View Full Version : Ползи и вреди от здравословното хранене
Много моля някой ако си е патил от здравословно хранене, или пък не е да сподели, тъй като аз съм привърженик на този начин на живот, така не само отслабнах но и се чувствам по-добре, въпросът е че родителите ми не са на това мнение, те смятат, че като не ям пържено и сладко, също не пия газирано, не ям тестени храни, но всеки ден е ям пълнозърнест хляб, ще се разболея от гастрит, язва, вече ме искараха анорексичка, та сега да съм напълнявала, едва ли не да стана сумист.
cherrypezz
06-27-2009, 09:26
Щом е здравословно не трябва да има вреди от него... виж ако е вече прекалено крайно...
bubblebabe
06-27-2009, 09:40
Не знам някой да си е патил от здравословно, ама от нездравословно..
И все пак не знам к'во е да се храниш здравословно :(
аз също не мисля, че е вредно а и не прекалявам, позволявам си от време на време някой работи, изобщо не се лишавам от калции, пия по една чаша пълномаслено прясно мляко на ден, ям млечни продукти, много зеленчуци, често преяждам с тях :-D но пък не напълнявам въпреки това, не съм вегетарянка така, че не виждам вреда а и какво полезно има на пример в пържените кюфтета или картофи, от хляба може и да се пълнее, но пък има важни компоненти за развитието, за това от него не се лишавам
terawatt
06-27-2009, 09:57
Много моля някой ако си е патил от здравословно хранене, или пък не е да сподели, тъй като аз съм привърженик на този начин на живот, така не само отслабнах но и се чувствам по-добре, въпросът е че родителите ми не са на това мнение, те смятат, че като не ям пържено и сладко, също не пия газирано, не ям тестени храни, но всеки ден е ям пълнозърнест хляб, ще се разболея от гастрит, язва, вече ме искараха анорексичка, та сега да съм напълнявала, едва ли не да стана сумист.
Хахаха... мен родителите ми и баба ми са същите. Честно казано не им обръщам внимание. Те си разбират от своите неща, аз от моите... На мен Здравословното хранене ми помогна да се справя с някой здравословно проблеми. От 6 години съм имал само 1 настинка. Както ми е било в плюс за здравето ми, така и в момента ми помага за спорта.
да ама склерозите как да им докажеш, мислят си, че като дават по телевизията анорексии и аз ще стана като тях :o
LittleSunshine
06-27-2009, 10:36
нашето семейство вече от около два месеца се храним здравословно, свалихме няколко килограма и в края на всяка седмицата си позволяваме да хапнем нещо сладко или тестено, но в ограничени количества :)
EarthShaker
06-27-2009, 10:46
заглавието е абсурдно
guinessgirl
06-27-2009, 10:48
не знам да има вреди от здравословното хранене.. :lol:
terawatt
06-27-2009, 11:11
...често преяждам с тях :-D но пък не напълнявам въпреки това, не съм вегетарянка така, че не виждам вреда а и какво полезно има на пример в пържените кюфтета или картофи, от хляба може и да се пълнее, но пък има важни компоненти за развитието, за това от него не се лишавам
Преяждането никак не е здравословно... Нещо не схванах смисъла на изречението с "пържените кюфтета или картофи"... :)
...често преяждам с тях :-D но пък не напълнявам въпреки това, не съм вегетарянка така, че не виждам вреда а и какво полезно има на пример в пържените кюфтета или картофи, от хляба може и да се пълнее, но пък има важни компоненти за развитието, за това от него не се лишавам
Преяждането никак не е здравословно... Нещо не схванах смисъла на изречението с "пържените кюфтета или картофи"... :)
преяждането го използвах пресилено, просто зеленчуците мога да ги ям без да се ограничавам както е с хляба, а това за картофите и кюфтета е в смисъл такъв, че няма никаква полза от тях ако са пържени, картофите може да са варени, а кюфтета на скара, не е нужно да се добавят излишни мазнини
sexa_na_kompleksa
06-27-2009, 12:56
Не им обръщай внимание. ; ) Хубаво е, че се храниш по този начин. : )
Pepincetyy
06-27-2009, 12:59
Не им обръщай внимание. ; ) Хубаво е, че се храниш по този начин. : )
да ама склерозите как да им докажеш, мислят си, че като дават по телевизията анорексии и аз ще стана като тях :o Напълно познато :lol:
Тея неща дето ти ги приказват, че ще се разболееш от гастрит ако не пиеш газирано или не ядеш онея консервирани боклуци са пълни глупости :? Хората преди 100 години като не са яли кексчета преработени 100 пъти с всякакви оцветители и т.н. и като не са пили газирано да не са се разболявали? Напротив, дори са били много по-здрави от хората в днешно време!
И моята майка е такава и затова знам в какво полужение се намираш :(
Кажи на родителите ти, че не се стремиш да станеш 30кг. , а че искаш просто да се храниш здравословно. Ако пак мърморят(което 90% съм сигурна, че ще стане(от личен опит 8-) ) просто ги остави да си плямпат и си яж киселото мляко 8-) )
А ти нали казваш, че ядеш месо и не страниш напълно от храната? Важното е да ядеш от всичко, (без газираното,консервантите и т.н.) и да не се ограничаваш прекалено много за да не стигнеш до орторексия =)
И междодругото хубаво е от време на време да вдеш шоколад(натурален) и тестено =)
Успех с родителите :-)
^ понякога ям шоколад по 3/4 пърченца като купят и тестяно си позволявам ама то е много малко и много рядко, не си копувам ами като ми предложат :D иначе ще се опитам да им кажа, че това са празни притеснения, и с лекари сме говорили и те казват, че няма нищо лошо в това, но те са си навили и това е!
