Влез

View Full Version : Разводът и домашното насилие.Дайте съвет.

xsonNyx
06-27-2009, 20:04
Много ми е трудно да пиша за това..надявам се,че не бихте се продигравали. :-k
Всичко започна преди около 8 години..аз бях на шест.
Баща ми преби сестра ми ,защото закъсня малко..извиняваше се какво ли не. .след една година се повтори,но този път по-брутално (ако мога така да се изразя).Тя беше цялата насинена ,защото бе закъсняла точно с 5 минути.И така с годините нещата се влушаваха и влушаваха.Той започна да посяга и на майка ми.Посегна и на мен.
Сега аз съм на 14 години.Последно ме преби на 23-ти декември.
Под преби имам предвид ритници и какво ли не..
Не спира да ме обижда.Колко съм била тъпа..нищо нямало да излезе от мен,как му тровя живота,че без мен щяло да му е по-добре.И всичко това го прави в трезвено състояние.
Тормози майка ми.Тя се съсипа..по цели нощи плаче..незнае какво да направи..
Ако кажем на някого ..майка ми ще пострада.
Просто не намирам изход..
Искам да се разведът и сестра ми,и майка ми го искат ,но баща ми ..той е .. не ,не намирам дума за него :-#
Съсипа рожденния ми ден ..забранява ми да излизам ..да общувам с хора .. :smt087
Немога повече!Не издържам..
Незнам какво да правя.

Неискам това да продължава..имам чувството ,че ще полудея..
Не спирам да плача..никой не ме разбира..никой неможе да ми помогне :-#
Не намирам изход..

Какво да правя?

П.П съжалявам ,ако съм допуснала някакви грешки .. просто ..
Отнесете се сериозно към това,ако обичате.Не е никакъв бъзик :-k

FlashMX
06-27-2009, 21:59
Еми типичен домашен тиранин. Според мен с майка ти трябва да си стегнете багажа и докато него го няма без сцени да се изнесете някаде. Виж тук: http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=121087
Просто не бива нищо да не направите по въпроса... Достатъчно е само един по силен ритник по главата (недай боже).....

mArMaLaDkA
06-27-2009, 21:59
Що за изрод трябва да е някой, че да се присмива на такова нещо?!

Какво значи "нямаме на кого да кажем"? Роднини, съседи, те слепи ли са? Или и те се страхуват? Цялата работа е да си превъзмогнеш страха. Но колкото и да го превъзмогнеш, пак не можеш да се справиш с голям мъж. Майка ти трябва незабавно да остави този мъж, да хване теб и сестра ти и възможно най-далеч. Аз.. не разбирам. Ако само нея е биел, да кажем, че е търпяла, заради вас, със сестра ти, което е супер неприемливо извинение да се търпи такъв тормоз впрочем, но пък, като вижда децата й какви неща търпят... Просто бягайте надалеч. Ама възможно най-далеч. Честно казано, за първи път май нямам какво да кажа. Погледни тази тема: http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=121087 - мисля, че ще ти е от помощ. Най-важното е обаче трите да се престрашите, да се борите, да сте сплотени и да не губите надежда. ВИНАГИ има изход. Трябва първо себе си да превъзмогнете - тогава много по-лесно ще се борите с баща ти. Никой не е казал, че ще е песен, ако наистина се решите на стъпката да се изправите срещу него - но пък, наистина, пак го споменавам - ВИНАГИ има избор, ВИНАГИ има защо да се бориш.

PlamenMEN
06-28-2009, 22:32
Какво означава "Ако кажем на някого ..майка ми ще пострада"? Знам, че родината ни е сбъркана, но все пак и тук има хора, които изпълняват и спазват законите. Домашното насилие е нещо страшно. Проблемът ви у вас е много сериозен, не го задълбочавайте допълнително. Потърсете си правата, а разводът е задължителен. Но под "правата" имам предвид полиция. Изнасилвачите, травеститите и домашните насилници си изкарват "най - приятно" зад решетките

Exoticc
06-30-2009, 16:19
Веднага развод и бягайте далеч от него.Да останете с него не е решение.
Моят баща беше алкохолик ( предполагам все още е ) и тормозеше майка ми. Тя обаче се оказа силна жена и веднага подаде молба за развод, жалба и т.н. Вярно-тормозеше ни в началото, но много лесно го укротихме с един бой ( от наети хора ) .. и сега вече 10та година не ни създава проблеми. :)

Далеч от такива хора, ако седите и чакате нищо добро няма да излезе.

vde
07-01-2009, 12:33
Майка ти да подаде молба за развод ако го е решила, а вие в полицията. Има и организации за закрила на детето потърси и тях!

mechtaq_za_teb
07-01-2009, 12:38
Какво означава "Ако кажем на някого ..майка ми ще пострада"? Знам, че родината ни е сбъркана, но все пак и тук има хора, които изпълняват и спазват законите. Домашното насилие е нещо страшно. Проблемът ви у вас е много сериозен, не го задълбочавайте допълнително. Потърсете си правата, а разводът е задължителен. Но под "правата" имам предвид полиция. Изнасилвачите, травеститите и домашните насилници си изкарват "най - приятно" зад решеткитеСъгласна съм. Не е вариант да търпите подобно поведение. Докато не потърсите помощ положението ще се влошава все повече.

xsonNyx
07-02-2009, 14:39
Не е толкава лесно колкото си мислите!
Къде ще живеем?Как ще се оправяме с парите като баща ми е шеф на майка ми? и още много въпроси ..

Не биваше да пускам темата ..
Никога не бих позволила баща ми да пострада!Да ме пребие..да ме заключи вкъщи ,ако ще ..просто немога!Може би аз съм виновна за всичко..понякакъв начин съм го заслужила :/ ...

А майка ми няма желание за развод,просто неиска.

:-k :cry:

kobrichka
07-02-2009, 14:51
Да, не е толкова лесно права си, но лесно ли е да търпите този тормоз? Ако е по-лесно търпете го. Моята братовчетка също имаше подобен проблем с мъжа си, той беше военен и беше много трудно да го напусне. Но тя реши да и е трудно в началото, но да не позволява дъщеря и да живее в такава обстановка. Искаше детенцето и да става и да ляга, когато пожелае. Живееше известно време при нас, после при майка и и сега е под наем, да под наем е няма собствен дом, но има спокойствие и дъщеря и не е тормозена. Да се разведеш с военен е много трудно при условие, че той не иска да даде развод и иска детето. Но тя се справи, получи си детето и спокойствието, найстина отне и пет години по съдилища и борба за детето, но успя. Да няма толкова пари колкото, когато беше с съпруга си, но поважното е спокойствието, а не парите.