View Full Version : Моля кажете ми какво да направя имам голям проблем в училище
petar1992
06-26-2009, 10:16
Значи нещата стоят ето така : Нашият учител по биология не бих казал че е гаден но е доста странен 1вият срок завърших с 3 при оценки 5,4,2,2. Но вторият съм с 2,2,2 и сега учителят от около седмица за сега 3-пъти ме е карал да уча уроци . Изпитването 1вият път беше той ми беше дал да науча 10 урока при който направих само 1 грешка и ми каза "Не важиш" аз не ми попречи това и заявих че искам повторно изпитване на повторното отново бяха доста уроци не знам точно колко но страниците бяха около 50 отново започнах казах 1вите няколко работи и после отново обърках едно нещо при което отново последва "Не важиш" и това се случи днес ... сега трябва да науча целият учебник а не знам как ще го направя и не знам той дали има право да прави това и също при наличието че има хора който примерно 1вия срок имат 4 втория 3 и за годината пише 4 аз не разбрах защо не иска като аз 1вия имах 3 (а трябваше 5 понеже пак ме прецака по същия начин като сега ) и 2рия 2 и става средно ретметично 2.50 даже повече понеже 3ката 1вия е 3.25 Та главно въпроса ми е какво да направя аз съм си намислил няколко работи като : Да накарам родителите ми да отидат и да разговарят . а друго не знам
Моля ви ако някой е имал подобен проблем и , или знае как да го разреша да ми помогне понеже никак не ми се остава на изпит :С
По-добре родителите ти да говорят с него,защото ако имаш 2 втория срок,оставаш с 2 за годината,дори да си имал 6 първия срок ;)
По-добре родителите ти да говорят с него,защото ако имаш 2 втория срок,оставаш с 2 за годината,дори да си имал 6 първия срок ;)
Това не е вярно. :)
Зависи от училището, но при нас не беше така.
По темата: Ми или учиш, или на изпит. Другото, което се сещам, е пари на даскала, защото в България май това винаги е опция. Не знам. Виж родителите ти какво ще направят. Успех, все пак. :)
Това не е вярно. :)
Зависи от училището, но при нас не беше така.
По темата: Ми или учиш, или на изпит. Другото, което се сещам, е пари на даскала, защото в България май това винаги е опция. Не знам. Виж родителите ти какво ще направят. Успех, все пак. :)
Може при 6 за първи срок да се смили,обаче при 3 :?
lLady_MooN_RaiN
06-26-2009, 11:17
Може да ти пише колкото прецени. Освен това, ако ти се получава 2.50 примерно, си се води за 2, и 2,99 да имаш пак се води за 2. Само с двойката е така. Другото нещо е, че ако да речем имаш 3 първия срок и 4 втория изобщо не е задължително за годината да имаш 4, т.е да се оформа в полза на ученика. Всичко става по преценка на учителя. Да не си го ядосвал нещо през годината?
Всичко под 3.00 е 2. Така че и 2.99 да си имал, пак е 2.
Търси вината и в себе си. Не вярвам цяла година да не си пипвал и накрая да научиш 50 страници и да направиш само една грешка...
Много ми е странно това как цял срок си имал 2 и накрая за една седмица си научил 50 страници и си направил малко грешки.Щом имаш 2 втория срок си оставаш на изпит,още повече,че първия имаш 3.
vesito13
06-26-2009, 14:26
Когато имаш само 2-ки и нито една 3-ка , за да искаш 3 трябва да се бориш за него и да си го изкараш . Щом е казал 10 урока ще учиш 10 урока . Той въобще , че те изпитва за три . Нещо , което малко учители биха направили . И попринцип повечето учители са на мнение , че втория срок тежи повече за годишната оценка . Учителя си преценява , толкова си работил през годината , толкова си си изкарал :?
elito6754
06-26-2009, 14:54
Според мен и ти си си виновен, че първия срок имаш тройка. Поне четворка да беше изкарал, щеше да е добре. Иначе за това "Не важиш", според мен е добре да кажеш на родители или на директора. Но все пак...цял учебник за толкова кратко време наистина е невъзможно, в смисъл да го разбереш. Защото за назубрянето всеки може, но ако те пита по-завъртян въпрос може и да не отговориш. :-o
ArTanDra
06-26-2009, 15:27
Решението е лесно :) Накарай го да те изпита писмено, листа никога не лъже... и ако наистина казваш, че си сгрешил само на 1 въпрос то това лесно ще се докаже пред родителите ти, директора, дори и инспекторат ;)...
