи начин, защото искаме точно сериозна връзка :) А таиз сериозна връзка предполага една голяма част от време, прекарано с даден човек :) И както ти каза за 5-6 години, а дори и за 1-2 опозааш партньора си и трудно можете да се изненадате за това съм съгласна, но пък ако го опознаеш достатъчно можеш да го направиш щастлив, защото знаеш точно какво го вълнува, какво обича и т.н :)
А относно нещата, които биха направили връзката неразнообразна - не мога да кажа с точност, най-дългата ми връзка е била 8 месеца (което едва ли е адски дълго, но за моите години мисля че е съвсем нормално) може би да ходите на едни и същи места и аз не знам. Ти какво мислиш по въпроса относно тези "неща"? :)
...ако го опознаеш достатъчно можеш да го направиш щастлив...
общо взето ето този цитат изразява и моето мнение... :wink: А за неразнообразието - мисля, че част от него е самовнушение (т.е. като реши единият от двамата, че всичко от няколко години не се променя и просто почва да намира еднообразие във всичко); в същото време си мисля, че на възраст от 17-18 години трябва всеки да има едно на ум за това какво иска от човека до себе си и ако е нещо по-сериозно - мисля, че не трябва да се прекалява с отделянето на внимание, непрестанното прекарване време заедно, ежедневното излизане и т.н., защото това би могло да доведе до омръзване :-k
TheBeliever
06-23-2009, 08:50
общо взето ето този цитат изразява и моето мнение... :wink: А за неразнообразието - мисля, че част от него е самовнушение (т.е. като реши единият от двамата, че всичко от няколко години не се променя и просто почва да намира еднообразие във всичко); в същото време си мисля, че на възраст от 17-18 години трябва всеки да има едно на ум за това какво иска от човека до себе си и ако е нещо по-сериозно - мисля, че не трябва да се прекалява с отделянето на внимание, непрестанното прекарване време заедно, ежедневното излизане и т.н., защото това би могло да доведе до омръзване :-k
С всичко останало съм съгласна, но не и с това. Когато наистина обичаш някого ти няма как насила да страниш от него, само за да не си омръзнете. На всеки му доставя удоволствие половинката да му обръща внимание и да му показва привързаност (естествено изключваме обсебването). Не мисля, че ежедневното излизане би довело до омръзване. Не и когато и на двамата им е приятно да прекарват време заедно.
NeZaPoznat
06-23-2009, 09:00
Скуката в една връзка идва с безделието. Ако и двамата нямате цел, която да преследвате - става ви скчуно. Все секс, секс, секс .. :?
Скуката в една връзка идва с безделието. Ако и двамата нямате цел, която да преследвате - става ви скчуно. Все секс, секс, секс .. :?
Много добре казано. Или както аз вече в една друга тема казах, че когато изпитва увлечение ( имам връзка или нещо такова ) аз не се обсебвам и не бездействам. Още по-активно преследвам целите си и се развивам. Искам ( и трябва според мен ) човека до мен също върви напред. Още по-красиво е, когато 2-мата имат общи цели и интереси и се борят за постигането им. Именно тези неща скрепяват и разнообразяват връзката. Но това се дължи и на общото между двамата.
Ако си с някой повече от година и се разделите, защото сте си омръзнали... то в такъв случай не сте водили пълноценна връзка, не сте се опознали, не сте се развивали...
Take_That
06-23-2009, 09:54
С всичко останало съм съгласна, но не и с това. Когато наистина обичаш някого ти няма как насила да страниш от него, само за да не си омръзнете. На всеки му доставя удоволствие половинката да му обръща внимание и да му показва привързаност (естествено изключваме обсебването). Не мисля, че ежедневното излизане би довело до омръзване. Не и когато и на двамата им е приятно да прекарват време заедно.
По-горе казах, че никога не съм била "ЗА" излизанията с партньора всеки ден :) Но това е лично мое мнение. Мисля, че всеки човек има нужда понякога да излезе само с приятел/к/и :)
TheBeliever
06-23-2009, 10:04
По-горе казах, че никога не съм била "ЗА" излизанията с партньора всеки ден :) Но това е лично мое мнение. Мисля, че всеки човек има нужда понякога да излезе само с приятел/к/и :)
Не твърдя обратното. Аз също съм против това да се затвориш само с гаджето и да изолираш другите хора. Но също така не виждам нищо лошо в това да се виждаш с партниора всеки ден. Нещата трябва да се съчетават - всеки да има време за себе си и приятелите си, и време за да сте заедно, за да няма после пренебрегнати и сърдити.
Аз също съм против това да се затвориш само с гаджето и да изолираш другите хора. Но също така не виждам нищо лошо в това да се виждаш с партниора всеки ден. Нещата трябва да се съчетават - всеки да има време за себе си и приятелите си, и време за да сте заедно, за да няма после пренебрегнати и сърдити.
Това имах предвид като казвах за непрестанното излизане и прекарване време заедно! :wink:
Take_That
06-23-2009, 15:35
Аз също съм против това да се затвориш само с гаджето и да изолираш другите хора. Но също така не виждам нищо лошо в това да се виждаш с партниора всеки ден. Нещата трябва да се съчетават - всеки да има време за себе си и приятелите си, и време за да сте заедно, за да няма после пренебрегнати и сърдити.
Това имах предвид като казвах за непрестанното излизане и прекарване време заедно! :wink:
Да аз исках да кажа същото с израза "Против съм излизанията всеки ден с гаджето". Както казахте мисля, че трябва да умееш да съчетаваш и двете неща, за да няма "сърдити и недоволни" :) Въпреки, че понякога не ТИ, а човека до теб не иска да се виждате всеки ден или пък през ден (казвам го от личен опит). Може би тогава вече ти пресветва "червената лампа" и си казваш "Нещо не е наред, за да не иска да се виджаме? Може би съм му/и омръзнал/а"..... :(