View Full Version : Допълнителен тестостерон
foragoodparty
07-08-2009, 17:32
Имам няколко въпроса отностно допълнителното приемане на тестостерон. Моля ви за сериозни отговори и то ог хора които имат представа какво пишат а не за неща от сорта на "ще станеш като Шрек", "не знам какво ще стане", "питаи доктор" или нещо подобно.
Сега на въпросите:
Какви са начините за приемането на тестостерон. Знам за инжекции но има ли и други начини?
В какви дози се поема и колко често?
От каква възраст нататъка може да се приема?
Какви са траините промени в тялото? (Нека отговорите по възможност да не са догатки.)
От ендокринолог ли се предписва и при какви обстоятелства?
Предварително ви брагодаря за сериозното отношение.
Мога да ти отговоря само, че преди 16-17 не е препоръчително...
за какво са ти тия неща :-o
mysterious93
07-08-2009, 20:07
Най - добре отиди на лекар :-o
foragoodparty
07-08-2009, 20:10
Както сигурно личи от въпросите ми проучвам въпроса за "набавяне" на допълнителен тестостерон.
foragoodparty
07-08-2009, 20:11
Както сигурно личи от въпросите ми проучвам въпроса за "набавяне" на допълнителен тестостерон.
Е точно тва дето каза, че не иска да му пишете, вие точно тва му пишете...
foragoodparty
07-08-2009, 20:17
Е точно тва дето каза, че не иска да му пишете, вие точно тва му пишете...
Да де ама те и друго не пишат :D
Явно няма хора с информация по въпросите ми.
mysterious93
07-08-2009, 20:24
О верно :D Пропуснала съм първите хм.. няколко реда :D ами тва е тийн форум.. никой не може да му каже дозировка. а и нали вече в аптеките искат рецепти.. или може би ние ще му я издадем :D в тоя форум има само двама трима дет по разбират от здравни "проблеми" и т.н.. и тва са kalpazanka i batdoki, които се навъртат повече в "Здравословни.." проблеми ли беше :D не помня .. бе тва дето е под секс :D
А тестостерона .. нали е мъжки хормон и предполагам че ще има повече окосмение примерно :-o а тва от кой лекар се предписва няма значение.. в смисъл дори и да отидеш при личния той може да те насочи към друг поне ще си вземеш и направление :-D
foragoodparty
07-08-2009, 20:29
Това за дозировката наистина не му е тук мястото.
Иначе и аз се сетих за окосмяването, разширяването на раменете, уголемяване на пениса и тн и тн самоче не съм сигурен за тях и затова питам.
На колко си ако не е тайна??? Не виждам смисъл от допълнителен тестостерон ако си под 20 години.Причината е ,че колкото повече тестостерон имаш ,ще произвеждаш и повече естроген за да има хормонален баланс.Ти сам си правиш толкова тестостерон колкото тялото ти смята че имаш нужда.
Има метод и да пиеш хапчета ,но те прецакват черният дроб. Високите нива на мъжки хормони в крайна фаза водят до импотентност(не можеш да си го дигнеш).
foragoodparty
07-08-2009, 20:56
На колко си ако не е тайна??? Не виждам смисъл от допълнителен тестостерон ако си под 20 години.Причината е ,че колкото повече тестостерон имаш ,ще произвеждаш и повече естроген за да има хормонален баланс.Ти сам си правиш толкова тестостерон колкото тялото ти смята че имаш нужда.
Има метод и да пиеш хапчета ,но те прецакват черният дроб. Високите нива на мъжки хормони в крайна фаза водят до импотентност(не можеш да си го дигнеш).
Има ли и други странични ефекти?
Това дето казваш че тялото си прави колкото има нужда не е точно така. Аз съм на 17 и нивото на тестостерона ми е почти на долната граница(правил съм си изледвания и дори докторите се чудеха дали да ми предпишат тестостерон и затова реших да разпитам малко).
Все пак мисля че след като е въведено като метод в медицината значи има причина за това и телата на някои хора не произвешдат достатъчно.
Vichko0o
07-08-2009, 21:02
С понижаване количеството на тестостерон се намалява поддържането на следните функции:
- поддържане на мускулната маса и сила;
- поддържане на плътността на костите и тяхната сила;
- потентността
- мозъчна и физическа енергия
- повишени количества тестостерон повишават риска от рак на простата
Приемането на допълнителни количества тестостерон във вид на таблетки, крие рискове за здравето. Например доказано е за таблетки, съдържащи естроген и метилтестостерон, приемани от жени, че се повишава риска от рак на гърдата. При мъжете екзогенният тестостерон може да предизвика поява на акне и омазняване на кожата, увеличаване на хематокрита, сънливост предпоставки за поява на рак на простатата и спиране на сперматогенезата, което води до безплодие.