kinkygirl
06-26-2009, 19:49
човече според мен учителят ти не постъпва правилно с теб и се държи гадно .Помисли дали има някаква причина за това примерно ако си го убидил с нещо или си направил някаква простотия за която ти е сърдит?най-добре нека родителите ти отидат и поговорят с него или след часа ти лично поговори с него и разбери защо така.От личен опит знам че има някои учители които да имаш при тях някоя оценка която не си оправил или разваля успеха ти и ти пишат постоянно по-ниски оценки.Пожелавам ти успех с решаването на проблема.
petar1992
06-27-2009, 04:58
Може да ти пише колкото прецени. Освен това, ако ти се получава 2.50 примерно, си се води за 2, и 2,99 да имаш пак се води за 2. Само с двойката е така. Другото нещо е, че ако да речем имаш 3 първия срок и 4 втория изобщо не е задължително за годината да имаш 4, т.е да се оформа в полза на ученика. Всичко става по преценка на учителя. Да не си го ядосвал нещо през годината? ами да ти кажа не мене факта който ме дразни е че той не ми дава никакъф шанс при 1вата грешка която направя по-точно трябваше да науча едни определения към 15-20 аз всички ги бях научил но само 1 го бях объркал с едно друго което беше даже доста по дълго от това което трябваше и той отново ми каза че не става иначе за ядосване не аз даже в неговите часове нито преча нито нищо а и в часовете цари някъв уникален хаус ...
petar1992
06-27-2009, 05:01
Решението е лесно :) Накарай го да те изпита писмено, листа никога не лъже... и ако наистина казваш, че си сгрешил само на 1 въпрос то това лесно ще се докаже пред родителите ти, директора, дори и инспекторат ;)... проблема е че не иска писмено а устно е невъзможно понеже при 1вото нещо със 1 дума по различно от учебника или най-малката грешка и ме спира ...
Попринцип ако последната оценка ти е 2 значи се остава на изпит.И досега където и да съм учила 2.60 , 2.90 и т.н са ги считали за 3 .А пък за учителя ако и други се оплакват от него може да го искажете на директора или говори първо с родителите си.Ако наистина е както ти казваш - за най малката грешка се заяжда то тогава това наистина не е нормално и трябва да се направи нещо. а другие варянт е ти да си някой двойкар и да си искарал 5ците и 4ките от преписване или от проект и пр. и той затова да не смята,че ти заслужаваш по-висока оценка.Ама ти щом казваш,че си научил там колко урока и т.н значи просто учителя е злобар или присто си го ядосал.
Иначе такива учители мястото им е да чистят класните стаи и тоялетните :-x :x
Значи нещата стоят ето така : Нашият учител по биология не бих казал че е гаден но е доста странен 1вият срок завърших с 3 при оценки 5,4,2,2. Но вторият съм с 2,2,2 и сега учителят от около седмица за сега 3-пъти ме е карал да уча уроци . Изпитването 1вият път беше той ми беше дал да науча 10 урока при който направих само 1 грешка и ми каза "Не важиш" аз не ми попречи това и заявих че искам повторно изпитване на повторното отново бяха доста уроци не знам точно колко но страниците бяха около 50 отново започнах казах 1вите няколко работи и после отново обърках едно нещо при което отново последва "Не важиш" и това се случи днес ... сега трябва да науча целият учебник а не знам как ще го направя и не знам той дали има право да прави това и също при наличието че има хора който примерно 1вия срок имат 4 втория 3 и за годината пише 4 аз не разбрах защо не иска като аз 1вия имах 3 (а трябваше 5 понеже пак ме прецака по същия начин като сега ) и 2рия 2 и става средно ретметично 2.50 даже повече понеже 3ката 1вия е 3.25 Та главно въпроса ми е какво да направя аз съм си намислил няколко работи като : Да накарам родителите ми да отидат и да разговарят . а друго не знам
Моля ви ако някой е имал подобен проблем и , или знае как да го разреша да ми помогне понеже никак не ми се остава на изпит :С
първо - че средноаритметично е 2,50+, но е по-малко от 3,00, което означава, че е 2... второ - при три двойки, колкото и да си имал/а първия срок (5+4+2+2=13:4=3,25), има право да те остави на изпит...
