View Full Version : БРЕМЕННА!
sweetyoh
06-22-2009, 18:24
ПОМОЩ!!! Значи аз съм на петнайсет и водя сексуален живот от два месеца. От няколко седмици насам ми беше зле и една приятелка ме посъветва да си направя тест за бременност. Сега преди малко видях резултата. Положителен е ! Не знам какво да правя... Има ли възможност тестът да е грешен или ... абе не знам да не съм бременна. Съжалявам, че сигурно правя хилядна такава тема, но съм твърде стресната, за да търся.
Някои сега ще си кажат: А тея за презарватив да са чували?
Проблемът е че всеки път използвам презарватив и не се е късал и тн.
Моля ви помогнете ми....
Ilikeliljon
06-22-2009, 18:28
Ами доколкото съм чувал от женската част тука, за всеки случай се прави още един тест :) :) Ако и той е положителен работата е сложна. Ти можеш да направиш аборт, макар че това си е опасно изобщо, когато и да се прави. Иначе опиши симптомите за повече инфо :) :)
TheBeliever
06-22-2009, 18:31
Ето последиците от секса между 15 годишни!
Но както и да е. Да има вероятност теста да греши, особено ако не си го направила както трябва, или ако си чакала прекалено много.
Цикъла закъснява ли ти? Ако да, си направи още един тест и този път следвай инструкциите. След 10 минути повече от оказаното в опътването и всички тестове са положителни.
А в какво се изразяваше това "зле"? Сутрешно неразположение, гадене, повръщане?
бягай до аптеката веднага за поне още 1 даже два си вземи ... ако и те са положителни ... кофти :( но задължително направи още един ! Няма ли някакъв начин да сте правили нещо с което спермата да е влезнала в теб ?
Ilikeliljon
06-22-2009, 18:33
The believer не съм много запознат, ама доколкото знам от сестра ми те сса разбрали по тези симптоми едва на 2 месец, защото някъде тогава са се проявили, а тя говори от седмица, все пак не е уточнила и кога е правила за последно секс :) :)
botev_92_fenka
06-22-2009, 18:35
aми ,, както казаха вече направи си 2ри тест ,, ако и той е положителен ,, В аптеките продават хапчета,които спират разтежа на плода,но зависи кога си забременяла (ако е така) ..
sweetyoh
06-22-2009, 18:35
Еми значи за цикъла е трудно да кажа, защото трябва да ми дойде някъде 28. А под зле имам предвид, че сутрин повръщам, вие ми се свят. Имам променливо състояние. Смисъл по едно време съм добре и след това ми става ужасно лошо. И това се повтаря всеки ден. Сега ще си направя още един тест и ще видя какво е положението.
TheBeliever
06-22-2009, 18:38
Авторката е написала "няколко седмици насам". Това няколко седмици е сериозна работа, освен ако не преувеличава. А иначе най-важното, което е пропуснала да спомене е, дали има закъснение на менструацията. Ако примерно й е свършило миналата седмица, а това "зле" го е имало преди това, значи няма как да е бременност.
тест се прави поне 1 седмица след секс ... като е положителен правиш втори ... ако и той е отиваш на лекар ... за твое съжелание ще трябва да кажеш и на ваще и да отидеш за да ти предпишат хапче ... ако си в началото ... ако си минала 1 месец ще трябва да правиш аборт ...
sKa73r4o93
06-22-2009, 18:41
тест се прави поне 1 седмица след секс ... като е положителен правиш втори ... ако и той е отиваш на лекар ... за твое съжелание ще трябва да кажеш и на ваще и да отидеш за да ти предпишат хапче ... ако си в началото ... ако си минала 1 месец ще трябва да правиш аборт ...
TheBeliever
06-22-2009, 18:42
aми ,, както казаха вече направи си 2ри тест ,, ако и той е положителен ,, В аптеките продават хапчета,които спират разтежа на плода,но зависи кога си забременяла (ако е така) ..
Моля те, кажи ми, че не правиш секс! НЯМА хапчета, които да премахват бременност, когато е вече на лице такава. Има Ескапел, който ПРЕДОТВРАТЯВА забременяване до 72 часа след полов акт.
botev_92_fenka
06-22-2009, 18:54
Как ще няма ,,,,,,,, АЙДЕ ДА СЕ ИЗРАЗЯ ПО ДРУГ НАЧИН - НАПРАВО УБИВАТ ПЛОДА И МОЖЕ ДА ГО ИЗПИКАЕ с извинение ! ! ! !
