PDA

View Full Version : Заслужава ли си влизането в елитните гимназии?

pocuna
07-10-2009, 14:09
Здравейте! Така.....чудех, кои гимназии по си заслужават: езиковите, професионалните или кварталните. И кои гимназии са най-добри от следните: 22СОУ, 31СУЧЕМ, 23СОУ, 127СОУ,1АЕГ, 7СОУ. В смисъл "добри" нямам предвид само дали се учи много, а и дали обстановката е приятна. 10x предварително :) :-D :oops:

teenems
07-10-2009, 15:06
чесно казано ,не
най-вече езиковите
ти пак можеш да научиш език
аз влязох в една хуманитарна гимназия ,то е като СОУ де
паралелка ; история,1 чужд език ,история и философия
което много повече тоест 5548578457878541870998878554157512458456 пъти пътиии повечее ми харесва от няква шибана езикова 8-)
па и е на пъпа на Бургас
а аег-то е на другия край на града
абе не съжалявам за избора си :grin: :)

workplace
07-10-2009, 15:13
1аег рулз :-o :P :razz: :oops: :grin: :grin: :grin:

GbSy
07-10-2009, 15:19
А ТАКА. :-) 8-)

lisi4ety
07-10-2009, 17:18
Здравейте! Така.....чудех, кои гимназии по си заслужават: езиковите, професионалните или кварталните. И кои гимназии са най-добри от следните: 22СОУ, 31СУЧЕМ, 23СОУ, 127СОУ,1АЕГ, 7СОУ. В смисъл "добри" нямам предвид само дали се учи много, а и дали обстановката е приятна. 10x предварително :) :-D :oops:

Езиковите.
Въпреки всичко, дори да влезеш в най-елитното училище, ако не учиш - какво ще стане от теб?!
Професионалните.. пфф.. там излизаш сервитьор примерно и само това можеш да правиш..
Езиковите (или поне някои от тях - например моето - 133) дават добра подготовка по всички предмети. Така като дойде време за наистина важния изпит - кандидатстудентския - имаш богат избор.
От тези, които си дала 7 СОУ знам, че е най-тъпото училище в София.
22 също не го харесват много.
23 и 127 дори не съм чувала.
Колкото до 1 АЕГ .. не мисля, че има нужда да се коментира.

monka
07-10-2009, 17:49
kato doide vreme da zavar6vate 12 klas 6te vidite 4e po4ti nikakvo zna4enie nqma kade ste zavar6ili...nito 6te stanete prevoda4i(primerno), nito arhitekti, nito 6te stanete banker i kakvoto i da e...vajno e vis6eto obrazovanie.Plius tova, ako ste v SOU do krai si u4ite vsi4ki predmeti s edno-dve izklliu4eniq i nakraq mojete da kandidatstvate, kakvoto si pojelaete, a ne da ste obvarzani sas specialnostta, koqto do sega ste u4ili...

Lucho
07-10-2009, 17:52
Който си учи и в кварталното ще учи, и в елитното :) .
Понякога файда от много учене няма - казвам ти го като малко по-голям от кандидатстващите. За мен най-добрите училища са математическите гимназии, защото език се учи навсякъде, тапията лесно се изкарва, в мг-тата подготовката е желязна и на кандидат-студентските се изкарват най-добрите оценки.Аз ти го казвам, от МГ съм.

joannalof
07-10-2009, 18:11
Аз си държа на математическите :)

masal
07-10-2009, 18:36
за мен мг-та и професионални гимназии са много по-добре от езиковите,много!

elito6754
07-10-2009, 19:15
Това са пълни глупости, че от професионли ставаш сервитьор. Поне НТБГ и НФСГ ти дават добръ старт за икономика или нещо подобно. Какви са тези изказвания, че ще ставаш сервитьор? А ако си в езикова и не научиш езика? Тогава каква ти файдата от това, ч си бил в езикова? Никаква. Човек навяскъде може да учи, стига да иска.

pocuna
07-10-2009, 19:49
Благодаря за полезните мнения! Със сигурност ще се възползвам от тях! Сега на първото класиране ме приеха в 22-о с хум профил...и смятам, че това училище ще ми хареса! :-o
THANKS AND GOOD LUCK!!!!! :D :D :D

pinkisexapilla
07-10-2009, 19:50
Зависи. Знаеш ли,всичко опира до теб и до учителите. Аз уча в обикновено училище,а най-добрата ми приятелка във 1 АЕГ,и мога да ти кажа,че имам много по-големи знания от нея. Просто защото на нея не и се учи. :)

На професионалните училища предимството е,че излизаш с професия. :D
При математическите, търговско банковата, финансово стопанската,е различно.. Докато може да получиш отлична подготовка по френски,да кажем,във 7 у-ще,такава можеш да получиш и във 9 ФЕГ. Просто зависи от това какво желание имаш самият ти да учиш. :)

GbSy
07-10-2009, 20:01
Зависи си от човека, да, но когато няма възможност да се покаже потенциалът на човек... той просто си остава на едно ниво.
Като прясно приета в 1 АЕГ се надявам на много... и смятам, че ще го получа.
За мен езикът винаги е на първо място, трябва да се знае език, оттам-нататък всичко може да направиш... за какво да хабя пет години в учене на нещо, което не искам, а после да давам пари за уроци по език, след като мога да го науча безплатно?
Е т'ва е за мен индивидуално..

glezan4e
07-10-2009, 20:05
що за въпрос? как така дали си заслужават елитните? там всичко е на ниво... а иначе езиковите и математическите гимназии са най-добри

Аз съм от Видин и уча в ПМГ - най-доброто училище в областта ( не защото аз уча там, а защото това е факт )

pinkisexapilla
07-10-2009, 20:12
Зависи си от човека, да, но когато няма възможност да се покаже потенциалът на човек... той просто си остава на едно ниво.
Като прясно приета в 1 АЕГ се надявам на много... и смятам, че ще го получа.

Ами..и аз се надявам да получиш добро образование и по-нататъшна реализация. :P

Иначе,аз казах,че зависи също от учителите. И,може да се паднат много по-добри учители в кварталното СОУ,отколкото в някое много хвалено даскало. ;)

Unendlich
07-14-2009, 19:31
Нормално елитните гимназии да си заслужават повече - независимо езикови, математически, търговски или други. Все пак те са ГИМНАЗИИ, а другите просто СОУ. Наистина понякога има по-добри учители в СОУ-тата, но все пак гимназията си е гимназия. Аз лично уча в ЕГ "Бертолт Брехт" - Пазарджик и мога да твърдя, че то е най-доброто в нашия град и област. По-горе прочетох мнението на един пич, че в МГ-тата имат добра подготвка - Да, това наистина е така. :) И все пак за никъде сте без поне 1 перфектно научен чужд език. Езикът отваря много врати, все пак поне докато се заръвши 12-ти клас, той е една голяма крачка напред, след това може да учите всичко, което пожелаете - Икономики, право, всичко :) Абе.. все пак зависи и до колко Ви се учи, то не е една беля :lol: Въпросът е по-нататък каква реализация ще избереш :-)

pinkisexapilla
07-14-2009, 19:37
СОУ-тата също са гимназии. :-o