друг е въпроса, че ако си правила гадно, няма да се оттървеш толкова лесно... относно средноаритметичното - не е задължително да е така, по преценка на учителя е :)
Biskfitka
06-27-2009, 19:41
Когато имаш само 2-ки и нито една 3-ка , за да искаш 3 трябва да се бориш за него и да си го изкараш . Щом е казал 10 урока ще учиш 10 урока . Той въобще , че те изпитва за три . Нещо , което малко учители биха направили . И попринцип повечето учители са на мнение , че втория срок тежи повече за годишната оценка . Учителя си преценява , толкова си работил през годината , толкова си си изкарал :? +1
Трябва да се радваш,че е решил да те изпита за 3.Но пък за 1 грешка да ти прави проблем.. :?
zvezdii4kaa
06-27-2009, 22:32
Може да ти пише колкото прецени. Освен това, ако ти се получава 2.50 примерно, си се води за 2, и 2,99 да имаш пак се води за 2. Само с двойката е така. Другото нещо е, че ако да речем имаш 3 първия срок и 4 втория изобщо не е задължително за годината да имаш 4, т.е да се оформа в полза на ученика. Всичко става по преценка на учителя. Да не си го ядосвал нещо през годината?
а бе хора мн сте неосведомени.Има си закон вече-всичко е строго аритметично-въобще не зависи от учителя...1 срок 2-ка 2 срок -3-ка 2 за годината...1 срок 4,2 срок -2-ка 3 за годината.Примерно едно момче по физика имаше 6 първият срок и има 3 вторият и има 5 за годината понеже 9 делено на 2 е 4.50.Даскалката не беше доволна,но нямаше избор...
petar1992
06-29-2009, 12:09
ами мерси за всички съвети ,но принципно просто аз не съм такъв човек който как да го кажа да изказва и да кара другите да страдат просто съм си научил работите и утре е "денят на страшния съд" :D но все пак ако отново ме прецака целият клас е на моя страна и просто ако това стане това смятам да бъде показано пред училищните власти по точно директора и искането ми ще е просто учителя да обясни положението на директора да каже какво ми е задал да науча аз да си кажа това което съм научил и просто да си покаже за колко съм :] другия начин който мисля е просто да си остана на изпита (което не ме устройва понеже никак не ми се остава понеже искам да работя и т.н.) но все пак мерси на всички и кажете какво мислите за това дали трябва да го правя имам предвид това с директора :) :)
Sladurchoo
06-29-2009, 15:07
spored men dosta tr da uchish :)
lLady_MooN_RaiN
06-29-2009, 15:44
а бе хора мн сте неосведомени.Има си закон вече-всичко е строго аритметично-въобще не зависи от учителя...1 срок 2-ка 2 срок -3-ка 2 за годината...1 срок 4,2 срок -2-ка 3 за годината.Примерно едно момче по физика имаше 6 първият срок и има 3 вторият и има 5 за годината понеже 9 делено на 2 е 4.50.Даскалката не беше доволна,но нямаше избор...
Много съм си осведомена даже. Учителско чедо съм все пак. Общо взето учител, заяде ли ти се - лошо става. Практически не можеш да му направиш нищо, ще бъде твоята дума срещу неговата...И сещаш се коя тежи повече.
zvezdii4kaa
06-29-2009, 20:22
Много съм си осведомена даже. Учителско чедо съм все пак. Общо взето учител, заяде ли ти се - лошо става. Практически не можеш да му направиш нищо, ще бъде твоята дума срещу неговата...И сещаш се коя тежи повече. :-o
Може да се заяде с теб и да ти пиша ниска текуща оценка,но не може да има 4-ка 1-ят срок и 2-ка вторият и да те остави на изпит.Това ми беше мисълта.
говори с него в присъствие на родители и директор, но бъди готов за всякакви нападки и вероятно ще преувеличи нещата като се опита да те изкара, че не ставаш за нищо едва ли не и др. глупости.