Как ще няма ,,,,,,,, АЙДЕ ДА СЕ ИЗРАЗЯ ПО ДРУГ НАЧИН - НАПРАВО УБИВАТ ПЛОДА И МОЖЕ ДА ГО ИЗПИКАЕ с извинение ! ! ! !
Опазил господ от умни момичета като теб :D :D :grin:
А по темата..Те вече ти казаха-правиш си още един тест,ако и той е положителен-отиваш на лекар..Май вашите ще трябва даразберат обаче,което е доста кофти начин да им кажешу,че правиш секс.. :/
hamacs563
06-22-2009, 19:03
Mомичето изрично ти каза,че е до 72 часа навсякъде го пише разрови се и намери,а ако още не правиш секс преди да започнеш добре е да четеш четеш и пак четеш,не казвам,че тези който четат и знаят всички страни на секса са безгрешни но когато знаеш какво те очаква е по добре и си по внимателен :)
TheBeliever
06-22-2009, 19:28
Да го изпикае?!?!? Момиче, ти имаш ли някакви бегли познания относно женска полова система? Я вземи се образовай малко преди да даваш "компетентни" мнения по форуми.
Че и тръгнала да спори. :?
Ilikeliljon
06-22-2009, 19:37
:razz: :razz: :razz: :razz: Хахха това ме уби :razz: :razz: :razz: Откога уретралния канал съвпада с вагината :razz: :razz: :razz:
има вариант за прекъсване на бременност с лекарства, само дето се взимат при установена от лекар 100%-това такава и то само в първите седмици на бременността и ПОД СТРОГ ЛЕКАРСКИ КОНТРОЛ (съмнява дълбоко да се продават свободно по аптеките, а дори и да се продават, най-голямата тъпотия е да вземеш такова на своя глава) !
при положение, че вече има симптоми, определено е настъпил втория месец. аборт се прави до третия, ако не ме лъже паметта, така че, авторката, заминавай на лекар по най-бързия начин.
а ти, ботев фенка, мойто момиче, говориш за спешна контрацепция, която се приема до 72 часа след незащитен секс и както вече ти обясниха, предотвратява бременност, а не премахва плода.
това, че не познаваш пък женската репродуктивна система изобщо не знам как да го коментирам. вземи се засрами малко.
за авторката, пак ти казвам, взимай още 1 тест утре и ако и той е положителен отивай веднага на лекар, и не го отлагай и един ден повече. срам, не срам, ще трябва да кажеш на вашите преди да е станало по-зле.
късмет.
singlelady123
06-22-2009, 21:13
Да го изпикае?!?!? Момиче, ти имаш ли някакви бегли познания относно женска полова система? Я вземи се образовай малко преди да даваш "компетентни" мнения по форуми.
Че и тръгнала да спори. :?
ХАхахахахахахаххахах ебати преебавката хахахахахахахаха
Youth_boy
06-22-2009, 21:37
Противно на твърденията на психолози и педагози относно дефицита на информация относно половият живот при младите хора мога да кажа само че именно места като този форум , кампании в центъра на София , приятелските взаимоотношения и съвети , родителският контрол и още куп фактори явно просто си има хора които не взимат мерки и сексът за тях е нещо супер елементарно ... Не искам да засягам авторката с този пост но си мисля че би следвало да е логично да се пази още повече като има впредвид възрастта си , не знам дали си бременна , направи още един тест съжалявам че повтарям съветите на мнозинството тук но това е най-нормалният подход на този етап , ако е положителен отиди на лекар , сподели с родителите си колкото и да ти е тежко , сподели в форума дали бремеността ти е факт и ако е така , мисля че трябва да получиш и приемеш доста критики но и съвети от хора минали по твоят път , млади хора за да знаеш горе-долу как да се ориентираш за напред , вмеждудругото информирай и "сексуалният ти партньор" съжалявам ако звуча грубо не искам да те съдя и нямам право да го правя но факта че не си внимавала виси и дори да няма бременност пак си задай въпроса заслужава ли си да живееш под стрес и притеснения за нещо , което си длъжна да контролираш именно поривите и емоциите си.
