PDA

View Full Version : Женско обрязване

WestCoast
07-04-2009, 11:00
здравейте
не знам дали сте го чели или го знаете но аз реших да го копна тук да го видите
лично аз бях шокиран

Тоя път няма да давам мението си за нещо, няма да питам никого каквото и да е. Просто ще разкажа една кървава история, която за милиони жени си е истинска и им се налага да живеят в нея…

Отдавна исках да напиша нещо за женското обрязване, защото, въпреки че е световноизвестен проблем и много организации за човешки права се борят с него, за мое учудване почти никой от хората, които съм питал не е запознат с него. Когато се реших най-после и седнах да прочета повече обаче се оказа, че и аз не съм бил запознат с истинските размери на тая изродщина, както и с това колко изродска е тя.

Какво е женско обрязване?

Ами представлява най-общо отрязване на клитора и срамните устни на жената, за да не може тя да изпитва сексуално удоволствие. Обикновено се извършва, когато момичето е на около 6 годишна възраст, с помощта на бръснарско ножче или подръчни инструменти.

Това нещо се практикува главно в мюсюлманските части на Африка (Египет, Судан, Сомалия, Етиопия и др.) и по-рядко в Близкия Изток по “културни и религиозни причини“. Не си мислете, че само разни извратени религиозни маниаци подлагат дъщерите си на това. Обрязването е обща практика там и в някои от тия страни до 90% от всички жени са обрязани.
Изображение

В някои статии за обрязването, които четох, са дадени различни причини (културни и религиозни), поради които то се прави - примерно запазване невинността на момичето, предпазване от помятане (!) и други подобни глупости, с които диваците оправдават диващините си. Истината е, че целта на женското обрязване е жената да не изпита удоволствие, а само болка при сексуален акт. Така тя няма да загуби девствеността си преди брака и няма да изневерява на мъжа си.

Как става обрязването?
Изображение
Зависи от държавата, племето, културата. При някои е ритуал като обрязването на момчетата при другите мюсюлмани - с гости, черпене и т.н. При други става на тъмно, през нощта, като присъстват само някоко женски роднини и … не знам как да го нарека, щото лекар не е, ами… шамана или който там държи ножа (често е жена). Има и няколко типа обрязване в зависимост от това как се прави и колко се реже.

Единия тип е отрязването на клитора и малките срамни устни (Labia minora). Тук мисля няма нужда от пояснение какви са последиците за жената и чувствителността на гениталиите й като порасне.

Втория от широкоразпространените типове е отрязването на клитора, малките и вътрешната част на големите срамни устни. Ще поясня какво се прави в тоя случай, понеже при него се отрязва доста повече плът, отколкото при горния. На мястото на гениталиите на момичето остава практически само една голяма отворена рана. Краката на момичето се завързват събрани за 2 до 6 седмици, а двете части на раната се притискат една за друга за да може да се сраснат. Практически това означава зарастване на отвора на вагината - оставя се само една малка дупка за да изтичат урината и менструалната кръв.

Третия тип обрязване му викат “разнороден”, защото начините за постигането на целта са най-различни, каквито болната дивашка фантазия на маймуните е измислила - набождане на клитора с игли, изгарянето му чрез притискане на въглен или нажежено желязо, раздирането на вагината с различни инструменти и т.н. За радост, поне тоя третия вид се среща рядко, главно в разни изолирани общности.

Цялата тая ужасия, познахте, се прави без упойка.

Последици

Секс:

Смятам излишно е да опивам шока у едно 6 годишно момиче от обрязването и как това влияе на психиката му. То и да не влияеше, така или иначе без клитор и всякакви чувствителни тъкани там долу, жената е почти невъзможно да изпита сексуална възбуда ли удоволствие, а оргазъм е просто непозната дума.Самият сексуален акт често е дори болезнен.

Интересното се случва с жените, обрязани по втория начин. Както може би забелязахте, горе казах, че им оставят само една малка дупка за пишкане. Тая малка дупка, както може да предположите, е прекалено малка, за да правят секс, поради което, когато момичето се омъжи, се налага тя да бъде разширена. Това най-често го прави съпругът, с помощта на нож в първата брачна нощ. Ама са романтични, а?

Здраве:

Разбира се, при извършване на операцията има огромна вероятност от инфекции, защото се използват подръчни средства а думата “хигиена” е по-позната и от “женски оргазъм”. В резултат на тях част от жените развиват генитални инфекции, резултиращи в безплодие. Шока го обсъдихме горе, нали.

Раждането също е изпитание за обрязаниете по втория метод - защото отворът е много малък, за да мине б*****о. Болниците в тия държави са се специализирали да правят операции на жените, които раждат, като разширяват отверстието, за да мине б*****о. После отново зашиват и то по желание на жените, защото после мъжът им няма да ги иска. Познайте обаче колко често в Африка раждат в болница, дали във всяко село има хирург или ножовете пак влизат в действие…

Кога ще спре това?

