View Full Version : Кое училище да избера?
zVezDi4kaa
07-02-2009, 12:12
Здравейте! Реших да потърся вашата помощ. Тази година кандидатствах след 7 клас. Мисля, че бала ми е достатъчен за елитните гимназии, но не съм сигурна на коя да се спра. Колебая се между 91НЕГ, 73СОУ, 9ФЕГ и 164ГПИЕ. Надявам се да ми препоръчате някое от тези училища. Благодаря предварително!! Съжалявам, ако темата се повтаря :oops:
zVezDi4kaa
07-02-2009, 12:21
Балът ми е 32,214, защото тази година изпитът по математика беше отвратителен. Не е кой знае колко висок, но мисля, че може да ми стигне, защото тази година изпитите бяха по трудни от миналогодишните и баловете на училищата ще се понижат.
За ИЕГ и НЕГ според мен няма да ти стигне... Поне съдейки по миналогодишните минимални балове. За другите две - мисля, че е достатъчен.
Ако искаш - рискувай, но не мисля, че си струва...
DiScOnEcTeD
07-02-2009, 12:29
фег и после 73 поне според мен :grin: :grin: :grin:
Според мен с този бал, дори да не те приемат на първо и второ класиране, няма да е зле да изчакаш трето.
За 73 СОУ мога от личен опит да ти кажа, че е едно от най-добрите, да не кажа най-доброто държавно училище. След 73 бях в 1 АЕГ и там е много по-зле. Ако ти се учи немски това е мястото. Има немци. Учителите по български език са страхотни. Базата е много рядко явление за държавно училище, благодарение на г-жа Фъндъкова, която ни беше директор преди да стане кмет по Образованието. Тоалетните са нови. Има асансъори за деца със затруднения. Има бейзболно игрище. Има футболни и баскетболни игрища. А и най-малкото факта, че миналата година беше на първо място по успех на матурите от държавните училища и на четвърто тази година, ясно показва какво образование се дава там. :)
zVezDi4kaa
07-02-2009, 12:30
Мерси за бързите отговори!!!
PlamenMEN
07-02-2009, 18:58
Я се стегнете - и кандидат гимназистите и кандидат студентите! Баловете бяха изключително ниски навсякъде миналата година, та какво остава за тази. Кой където иска, там ще влезе. Не схващате ли, че изтъпяваме все повече и повече :D
А какви отзиви имате за 1 АЕГ и какъв втори език да уча- френски или руски(в случай че не ме приемат с испански)
shakalqka
07-07-2009, 11:26
Миналата година балът ми беше точно толкова. За НЕГ и ИЕГ надали ще ти стигне , е за ИЕГ може ако не на 1во , то на 2ро класиране ... За ФЕГ ще ти стигне за 73то също сигурно, така че стискам палци и ти препоръчвам 9 ФЕГ :D
firegirlll
07-07-2009, 13:03
С хиляда ръце гласувам за 73-то ! Уча там и наистина е стахотно :) Учи се доста, но пък излизаш от него с много добро образование, та дори и на добро интелектуално ниво :)
А какви отзиви имате за 1 АЕГ и какъв втори език да уча- френски или руски(в случай че не ме приемат с испански)
Не ходи там :-o По-добре френската или испанската ;) А иначе ако ходиш там,по-добре френски,защото е по-популярен...Във всяка държава първо ще те питат дали знаеш английски или френски...Никъде няма да те питат за руски...е освен в Русия де :D А английски предполагам си учила и имаш представа за кво става въпрос,като отидеш 1 година на курс и ще го научиш ;) Аз те съветвам,че няма смисъл да ходиш в АЕГ ;)
firegirlll
07-07-2009, 13:10
Според мен с този бал, дори да не те приемат на първо и второ класиране, няма да е зле да изчакаш трето.
За 73 СОУ мога от личен опит да ти кажа, че е едно от най-добрите, да не кажа най-доброто държавно училище. След 73 бях в 1 АЕГ и там е много по-зле. Ако ти се учи немски това е мястото. Има немци. Учителите по български език са страхотни. Базата е много рядко явление за държавно училище, благодарение на г-жа Фъндъкова, която ни беше директор преди да стане кмет по Образованието. Тоалетните са нови. Има асансъори за деца със затруднения. Има бейзболно игрище. Има футболни и баскетболни игрища. А и най-малкото факта, че миналата година беше на първо място по успех на матурите от държавните училища и на четвърто тази година, ясно показва какво образование се дава там. :)
+1 :)
adizitk1
07-07-2009, 13:30
73 СОУ е мн добро, а 91во също мисля че е добро... за 1 АЕГ не съм мн сиг,а за другите нищо нз :D
cantlaugh
07-07-2009, 18:56
първо, браво че имаш избор за гимназии, много хора нямат. сега чети внимателно и запомни какво съм на писала: НЕ ВЛИЗАЙ В НПМГ. Друго нямам какво да добавя. (аз уча там, не го казвам, за да обидя някого)