View Full Version : ЕГ"Пловдив" vs. ЕГ"Иван Вазов"
Значи твърдо съм решил да уча английски, но не мога да реша коя гимназия е по-добра.. Ако пловдивчаните ми помогнат ще съм ви МНОГО благодарен.. Тъй като информацията която имам за двете гимназии е много малка, не мога да взема сам решение коя е по-добра.. МОЛЯ ВИ СЕ НАПИШЕТЕ ВСИЧКО КОЕТО ЗНАЕТЕ И ЗА ДВЕТЕ :) :) :-) :-)
metalcheto
07-01-2009, 20:09
уверявам те, че ЕГ пловдив е в пъти по-добра
Black_Fyed_Peas
07-01-2009, 20:11
аз гласувах за руската, но не бях прочела поста ти, сега след като ти го прочетох смятам, че английската е по-добре за изучаване на английски :]]
аз гласувах за руската, но не бях прочела поста ти, сега след като ти го прочетох смятам, че английската е по-добре за изучаване на английски :]]
аз пък точно обратното мисля, защото в английската се учи ае 19 часа в осми клас а в руската на 26 поне така знам де .. а и в английската имали 6 часа на ден докато в рускада по 9 понякога .. :-o :-o :-o :-o
Избери английската. :) В руската ще те скъсат от зубрене по 26 часа английски на седмица и резултатът ще е същия както в английската, само че там часовете са само 19. Довери ми се, тази година ми беше първата там и съм адски доволен. :) Айде успех и пиши коя си избрал :)
FionaApple
07-02-2009, 06:13
аз пък точно обратното мисля, защото в английската се учи ае 19 часа в осми клас а в руската на 26 поне така знам де .. а и в английската имали 6 часа на ден докато в рускада по 9 понякога .. :-o :-o :-o :-o
Действително в Руската в 8 клас се учи със 7 часа повече на седмица. Това е добре, защото в тези 7 часа се упражнява новата граматика и се усвоява по-добре, докато тези, които ги нямат, нямат време да упражняват допълнително, а това е важно.
Само във вторник имахме 9 часа. Два пъти в седмицата по 8 и веднъж по 7, и по 6 часа. Въобще не е толкова изморително, поне аз лично веднъж не съм се прибрала изморена, а не съм от Пловдив и всеки ден си пътувам обратно. Но това си е индивидуално.
Lunatique
07-02-2009, 07:04
Това е и моята дилема. Разбира се, въпрос е и закъде ще ми стигне балът, нооо... :D
Действително в Руската в 8 клас се учи със 7 часа повече на седмица. Това е добре, защото в тези 7 часа се упражнява новата граматика и се усвоява по-добре, докато тези, които ги нямат, нямат време да упражняват допълнително, а това е важно.
Само във вторник имахме 9 часа. Два пъти в седмицата по 8 и веднъж по 7, и по 6 часа. Въобще не е толкова изморително, поне аз лично веднъж не съм се прибрала изморена, а не съм от Пловдив и всеки ден си пътувам обратно. Но това си е индивидуално.
:shock: :shock: точно за тва и аз не съм от Пловдив и ще пътувам, затва не искам на смени (както е в ЕГ-то) г/д кога почвате и кога свършвате??
Това е и моята дилема. Разбира се, въпрос е и закъде ще ми стигне балът, нооо... :D
стига ми и за двете :-P
great_mari
07-02-2009, 10:06
тази година завърших 8. клас в ЕГ 'Иван Вазов',но с испански език :) миналата година си влязох по първо желание тук,за мен винаги руската(така си я знаем всички :) ) е била една идея по-добра от английската(ег 'пловдив').Часовете започват в 8 без 15,всеки час е по 40 мин.,при 8 часа свършвахме 14.15,при 9-към 3,всеки петък и двете гимназии имат по 6 часа.Общо взето е това по часовете.Мисля,че в руската е по-добре, защото 7 часа на седмица не е никак малко и така вместо у вас да се мъчиш сам, в даскало имаш 1-2 часа отгоре,за които ако слушаш можеш да разбереш много неща :P друг е въпроса каква ти е дисциплината :lol: ...а и в англйската нз как е,обаче в руската не се толерират някви своеволия,отсъствия от час и всякакви такива простотии - направо наказания следват :o :D
zvezdii4kaa
07-02-2009, 14:29
РУСКАТААА ест :grin: :grin: :grin: лично за мен е по-добрият избор (ест пристрастна съм.но... :-D )
Руската е по-добрият избор поне по няколко причини.
1.Това,че часовете са повече наистина помога за по-доброто усвояване на езика.
2.Има по-голямо разнообразие от езици,които се изучават.
3.Възможност за изучаване на 3 език.
4.Правят се учебни практики из цяла Европа,които ти дават възможност да усъвършенстваш езикът,който учиш и да общуваш с хора от различни народи
5.Само първа смяна сме,което е мн удобно ,особено за учениците,живеещи извън Пловдив.
Ами мисля ,че бях доста изчерпателна :) :) :)
Руската RLZZZ ;-) =; \:D/
а всъщност в английската кога започват и свършват часовете, защото не съм от пловдив и дали ще е удобно да се пребирам след втора смяна ??
а това в руската часовете да започват в 7:45 изобщо не ме устройва, понже не съм от Пловдив и имам влак в 7:30 и 6:30, с 7:30 няма да мога да стигна, а за да съм там 6:30 трябва да си го хвана в 6:00, а за да стигна до ЖП гарата трябва да си хвана автобуса в 5:30, което е прекалено рано :-# :-# :-# :-#
zvezdii4kaa
07-02-2009, 17:18
В Англ. почват в 7.30 а ти от къде си иначе :-o
zvezdii4kaa
07-02-2009, 17:24
о ами аз мисля че от Асеновград до руската и англ има директен автобус.Даже съм сигурна.По интересувай се малко за инф и ще разбереш как стоят нещата :)
FionaApple
07-02-2009, 19:02
Ми то и аз съм от Асеновград. :grin:
Да, ИМА ДИРЕКТЕН АВТОБУС.
Също можеш да пътуваш и с влака в 6.30 и пак ще идеш съвсем навреме. Това в Руската, което го дават - да започваме в 7.45, а не 7.30 се дава точно заради пътуващи като нас. Да можем да пристигаме навреме. :]
Ми то и аз съм от Асеновград. :grin:
Да, ИМА ДИРЕКТЕН АВТОБУС.
Също можеш да пътуваш и с влака в 6.30 и пак ще идеш съвсем навреме. Това в Руската, което го дават - да започваме в 7.45, а не 7.30 се дава точно заради пътуващи като нас. Да можем да пристигаме навреме. :]
:-) :-) :-) :-) я пиши от къде е директния, в колко часа и как .. :-P :D :D