Ами няма да е скоро, щото както съм казвал и преди, докато има диваци, ще има и диващини, а в Африка диваци - дал господ. Не щото са негри, ами щото културата им не е развита.

Обрязването на жени е обявено за незаконно според ислямския закон чак през 2006 г. на събор в Кайро от религиозните водачи на ислямския свят. Има множество световни организации, които се опитват да се борят с тая отвратителна практика, но за сега не постигат кой-знае колко. Най-много успехи в това начинание като че ли има Световната здравна организация, която с различни инициативи е успяла да намали с 12% обрязванията в Сенегал. От време на време се вдига шум по международните медии за тоя проблем, ама общо взето му се обръща толкова внимание, колкото и на геноцидите, дето стават в Африка - според мен главно защото африканските държави отдавна са преминали границата, преди която е можело да им се помогне и хората просто виждат, че колкото и да се стараят, няма да стане нищо. Тъй че на въпроса, кога ще спре това варварство, отговорът е не знам, ама няма да е скоро.

———————————————–

Малко допълнение към темата. В Камерун се практикува друга извратения, която се нарича “изглаждане на гърдите”. Общо взето представлява опити да се направят гърдите на младите момичета плоски, за да са те по-малко сексуално привлекателни и така да се намали опасността от изнасилване и ранна женитба. Най-често загрижени майки го правят това, като прибягват до различни метиди - затискане с тежки предмети по време на сън, пристягане с въжета, усилено търкане с камък (!) и нагорещени предмети (това не разбрах как точно става). Около 1/4 от всички млади момичета в Камерун са подложени на това. Както се казва, човешката глупост не знае граници.

———————————————-

открадното от http://longanlon.bloghub.org/223/ :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

t0d1t0
07-04-2009, 11:04
Ам това последното го имаше в 1 предаване "Табу" :) А за другото... Ъъъъъ ... :-s

monincetyyy
07-04-2009, 11:07
:shock: :shock: :shock: Не знам какво да кажа... :X:X:X Милите момиченца... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Pepincetyy
07-04-2009, 11:26
Милите момичета :(

Quasar
07-04-2009, 12:56
Диващина човеко среща се много често все още за съжаление само че си е обичай...както кръщенето при нас...само дето при нас няма кръв де :shock: можем само да се радваме че не сме някъде там и да си пазим органите да не ни ги окълцат...просто за тия хора това е нещо нормално

mOBSCENE
07-04-2009, 13:15
Господи боже мой! :shock: На какво подяволите ги подлагат милите момиченца :-k :-k :-k
Не просто незнам какво да кажа ..
Че и без упойка Оо..ох майчице :cry:
Не то тва просто..
не незнам какво да кажа..потресена съм :smt103 :smt087 :smt089 :smt089 :-k :shock:

moneycomeme
07-04-2009, 16:46
Искрено псувах малоумниците, докато четях статията!Не стига че жените са се родили жени ами и от единсвеното им удоволствие ще ги лишават!Мама им бясна!

SpOrTs_GiRl
07-04-2009, 18:47
Нечовешко е. Не мога дори да си го представя..

monincetyyy
07-04-2009, 18:49
Нечовешко е. Не мога дори да си го представя..
Аз дори не искам да си го представям... :?

pinki
07-04-2009, 20:30
Боже Господи :-# Дано се спрат тези извращения !!! 8-[

LiSicHkAa
07-04-2009, 21:48
Господи боже мой! :shock: На какво подяволите ги подлагат милите момиченца :-k :-k :-k
Не то тва просто..
не незнам какво да кажа..потресена съм :smt103 :smt087 :smt089 :smt089 :-k :shock:
+10000 :? :? :? #-o

Zagorql
07-04-2009, 21:51
как сте? Иначе ако вагината няма устни как ще целува? :?

chefk0
07-04-2009, 21:54
Намерих клипче , където е показано как става самото изглаждане с нагорещен предмет :
http://vbox7.com/play:f9b7dd61
ИЗРОДИ !! :-x :-x

StairwayToHaeven
07-04-2009, 21:54
А когато няма устни как ще се наричат срамни устни?! Няма ли да се нарича срамна дупка? :shock: пу дей*а ся няма да мога да спа ако не открия отговора...

