View Full Version : Заслужава ли си влизането в елитните гимназии?
Здравейте! Така.....чудех, кои гимназии по си заслужават: езиковите, професионалните или кварталните. И кои гимназии са най-добри от следните: 22СОУ, 31СУЧЕМ, 23СОУ, 127СОУ,1АЕГ, 7СОУ. В смисъл "добри" нямам предвид само дали се учи много, а и дали обстановката е приятна. 10x предварително :) :-D :oops:
чесно казано ,не
най-вече езиковите
ти пак можеш да научиш език
аз влязох в една хуманитарна гимназия ,то е като СОУ де
паралелка ; история,1 чужд език ,история и философия
което много повече тоест 5548578457878541870998878554157512458456 пъти пътиии повечее ми харесва от няква шибана езикова 8-)
па и е на пъпа на Бургас
а аег-то е на другия край на града
абе не съжалявам за избора си :grin: :)
workplace
07-10-2009, 15:13
1аег рулз :-o :P :razz: :oops: :grin: :grin: :grin:
lisi4ety
07-10-2009, 17:18
Здравейте! Така.....чудех, кои гимназии по си заслужават: езиковите, професионалните или кварталните. И кои гимназии са най-добри от следните: 22СОУ, 31СУЧЕМ, 23СОУ, 127СОУ,1АЕГ, 7СОУ. В смисъл "добри" нямам предвид само дали се учи много, а и дали обстановката е приятна. 10x предварително :) :-D :oops:
Езиковите.
Въпреки всичко, дори да влезеш в най-елитното училище, ако не учиш - какво ще стане от теб?!
Професионалните.. пфф.. там излизаш сервитьор примерно и само това можеш да правиш..
Езиковите (или поне някои от тях - например моето - 133) дават добра подготовка по всички предмети. Така като дойде време за наистина важния изпит - кандидатстудентския - имаш богат избор.
От тези, които си дала 7 СОУ знам, че е най-тъпото училище в София.
22 също не го харесват много.
23 и 127 дори не съм чувала.
Колкото до 1 АЕГ .. не мисля, че има нужда да се коментира.
kato doide vreme da zavar6vate 12 klas 6te vidite 4e po4ti nikakvo zna4enie nqma kade ste zavar6ili...nito 6te stanete prevoda4i(primerno), nito arhitekti, nito 6te stanete banker i kakvoto i da e...vajno e vis6eto obrazovanie.Plius tova, ako ste v SOU do krai si u4ite vsi4ki predmeti s edno-dve izklliu4eniq i nakraq mojete da kandidatstvate, kakvoto si pojelaete, a ne da ste obvarzani sas specialnostta, koqto do sega ste u4ili...
Който си учи и в кварталното ще учи, и в елитното :) .
Понякога файда от много учене няма - казвам ти го като малко по-голям от кандидатстващите. За мен най-добрите училища са математическите гимназии, защото език се учи навсякъде, тапията лесно се изкарва, в мг-тата подготовката е желязна и на кандидат-студентските се изкарват най-добрите оценки.Аз ти го казвам, от МГ съм.
joannalof
07-10-2009, 18:11
Аз си държа на математическите :)
за мен мг-та и професионални гимназии са много по-добре от езиковите,много!
elito6754
07-10-2009, 19:15
Това са пълни глупости, че от професионли ставаш сервитьор. Поне НТБГ и НФСГ ти дават добръ старт за икономика или нещо подобно. Какви са тези изказвания, че ще ставаш сервитьор? А ако си в езикова и не научиш езика? Тогава каква ти файдата от това, ч си бил в езикова? Никаква. Човек навяскъде може да учи, стига да иска.
Благодаря за полезните мнения! Със сигурност ще се възползвам от тях! Сега на първото класиране ме приеха в 22-о с хум профил...и смятам, че това училище ще ми хареса! :-o
THANKS AND GOOD LUCK!!!!! :D :D :D
pinkisexapilla
07-10-2009, 19:50
Зависи. Знаеш ли,всичко опира до теб и до учителите. Аз уча в обикновено училище,а най-добрата ми приятелка във 1 АЕГ,и мога да ти кажа,че имам много по-големи знания от нея. Просто защото на нея не и се учи. :)
На професионалните училища предимството е,че излизаш с професия. :D
При математическите, търговско банковата, финансово стопанската,е различно.. Докато може да получиш отлична подготовка по френски,да кажем,във 7 у-ще,такава можеш да получиш и във 9 ФЕГ. Просто зависи от това какво желание имаш самият ти да учиш. :)
Зависи си от човека, да, но когато няма възможност да се покаже потенциалът на човек... той просто си остава на едно ниво.
Като прясно приета в 1 АЕГ се надявам на много... и смятам, че ще го получа.
За мен езикът винаги е на първо място, трябва да се знае език, оттам-нататък всичко може да направиш... за какво да хабя пет години в учене на нещо, което не искам, а после да давам пари за уроци по език, след като мога да го науча безплатно?
Е т'ва е за мен индивидуално..
glezan4e
07-10-2009, 20:05
що за въпрос? как така дали си заслужават елитните? там всичко е на ниво... а иначе езиковите и математическите гимназии са най-добри
Аз съм от Видин и уча в ПМГ - най-доброто училище в областта ( не защото аз уча там, а защото това е факт )
pinkisexapilla
07-10-2009, 20:12
Зависи си от човека, да, но когато няма възможност да се покаже потенциалът на човек... той просто си остава на едно ниво.
Като прясно приета в 1 АЕГ се надявам на много... и смятам, че ще го получа.
Ами..и аз се надявам да получиш добро образование и по-нататъшна реализация. :P
Иначе,аз казах,че зависи също от учителите. И,може да се паднат много по-добри учители в кварталното СОУ,отколкото в някое много хвалено даскало. ;)
Unendlich
07-14-2009, 19:31
Нормално елитните гимназии да си заслужават повече - независимо езикови, математически, търговски или други. Все пак те са ГИМНАЗИИ, а другите просто СОУ. Наистина понякога има по-добри учители в СОУ-тата, но все пак гимназията си е гимназия. Аз лично уча в ЕГ "Бертолт Брехт" - Пазарджик и мога да твърдя, че то е най-доброто в нашия град и област. По-горе прочетох мнението на един пич, че в МГ-тата имат добра подготвка - Да, това наистина е така. :) И все пак за никъде сте без поне 1 перфектно научен чужд език. Езикът отваря много врати, все пак поне докато се заръвши 12-ти клас, той е една голяма крачка напред, след това може да учите всичко, което пожелаете - Икономики, право, всичко :) Абе.. все пак зависи и до колко Ви се учи, то не е една беля :lol: Въпросът е по-нататък каква реализация ще избереш :-)
pinkisexapilla
07-14-2009, 19:37
СОУ-тата също са гимназии. :-o