PDA

View Full Version : Аляска - руска или американска територия?

BERCUT
07-05-2009, 09:13
Как смятате според вас САЩ ще върнат ли някога на Русия продадената за 100 години Аляска. Вече 20 над години проточват. А ако си я поискаме дали ще ни я върнат по мирния начин или след кратка война?

PlamenMEN
07-05-2009, 11:07
Въпросните 100 години аренда са мит. Аляска е продадена во веки за една торба пари. Само не е много ясно тогава руснаците знаели ли са за златото и нефтът?
Пък и за какво ви е Аляска - студена, негостоприемна, изсмукана и земетръсна земя...

BERCUT
07-05-2009, 16:03
Въпросните 100 години аренда са мит. Аляска е продадена во веки за една торба пари. Само не е много ясно тогава руснаците знаели ли са за златото и нефтът?
Пък и за какво ви е Аляска - студена, негостоприемна, изсмукана и земетръсна земя... Като бях в 3 класэ учителят ми по история ни разказваше как сме продали Аляска на САЩ за 100 години, докато се развие територията и се постоплят отношенията с Англия, главния фактор заради който е била продадена, тъй като царската власт се е страхувала от нападение през Канада, а когато дошло време САЩ да върнат територията на тогава вече СССР те безцеремонно отказали, а тъпият Горбачов се съгласил и ги оставил на мира. Аз този даскал много го уважавам и затова приемам неговото мнение, а и много мои приятели с които си поддържам връзка са ми казвали, че и в горните класове това учат.