Neopitom3na
07-04-2009, 22:22
:smt120 лелееее...

axis
07-05-2009, 01:16
ебаси извратените к*пелета :-x

Xrisenceto
07-05-2009, 08:14
ИЗРОДИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067 :smt067

Jus7DreamBoy
07-05-2009, 10:14
Баси бруталното :-x :-x :shock: да не изпитваш удоволствие от секса :smt068 :smt068 :smt068 :smt068

lifelesscorpse
07-05-2009, 14:32
Странно племе са хората.Какви ли не извращения има вече на тоя свят...За мен не е нова информацията,но всеки път като чуя за това и... :o :smt063 :smt065 :smt066 :smt067 :smt068 :smt067 :smt068 :smt070 :smt075 :smt072 :smt071 :smt068 :smt067

noproblembitch
07-05-2009, 17:21
:shock: :shock: :shock: Не знам какво да кажа... :X:X:X Милите момиченца... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
+1

em4etyyy
07-05-2009, 17:29
боже боже тези хора не са нормални то тва не могат и хора да се нарекат :-x :-x нямам думи просто горките момичета 8-[ 8-[ :smt021 :smt021 :smt088 :smt089

bug1965
07-05-2009, 17:53
Не то тва просто..

Много много потресена 6 годишни ана майко00оо0 :-# :-# :-# :smt078 :smt078 :smt078

LiSicHkAa
07-05-2009, 18:16
Намерих клипче , където е показано как става самото изглаждане с нагорещен предмет :
http://vbox7.com/play:f9b7dd61
ИЗРОДИ !! :-x :-x
Наистина са изроди, това е ужасно. :? :? :-x :shock: :shock:
Zagorql ти какво се ебаваш бе :-x

bog4eto
07-05-2009, 18:31
здравейте
Обикновено се извършва, когато момичето е на около 6 годишна възраст, с помощта на бръснарско ножче или подръчни инструменти.

Боже...тфа е ужасно.Сега е един от моментите,в които се радвам,че живея в България.

bqsna_teenagerka
07-05-2009, 18:36
:x :x :-x :-x :-x :-x :-x :( :( :? :smt072 :smt071 :smt071 :smt104 :smt097 :smt107 :smt107 :smt067 КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ТАКИВА ИЗРОДИ ВЕ ТАКИВА НЕНОРМАЛНИЦИ ЧУДОВИЩА ИЗВРАТЕНЯЦИ :@:@:@ КОЙ ВЯРВА В ТАКИВА ГЛУПОСТИ БЕ!!! ПО РЕЛИГИОЗНИ ПРИЧИНИ :@:@:@ ТВА Е НЕЧОВЕШКА БОЛКА ВЕ КАК НА 6Г МОМИЧЕНЦЕ ЩЕ МУ ДОРЕЖЕШ..КЛИТОРА КОЙТО ОЩЕ ДОРИ ЕН МОЖЕ ДА БЪДЕ НАРЕЧЕН ТАКЪВ :@:@

miloto_girl_4e
07-05-2009, 18:48
Тези неща, които прочетох преди малко наистина ме отвратиха и учудиха..
Боже, какви глупости измислят хората.. какви простотии, какви извратени неща...просто нямам думи.. Преди време пък бях чувала, че на китайките им слагат нещо като стегната превръзка на краката, за да не им расте кракът голям.. ужас..

bog4eto
07-05-2009, 18:56
Боже, какви глупости измислят хората.. какви простотии, какви извратени неща...просто нямам думи.. Преди време пък бях чувала, че на китайките им слагат нещо като стегната превръзка на краката, за да не им расте кракът голям.. ужас..

И аз това за китайките съм го чувала,само че с малки обувки,които не сваляли от деца до една определена възраст..е не знам колко е вярно де 8-) Иначе...абе кфи неща правят :-x ТАБУ по NG обикновено излъчва разни такива гадории..

Titirito
07-05-2009, 19:56

Ами аз знам че им прегъвали пръстчетата надолу иии като няма кръвоснабдяване, тее изсъхват и падат (абе май не става точно така, някой който знае повече да поясни, работата е, че също е голяма изродия). И цялата тая работа била, защото НА МЪЖЕТЕ ИМ ХАРЕСВАЛА ГЛЕДКАТА НА МОМИЧЕ/ПОХОДКАТА НА МОМИЧЕ С ТАКИВА КРАЧЕТА. Правете си сметка кви са им били разбиранията за еротика...

independentmiss
07-05-2009, 20:14
Вече нищо не ме учудва.
Тези хора,които причиняват това на жените,трябва да са под ножа. :( :o

Sportul
07-05-2009, 22:05
те за това са взривяват за няма и нищо

alexandraloui
07-06-2009, 05:46
boje nemoga da povqrvam kak moje taka da gi izma4vat.abe dobre sme si nie 4e ne sme tam.kakvi izrodi samo :-# :-# :shock: :shock: :-# :-#

Sun4o19
07-06-2009, 06:23
ауууууу стига бе в момента закусваммм :D :D :D :D

alexandraloui
07-06-2009, 06:30
:lol: :lol: :lol: epa da ne si go 4el/a

iwancho
07-06-2009, 12:11
Ееее,животни ши*ани... :x