Ilikeliljon
06-22-2009, 22:17
Противно на твърденията на психолози и педагози относно дефицита на информация относно половият живот при младите хора мога да кажа само че именно места като този форум , кампании в центъра на София , приятелските взаимоотношения и съвети , родителският контрол и още куп фактори явно просто си има хора които не взимат мерки и сексът за тях е нещо супер елементарно ... Не искам да засягам авторката с този пост но си мисля че би следвало да е логично да се пази още повече като има впредвид възрастта си , не знам дали си бременна , направи още един тест съжалявам че повтарям съветите на мнозинството тук но това е най-нормалният подход на този етап , ако е положителен отиди на лекар , сподели с родителите си колкото и да ти е тежко , сподели в форума дали бремеността ти е факт и ако е така , мисля че трябва да получиш и приемеш доста критики но и съвети от хора минали по твоят път , млади хора за да знаеш горе-долу как да се ориентираш за напред , вмеждудругото информирай и "сексуалният ти партньор" съжалявам ако звуча грубо не искам да те съдя и нямам право да го правя но факта че не си внимавала виси и дори да няма бременност пак си задай въпроса заслужава ли си да живееш под стрес и притеснения за нещо , което си длъжна да контролираш именно поривите и емоциите си.
Това за дефицита на информация при психолозите и педагозите, къде го чете :) :)
sweetyoh
06-23-2009, 08:00
Направих си тест и той се оказа отрицателен. Сега пък съм объркана. Направих си и трети и той също е отриц. Да отида ли на лекар за всеки случай?
Да, отиди на лекар! Така ще си 100% сигурна дали си бременна или не..
Надявам се всичко да е наред!
DivoTo_KoTe
06-23-2009, 08:32
Пробвай със поне още 1 тест.
според мен трябва да отидеш на лекар за да си 100% сигурна :) дано всичко да е ОК :) :)
krem4et0
06-23-2009, 08:49
Знаеш ли къде е матката и къде пикочния мехур. Хапчета няма. Има хормонални инжекции 3 броя, които предизвикват аборт до 5-та седмица от бременността.
Така по темата. Имаш още около седмица до менструацията ти, което означава, че долу-горе преди седмица си била в овулация и е можело да забременееш. Това означава, че тестът не може да отчете вярно на този етап. Той се прави 14 дни след рисковия акт или на първия ден от закъснението. След като ти е дало обаче положителен резултат, може да значи няколко неща: имаш ранна овулация и трябва много да се пазиш цял живот, цветна бременност или дефектен тест. Скорошен аборт също дава положителен резултат. Не винаги обаче оплождането води до бременност. Често се случват аборти в 4-5 седмица. Предизвикват се да речем от вродени дефекти или мъртъв плод.
Личният ми съвет е да изчакаш да минат 72 часа от последния тест и да си направиш нов. Ако и той е положителен, отиди на гинеколог на преглед и евентуално, ако не види нищо-кръвен тест. След като установиш със сигурност какво ти е, вземи решение с приятеля си и родителите ви.
Желая ти успех.
П.С. видях, че 2 теста са отрицателни. Изчакай тогава закъснение. Ако има, тогава направи тест пак. Рано е тестът да е 100% верен. Около 1% от тестовете са дефектни, споко.
ееее хубавото на момчетата е че немогат да забременяват ееее касметлии сме :razz:
slun4evka
06-23-2009, 13:31
таа .. бременна ли си ?? Пиши ЛС като научиш,че ми стана интересно :)
вземи си още 2 след тия 3 да си още по сигурна ама може и за отидеш на лекар ще дадеш същите пари там каквито и за тестове :-D по добре по сиг,
sweetyoh
06-23-2009, 16:16
Направих си 3ти тест и той също беше отриц. Вероятно тестът е бил дефектен. Това е ужасно, защото е ясно, че не може всичко да е перфектно и всеки тест да е 100%, но все пак това е голямо изпитание за нервите, защото стресът е ужасен.
Е значи не съм бременна :grin: :grin: :grin: .
Благодаря на всички, които ми помогнаха.
BePoHuKa
06-23-2009, 17:27
Ауу много се радвам за теб.. не знам като четох първите коментари и така се стреснах сякаш аз бях на твоето място и после като видях развоя на нещата и ми олекна :D Айде честитка :) Ама повече да внимавте другия път все пак... :) Никога не е излишно
shokoto91
06-23-2009, 20:29
абе хора.. 15 не е толко малко.. кво се шашкате. решила - направила го е. какво я съзите. проблема и е друг хх
момиче.. изчакай си цикъла.. ако имаш проблеми с него, тогава отиди на лекар.. казвам ти го просто, защото скоро ще ти идва..
но все пак не е нормално просто така да станеш сутрин ид а се изповръщаш.. лекаря е задължителен. Но може и да е от стрвса около завършването.. оценки и т.н. :)