А защо си решил, че ти трябва допълнително?
kalpazanka
07-09-2009, 06:10
^Човекът си каза- правил е изследвания, резултатите са под референните граници и лекарите са обмисляли вариант да му предпишат!
vi6 sa brat moga da ti otgovorq samo na 2 vaprosa. na edinq 6te otgovorq po sledniq na4i zna4i po4va da se zima testosteron togato zabeleji6 4e nqma rastej na muskula.a promenite v tqloto sa okosmqvane po nqkoi 4asti na tqloto. vlezni v nekoi sait
s tova moga da ti pomogna otnostoq tazi tema i az te zanimavam s bodybilding 8)
NeZaPoznat
07-09-2009, 06:36
^Човекът си каза- правил е изследвания, резултатите са под референните граници и лекарите са обмисляли вариант да му предпишат!
Щом е така - може !
Защо пита тук тогава ?
kalpazanka
07-09-2009, 06:40
Не разбрах какво му е лощото да пита тук. :( Все пак единици са лекарите, които отделят 1 астрономически час да ти обяснят какво, що и как. А и има вероятност по темата да се включи и човек, който е минал по този път. Хайде всички дами, които се съмняват, че са бременни, да ги нападаме с въпроса що не питат гинеколозите си и що пишат тук! Ми това е тийнпроблъм- форум, в който се пише за и по проблемите на тийнейджърите. Авторът има проблем и пише тема. Който е запознат или е минал по този път, пише лични до автора или пише в темата, без да се нервира излишно.
Мога да напиша какво съм чел по въпроса.Начини за приемане: инжекции,хапчета,хапчета за смучене под езика,крем за намазване. Дозата е различна за всеки препарат.Възраст на вземане?По преценка на лекаря и според целта.Закъснял пубертет,неразвити полови органи, други причини?Само от едно изследване не може се прецени,толкова ли е хормона или резултатът е случаен?
Значи с тоя хормон внимателно.Защото увеличава много мускулите,но спира растежа на височина.Приет в по-висока доза подтиска компенсаторно производството на собствения хормон.В още по-големи дози направо блокира тестисите на момчетата и те атрофират.Остават много малки,както и пенисът.После на 20 години може да ти е като на 10-12 годишен,а гласът-тънък като детски.Хормонът стимулира окосмяването и повишава хемоглобина.Най-добре е ендокринолог да го предпише и изчисли необходимата доза.
Щом е така - може !
Защо пита тук тогава ?
Именно. като му го е казал лекар, той и да му каже как и колко. мн е индивидуално - кг, височина, възраст....
Не разбрах какво му е лощото да пита тук. :( Все пак единици са лекарите, които отделят 1 астрономически час да ти обяснят какво, що и как. А и има вероятност по темата да се включи и човек, който е минал по този път. Хайде всички дами, които се съмняват, че са бременни, да ги нападаме с въпроса що не питат гинеколозите си и що пишат тук! Ми това е тийнпроблъм- форум, в който се пише за и по проблемите на тийнейджърите. Авторът има проблем и пише тема. Който е запознат или е минал по този път, пише лични до автора или пише в темата, без да се нервира излишно.
ами не е хубаво съвети точно тук да търси. все пак тестостерона не е витамин Ц че всеки да казва по колко на ден взима.
иначе в точните за човек дози, няма да станеш като Шрек споко. и ушите няма да ти пораснат. за хуя незнам, но на дали ще си против
Бъди мъж! :D Имаше 1 предаване ... Пратиха 1 смотаняк във фитнеса да се бъхти и също така прави секс. Тестостерона му бая се повиши :lol: А и като са ти предписали какво се чудиш ... Малко по малко :smt003
Nitroglycerin
07-09-2009, 20:01
Ако ще примаш тостестерон трябва задължително да е под лекарски контрол ,тъй като можеш да си причиниш много и нелечими проблеми.
Тостестерона го има под всекакви форми -кремове ,хапчета ,инжекций.
Попринцип спорта повишава нивата на тостестерон в кръвта и редовно ако ядеш прясно свинско и телешко месо (нивата на тостестерона в кръвта на свинете и телетата са по-високи от тези на човека и човешкия организъм огранизма го усвоява на 100%) давай го 6 месеца на спорт и месо направи си изследвания и ако няма промяна си говори с лекарите за синтетични продукти.
kalpazanka
07-09-2009, 20:08
ами не е хубаво съвети точно тук да търси. все пак тестостерона не е витамин Ц че всеки да казва по колко на ден взима.
Явно не си ме разбрал/а, затова ще го напиша удебелено- Който е запознат или е минал по този път, пише лични до автора или пише в темата, без да се нервира излишно.
Това за дозировката наистина не му е тук мястото.
Иначе и аз се сетих за окосмяването, разширяването на раменете, уголемяване на пениса и тн и тн самоче не съм сигурен за тях и затова питам.
едно знам със сигурност и то е, че няя ти порасне пишката от инжекции