и с лекари сме говорили и те казват, че няма нищо лошо в това, но те са си навили и това е! и с мен е така :lol: :x Отпърво много им се дразнех, но после спрях да им обръштам внимание. Те да си говорят, кой ли ги слуша :lol:
на мен ми казах 4е здражословно хранене е без:бял хляб,газирано,сладко,пърже о,бял ориз , но таи като сам вегитарианка не ям и месо.много по добре се 4ужстжам като изяйдам по 1 кг. домати краставици сирене и т.н........вярно ли е 4е губиш сили,в смисал 4е не си жизнен както преди ??? :o
Sunrisee
06-27-2009, 15:40
Вредно и здравословно са две думи, които взаимно се изключват.Или трябва да е едното или другото. :-D И наистина заглавието е абсурдно. : )
По темата - Щом се чувстваш добре хранейки се здравословно и психическото и физическото ти състояние са стабилни (че се изказах ама) няма повод твоите родители да се притесняват.Все пак не го правиш, за да станеш някоя анорексичка, нали? 8-) Поговори с тях и им обясни как стоят нещата.Надявам се да те разберат. :)
mechtaq_za_teb
06-27-2009, 15:46
И аз се храня така. Не ям никакво сладко, тестяно, не пия газирано... Но не смятам, че това може да навреди, стига да приемаш нужните хранителни вещества. Аз наблягам на плодове, зеленчуци, пилешко и разни домашни манджи.
EroSennin
06-27-2009, 15:47
За мен това са глупости, здравословно хранене и какво, аз ако на седмица на ям по минимум 2 паржоли се чувствам зле, като ям месо все 1 се съживявам. Чувсвам се много по-добре като си ям каквото си искам :)
Понякога може да бъде вредно. Защото се съдържат много по-малко калории и аха-аха и може да припаднеш. Неведнъж ми се е случвало.
Просто понякога организмът го понася тежко, не че е вредно.
да бе ..пффф много по добре е да изядеш 1 кило зелен4уци отколкото да изядеш 3 кюфтета които не знаеш от какво са направени........аз затова не ям никакво месо :-&
Да,заглавието наистина е абсурдно. Какво разбирате изобщо под здравостовно хранене? Най-простото обяснение: добре уравновесено хранене,което ще поддържа организма в най-доброто му състояние. Е ,като четете това обеснение, виждате ли някаква вреда от това нещо ?
да бе ..пффф много по добре е да изядеш 1 кило зелен4уци отколкото да изядеш 3 кюфтета които не знаеш от какво са направени........аз затова не ям никакво месо :-& Не е хубаво вобще да не се яде месо.В месото има важни витамини които са важни за организма. В един вестник пишеше за Гуинет Поултроу, (боже как се пише т'ва име бе :lol: ) че била орторексичка.не близвала никакво месо и отдолу мение на специалисти(лекъри,диетоло зи и т.н.). Те казваха, че месото е мн важно и съдържало някакъв витамин В5 ли к'во беше не помня...И така де,трябва да се яде мес :) не си ли забелязала, че в диетите често има " обяд: бяло месо и ориз" и подобни? Така, че поне бяло месо яж =)
harabelka
06-27-2009, 18:02
И аз се храня здравословно. В началото и мойте родители не бяха съгласни, но сега вече са си свикнали. Също така аз не се лишавам напълно от всичко- ям шоколад, сладолед и типов хляб
ами незнам отвратих се от него когато разбрах от какво се правят кренвиршите,шпековете и особенно наденицата :-& ......... немога да го ям просто ......
Миличкааа, разучи малко, после пиши глупости. Правиш ли разлика между гадните соеви бърканици и чисто бяло месо?
Ей, аман от тъпи хора.
Хесусе, кой те излъга, че пръжолите са вредни ;) Кюфтетата -да, но пържолите - в никакъв случай. Чисто месо, без консерванти, не е мляно, никакви боклуци вътре. :)
terawatt
06-28-2009, 10:20
да бе ..пффф много по добре е да изядеш 1 кило зелен4уци отколкото да изядеш 3 кюфтета които не знаеш от какво са направени........аз затова не ям никакво месо :-& Не е хубаво вобще да не се яде месо.В месото има важни витамини които са важни за организма. В един вестник пишеше за Гуинет Поултроу, (боже как се пише т'ва име бе :lol: ) че била орторексичка.не близвала никакво месо и отдолу мение на специалисти(лекъри,диетоло зи и т.н.). Те казваха, че месото е мн важно и съдържало някакъв витамин В5 ли к'во беше не помня...И така де,трябва да се яде мес :) не си ли забелязала, че в диетите често има " обяд: бяло месо и ориз" и подобни? Така, че поне бяло месо яж =)
Не било хубаво... Дрън-дрън :)
Pamie7o, ориз в диета точно няма да ти сложат :lol: